Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
smaka na czekoladę robicie
oj wy niedobre
kamcia ja pisałam, że nie mam tak dobrze jak monilla, bo u mnie cukry wyższe, ale mimo wszystko w normie.
słyszała któraś o ostropeście? podobno dobrze działa na wątrobę i tym samym też pośrednio wpływa na cukry. nie wiadomo jednak czy w ciąży można brać. ja mam w domu, czasem wezmę troszkę jako dodatek do czegoś.
rudzina i jak z tą czekoladą? gorzka czy deserowa? mniam -
Rudzina i jak pomiary?
Dziewczyny jecie sledzie w occie? Jak wasze cukry po tym, Ja sobie kupilam bo chcialam zrobić z ogórkiem kiszony, cebulka i jogurtem ale wyczytalam w składzie zalewy cukier i sie wystraszylam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:57
-
dorinka ja się pytałam położnej czy wogóle można cokolwiek z octem i mi powiedziała że tak. oczywiście wszystko z umiarem. ja swego czasu kupiłam jakieś śledzie w zalewie i zjadłam, cukry ok, dopiero potem doczytałam skład i wyszło na to że lepiej samemu zrobić takie śledzie z dodatkami, bo te kupne to z cukrem i innymi zbędnymi rzeczami...
ja lubię makrelę wędzoną i tuńczyka w puszce. zawsze po rybach mam dobre cukry -
Asioczek86 ja uwielbiam makrele z puszki w sosie pomodorowym albo salatke z makreli koniecznie z biedronki
Przed ciążą jadlam Co najmniej kilka razy w tygodniu na zmiane ze sledziami w śmietanie:) Tylko ze po kanapeczce z taka rybka teraz chyba bym oslepla jakbym na glukometr spojrzala
-
Dorinka ja kupuję rybne konserwy
Pisałam ze w biedronce znalazłam takie małe w oliwie z oliwek (dorsz, makrela , szprotki jeszcze chyba ). Prosty skład:ryba ,sól oliwa. Najlepiej mi smakuje dorsz. Konserwa firmy minerva
Ale jadłam tez te z przecierem . Cała puszka +chleb i spokojnie w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:19
-
Witam się po dzisiejszej wizycie u diabetologa
Jeśli chodzi o kawę na czczo to ok
tylko żeby była z mlekiem, jak nie podnosi to spoko. Jeśli chodzi o poziom cukru po 1h czasem jest niższy, a po 1,5h wyższy to jest normalne. W zależności od tego co się zje, najpierw podnosi się cukier po węglowodanach prostych, a potem po tych złożonych. Po 2h poziom się normuje. Jak są przekroczenia cukru po posiłkach to najlepiej podzielić je na 2 mniejsze. Tyle z mądrości mojej pani doktor
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Po czekoladzie cukry będą dobre bo ta gorzka ma niski ig. Chodzi raczej o tłuszcz, im więcej procent kakao tym więcej tłuszczu. Ja zdaje sobie sprawę ze jem jej za dużo bo jest to ok 4 kawałki dziennie. Po posiłku jak cukier jest ok to zjadam jedna kaneczke, ale jest to moj chyba jedyny grzech podczas tej diety.