X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak małe gołąbeczki i więcej mięsa to spokojnie możesz 3, no chyba że bez ziemniaków, czy kaszy to możesz swoje 5 wciągnąć.
    Podziwiam 45 gołąbków szok :-)

Marzenka widzisz nowa diab miała rację,.że bez chałki cukry na czczo lepsze, bo nie ma hiperinsulinemii :) a jak się sprawdziła połowa kajzerki? Nie ma acetonu? O ktorej jesz kajzerkê?

kamciaelcia, marzenka06 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia oczywiście ze bez chleba kaszy i ziemniaczkow :) ryż juz w nich jest :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym na luzie zjadła 4 z jakąś surówką :)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jem pół cząstki gorzkiej czekolady lindta i zapijam to 100 ml nieslodzonego soku z marchwi, malin i jabłka... (Zawartość weglo poniżej 10g)
    Dodam tylko, że to grzech między posiłkami :)
    Zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiego miksa z jogurtu i np. truskawek i nie zamrozić żeby potem zjeść jako loda :)

Miuu ją 28 tydz i 5 dzień a suwak bym wkleila ale nie wiem jak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:22

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny robicie ostatnio smaka na jedzenie :) Kamcia ja tez dzis kapusniak juz drugi dzien ale wiecej chyba tego eksperymentu nie powtorze. Wychodzi na to ze w ciazy kapusta kiszona zupelnie mi nie służy. Wzdecie mam ogromne i zoladek boli :(
    Ja jadlam z zalecenia lekarki pol kajzerki na noc i zawsze rano mialam ketony. Teraz zawsze jem kanapke z serem zoltym ok 10g., maslem i oliwkami i rano ok a jak zrobilam kilka pomiarów gluko to cukier byl w normie. Mimo wszystko jak lekarka uslyszala ze jem z serem zoltym to powiedziala zeby nie z serem jesc tylko ze szklanka mleka. I zastanawiam sie czy sie zastosowac bo skoro cukry po dobre, na czczo dobre i brak ketonow to tak naprawde po co mam zmieniac?.

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ja chciałabym zobaczyć co jedzą ci diabetolodzy...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka Ja bym jadła z serem żółtym. Masz sprawdzone. A mleko to akurat nabiał który najgorzej trawimy

A co do wzdęcia. Teraz nie mam :) wczoraj może ze stresu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę co jedzą ale moja to chociaż reprezentacyjna tzn szczupła :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, moja normalna zdrowa babeczka:) żaden tam chuderlak :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha mój m. nie może przeboleć ze nie ma w domu cukru :) ja zawsze mało slodzilam (1/3 łyżeczki ) ale on 3 łyżeczki na kawę. Odkąd cukru nie używam to nie interesuje mnie czy jest w domu. Żona pierwszy raz od wielu tygodni kawkę zrobiła a nie może biedny wypić bo bez cukru. Nawet mamie się pozalil ze musi iść do sklepu po cukier

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża słodzenia herbaty oduczyłam jakies 2 lata temu, zupełnie nie odczuwa braku cukru w domu ;) tylko sam musi teraz dbać o desery i trzymać słodycze u siebie w pokoju (pracuje z domu). Ale też cukiernik był ze mnie marny i od początku wiedział, ze na ciasta z mojej strony nie ma co liczyć (raz, moze 2 do roku), więc hej :D

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu wejdę, to jestem na siebie zła, bo mi smak robicie na różności. A ja muszę, jak oka pilnować wagi (otyłość :( ) a już 2 kg przytyłam, choć jem zdrowiej i mniej niż przed ciążą!! Nie ogarniam tego! Zrezygnowałam ze słodyczy, omijam gotowe dania, wszystko sama gotuję, dbam o jedzenie warzyw, hoduję kiełki itp, itd... a 2 kg na plusie! Lekarz powiedział, że w całej ciąży nie powinnam przytyć więcej niż 5kg! Jak ja mu w oczy spojrzę na badaniu za tydzień :/

Dziś poszłam na długi spacer, śniadanie podzieliłam na dwie tury, na obiad tylko zupa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Dostałam zaległe chorobowe (I jak tu nie walczyć o macierzyński ) :) aż mi miło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszej ciąży jadłam najpierw owoce, potem 7days z mlekiem, a na koniec ptasie mleczko każdego dnia i gdyby nie ptasie mleczko to bym nie przytyla 3 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Marzenka widzisz nowa diab miała rację,.że bez chałki cukry na czczo lepsze, bo nie ma hiperinsulinemii :) a jak się sprawdziła połowa kajzerki? Nie ma acetonu? O ktorej jesz kajzerkê?
    O 22.30 jem pół kajzerki i acetonu nie mam jak na razie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria napisz błagam co jesz w ciagu dnia, wiem, że to dużo pisania, ale ja cały czas chudnę i mam aceton. Nie mogę zbilansowac diety. Może Ty mi coś podpowiesz :)

Kamcia ja niestety nie mam co walczyć, bo dzwoniłam do "wszystkich świętych" i niesty kasy będzie mało.

Dorinka jak nahbardziej zostań przy serze żółtym, jak Ci służy. A o której jesz tą kanapkę na noc i z jakim chlebkiem i jaka wielkość kromki? No u o której wstajesz rano.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja tez sie boje o wage po ciazy. Przeraża mnie ta ilosc pochlanianych dziennie ilosci weglowodanow. Niedlugo bede mieć skonczone 24 tyg. Przed ciążą przy 157cm wazylam 62kg, na poczatku ciazy schudlam do 59 a teraz waga w okolicy 61-61,5kg. Diab powiedziala ze spokojnie moge 7-8kg przytyc. Czyli juz nieduzo mi zostalo a podobno w ostatnich 2 miesiącach najwiecej sie tyje. Wiadomo ze dziecko najważniejsze ale nie chcialabym po urodzeniu meczyc sie dalej z dietą zeby schudnąć (jezeli oczywiście na paskudna cukrzyca raczy mnie opuścić) :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia na noc jem cala kanapke z okrągłego chlebka ok 55g.ale jest strasznie puszysta. Jem to ok. godz 21.30 ide spac 22-22.30 a rano wstaje ok. 8.30. Chociaż dzis pospalam do 9 :)

agatia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dostałam ciut więcej niż się spodziewałam ale nie wiem ile bo wpłynęło razem z wypłata (nowym chorobowym )

Teraz też będę mniej dostawała ale jakbym ta kwotę podzieliła na 6 miesięcy to będzie wystarczająco. To tylko znaczy ze musze walczyć o drugie tyle za macierzyński

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie martw się wagą. Jeśli masz cukrzycę to nie da się za dużo przytyć. Ja juz mam 30 tydzień a przytyłam 4-5 kg. I stoi waga. A jem dość sporo co 2,5 godziny. Mam nadzieję, że mały rośnie. W środę mam usg i zobaczymy ile urósł.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ