X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gina powiedziała ze cc tydzień wcześniej to tak optymalnie. Moja koleżanka miała cukrzycę z insuliną i coś z tarczycą i wywoływali jej poród dwa tyg wcześniej. Ja pierwszą cc miałam ze względu ze po godzinie parcia mały nie chciał wyjść. Na salę dwóch stalowych musiało mnie nieść bo już byłam na pół przytomna. Adaś urodził się z raną na czole wiec musiał się gdzieś zaklinować.

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel dobrze ze finał był udany! Ale ty i maluszek się nacierpieliscie
    Moja cesarka była 11 dni przed terminem

Agatia a jakie to masz wysokie cukry? Podasz wartości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kamcia wspolczuje przeżyć :( Wiem jak znioslam niespodziewana smierc mojego ukochanego taty. Do tej pory sobie jeszcze z tym nie poradzilam a co dopiero poradzic sobie ze smiarcia wlasnego dziecka. Nawet sobie nie umiem wyobrazić przez co przeszlas :( Ale kamcia wierze ze teraz bedzie u ciebie juz tylko lepiej :)
    Po obiedzie cukier super bo 101 :) zobaczymy jak teraz wyjdzie podwieczorek. Chyba jednak tego budyniu dzisiaj nie dam rady juz wcisnąć :( Narazie wperniczam kanapki zeby wubic ketony ze wczoraj wiec chyba nie zostanie mi juz miejsca.
    Jezeli teraz pomiar wyjdzie ok to chyba sobie troche odpuszcze z tymi radami mojej diab. Mimo ze ser mi nie podnosi jakos nieziemsko cukru, Tak samo jak juz raz wyprobowany budyn ona kaze mi ich unikać. Tlumaczyla ze takie rzeczy moga podwyzszac cukier przy nastepnym posilku wiec zobaczymy. Jezeli bedzie ok to sobie troche odpuszcze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Każda z nas jest inna i co innego nam sluzy/nie służy
    ja ser mogę jak najbardziej
    rano miałaś te ketony?

miałam nadzieje ze teraz będzie dobrze i zdecydowaliśmy się z m. Na dzidzie. ..ale jak w to wierzyć skoro teraz jakieś problemy od początku. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze u mnie w szpitalu z cc to jeszcze dwa lata temu był problem bo była inna ordynator i ona choćby nie wiem co się działo to nie chciala się godzić na cc. Znam parę osób które z tego powodu założyły jej sprawy w sądzie bo po naturalnym porodzie do tej pory się leczą. Teraz jest inny ordynator na szczęście

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała w ogóle się nie obracala. ..mój gin zadzwonił na oddział obok i ustalili termin. Takie porody to u nas w Wojewódzkim i do nas uciekają rodzic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Odzywam się tutaj bo też mam cukrzycę chociaż wcześnie zdiagnozowana :-) i hashimoto hmm ...no już od 10 lat Obecnie jestem w 35 tygodniu ciąży na diecie od 10 tc bo wtedy wyszło mi to paskudztwo na krzywej więc już co nieco na jej temat wiem. Jak macie jakieś pytania to może będę mogła pomóc bazując na swoich doświadczeniach :-)
    Agatia ja na początku diety schudłam szybko bo z od razu 5 kg a specjalnie gruba nie byłam nigdy więcej teoretycznie nie było czego gubić. Ale dieta cukrzycowa to kompletna rewolucja dla organizmu a właściwie to zdrowotny detoks :-) przybierać zaczęłam stopniowo i wolno. na dzień dzisiejszy licząc od schudniecia przybrałam niespełna 7 kg a licząc od początku ciąży tylko niecałe 2 kg. Syn mój rósł przez całą ciążę mimo że moja waga stała w miejscu więc przyrost wagi lub jej brak kompletnie nic nie znaczy. Liczą się wyniki morfologii i rozwój dzidka :-)

Co do pomysłów na obiad polecam smażenie kurczaka filety a nawet ryb na pergaminie. Wystarczy tylko troszkę oliwy ulubione przyprawy a można dostarczyć sobie dużo przyjemności :-) co do śniadań polecam zwiększyć ilość białka i warzyw a wtedy te cukry z chleba będą zbilansowane przykład? Jajecznica z 2 jaj smażona na pieczarkach z odrobiną masła do tego dwie kromki chleba (ja akurat piekę własny na zakwasie) z masłem wędlina pomidorem sałatą kiełkami generalnie dużo warzyw i zawsze to działało Bez jajecznicy to bywało różnie czasem i ponad normę :-) i polecam herbatę rooibos podobno pomaga redukować cukier, ja piję cały czas.
    No. .....to się rozpisalam heh
    Służę radą jakby co......oczywiście tylko w oparciu o własne doświadczenia

Dziewczyny nie przrjmujcie się tak mocno bo da się to wszystko ogarnąć a stres niepotrzebnie psuje wyniki i tyle
    Pozdrawiam m.

Elaria, goodwill, Miuu lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia po obiedzie wyłapałam skok 160 mierząc mega często, po 3 min już był 127, a za 10 min 90.
    Po śniadaniu po ok 30 min 140, po chwili 100.
    I aceton mi się właściwe pokrywa ze skokiem cukru i trwa kilka minut.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, kochana
    Udało ci się okiełznać cukry samą dietą? Ja już mam insulinę nocna. Na tę chwilę 3 j
    Późno do nas zawitałas, teraz to jesteś doświadczona słodka mama ale już niedługo od nas uciekniesz ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamcia. Tak sie wczoraj przez pol dnia na urodzinach "obnosilam" ze swoja cukrzycą ze az mi dzis rano ketony wyszly (++). Ale nie wiem czy to nie wina tego ze na noc zjadlam kanapke chleba od tesciowej a nie tego pszenno zytniego co zawsze. Zobaczymy jutro co wyjdzie.
    Ja na dzien dzisiejszy tez mam zalecenie do cesarki przez ulozenie mojej dzidzi miednicowe. Jest jeszcze troche czasu i moze sie jeszcze obrócic. Boje się tylko blizny po cesarce. Kolezanka ma ponizej lini majtek wiec super bo wogole nie widac a boje sie ze mnie przetna wyzej i bedzie koniec z kostiumami 2 czesciowymi. Doswiadczone dziewczyny czy szpital przed porodem udzielił by mi informacji gdzie wykonywane jest cięcie?

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi dziękuję za pocieszenie :-*
    Czy miałaś ketony? Bo ja mam je w ciągu dnia.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ciachają nisko przy cc, więc nie widać blizny. Ja z moim XXl raczej o dwuczęściowym kostiumie mogę pomarzyć ;) ale blizny nie widać, a niczym nie smarowałam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia. Skok skokiem. A wiarygodność glukometru to druga sprawa. Na pewno prowadzenie cukrzycy nie polega na łamaniu szukaniu jakiegoś skoku. Ktoś z jakiegoś powodu ustalił pewne zasady. U nas 1h. Kto inny ma 1.5h wyniki masz super wiec na pewno nie możesz panikować. Ważne ze masz jutro wizytę. Na którą jedziesz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ta blizna jest na wysokości włosów lonowych. Naprawdę nisko. Mnie szyli nićmi rozpuszczalnymi wiec po szpitalu nic mnie ta rana nie interesowała. Ładnie się goila, jedynie ja się słabo obkurczalam ale to już od samego początku. Nie tyle blizna mnie bolała co wnętrzności przycisniete przez corcie oraz czuje do tej pory gdzie uciskalo łożysko (łożysko na lewych zebrach a główka na prawych zebrach. To i to czułam tak samo -okrągłe i twarde ). Tez niczym nie Smarowalam.

Zdarza się że cc ratujace życie robią w poprzek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:48

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wiem o ktorej jadę, bo jutro rano mam zadzwonić jeszcze do rejestracji i powiedzą mi na którą mam być. Lekarka nie miała terminarza.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też pewnie popołudniu. Ostatnio strasznie późno wróciłas
    Ja juz o 22.30 śpię.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia lekarka przyjmuje od 17, a busa do domku mam o 20.10 i jestem na miejscu koło 22 :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siebie mam takie odległości do 3 miast :D do poznania 100 km do szczecina 120 km i do Zielonej Góry 90 km :)
    To i tak się trochę narzekasz do wieczora. Wyniki masz super wiec się nie martw. Sama jeździsz czy z synusiem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia sama młody zostaje z babcią, a potem tata go przejmuje po pracy :) jeżdżę busem, więc nie mam odwagu brać go ze sobą bo nie ma nawet pasów bezpieczeństwa. Wolę nie ryzykować

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia czekamy na wieści.
    Mam nadzieję że będzie u ciebie ok:-)

Dziewczyny ponieważ robię eksperyment i zrobiłam oczy więc zapytam czy chleb żytni w 100% może obniżać cukry????
    Bo aż oczy robię jak widzę wynik i nie dowierzam

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ