X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, dlatego niedocukrzenia sa dla dzidzi gorsze, jak u nas jest 60, to dzidzia ma jeszcze mniej, na pewno ta zasada działa w druga strone(dla cukrów wysokich)
    3 głebokie wdechy i jutro zacznij nowy dzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja slyszalam ze cukrzyca największe szkody dla dziecka moze wyrzadzic w III trymestrze ciazy. U ciebie to 14 tydzien wiec łożysko stosunkowo od niedawna pełni swoja funkcje dlatego mysle ze nie masz sie czym martwic :)
    Dobrze ze cie jakis wteszcie jakis mądry lekarz uspokoil:)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc, kłucie palców po 30 min, wszystkie ciepłe słowa, rady. Dziękuję, że jesteście :-* Nie dałabym bez Was rady.

żabka04, Ajwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jaka ulga że cię lekarz kompetentny uspokoił i wyjaśnił:-)
    Kamień z serca :-)
    Dziękuję za podzielenie się informacjami ja też jestem spokojniejsza:-)
    Chyba poszukasz nowej diabetolog co????

Narobilyscie mi smaka ta kaszanka hahaha jakby była w lodówce to bym już ją jadła :-) A tak zaspokoić się kromka żytniego z dżemem jagodowym wynik 122! Nie dałam rady zjeść więcej bo mnie pierogi jeszcze trzymają hihi

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam chlebek z Biedry żytni. Na pierwsze śniadanie jem jedną kromkę, a na drugie dwie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko to babsko, z którą dzisiaj rozmawiałam to nie jest moja lekarka, ona zastepowala "moją też cudowną diab" i udzieliła mi informacji telefoobicznie...
    Ona prowadziła moją ciążę z synkiem, prowadziła to za dużo powiedziane bo byłam u niej 2 razy, dała mi insulinę, ale co mi nagadała to moje... Też słuchałam, jak chore dziecko urodzę i wykrakała...
    Ach nie ma co wracać do przeszłości...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja też polecam chlebek z Biedry żytni. Na pierwsze śniadanie jem jedną kromkę, a na drugie dwie.

Ja dopiero 1 dzień sprawdzam chleb i tez 1 kromka na 1.śniadanie i dwie na 2

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Zabko to babsko, z którą dzisiaj rozmawiałam to nie jest moja lekarka, ona zastepowala "moją też cudowną diab" i udzieliła mi informacji telefoobicznie...
    Ona prowadziła moją ciążę z synkiem, prowadziła to za dużo powiedziane bo byłam u niej 2 razy, dała mi insulinę, ale co mi nagadała to moje... Też słuchałam, jak chore dziecko urodzę i wykrakała...
    Ach nie ma co wracać do przeszłości...

Tak pamiętam że to nie twoja lekarka myślałam że ta swoja zmienisz hihi
    Zrobisz jak uważasz ale czytałam wpisy dziewczyn i tak sobie myślę że ta twoja lekarka obecną diabetolog błądzi????
    Ale ja się nie znam i decyzje tobie zostawiam kochana.
    Takich babsk unikaj jak ten telefoniczny konowal hihi

Ja jutro postanowiłam iść na badania zrobic ta hemoglobine???? I profil moczu bo diabetologa mam 7.03
    Idę teraz póki mam męża w domu a nie wiem ile na wynik się czeka

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak u was dziewczyny po tym chlebie? Tylko u mnie sie nie sprawdzil? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka rano szału nie było ale w normie. Po 2 śniadaniu ok. Wyjątkowo nie chciało mi się gotować obiadu i kromka do kaszanek cukier 89

Rano 106

Ale jeden dzień to jeszcze nie test. ..jutro się okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia rano 106 to super cukier :) ja jak się okazuje mam do 140.
    Jutro znowu wracam do porcji glodowych i.śladowych ilości.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E kamcia to dobrze :) Ja po kanapce z tym chlebkiem, jajkiem sadzonym bez tluszczu i pomidorze mialam 134. I to w ciagu dnia a nie rano :/

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Jutro znów pojem i wtedy ocenie tak naprawdę

Inne chleby tez mi niby służyły ale potem coś się działo i szukałam nowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i Żabka mają za dobre cukry.zdecydowanie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a 2 dni temu miałam znów załamanie i tylko o 15 nie przekroczyłam

Było :96 na czczo, 130,125,107,125
    A do tego rano śladowe ketony

Doszłam do wniosku ze to nerwy i dzień później było ciut lepiej, a dziś żadnych przekroczen

Ja nie mogę jak zabka pierogów ;) i dżemu. ..a szkoda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś nie mogąc się powstrzymać strzeliłam sobie bułkę grahamke z twarogiem i cudownym dzemikiem teściowej z borówek :-) ledwie co maznelam tym dzemikiem a cukry po godzinie takie że się przezegnalam nogą heh ale przynajmniej mi smakowało

A na poziom cukru ma naprawdę dużo rzeczy wpływ Nawet to ile razy w nocy na siku się wstalo może zmienić cukry na czczo. No i oczywiście czasem jak sobie pogrzeszymy j sie cieszymy że nam wszystko uszło plazem bo jesteśmy w normie na drugi dzień mamy odbicie-konsekwencje dnia poprzedniego już przy na czczo co nas super extra nastraja w wybitnie "dobrym" humorze co się z kolei odbija na pozostałych posiłkach :-) taaaa. ...cukrzyca jest jak kosmos...niezglebiona i niezbadana hehe

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się ten smak i pamięć o nim :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia. Wszystko bedzie dobrze. Kiedys będziesz sie z tego śmiała.

A ja tak szczerze zgadzam sie z Ajwi. W Polsce robią z ciąży chorobę i faszerują niepotrzebnym w większości przypadków lekami. A I tak Polsja ma jeden z najwiekszych procent urodzeń wcześniaków.

Ja nie mieszkam w Polsce i tu kategorycznie zabrania sie badań pochwoeych. Na kilometr. Na Polskich forach ciagle czytam o nawracających infekcjach. Uwierzcie nie miałam żadnej a w pierwszej ciąży prowadZonej w Polsce cały czas. Ten model leczenia który jedt u nas obowiązuje w Europie tylko w krajach rosyjskich ... A w innych minimalizuje sie leki kontrole i inne rzeczy a kładzie nacisk na zdrowy tryb życia i naturę. I wszystko jakis sie sprawdza. Wg polskich lekarzy powinnam leżeć plackiem bądź byc na podtrzymaniu albo nie wiem co robić. W pewnym momencie podpadłam w to wariactwo ale maz i lekarze tutejsi mnie otrzezwili ze popadam w paranoje. Ze duzo ważniejszy dla mnie i dla dziecka jest spokój zdrowa dieta i jesli nie ma innych niepokojących objawów to ruch i zero leków i co sprawdza sie do teraz. Pewnie faszerowała bym sie w Polsce no spa i innym pierdołami. Ale prawda jedt taka ze większość to tylko placebo dla ciąży nieobojętne dla dziecka. Wiec nie dajmy sie zwariować.

A w tym całym szaleństwie tez mam krótka szyjkę i np nie chcieli mi założyć pessara bo powiedzieli ze jeszcze szybciej po nim sie rodzi bo dochodzi do zakażeń i to osłabia szyjkę. Odpoczynek miesiąc i szyjka sie wydłużyła w sposób cudowny. Oczywiście na forach naczytałam sie ze to nie możliwe i próbowałam polemizować z lekarzem. To zadał mi proste pytanie. Czy szyjka to mięsień i czy mięśnie sie wydłużając i skracają pod wpływem ćwiczeń wysiłku skurczów. Przyznałam mu racje. Ale darzyłam temat. Zadzwoniłam do kilku znajomych gin w Polsce. I co żaden z nich ( jeden ordynator z trojmiasta ) nie potwierdziła ani nie zaprzeczył teorii lekarza tutejszego. Bo sa rożne przypadki i tylu ilu ginekologów tyle wersji.
    No nic w czwartek idę na badania. Od 16 tyg mam skurcze tu twierdza ze to normalne. W Polsce zdania podzielone. Wykładnikiem bedzie szyjka której w sumie nie oszczędzam. I nie ma wspomagania w postaci tabletek. Zobaczymy

Ale sie rozpisałam ;)

Agatia jeszcze raz sie trzymaj i sie nue daj. Hak dziewczyny radzą moze warto położyć sie do szpitala niech te twoje cukry poobserwuja ?

Ajwi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do cukrzycy a jecie masło z orzeszków ziemnych ? Bo ja pochłaniam. Nie podnosi cukru =D

goodwill lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się z rańca przywitać i szykuję się do wyjazdu. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na lekarce i coś pomoże. No i mam nadzieję, że WiFi będzie działać ;)
    Dzisiaj acetonu dużo bo 15, ale cukier na czczo 83, więc chociaż on się trzyma w ryzach.

Miuu gdyby ktoś mi dał skierowanie di sszpitala to bym się położyła na tydzień, żeby to ogarneli. Ale po pierwsze nikt się bie kwapi, każdy ma w D. W środę poproszę chyba ginkę o skierowanie i pojadę do Wawy na kilka dni.
    Muszę się szybko ogarnąć bo za 22 dni mój synuś kończy 2 latka i mamusia musi tort zrobić :)

Co do badań przez pochwę to może faktycznie jest ich dużo, ale infekcje to chyba sprawa indywidualna.
    Ja miałam w pierwszej ciąży masę badań przez pochwę, potem pessar i zero infekcji.
    Teraz też mam nadzieję, że choć infekcje mnie ominą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 06:17

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ