Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzis mialam na czczo 78 ale pospalam prawie do 9
Na sniadanko testowalam sobie chlebek chlebek z maki pełnoziarnistej pieczony przez tesciowa. Zjadlam kanapeczke ok 40g.z wedlina maslem pomidorem i kiszoniakiem. Objadlam sie tym chlebem wreszcie i cukier 106
Ciekawe czy to zasluga chlebka czy poprostu dnia. Zobaczymy przy nastepnych posiłkach
-
agatia wrote:Kamcia dzisiaj mierzyłam godzinę po posiłku i tak wyszło, że po śniadanach 99, a wcześniej nie wiem.
JESTEM Z CIEBIE TAKA DUMNA
(ze ze spokojem zmierzyłaś raz )
za to moc przytulasków
ja już białą kielbaskę kupiłam na 2 sniadanko
zakupy na zapas gołąbków zrobione
a u mnie drugi dzień na czczo pow90 i po śniadaniu 118żabka04 lubi tę wiadomość
-
Kamcia dzisiaj nie mierzylam wcześniej bo nie jadłam owoców, więc nic mi raczej cukru wcześniej nie podniosło
.
Zaraz się biorę za obiad, choć mam turbo turbowego lenia
Kamcia jak zrobisz gołąbki to wyślij ze dwaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:00
-
to nocne wstawanie do wc mnie wykończy. i jeszcze jestem przez złe wyniki poddenerwowana że aż płakać mi się chce. muszę się ogarnąć...
agatia a mając podwyzszony alat to jadłaś mimo tego surowe warzywa czy wszystko gotowane? piszą żeby zaprzestać aktywności fizycznej. do bani -
mam w poniedziałek wizytę u gina. wyśle mnie pewno na próby wątrobowe.
patrzę na tą dietę wątrobową i nie licząc gotowanych warzyw to jest ona bardzo podobna do tej, którą stosujemy. dziwne ,że kobieta z cukrzycą ma jeszcze niewydolną wątrobę. no ale widocznie łapię wszystkie choroby w ciąży ;( -
dzięki kamcia, każde wsparcie się przyda
każą się nie stresować, ale co chwilę nowe problemy. już i tak z tego co czytam to będę zmuszona mieć cesarkę i ogółem przyspieszony poród. teraz muszę powalczyć o minimalizację ryzyka.
to kiedy te cukry się normują?
co do obiadu to chyba też gołąbki zrobię na sobotę -
Asioczek86 to na pewno rozejdzie się po kościach i to żadna cholestaza...
Uwierz, że ja panikara od wczoraj wieczorem kiedy sobie o tym przypomniałam to cały czas mnie coś swedzi i się drapię ...
Wszystko będzie dobrze. Przekroczenie jest naprawdę niewielkie. -
postaram się warzywa gotowane na obiad jadać a surowe jako dodatek do śniadania i kolacji. oj coś wymyślę.
ja też dużo panikuję i przez to niepotrzebny stres mam. no zobaczymy co dalej.
muszę odpocząć, najchętniej bym zasnęła.
później doczytam co pisałyście
smacznych obiadków -
Asioczek jadłam surowe mimo podwyższonego alatu, inne wyniki były w normie. Sam alat nie świadczy o niewydolnej wątrobie halo halo!!! Pod kociec ciąży 80% kobiet ma alat podwyższony bo wątroba działa za dwoje, więcej się je, hormony itp. Spokojnie. U mnie przy podwyższonym alacie nawet nikt nie myślał o cholestazie, a Ty już sobie diagnozę postawilaś