X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dam rade tylko jeczmienna kasze i ryz biały nic z innych rzeczy mi nie przejdzie.. blee
    ja ogolnie jestem ziemniaczara ale widze ze i z tego musze zrezygnowac. ze wszystkiego co lubie najbardziej musze zrezygnowac i jesc inaczej niz zwykle. ale u mnie to juz nie długo-

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia na kiedy masz termin? Widzę że my podobnie jakoś tydzień - dwa różnicy? Ja mam termin na 05.05.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby termin na koniec kwietnia z usg a z miesiaczki 2maj,ale u mnie to bedzie pewnie polowa kwietnia bo bedzie cc i teraz na wizycie mamy dokladnie juz termin ustalac

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiego powodu masz cc?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza ciaza tez była przez cc i stad drugie cc.

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wiedzieć czemu pierwsza przez cc?ale nie naciskam. Nikt nie pytał się teraz jak wolisz urodzić? Nie narzucal sn?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia Tobie gin powiedział, że 2 tygodnie wcześniej zrobi cc?
    Bo ja też będę miała cc, ale jeszcze co do terminu nie rozmawialiśmy i nie wiem, ile wcześniej robią.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulozenie posladkowe przy pierwszej, teraz niby lekarka mowila ze mam prawo wyboru ale bezpieczniej cc jak jestem juz po.z tym ze maly w brzuchu teraz co wizyte to inaczej ulozony,cały czas fikołki robi.
    dla mnie to tez lepiej bo przynajmniej mam termin ustalony i moge zorganizowac opieke nad starszym,my mieszkamy tu sami bez zadnej pomocy wiec nie ma nad czym myslec

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tydzien wczesniej zrobi pewnie, nie wiem bo teraz na wizycie 14 bede z nia wszystko ustalac. bedzie sie sugerowac terminem z usg pewnie (tak bylo przy pierwszej ciazy)
    na poprzedniej mi tylko mowila ze przy kolejnej wizycie wszystko ustalimy.

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia
    U mnie też było ułożenie miednicowe ;) zatem i pierwsza cesarka planowana. Jak się okazało, mała pewnie cały czas była tyłkiem w dół, bo była baaardzo krótka pepowina (a gruba ze kikut odpadł po 3 tyg). Po tym córcia miała płaska głowę (obwód 38)i walczyliśmy z dysplazja bioderka
    Zanim zdecydowałam się zajść w ciążę, długo rozmawiałam z gin czy powinnam. ..os początku rozmawialiśmy na zasadzie czy mogę w życiu przejść 3 cesarki. ..pierwsze dziecko zmarło. A chciałabym dwoje wiec wszystko przede mna (jak będzie mi dane )
    Teraz się dowiedzialam ze mimo cukrzycy mogę mieć cc w naszym małym gminnym szpitalu. I się wtedy nie boje ze ktoś mnie zmusi do sn. Innej opcji niż cc nie zakładam. I w moim przypadku jest ona najlepsza.
    Dziękuję za odpowiedź

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym kiedyś czytałam, że po cc żeby rodzic sn musiałabym się na piśmie zgodzić na te sn. Bez mojej zgody muszą planować cc.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez byla pepowina krotka i do tego jak mnie przecieli okazalo sie ze maly mial ja obwinieta wokol szyji. kikut tez odpadl po 3tyg

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos w tym jest,bo lekarka sama mi powiedziala ze mam prawo wyboru.
    do kazdego porodu podpisuje sie zgode,ale lekarze raczej nie robia problemu z tym jak juz sie raz mialo cc

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja dobrze zrozumiałam ze pierwsze dziecko zmarło po porodzie? kurrcze...

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była tak krótka ze małej swobodnie nie mogli wyjąć by nie wyrwać łożyska
    Pytałam się i podobno krótka pepowina nie musi się powtórzyć ale mam nadzieje ze dasz mi znać jak u was bylo za kilka tyg? :)
    Ale ja już tylko cc zakładam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, iwoncia. Moja córcia zmarła w październiku mając niemal 10 m. Poddała nam się po operacji serduszka. Niby zabieg planowany a tragiczny. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne dam znac!
    przykro mi z Twojej straty, nie pytam o nic wiecej bo musi byc to trudne.

mysle ze zrobia ci cc bez problemu

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele spraw się zmienia z perspektywy czasu. Inne stają się priorytetem, a cc i karmienie mm dla mnie już nie tylko nie są straszne, ale i łatwiejsze. ..co innego się liczy już dla mnie przyjmując małego człowieczka.
    Strata wielka ale jeśli miałabyś potrzebę zawsze możesz się zapytać a ja postaram się odp jeśli tylko będę umiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bede pytac, nie umiem sie odnalez w takich sytuacjach nawet jak to chodzi o kogos kogo nie znam.to nie na moja glowe.

oo karmienie... Dawida rok karmiłam i jak sobie o tym wszystkim przypomne to mam ciarki, ciagłe zapalenie piersi goraczki po 40 stopni a piers boli jak cholera. a ja nic chwalac sie troche tego bistu mam bo aktualnie miseczke F i ma co bolec...ale tak jak piszesz co nas nie zabije to nas wzmocni!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyście :)
    Ja zaliczyłam mały spacerek, żeby zebrać myśli i odsapnąć przed jutrzejszym wyjazdem na wizytę. Mam mega doła bo dzisiiaj po pół godziny cukry mam wywalone w kosmos, aż się boję o nich myśleć :/ bardzo szybko spadają, więc tym się pocieszam. Ale już wiem, że aceton pojawia się przy dużych skokach cukru u mnie, zatem cukrzycę mam nieuregulowaną :/
    Odebrałam badania tarczycowe ok, hemoglobina glikowana dalej 4,8% więc też ok. Kortyzol lekko ponad normę, norma do 19, ja mam 20,4 więc nie świadczy o chorobie nadnerczy, sód i potas w normie, morfologia też. A nadal chudnę :(

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ