X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dam rade tylko jeczmienna kasze i ryz biały nic z innych rzeczy mi nie przejdzie.. blee
    ja ogolnie jestem ziemniaczara ale widze ze i z tego musze zrezygnowac. ze wszystkiego co lubie najbardziej musze zrezygnowac i jesc inaczej niz zwykle. ale u mnie to juz nie długo-

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia na kiedy masz termin? Widzę że my podobnie jakoś tydzień - dwa różnicy? Ja mam termin na 05.05.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niby termin na koniec kwietnia z usg a z miesiaczki 2maj,ale u mnie to bedzie pewnie polowa kwietnia bo bedzie cc i teraz na wizycie mamy dokladnie juz termin ustalac

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiego powodu masz cc?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza ciaza tez była przez cc i stad drugie cc.

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wiedzieć czemu pierwsza przez cc?ale nie naciskam. Nikt nie pytał się teraz jak wolisz urodzić? Nie narzucal sn?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia Tobie gin powiedział, że 2 tygodnie wcześniej zrobi cc?
    Bo ja też będę miała cc, ale jeszcze co do terminu nie rozmawialiśmy i nie wiem, ile wcześniej robią.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulozenie posladkowe przy pierwszej, teraz niby lekarka mowila ze mam prawo wyboru ale bezpieczniej cc jak jestem juz po.z tym ze maly w brzuchu teraz co wizyte to inaczej ulozony,cały czas fikołki robi.
    dla mnie to tez lepiej bo przynajmniej mam termin ustalony i moge zorganizowac opieke nad starszym,my mieszkamy tu sami bez zadnej pomocy wiec nie ma nad czym myslec

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tydzien wczesniej zrobi pewnie, nie wiem bo teraz na wizycie 14 bede z nia wszystko ustalac. bedzie sie sugerowac terminem z usg pewnie (tak bylo przy pierwszej ciazy)
    na poprzedniej mi tylko mowila ze przy kolejnej wizycie wszystko ustalimy.

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia
    U mnie też było ułożenie miednicowe ;) zatem i pierwsza cesarka planowana. Jak się okazało, mała pewnie cały czas była tyłkiem w dół, bo była baaardzo krótka pepowina (a gruba ze kikut odpadł po 3 tyg). Po tym córcia miała płaska głowę (obwód 38)i walczyliśmy z dysplazja bioderka
    Zanim zdecydowałam się zajść w ciążę, długo rozmawiałam z gin czy powinnam. ..os początku rozmawialiśmy na zasadzie czy mogę w życiu przejść 3 cesarki. ..pierwsze dziecko zmarło. A chciałabym dwoje wiec wszystko przede mna (jak będzie mi dane )
    Teraz się dowiedzialam ze mimo cukrzycy mogę mieć cc w naszym małym gminnym szpitalu. I się wtedy nie boje ze ktoś mnie zmusi do sn. Innej opcji niż cc nie zakładam. I w moim przypadku jest ona najlepsza.
    Dziękuję za odpowiedź

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym kiedyś czytałam, że po cc żeby rodzic sn musiałabym się na piśmie zgodzić na te sn. Bez mojej zgody muszą planować cc.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez byla pepowina krotka i do tego jak mnie przecieli okazalo sie ze maly mial ja obwinieta wokol szyji. kikut tez odpadl po 3tyg

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos w tym jest,bo lekarka sama mi powiedziala ze mam prawo wyboru.
    do kazdego porodu podpisuje sie zgode,ale lekarze raczej nie robia problemu z tym jak juz sie raz mialo cc

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja dobrze zrozumiałam ze pierwsze dziecko zmarło po porodzie? kurrcze...

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była tak krótka ze małej swobodnie nie mogli wyjąć by nie wyrwać łożyska
    Pytałam się i podobno krótka pepowina nie musi się powtórzyć ale mam nadzieje ze dasz mi znać jak u was bylo za kilka tyg? :)
    Ale ja już tylko cc zakładam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, iwoncia. Moja córcia zmarła w październiku mając niemal 10 m. Poddała nam się po operacji serduszka. Niby zabieg planowany a tragiczny. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne dam znac!
    przykro mi z Twojej straty, nie pytam o nic wiecej bo musi byc to trudne.

mysle ze zrobia ci cc bez problemu

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele spraw się zmienia z perspektywy czasu. Inne stają się priorytetem, a cc i karmienie mm dla mnie już nie tylko nie są straszne, ale i łatwiejsze. ..co innego się liczy już dla mnie przyjmując małego człowieczka.
    Strata wielka ale jeśli miałabyś potrzebę zawsze możesz się zapytać a ja postaram się odp jeśli tylko będę umiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bede pytac, nie umiem sie odnalez w takich sytuacjach nawet jak to chodzi o kogos kogo nie znam.to nie na moja glowe.

oo karmienie... Dawida rok karmiłam i jak sobie o tym wszystkim przypomne to mam ciarki, ciagłe zapalenie piersi goraczki po 40 stopni a piers boli jak cholera. a ja nic chwalac sie troche tego bistu mam bo aktualnie miseczke F i ma co bolec...ale tak jak piszesz co nas nie zabije to nas wzmocni!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyście :)
    Ja zaliczyłam mały spacerek, żeby zebrać myśli i odsapnąć przed jutrzejszym wyjazdem na wizytę. Mam mega doła bo dzisiiaj po pół godziny cukry mam wywalone w kosmos, aż się boję o nich myśleć :/ bardzo szybko spadają, więc tym się pocieszam. Ale już wiem, że aceton pojawia się przy dużych skokach cukru u mnie, zatem cukrzycę mam nieuregulowaną :/
    Odebrałam badania tarczycowe ok, hemoglobina glikowana dalej 4,8% więc też ok. Kortyzol lekko ponad normę, norma do 19, ja mam 20,4 więc nie świadczy o chorobie nadnerczy, sód i potas w normie, morfologia też. A nadal chudnę :(

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ