Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajwi wrote:Ciężarówki to maja przekichane...
Szczególnie te świadome, co bardzo pragną dziecka...
Ach jak ją żałuję, że nie urodziłam zaraz po 20 człowiek inaczej podchodzilby do wszystkiego... A teraz? Wieczny stres i nerwy...twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyAjwi wrote:Ach jak ją żałuję, że nie urodziłam zaraz po 20 człowiek inaczej podchodzilby do wszystkiego... A teraz? Wieczny stres i nerwy...
A ja nie żałuję, że pierwsze miałam tuż przed 30, dzięki temu miałam wspaniały czas na studiach, byłam wolna, mogłam realizować różne plany, podróżować. Koleżanki, które szybko pozakładały rodziny szybko zrobiły się takie poważne i niestety wyglądają też poważniej. -
Agatia,
Ja naprawdę nie rozumiem tej teorii skoków... Staram się ale mnie to jakos przerasta... Nie wiem czy te 30 min to jest od zakończenia posiłku?
Żaden lekarz mi o tym nie wspomniał, w necie też nic na ten temat znaleźć nie mogę... Wiem tylko, że do niedawna te normy po godzinie były do 140 i nie wiem z jakiego powodu zostały zmienione ale biorąc pod uwagę, że to koncerny farmaceutyczne sponsoruja wiekszosc badań to jakos wcale mnie to nie dziwi... Zawsze sprzeda się więcej insuliny, pasków itp...
Nie dość, że u nas w Polsce plaga skracajacych szyjek i zagrożonych ciaz (ręką do góry, która brała lub bierze luteine albo duphaston?), to czytam,że cukrzycę u ciężarnych rozpoznaje się już u nawet 20% ciężarnych...
Agatia jak masz jakiegoś linka to podeslij bo ja już nic nie wiem...
Aż mnie kusi żeby zjeść ten tort znowu i zmierzyć za pół godziny...
-
ajwi , moja insulina kosztuje 100zł (ale mam ryczałt), paski 40 zł, rynek farmaceutyczny musi zarabiać, dlatego osobiscie uwazam, że nigdy lekarstwa na raka nie wynajdziemy...Za bardzo by to problemy zdrowotne rozwiązało...
dlatego mierzę poi 1h. nie dajmy sie zwariować -
Ja mam tylko nadzieje ze moim koleżanką które sa w ciąży zostanie troche kilogramów po wszystkim
Wredne to ale troche wynagrodzilo by mi to te miesiace meczarni. Bo one to co chwila jakies ciasta pieką, jakies bułeczki słodkie, frytki, kebaby wpierniczaja wiec licze ze jest odrobina sprawiedliwości na tym świecie i te wszystkie pysznosci zostana z nimi po ciąży
A my zostaniemy szczuple i piekne
twardan, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
sa plusy i minusy wczesnego macierzynstwa, ja pierwszego urodziłam jak miałam 22 lata i wcale nie załuje, swiadomie sie zdecydowalismy na dziecko- ciezej mi było teraz z tym drugim bo synek juz taki duzy i nie chciało mi sie znow od poczatku w to bawic ale maz nalegał bardzo.
niezłe ceny insuliny,myslalam ze to tansze jest... -
nick nieaktualnyNa pewno pod względem biologicznym lepiej rodzić zaraz po 20. Z tym się zgadzam. Patrząc w przyszłość też lepiej być młodszą babcią i mieć szansę oglądać wnuki, bawić się na ich weselach, może doczekać prawnuków, być długie lata dla swoich dzieci pomocą, a jak najpóźniej ciężarem...
-
kazdy jest inny i ma prawo wyboru...
moja ciaza rozwiaze sie w polowie kwietnia a my nadal nie mamy imienia dla drugiego synka,nic nam sie nie podoba.
teraz mam wizyte 14 marca i mam ustalac z lekarka termin cc. chyba boje sie tego bardziej niz za pierwszym razem.. -
Ja biorę luteinę
U nas dziś na obiad pieczone skrzydełka z kurczaka na kapuscie kiszoneej z jabłkami (polecam) mężu do tego ziemniaki a ja ciemny ryż; wczoraj miałam po tym samym cukier 105
Też zawsze chciałam byc młodą mamą, ale co zrobić, jak ten właściwy znalazł się tak późno?śmieje się ze mnie, żebym się pospieszyła to zdążę przed 30 (termin mam na 2tyg po urodzinach...). Moja 5 lat młodsza siotra jest teraz w ciąży i przechodzi to na razie bez większych komplikacji (ale za to porządnie przytyła hahaha coś za coś
)
goodwill, twardan lubią tę wiadomość
Rudzina -
niekoniecznie wiek już ciąze komplikuje...młode też mają swoje problemy...nie da sie tak uogólniać. Ja dopiero mając 30 lat poczułam się gotowa, praca, mieszkanko, chociaż po zasiłki latać nie będę do MOPSu
insulina 100 zł za 5 szt , jedna sztuka 300j (ale max na 3 tygodnie), ale na ryczałt zapłaciłam niecałe 10 zł (lecz koncerny zbiora 100zł). Nie wiem po ile ta szybko działajaca i moja to ta naturalna
byłam na spacerku
któras próbowała ten chleb z biedronki żytni 100%???muszę popracować nad chlebem na śniadania, dzis są niby w normie , ale w górnej -
Niekoniecznie komplikuje, ale często tak... Komplikuje samo zajście co dla mnie juz było ciężkie do zniesienia, chociaż z perspektywy czasu nie staraliśmy się jakos rpzesadnie długo bo nieco powyżej roku (ale juz zaczynałam się martwić).
Ale to prawda - i wczesna i późniejsza ciaża ma swoje plusy i minusy i zasady tutaj nie ma!Rudzina -
ja dzis udusiłam udka w cebuli, do tego ziemniaki i kapucha:p cebla tez niby obniza. moje chłopaki lubia takie jedzonko wiec super. moj 4latek własnie objada drugie udko:) ale on jest odurzaczem.
ja do kazdego posiłku pije tez wode z cytryna
ja nie chciałam byc mloda mama,ale przyszedł moment w ktorym poczułam ze chce juz i teraz.
co do pieczywa to ja kupuje w Buczku taki specjalny IG. on jest bardzo dobry w smaku. i kazda kromeczka pokrojonego ma rowne 25g wiec nie musze ważyc specjalnie. -
Ja miałam mieć gulasz z serc indyczych i były dla mnie coś podejrzane i się nie zastanawiałam i wyrzuciłam
Będzie zatem zwykły gulasz, kasza i coś (chce mi się papryki konserwowej )ale to wieczorem
A pytam o ten chleb bo ma przyzwoity skład (są jedynie drożdże bez slodkosci) i chrupie