Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia, jak małe gołąbeczki i więcej mięsa to spokojnie możesz 3, no chyba że bez ziemniaków, czy kaszy to możesz swoje 5 wciągnąć.
Podziwiam 45 gołąbków szok
Marzenka widzisz nowa diab miała rację,.że bez chałki cukry na czczo lepsze, bo nie ma hiperinsulinemiia jak się sprawdziła połowa kajzerki? Nie ma acetonu? O ktorej jesz kajzerkê?
kamciaelcia, marzenka06 lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie jem pół cząstki gorzkiej czekolady lindta i zapijam to 100 ml nieslodzonego soku z marchwi, malin i jabłka... (Zawartość weglo poniżej 10g)
Dodam tylko, że to grzech między posiłkami
Zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiego miksa z jogurtu i np. truskawek i nie zamrozić żeby potem zjeść jako loda
Miuu ją 28 tydz i 5 dzień a suwak bym wkleila ale nie wiem jak:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:22
kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
Ale dziewczyny robicie ostatnio smaka na jedzenie
Kamcia ja tez dzis kapusniak juz drugi dzien ale wiecej chyba tego eksperymentu nie powtorze. Wychodzi na to ze w ciazy kapusta kiszona zupelnie mi nie służy. Wzdecie mam ogromne i zoladek boli
Ja jadlam z zalecenia lekarki pol kajzerki na noc i zawsze rano mialam ketony. Teraz zawsze jem kanapke z serem zoltym ok 10g., maslem i oliwkami i rano ok a jak zrobilam kilka pomiarów gluko to cukier byl w normie. Mimo wszystko jak lekarka uslyszala ze jem z serem zoltym to powiedziala zeby nie z serem jesc tylko ze szklanka mleka. I zastanawiam sie czy sie zastosowac bo skoro cukry po dobre, na czczo dobre i brak ketonow to tak naprawde po co mam zmieniac?. -
Ha ha ha mój m. nie może przeboleć ze nie ma w domu cukru
ja zawsze mało slodzilam (1/3 łyżeczki ) ale on 3 łyżeczki na kawę. Odkąd cukru nie używam to nie interesuje mnie czy jest w domu. Żona pierwszy raz od wielu tygodni kawkę zrobiła a nie może biedny wypić bo bez cukru. Nawet mamie się pozalil ze musi iść do sklepu po cukier
-
Ja męża słodzenia herbaty oduczyłam jakies 2 lata temu, zupełnie nie odczuwa braku cukru w domu
tylko sam musi teraz dbać o desery i trzymać słodycze u siebie w pokoju (pracuje z domu). Ale też cukiernik był ze mnie marny i od początku wiedział, ze na ciasta z mojej strony nie ma co liczyć (raz, moze 2 do roku), więc hej
Rudzina -
nick nieaktualnyCo tu wejdę, to jestem na siebie zła, bo mi smak robicie na różności. A ja muszę, jak oka pilnować wagi (otyłość
) a już 2 kg przytyłam, choć jem zdrowiej i mniej niż przed ciążą!! Nie ogarniam tego! Zrezygnowałam ze słodyczy, omijam gotowe dania, wszystko sama gotuję, dbam o jedzenie warzyw, hoduję kiełki itp, itd... a 2 kg na plusie! Lekarz powiedział, że w całej ciąży nie powinnam przytyć więcej niż 5kg! Jak ja mu w oczy spojrzę na badaniu za tydzień
Dziś poszłam na długi spacer, śniadanie podzieliłam na dwie tury, na obiad tylko zupa. -
agatia wrote:Marzenka widzisz nowa diab miała rację,.że bez chałki cukry na czczo lepsze, bo nie ma hiperinsulinemii
a jak się sprawdziła połowa kajzerki? Nie ma acetonu? O ktorej jesz kajzerkê?
-
Elaria napisz błagam co jesz w ciagu dnia, wiem, że to dużo pisania, ale ja cały czas chudnę i mam aceton. Nie mogę zbilansowac diety. Może Ty mi coś podpowiesz
Kamcia ja niestety nie mam co walczyć, bo dzwoniłam do "wszystkich świętych" i niesty kasy będzie mało.
Dorinka jak nahbardziej zostań przy serze żółtym, jak Ci służy. A o której jesz tą kanapkę na noc i z jakim chlebkiem i jaka wielkość kromki? No u o której wstajesz rano. -
Oj dziewczyny ja tez sie boje o wage po ciazy. Przeraża mnie ta ilosc pochlanianych dziennie ilosci weglowodanow. Niedlugo bede mieć skonczone 24 tyg. Przed ciążą przy 157cm wazylam 62kg, na poczatku ciazy schudlam do 59 a teraz waga w okolicy 61-61,5kg. Diab powiedziala ze spokojnie moge 7-8kg przytyc. Czyli juz nieduzo mi zostalo a podobno w ostatnich 2 miesiącach najwiecej sie tyje. Wiadomo ze dziecko najważniejsze ale nie chcialabym po urodzeniu meczyc sie dalej z dietą zeby schudnąć (jezeli oczywiście na paskudna cukrzyca raczy mnie opuścić)
-
Agatia dostałam ciut więcej niż się spodziewałam ale nie wiem ile bo wpłynęło razem z wypłata (nowym chorobowym )
Teraz też będę mniej dostawała ale jakbym ta kwotę podzieliła na 6 miesięcy to będzie wystarczająco. To tylko znaczy ze musze walczyć o drugie tyle za macierzyńskitwardan lubi tę wiadomość