X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dorinka, to chyba ten, jutro ja spróbuję a jak nie to mój m. doje :) nie ma wyjścia :D ja juz dziś chleba nie jem (zupa, drugie danie i makaron na kolacje )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nerwy mnie biora. Caly czas mi ucina posta.
    Jeszcze raz napisze.
    Generalnie na tym chlebie zytnim niezaleznie od tego co dalam na gore nigdy nie zeszlam ponizej 120.
    My z mezem jak zaczelismy sie starac to myslalam ze to bedzie kilka miesiecy "ciezkiej" pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 14:50

3i49o7esw7obg123.png
  • Izabel-25 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kamcia u mnie dopiero w biedrze ten chleb sie pojawił i kupiłam go ma sprobowanie. Zjadłam na.kolacje 2 kromki z indykiem, pomidorem i rzodkiewka i miałam równe 120. W składzie są drożdże wiec pewnie dlatego cukier wyższy.

fd670e0e35bddce89d9e0c8e580d8ee2.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Emilka staraliśmy się ponad rok, ale nie jakoś wyliczając, odliczajac , mierząc. Ale już mój gin (ten sam co ciążę prowadzi )skierował mnie na badania hormonów czy usg ginekologiczne. Testy pokazały 2 kreski, a tydzień później okres. ..lekarz oficjalnie nie potwierdził ciąży. ..teraz we wtorek na prenatalnych lekarze powiedzieli mi ze to pewnie była ciąża biochemiczna.ale oficjalnie jej nie było. 3 miesiące później juz poczelismy emilke. ..teraz udało się w 2 cyklu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak np ja zawsze jem jedno danie, bez zupy to czy dodatku typu ryz,ziemniaki,kasza mozna dodac wiecej gram?

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki izabel
    Rano najwyżej wypróbuję, widziałam te drożdże ale nicsłodkiego nie dopisali. Teraźniejszy tez ma drożdże ale i zakwas wiec porównam teraz. Ten "stary " chleb waży aż 50 g na kromce. Rano jem tylko 1 bez skórki (30-40g), ten z biedronki lżejszy
    ale jak zobaczę rano skok to będę spokojna ze to ten chleb

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia
    Ja zupę jem o 15
    drugie danie mam o 18. Kaszy zjadam nawet całą torebkę. Gorzej u mnie z ziemniakami. Makaron ok ale ciężko mi wchodzi. To ile gram ty zjadasz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to sa jakieś jaja. Dodaje posta-ucina mi go. Edytuje go i jest ok ajak odświeżam strone to znow go ucina. Wstawiam jeszcze raz a jak sie nie uda to wymiekam.
    Generalnie na tym chlebie zytnim niezaleznie od tego co dalam na gore nigdy nie zeszlam ponizej 120.
    My z mezem jak zaczelismy sie starac to myslalam ze to bedzie kilka miesiecy "ciezkiej" pracy :)
    Udalo sie a 1 razem. Jednak z moim szczesciem w zyciu wiedzialam ze to jest za piekne. Zaczely sie plamienia, skurcze i szpitale. Jednak już 24 tyg skonczone wiec blizej jak dalej:)
    Dzis miałam na obiad ziemniaki, mizerie i kurczaka pieczonego z z pieczarkami i serem żółtym. Teraz sie trzese ze stachu przed pomiarem po tym serze :(
    Później bede testowac moj keczup i skusze sie chyba na budyn czekoladowy na mleku ryzowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 14:57

3i49o7esw7obg123.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja mam taka tabelke ile czego jesc mozna i pisze ze 180gram po ugotowaniu, to jest 1/4 paczki moze odrobine wiecej i nie ukrywam ze nie najadam sie tym zbytnio,miesa 150gram i taka porcyjka jak dla dziecka to wychodzi i taks sie zastanawiam czy nie moglabym sobie dodac troche jak nie jem zupy...

piszcie dziewczyny o o obiadach bo ja szukam inspiracji!!! ile mozna jesc w kolko to samo...

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia
    Moja diab nie dała mi tabelek
    ja narazie to jadalam kasze owsiana i tej nie ma dużo po ugotowaniu, najczęściej z gulaszem (czyli sos ) i cukier do 110. Ostatnio jadłam kasze jeczmienna perłowa cała torebkę bo tak mi smakowała i cukier 90 (i mniej a mierzone 4 razy). Dziś zjem tez torebkę jęczmiennej. Ziemniaków to mniej. A makaron to ewentualnie spaghetti z mięsem mielonym i codziennie jem na kolacje o 21.30. A mierzysz ketony? ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 15:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia A skąd masz te tabelkę?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam pulpety z indyka:) i z peczakiem i z kapusta kiszona mam zawsze max 105. Nawet gulasz z szynki wieprzowej obsmazylam na oleju kokosowym trochę i potem dusilam w garnku i na koniec pomidory krojone z puszki i też do kaszy super:) cukier do 110 miałam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam w poradni to dała mi taka rozpiske co i ile mozna jesc w gramaturach,poki co sie tego trzymam ale chyba niedojadam...

ja tez kolacje najwieksza jem o 21:30.

nic nie mierze bo ja jestem dopiero przed pierwsza wizyta u diabetologa mam ja we wtorek, bo ja dopiero niedawno sie dowiedziałam o cukrzycy wiec jestem jeszcze laikiem. ale mierze ten cukier cały czas bo mi gin przepisała na glukometr recepte i kazała mierzyc. a wiecej sie dowiedziałam poki co z internetu

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia
    Zatem wszystko przed tobą. Jedz więcej, bo jak nie dojesz to ketony się pojawia. A ważne żebyś była najedzona. Mi nikt nie kazał odmierzac. Wiec jak zmieszcze cała kasze to jem. A do gulaszu czy spaghetti tez mięsko delikatnie obsmazam na oleju kokosowym i potem duszę. Nie złapałam skoku nawet dużo później. .. mam ochotę na pierś z gęsi z jabłkami. ..to w przyszłym tygodniu mniam mniam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz chyba widze ze ziemniaki musze wyeliminowac bo zjadłam pierwszy raz odkad mierze i podskoczyło do 133 a jadłam tez tego kurczaka duszonego wiec to nie po tym...

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • Iwoncia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok,to bede sobe pozwalała na wiecej kaszy ale ja tylko dam rade jeczmienna. tak jak mowie nie znam sie jeszcze na tym dobrze. dlatego do was dolaczyłam zeby sie czegos dowiedziec

f2wlvut1eiccw5gl.png

m3sxgzu39db4pbnz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj 3 gołąbki zjadłam z ziemniakami i cukier 125 (bez to 99)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwoncia
    Ja też bym nie dała rady bez naszego wątku. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kasza perłowa do oporu nie podnosi, a bardzo ją lubię! Tylko musze czasami zrobić 'płodozmian' na ryz a nawet ostatnio zmusiłam sie do gryczanej (nie było tak źle).

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryczanej nie lubię. Mój m. bardzo lubi. Preferuje wszystkie inne. Na diecie wypróbowałam tylko owsiana, owsiana peczak, jeczmienna perłowa i jeczmienna wiejska w krupniku. Mam też za sobą ryż brązowy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ