X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj babo to ci właśnie tlumaczylysmy! !nareszcie masz spokój ach

Rudzina, agatia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia cały dzień czekałam na wieści ufffffffffffff :-)
    Tak się cieszę i ty pewnie też. Jesteś spokójna wiedz jedz więcej.
    Ale się cieszę że masz mądra doktorke:-)

agatia lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz teraz co znaczy trafić na lekarza, któremu zaufasz!

agatia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, Agatia! Smacznego zatem!!!

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie takie madre ale może nas czasem posłuchasz a jak nie to się już tylko pogniewam

Mówiłam ze nie chodzi o łapanie skoku ale fakt jak sobie z nim radzimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:17

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa lekarka mówiła jeszcze i kawie.
    Najlepiej ją pić z mlekiem, więc nie jest wskazana rano. Na czczo też nie jest najzdrowsza, więc lepiej pić ją między posiłkami.
    No i jak zauważymy nadciśnienie to od razu kawę odstawić, bo niestety cukrzyca w większości przypadków idzie w parze z nadciśnieniem.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nareszcie :) Dostajesz ode mnie wirtualnego kopniaczka w du... ;) Biedny bobasek w brzuchu takie stresy szalonej mamuśki musiał znosić ;)
    Dobrze ze wreszcie trafilas na jakiegos rozsadnego lekarza który cie uspokoił :)
    Ja zaryzykowalam z moja świeża kanapka i z niecierpliwością oczekuje na pomiar ale to było zbyt piekne (a raczej smaczne) zeby moglo wyjsc dobrze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Zawsze kawa na czczo nie jest zdrowa. Ja pije kubek 330 ml rozpuszczalnej z mlekiem i cukier w żadnej minucie nie skacze. Może jak zacznę najpierw czuć głód to ja zamienie na śniadanie ale narazie rano nic nie przelkne

A co z ketonami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:00

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj polatalam po lekarzach i przez to zaniedbalam dietę...
    No ale jutro wracam do racjonalnego żywienia...
    Szyjka się niestety trochę skrocila wiec dalej mam leżeć...
    Schudlam kilogram...
    Zaczynam jeść więcej bo zgodnie z nowym glukometrem mogę sobie pozwolić na zacznie więcej...
    Będę się sugerować tylko nim bo różnica na czczo wyniosła tylko 3 jednostki a nie 18... No i na szczęście do tamtego nie mam już pasków... więc nie będą mnie kusic podwójne pomiary;)
    Dzidziul ok 1330 g. Doktorek mówi, że w normie.

Na obiad zjadlam cebularza w wersji Graham, ziemniaki z ryba w warzywach...zapilam sokiem marchwiowo-bananowo-jablkowym :) - cukier 124
    Byłam poza domem i strasznie głodna :)

Agatia, nareszcie super wiadomości! Teraz już tylko będzie lepiej:)

asioczek86, monilia84 lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia to ty teraz też będziesz środkować czas czy jednak jak inne dziewczyny mierzyć od ostatniego kęsa. moja diabetolog mówiła inaczej i teraz to ja zgłupialam czego się trzymać eh

agatia super wieści :) opłacało się jechać. wizyty co miesiąc nie są takie złe i najważniejsze że masz w końcu tańsze paski :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek trzymam się moich wytycznych czyli dalej wysrodkowuje po 1h czasem mam dużo za niskie. Ale nawet nie o to chodzi. Od początku moja diab dobrze mi radzi. Nie wyskoczyła z jakimiś tabelami, na noc makaron się sprawdza. ..
    A ty asioczek ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dylemat ;) będę od pierwszego kęsa z myślą, że potem cukier się nie podnosi a spada. jak robiłam ten eksperyment wczoraj to cukier miałam największy właśnie mierząc godzinę od pierwszego kęsa (118) a jakbym mierzyła 1 h od ostatniego to cukier już bym miała znacznie niżej (94). ketonów nie mam, więc chyba jem dobrze. ta cukrzyca jest jak czarna magia ;) a obiady to powiedzmy że troszkę środkuję. grunt żeby nie przekroczyć tych 120 :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po mojej kanapce ze świeżo upieczonego chleba z masłem, plasterkiem wędliny i pomidorem z ogórkiem kiszonym 116. Jak na moje cukry przy kolacji to dość wysoko ale w normie. Ciekawe na ile moglabym sobie pozwolic gdybym lepiej dobrala sobie chleb. No ale przy tym nie ma dramatu wiec boje sie kombinowac.
    Przetesuje jeszcze ten pełnoziarnisty chleb na noc i zobacze czy jutro będą ketony.
    Ajwi a jaką miałas krzywa i kiedy robiona?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek ważne ze w normie
    Gdyby było przekroczenie to bym się zastanowila. Ja mam wizytę dopiero 10 ale może zapytam o teorie czemu przed a nie po ostatnim kesie .dla mnie istotne jest ze ani razu nie rozczarowałam się swoją diab.a taka prawda że są takie dania po których cukier mam wyższy później (np wczorajsze i dzisiejsze śledzie )czy to tak źle wygląda nawet jeśli na 2 tyg mam 3 przekroczenia?bo mam od tygodnia 3. A przecież mogłabym oszukać i zanizyc wynik o nie byłoby problemu.ale to nie o to chodzi. Zostaje przy swoich wytycznych. Ja nawet kanapkę jem 15 min. Dzisiaj obiad 27 min. Wierzę że h mnie jest sens wysrodkowac (przecież zmierzylabym 1.5 h po rozpoczęciu jedzenia.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka super wynik.

Asioczek czasem mylisz mi się z marzenka i Pogubilam się która z was mierzy ketony rano a która raz w tyg cały dzień. ..do ciebie kieruje pytanie jak ty mierzysz ketony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tak jem śniadania i kolacje około 10 minut a obiady 15-20 minut.
    parę przekroczeń nie zaszkodzi, no chyba że się o jakichś tam przekroczeniach nie wie. ja jestem tej pozytywnej myśli, że kontroluję swoje cukry. wg mnie najważniejsze to jeść zdrowo. wszystkie tu się staramy i jemy zdrowo, więc nie powinnyśmy mieć problemów :)

Ajwi, twardan lubią tę wiadomość

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak się pozytywnie zrobiło od razu i optymistycznie tu u nas :D ja uparcie mierzę od ostatniego kęsa tak jak miałam powiedziane, już się organizm przestawił, prawie nie wiem co to głód a jak się pojawi to jakiś dopychacz i do przodu ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek ale sama widzisz co znaczy u mnie długie jedzenie. Z zupa wyrabiam się 15 min :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dorinka super wynik.

Asioczek czasem mylisz mi się z marzenka i Pogubilam się która z was mierzy ketony rano a która raz w tyg cały dzień. ..do ciebie kieruje pytanie jak ty mierzysz ketony

mnie diab kazała mierzyć raz w tygodniu przez cały dzień. tak dla siebie mierzę też czasem z rana po całej nocy. całodzienne mierzenie jest strasznie męczące. już wolałabym mierzyć codziennie i raz ;)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina o to chodzi żeby trzymać się swoich dotychczasowych wytycznych i nie kombinować a tym bardziej nie panikować. 130 to nie przekroczenie. W sensie bezpieczeństwa dzidzi. Nie mamy tak cały czas. ..wiele rzeczy się przegapi mierząc raz po 1h. W poradni słuchałam jak cukrzycy cukru mają :na czczo 200(bo dzień wcześniej był sernik )czy 400 po posiłku.

Jako ciekawostkę powiem ze dziś spytałam mojego gin (starszy juz facet)jaki skok cukru szkodzi dziecku?a on się uśmiechnął i mi odp ze nie powie...bo jak studiował to na czczo było 120 a potem to tylko spadało. Więcej wiedział o USA bo w Polsce tak szybko wszystko zmieniają. Mam się nie martwić bo i zdeklarowane cukrzyczki zdrowe dzieci mają

Dorinka, Ajwi lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ