X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko gratulacje Zosienki !!!

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miuu
    niedługo juz ty :)
    normują ci sie już cukry?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ksanka!

ksanka lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po śniadaniu ketony :/ jednak jak mam je po nocy to utrzymują się do południa, masakra jakaś :/
    Muszę chyba jednak poprosić o insu do śniadań i zjadać ze 3 kromki, bo inaczej.jestem głodna.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia i to miałam na myśli obserwujac swoje ketony, a przeciez mam je rzadko...
    jak za mało jem jednego dnia, to rano sie pojawiaja (raczej śladowo ale są) i jednym posiłkiem ich "nie wybiję", potrzebuję całego dnia, by to całodniowe małojedzenie nadrobić. Np we wtorek przez wyjazd i stres zajdłam malutko i były ketony rano i nawet po kawie i po sniadaniu. Po 12 już nadrabiałam i już od 2 dni ketonów nie mam. Takie to moje osobiste wnioski. Dlatego już więcej niz raz ich nie mierzę. Ketony pojawiaja się we krwi a dopiero później w moczu więc ten cały mechanizm jest bardziej złożony

ważne zebyś była najedzona. Ja rano jem malutko( a dla mnie i tak za duzo )i stad mi pasuje, mój organizm to toleruje(ketonów brak). Twoj ma inne zapotrzebowanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    115 :-)
    Spadam pa pa do wieczora a może szybciej.
    U mbie śnieg pruszy!!!!
    Nie nawidze zimy! :-(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Ksanka!!! Ale fajnie :D

No u nas wcześniej było wiadomo, ze CHYBA chłopak 'ale moze to pępowina, albo costam costam' a wczoraj miliony % i stąd wreszcie moja radość. Chociaż powiem wam, że tak do 5 miesiaca byłam pewna totalnie że będzie dziewczyna. Czyli instynktu nie mam hahahaha, dobra, wsuwam sniadanie bo z tych pochwał na ostatniej wizycie nic nie zostanie :P

kamciaelcia, agatia, ksanka, żabka04 lubią tę wiadomość

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina moja koleżanka, która miała już 2 synów, czekała na 3 synka. Wszystkie USG pokazywały chłopca, to dzień przed porodem też, nawet dostała foto siusiola, a urodziła córeczkę :) jaki był szok rodziców :)

Kamcia u mnie jak się najem to ketony po 15-20 min znikają. Wczoraj nie było ich wcale, więc jakiś mały sukces jest ;) ale kolację zjadłam słabą bo byłam najedzona i i 3 wstałam głodna jak wilk, zjadłam 1 kromeczkę, a mogłam więcej.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie siusiol zamieni się w dziewczynkę to będzie chodzić w niebieskich ciuszkach bo teraz wszystko albo dziewczynskie albo chłopięce...nic pomiędzy... :) a ja się juz wyszykowalam na chlopaczka :)

A cukier po śniadaniu 98... Jajecznica ze szczypirkiem, pomidor i kromka chleba Graham...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:38

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja zjadłam na śniadanie jajecznicę z parowką, pomidorem i kanapkę. No i kurcze aceton dalej obecny, więc tylko duża ilość węglowodanów jest w stanie je wyeliminować. A moje pierwsze śniadanie jest prawie bez nich :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi dziewczynka w niebieskim będzie wyglądać ladnier :)
    Ale z tymi posrednimi ubrankami to prawda, są albo niebieskie albo różowe. Brakuje żółtych, zielonych, pomarańczowych, czerwieni.

Ajwi lubi tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ma być chłopak, wszystko na to wskazuje...

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje paczki ze smyka i 5-10-15 i muszę przyznać, że w smyku rzeczy dużo lepszej jakości...a cenowo podobnie (kupowałam na wyprzedażach)... W sumie nawet ceny lepsze w smyku... Sporo ciuszkow dostałam od koleżanki ale część z nich mocno wyeksploatowana więc trochę trzeba jednak dokupić...
    Muszę się powoli organizować bo z moja szyjka to nie wiadomo ile jeszcze pociagnę ;) a jak moj mąż mi zorganizuje wyprawke...to wolę nie myśleć co się w niej znajdzie... Jak zobaczył spioszki w rozmiarze 56 to muszę przyznać, że jego spojrzenie bezcenne... Nie mógł uwierzyć, że to takie małe... A jak mu powiedziałam, że są jeszcze mniejsze to już mu się to w tej jego testosteronowej głowie nie mieściło ;)

Dziewczyny pojawiam pytanie - szczoteczka do lepetynki lepsza z naturalnego włosia czy z syntetycznego? No i jaką butelkę wybrać? Szklana czy plastikową? Doradzcie coś pierworódce;)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój kuzyn z zoną na porodówce się dowiedzieli że córa, a miał być zdecydowanie chłopak

agatia, ja niezmiennie na noc jem makaron, wczoraj tylko z mlekiem, ale był (czasem tylko garstka)raz tylko zjadłam chleb i były ketony

dziewczynke na niebiesko się jeszcze ubierze, ale chłopak w różowym to jakoś dziwnie
    ale jeszcze 20 lat temu róż był chłopcom przypisany na chrzest, a niebieski dziewczynkom 30 lat temu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Jak u mnie siusiol zamieni się w dziewczynkę to będzie chodzić w niebieskich ciuszkach bo teraz wszystko albo dziewczynskie albo chłopięce...nic pomiędzy... :) a ja się juz wyszykowalam na chlopaczka :)

ja większość ciuszków noworodkowych kupowałam nie znając płci (wc kreemy, szarości, błekity) i od razu powiedziałam, że jak dziewczyna to pójdzie w matkę - mnie od najmłodszej ubierali w błękity :D kolor pasuje i chłopcom i dziewczynkom, z różem juz nie jest tak łatwo :P ale fakt, typowo uniseksowych ciuszków jest mało a ja przy okazji nie lubię żółtego...

Jak będzie dziewczyna to czas na koronki i falbanki będzie później (dam sie rodzinie wykazać, mam 5 rodzeństwa ;) )

Agatia, masz przesr... z tymi ketonami. Dzielniaku!

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja na noc makaronu już nie przełknę, zresztą próbowałam z makaraonem na 2 kolacje i był aceton. Więc stwierdziłam, że nie będę się katować bo ciemny makaron to dla mnie koszmar.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwi
    moja córcia miała długie czarne włoski i zadne szczotki się nie sprawdziły...no ewentualnie te ze sztucznego, bo mocniej czesały. U nas był obowiazkowy grzebień, bez tego nić nie dało się zrobić, kitki czesałam jak miała 5 miesięcy. A wiecie jak ciężko kupić mały grzebyczek bez tych kulek na ząbkach??my nie uzywaliśmy emolientów(wiecie jak włosy po tym wyglądały), koniecznie szampon. Ale ja miałam tez takie wlosy po urodzeniu więc to było rodzinne. Włosy albo sa, albo ciut ciut :). Na poczatek byłam zaopatrzona w szczotke (nat włosie)i grzebień, bo zawsze można coś dokupić. Szczotka od razu do wymiany. Potem znalazłam grzebień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka gratuluję Zosieńki :) <3

a ja ostatni posiłek jadłam o 22, potem jak zwykle pobudka o 1 i 4. o tej 4 zasnąć nie mogłam i się wierciłam. wstałam normalnie o 6 strasznie zmęczona. cukier 87. zjadłam pół pieczywa chrupkiego i po godzinie też 87. potem duże śniadanie i cukier 106. zaraz znowu będę jeść. nie wiem jak wyeliminować to wstawanie o 4. ciężko potem zasnąć i cały dzień do du*py.

witam się z nowymi :)żabka ciebie kojarzę z forum :)

twardan, ksanka, żabka04 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka super, gratulacje :)
    Dziewczynki wam tez gratuluje synusiow i od razu chce sie pochwalic ze u mnie tez juz na usg karkowym pokazala sie jak to powiedział lekarz " spora paroweczka" miedzy nogami :) I podobno pepowina byla daleko od nóżek. Usg polowkowe potwierdzilo ze chlopczyk :) I mimo ze u mnie we wszystkich testach, chinskich kalendarzach itp.wychodziła dziewczynka to od samego poczatku czulam ze to chlopczyk :)
    Wczoraj mialam gosci i myslalam ze dostane palpitacji. Ja po moim chudziitkim kapusniaczku a dziewczyny przyniosly sobie frytki i zapiekanki na obiad :( Myslalam ze mi jezyk wejdzie głęboko do du... :(
    A zeby bylo fajniej to przez nastepne 3 tygodnie co tydzień mam jakas imprezę rodzinna.
    Wczoraj po mojej kanapce z musztarda i 2 cm ugotowanej kielbaski z piersi bylo 102. Wyeliminowalam moje 5 kropek keczupu i maslo bo po tym mialam 126.
    Sama nie wiem dziewczyny czy to ta eliminacja dala taki efekt czy ja jestem poprostu jakims dziwnym przypadkiem. Zjadlam wczoraj na obiad sprawdzony wielokrotnie makaron. Zawsze mialam po nim cukry w granicach 95 a wczoraj zmniejszylam porcje z racji braku apetytu ( po kapusniaczku 82 ale myslalam ze umre takie mialam wzdecia) i 111.
    Wiem ze to w normie ale zastanawiam sie skad takie rozbieżności u mnie na tych samych posilkach jedzonych o tych samych porach.
    Wychodzi na to ze nic u mnie nie jest pewne i nadal mimo prób nie wiem na co sobie mogę pozwolic a na co nie.

ksanka lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, to normalne, ze cukry się zmieniają po tych samych posilkach

Agatia, a jak twoje cukry??

Asioczek, a po co wstajesz o 4?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ