Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie gina powiedziała ze cc tydzień wcześniej to tak optymalnie. Moja koleżanka miała cukrzycę z insuliną i coś z tarczycą i wywoływali jej poród dwa tyg wcześniej. Ja pierwszą cc miałam ze względu ze po godzinie parcia mały nie chciał wyjść. Na salę dwóch stalowych musiało mnie nieść bo już byłam na pół przytomna. Adaś urodził się z raną na czole wiec musiał się gdzieś zaklinować.
-
Hej dziewczyny
Kamcia wspolczuje przeżyćWiem jak znioslam niespodziewana smierc mojego ukochanego taty. Do tej pory sobie jeszcze z tym nie poradzilam a co dopiero poradzic sobie ze smiarcia wlasnego dziecka. Nawet sobie nie umiem wyobrazić przez co przeszlas
Ale kamcia wierze ze teraz bedzie u ciebie juz tylko lepiej
Po obiedzie cukier super bo 101zobaczymy jak teraz wyjdzie podwieczorek. Chyba jednak tego budyniu dzisiaj nie dam rady juz wcisnąć
Narazie wperniczam kanapki zeby wubic ketony ze wczoraj wiec chyba nie zostanie mi juz miejsca.
Jezeli teraz pomiar wyjdzie ok to chyba sobie troche odpuszcze z tymi radami mojej diab. Mimo ze ser mi nie podnosi jakos nieziemsko cukru, Tak samo jak juz raz wyprobowany budyn ona kaze mi ich unikać. Tlumaczyla ze takie rzeczy moga podwyzszac cukier przy nastepnym posilku wiec zobaczymy. Jezeli bedzie ok to sobie troche odpuszcze -
Dorinka
Każda z nas jest inna i co innego nam sluzy/nie służy
ja ser mogę jak najbardziej
rano miałaś te ketony?
miałam nadzieje ze teraz będzie dobrze i zdecydowaliśmy się z m. Na dzidzie. ..ale jak w to wierzyć skoro teraz jakieś problemy od początku. .. -
Dodam jeszcze ze u mnie w szpitalu z cc to jeszcze dwa lata temu był problem bo była inna ordynator i ona choćby nie wiem co się działo to nie chciala się godzić na cc. Znam parę osób które z tego powodu założyły jej sprawy w sądzie bo po naturalnym porodzie do tej pory się leczą. Teraz jest inny ordynator na szczęście
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny Odzywam się tutaj bo też mam cukrzycę chociaż wcześnie zdiagnozowana
i hashimoto hmm ...no już od 10 lat Obecnie jestem w 35 tygodniu ciąży na diecie od 10 tc bo wtedy wyszło mi to paskudztwo na krzywej więc już co nieco na jej temat wiem. Jak macie jakieś pytania to może będę mogła pomóc bazując na swoich doświadczeniach
Agatia ja na początku diety schudłam szybko bo z od razu 5 kg a specjalnie gruba nie byłam nigdy więcej teoretycznie nie było czego gubić. Ale dieta cukrzycowa to kompletna rewolucja dla organizmu a właściwie to zdrowotny detoksprzybierać zaczęłam stopniowo i wolno. na dzień dzisiejszy licząc od schudniecia przybrałam niespełna 7 kg a licząc od początku ciąży tylko niecałe 2 kg. Syn mój rósł przez całą ciążę mimo że moja waga stała w miejscu więc przyrost wagi lub jej brak kompletnie nic nie znaczy. Liczą się wyniki morfologii i rozwój dzidka
Co do pomysłów na obiad polecam smażenie kurczaka filety a nawet ryb na pergaminie. Wystarczy tylko troszkę oliwy ulubione przyprawy a można dostarczyć sobie dużo przyjemnościco do śniadań polecam zwiększyć ilość białka i warzyw a wtedy te cukry z chleba będą zbilansowane przykład? Jajecznica z 2 jaj smażona na pieczarkach z odrobiną masła do tego dwie kromki chleba (ja akurat piekę własny na zakwasie) z masłem wędlina pomidorem sałatą kiełkami generalnie dużo warzyw i zawsze to działało Bez jajecznicy to bywało różnie czasem i ponad normę
i polecam herbatę rooibos podobno pomaga redukować cukier, ja piję cały czas.
No. .....to się rozpisalam heh
Służę radą jakby co......oczywiście tylko w oparciu o własne doświadczenia
Dziewczyny nie przrjmujcie się tak mocno bo da się to wszystko ogarnąć a stres niepotrzebnie psuje wyniki i tyle
Pozdrawiam m.Elaria, goodwill, Miuu lubią tę wiadomość
-
Tak Kamcia. Tak sie wczoraj przez pol dnia na urodzinach "obnosilam" ze swoja cukrzycą ze az mi dzis rano ketony wyszly (++). Ale nie wiem czy to nie wina tego ze na noc zjadlam kanapke chleba od tesciowej a nie tego pszenno zytniego co zawsze. Zobaczymy jutro co wyjdzie.
Ja na dzien dzisiejszy tez mam zalecenie do cesarki przez ulozenie mojej dzidzi miednicowe. Jest jeszcze troche czasu i moze sie jeszcze obrócic. Boje się tylko blizny po cesarce. Kolezanka ma ponizej lini majtek wiec super bo wogole nie widac a boje sie ze mnie przetna wyzej i bedzie koniec z kostiumami 2 czesciowymi. Doswiadczone dziewczyny czy szpital przed porodem udzielił by mi informacji gdzie wykonywane jest cięcie?
-
Agatia. Skok skokiem. A wiarygodność glukometru to druga sprawa. Na pewno prowadzenie cukrzycy nie polega na łamaniu szukaniu jakiegoś skoku. Ktoś z jakiegoś powodu ustalił pewne zasady. U nas 1h. Kto inny ma 1.5h wyniki masz super wiec na pewno nie możesz panikować. Ważne ze masz jutro wizytę. Na którą jedziesz?
-
Dorinka
Ta blizna jest na wysokości włosów lonowych. Naprawdę nisko. Mnie szyli nićmi rozpuszczalnymi wiec po szpitalu nic mnie ta rana nie interesowała. Ładnie się goila, jedynie ja się słabo obkurczalam ale to już od samego początku. Nie tyle blizna mnie bolała co wnętrzności przycisniete przez corcie oraz czuje do tej pory gdzie uciskalo łożysko (łożysko na lewych zebrach a główka na prawych zebrach. To i to czułam tak samo -okrągłe i twarde ). Tez niczym nie Smarowalam.
Zdarza się że cc ratujace życie robią w poprzekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:48
-
nick nieaktualny