X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zmieniam glukometr z optimum xido na one touch select mini...
    Ciekawe jak będą wychodzić cukry...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu nie wiem czy sie normują bo wczoraj po śniadaniu takim samym jak co dzien przekroczyłam. Gdzieś czytałam ze to wina pomidorów kokrajlowych bo sa bardzo słodziutkie a ja sie polasilam. Zwalam to na to

Dzis mam nowy chleb ale nie dawno wstałam wiec nie wiem co bedzie
    Ogólnie jak sie pilnuje to jest wszystko w normie. Wczoraj nawet ptasie mleczko było na tapecie i sie trzymało

Ajwi wklej suwaczek bo sie gubię który to tydzien. Co do szczotki to ja miałam i mam z naturalnego plus grzebyczek
    Butelki tylko plastykowe i tylko aventa. Sporo moich koleżanek przetestowało inne i wróciły do aventa. Ja dostałam dwie w prezencie bo tu paczki daja dla dziecka wiec nie kupowałam bo chce karmić nat ale jak bedzie trzeba dokupić to przejdę na Avent. Jak cos to pytaj.

Mam juz stresa. Chba by wypadało torbę spakować do szpitala i dzidzi ubranka poprac w końcu.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, osobiście golabkow nie robiłam od kilku lat. Staram się zawsze z kapusty włoskiej a wzięłam taka i taka. Zwykła juz mi ciśnienie podniosła. Mąż zawsze bawi się z surowym mięsem. Byla promocja na lopatke wiec panu mi duuzo zmieliła i mam zapas. Gołąbki tez robie w zapas (zamroze ). Trochę porobilam i padlam. Jestem do niczego. Ale też już wiem czemu zawsze kupuje gołąbki. Odpoczne i dalej do kuchni. ..
    Miuu unormuja się wkrótce. Teraz rosną by spadać

Ja używałam butelki lovi. Aventa średnio mała lubiła (ale miałam ta i ta ). Na dłuższą metę z Aventa mają strasznie drogie smoczki, lovi tańsze. A że po wyparzaniu takie be się robiły, wolałam częściej kupować smoczek. Ale tak szczerze dziecko zdecyduje. Ja myślałam tylko o karmieniu piersią, mała nie chciała. Teraz jestem bardziej za butelka. ..taka ze mnie wygodna matka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:07

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka gratulacje, dopiero teraz odpaliłam forum. Tak czytam ze prawie same chlopaki, u mnie też drugi synuś, chociaż co niektórzy jeszcze mają nadzieję że jednak dziewczynka. U mojej koleżanki do samego końca mówili że dziewczynka a urodził się chłopiec.

ksanka lubi tę wiadomość

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    25.02 19:18 przyszła sn na świat Zosia.
    2960g,54cm
    Mój cud najwspanialszy.

Ksanka gratuluje kochana :) Zdróweczka Wam życzę :)

ksanka lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek ja tez slyszalam zeby sie ALATEM nie sugerowac bo w ciąży może być podwyższony. Jezeli boisz sie cholestazy to zrob sobie lepiej badanie ALT. Przynajmniej mnie tak radzono i wyszlo ok. Mnie zaczelo swedziec kolo kostki i balam sie cholestazy. Wyniki wyszly ok ale swedzi mnie nadal i mam slad jak po ugryzieniu.
    Dzis chyba jakis taki podly dzień bo ja tez na brak sil narzekam :) Jak mysle ze mam jeszcze obiad robic to masakra. Normalnie w takiej sytuacji pewnie by byla jakas zapiekanka na miescie albo cos a tu sie trzeba meczyc :)
    Miuu ale zrobilas smaka na ptasie mleczko:)
    Wy sobie dziewczyny pozwalacie od czasu do czasu na cos słodkiego jezeli nie ma po tym duzych skoków? Ja sie trochę boje spróbować czegokolwiek slodkiego bo boje sie co moze po tym wyskoczyc na glukometrze. I obawiam się ze przez malutkie odstępstwa ostatecznie zaszkodze sunusiowi.
    Dzis po chlebku od mojej teściowej z serkiem smietankowym i pomidorem 99. Ale strasznie szybko sie po nim robie glodna i wlasciwie to jem kwadratowa kanapke co godzine-1.5. 1 kanapeczka jest ok 10g. lzejsza niz kanapka z chleba ktorego jadlam do tej pory wiec moze waga jest przyczyna lepszych cukrow.

3i49o7esw7obg123.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja wczoraj wieczorem zrobiłam sobie ekperyment i zmniejszyłam ilość chleba na kolacje I i zamiast 2 kromek ok 50g zjadłam sobie jedną kromkę 40g do tego szynka, ogórek zielony i pół kalarepy cukier 85, nie wiem czy nie za niski. Zjadłam II kolacje o 21:30 też jedna kromka z szynką i tyle. Cukier 91. Ale rano na czczo miałam tylko 70 i ketonów brak, glukozy też.
    I ciekawa jestem czemu taki niski ten cukier. Czyli za mało zjadłam na tę kolację?? Jak myślicie ??

Z góry dzięki za radę :)

A co do wad serduszka, to moja córka miała po urodzeniu ASD II czyli dziurkę malutką, nie wymagała leków tylko kontrolę co roku, i dziurka się zarosła, teraz ma 8 lat i jest wszystko ok i jest zdrowa :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia
    Ha nie znalazłam zasady co do cukrów na czczo I nie wiem od czego zależą, masz dobre wiec nie martw się ze za niskie

A ja znowu odpoczywam 19 golabkow zrobionych, teraz druga warstwa z włoskiej. Szybko z sił padam

Mięsa zabrakło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:02

monilia84 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nieźle robisz te gołąbki, jak fabryka :)
    Monilia cukier na czczo masz luksusowy :) gdybyś zjadła za mało to miałbyś ketony, jak nie masz tzn., że zjadlaś ok :)
    Tylko ja walczę nieustannie z ketonami ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia fabryka stanęła bo mój poszedł po mięso. Ten zapas miesa juz zesztywnial q zamrażarce . I poszloby szybciej gdyby nie mój brak mocy po chwili stania

A może odpuść ketonom. Im bardziej z nimi walczysz tym bardziej są uparte, zrób im na przekór

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pozwalam. Popołudniu czasem mam takie parcie. To loda to trochę drożdżówki to ciasto na kokosowym cukrze

Ajwi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie mogę tych kartonów olać bo spadam z wagi i zarówno ginka, jak i diab mówią mi, że ketonów nie może być. Koło 18 tc, gdy dziecko intensywnie zaczyna rosnąć będzie ogromny problem bo dziecko może nie rosnąć, bo nie będzie miało z czego pobierać.

Słownik zawsze mu z ketonów kartony robi, ale mnie to bawi ;)
    Mam ich mniej niż miałam, ale jednak są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:09

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki i hemoglobiny glik.wyszła 4,7 i akurat dziś byłam u diabetologa to powiedziała że dobrze. Od dwóch dni przestałam jeść chalke przed snem i zjadłam pół bułki kajzerki z serem żółtym i cukier n czczo wychodzi 87-88. Diabetolog kazała przyjść za 2 tygodnie, chyba że na czczo przekroczy 92. Bo inne pomiary to się mieszczę w granicach.
    Co do słodyczy:) upiekłam ostatnio szarlotkę z mąką orkiszową i mieszczę się w 120. Tak więc to moja słodycz:) no i też jadłam ptasie mleczko 2 kostki i też ok. Cukier mierzyłam co 15 minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:12

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści. Widzę że twój diab jak moja na czczo 93 uznaje dużo za dużo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz je olać i one same uciekna bo nie będą miały z kim walczyć :)

Wyszło chyba 45 golabkow. Ile ich mogę zjeść na raz (bo wcześniej i5 bym zmiescila )? To i tak o 18.

Ja tez gubię na wadze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to ptasie mleczko?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gołąbkami zaczęłabym od 2 ;) ale zależy od rozmiaru!

Ja dzisiaj zjadłam ziemniaki na obiad, wyszły cudne i cukier 104 (pieczone ziemniaki w mundurkach+pstrąg+kiszone ogórki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:24

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo i jak nigdy wyszły małe zgrabne :) wiadomo że więcej mięsa niż ryżu (200 g na 2 kg)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    O dziwo i jak nigdy wyszły małe zgrabne :) wiadomo że więcej mięsa niż ryżu (200 g na 2 kg)

Ach nie no, jak małe i mało ryżu to 3 :D hahaha

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaliczyłam kapuśniak (tzn kapusta i trochę wody plus grzybki suszone ) wczoraj o 15 tez jadłam i jakie wzięcie mnie wzięło w drodze na usg :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ