X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak małe gołąbeczki i więcej mięsa to spokojnie możesz 3, no chyba że bez ziemniaków, czy kaszy to możesz swoje 5 wciągnąć.
    Podziwiam 45 gołąbków szok :-)

Marzenka widzisz nowa diab miała rację,.że bez chałki cukry na czczo lepsze, bo nie ma hiperinsulinemii :) a jak się sprawdziła połowa kajzerki? Nie ma acetonu? O ktorej jesz kajzerkê?

kamciaelcia, marzenka06 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia oczywiście ze bez chleba kaszy i ziemniaczkow :) ryż juz w nich jest :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym na luzie zjadła 4 z jakąś surówką :)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jem pół cząstki gorzkiej czekolady lindta i zapijam to 100 ml nieslodzonego soku z marchwi, malin i jabłka... (Zawartość weglo poniżej 10g)
    Dodam tylko, że to grzech między posiłkami :)
    Zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiego miksa z jogurtu i np. truskawek i nie zamrozić żeby potem zjeść jako loda :)

Miuu ją 28 tydz i 5 dzień a suwak bym wkleila ale nie wiem jak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:22

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny robicie ostatnio smaka na jedzenie :) Kamcia ja tez dzis kapusniak juz drugi dzien ale wiecej chyba tego eksperymentu nie powtorze. Wychodzi na to ze w ciazy kapusta kiszona zupelnie mi nie służy. Wzdecie mam ogromne i zoladek boli :(
    Ja jadlam z zalecenia lekarki pol kajzerki na noc i zawsze rano mialam ketony. Teraz zawsze jem kanapke z serem zoltym ok 10g., maslem i oliwkami i rano ok a jak zrobilam kilka pomiarów gluko to cukier byl w normie. Mimo wszystko jak lekarka uslyszala ze jem z serem zoltym to powiedziala zeby nie z serem jesc tylko ze szklanka mleka. I zastanawiam sie czy sie zastosowac bo skoro cukry po dobre, na czczo dobre i brak ketonow to tak naprawde po co mam zmieniac?.

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ja chciałabym zobaczyć co jedzą ci diabetolodzy...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka Ja bym jadła z serem żółtym. Masz sprawdzone. A mleko to akurat nabiał który najgorzej trawimy

A co do wzdęcia. Teraz nie mam :) wczoraj może ze stresu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę co jedzą ale moja to chociaż reprezentacyjna tzn szczupła :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, moja normalna zdrowa babeczka:) żaden tam chuderlak :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha mój m. nie może przeboleć ze nie ma w domu cukru :) ja zawsze mało slodzilam (1/3 łyżeczki ) ale on 3 łyżeczki na kawę. Odkąd cukru nie używam to nie interesuje mnie czy jest w domu. Żona pierwszy raz od wielu tygodni kawkę zrobiła a nie może biedny wypić bo bez cukru. Nawet mamie się pozalil ze musi iść do sklepu po cukier

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża słodzenia herbaty oduczyłam jakies 2 lata temu, zupełnie nie odczuwa braku cukru w domu ;) tylko sam musi teraz dbać o desery i trzymać słodycze u siebie w pokoju (pracuje z domu). Ale też cukiernik był ze mnie marny i od początku wiedział, ze na ciasta z mojej strony nie ma co liczyć (raz, moze 2 do roku), więc hej :D

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu wejdę, to jestem na siebie zła, bo mi smak robicie na różności. A ja muszę, jak oka pilnować wagi (otyłość :( ) a już 2 kg przytyłam, choć jem zdrowiej i mniej niż przed ciążą!! Nie ogarniam tego! Zrezygnowałam ze słodyczy, omijam gotowe dania, wszystko sama gotuję, dbam o jedzenie warzyw, hoduję kiełki itp, itd... a 2 kg na plusie! Lekarz powiedział, że w całej ciąży nie powinnam przytyć więcej niż 5kg! Jak ja mu w oczy spojrzę na badaniu za tydzień :/

Dziś poszłam na długi spacer, śniadanie podzieliłam na dwie tury, na obiad tylko zupa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Dostałam zaległe chorobowe (I jak tu nie walczyć o macierzyński ) :) aż mi miło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszej ciąży jadłam najpierw owoce, potem 7days z mlekiem, a na koniec ptasie mleczko każdego dnia i gdyby nie ptasie mleczko to bym nie przytyla 3 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Marzenka widzisz nowa diab miała rację,.że bez chałki cukry na czczo lepsze, bo nie ma hiperinsulinemii :) a jak się sprawdziła połowa kajzerki? Nie ma acetonu? O ktorej jesz kajzerkê?
    O 22.30 jem pół kajzerki i acetonu nie mam jak na razie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria napisz błagam co jesz w ciagu dnia, wiem, że to dużo pisania, ale ja cały czas chudnę i mam aceton. Nie mogę zbilansowac diety. Może Ty mi coś podpowiesz :)

Kamcia ja niestety nie mam co walczyć, bo dzwoniłam do "wszystkich świętych" i niesty kasy będzie mało.

Dorinka jak nahbardziej zostań przy serze żółtym, jak Ci służy. A o której jesz tą kanapkę na noc i z jakim chlebkiem i jaka wielkość kromki? No u o której wstajesz rano.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja tez sie boje o wage po ciazy. Przeraża mnie ta ilosc pochlanianych dziennie ilosci weglowodanow. Niedlugo bede mieć skonczone 24 tyg. Przed ciążą przy 157cm wazylam 62kg, na poczatku ciazy schudlam do 59 a teraz waga w okolicy 61-61,5kg. Diab powiedziala ze spokojnie moge 7-8kg przytyc. Czyli juz nieduzo mi zostalo a podobno w ostatnich 2 miesiącach najwiecej sie tyje. Wiadomo ze dziecko najważniejsze ale nie chcialabym po urodzeniu meczyc sie dalej z dietą zeby schudnąć (jezeli oczywiście na paskudna cukrzyca raczy mnie opuścić) :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia na noc jem cala kanapke z okrągłego chlebka ok 55g.ale jest strasznie puszysta. Jem to ok. godz 21.30 ide spac 22-22.30 a rano wstaje ok. 8.30. Chociaż dzis pospalam do 9 :)

agatia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dostałam ciut więcej niż się spodziewałam ale nie wiem ile bo wpłynęło razem z wypłata (nowym chorobowym )

Teraz też będę mniej dostawała ale jakbym ta kwotę podzieliła na 6 miesięcy to będzie wystarczająco. To tylko znaczy ze musze walczyć o drugie tyle za macierzyński

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie martw się wagą. Jeśli masz cukrzycę to nie da się za dużo przytyć. Ja juz mam 30 tydzień a przytyłam 4-5 kg. I stoi waga. A jem dość sporo co 2,5 godziny. Mam nadzieję, że mały rośnie. W środę mam usg i zobaczymy ile urósł.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ