X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, dlatego niedocukrzenia sa dla dzidzi gorsze, jak u nas jest 60, to dzidzia ma jeszcze mniej, na pewno ta zasada działa w druga strone(dla cukrów wysokich)
    3 głebokie wdechy i jutro zacznij nowy dzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja slyszalam ze cukrzyca największe szkody dla dziecka moze wyrzadzic w III trymestrze ciazy. U ciebie to 14 tydzien wiec łożysko stosunkowo od niedawna pełni swoja funkcje dlatego mysle ze nie masz sie czym martwic :)
    Dobrze ze cie jakis wteszcie jakis mądry lekarz uspokoil:)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc, kłucie palców po 30 min, wszystkie ciepłe słowa, rady. Dziękuję, że jesteście :-* Nie dałabym bez Was rady.

żabka04, Ajwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jaka ulga że cię lekarz kompetentny uspokoił i wyjaśnił:-)
    Kamień z serca :-)
    Dziękuję za podzielenie się informacjami ja też jestem spokojniejsza:-)
    Chyba poszukasz nowej diabetolog co????

Narobilyscie mi smaka ta kaszanka hahaha jakby była w lodówce to bym już ją jadła :-) A tak zaspokoić się kromka żytniego z dżemem jagodowym wynik 122! Nie dałam rady zjeść więcej bo mnie pierogi jeszcze trzymają hihi

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam chlebek z Biedry żytni. Na pierwsze śniadanie jem jedną kromkę, a na drugie dwie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko to babsko, z którą dzisiaj rozmawiałam to nie jest moja lekarka, ona zastepowala "moją też cudowną diab" i udzieliła mi informacji telefoobicznie...
    Ona prowadziła moją ciążę z synkiem, prowadziła to za dużo powiedziane bo byłam u niej 2 razy, dała mi insulinę, ale co mi nagadała to moje... Też słuchałam, jak chore dziecko urodzę i wykrakała...
    Ach nie ma co wracać do przeszłości...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja też polecam chlebek z Biedry żytni. Na pierwsze śniadanie jem jedną kromkę, a na drugie dwie.

Ja dopiero 1 dzień sprawdzam chleb i tez 1 kromka na 1.śniadanie i dwie na 2

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Zabko to babsko, z którą dzisiaj rozmawiałam to nie jest moja lekarka, ona zastepowala "moją też cudowną diab" i udzieliła mi informacji telefoobicznie...
    Ona prowadziła moją ciążę z synkiem, prowadziła to za dużo powiedziane bo byłam u niej 2 razy, dała mi insulinę, ale co mi nagadała to moje... Też słuchałam, jak chore dziecko urodzę i wykrakała...
    Ach nie ma co wracać do przeszłości...

Tak pamiętam że to nie twoja lekarka myślałam że ta swoja zmienisz hihi
    Zrobisz jak uważasz ale czytałam wpisy dziewczyn i tak sobie myślę że ta twoja lekarka obecną diabetolog błądzi????
    Ale ja się nie znam i decyzje tobie zostawiam kochana.
    Takich babsk unikaj jak ten telefoniczny konowal hihi

Ja jutro postanowiłam iść na badania zrobic ta hemoglobine???? I profil moczu bo diabetologa mam 7.03
    Idę teraz póki mam męża w domu a nie wiem ile na wynik się czeka

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak u was dziewczyny po tym chlebie? Tylko u mnie sie nie sprawdzil? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka rano szału nie było ale w normie. Po 2 śniadaniu ok. Wyjątkowo nie chciało mi się gotować obiadu i kromka do kaszanek cukier 89

Rano 106

Ale jeden dzień to jeszcze nie test. ..jutro się okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia rano 106 to super cukier :) ja jak się okazuje mam do 140.
    Jutro znowu wracam do porcji glodowych i.śladowych ilości.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E kamcia to dobrze :) Ja po kanapce z tym chlebkiem, jajkiem sadzonym bez tluszczu i pomidorze mialam 134. I to w ciagu dnia a nie rano :/

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Jutro znów pojem i wtedy ocenie tak naprawdę

Inne chleby tez mi niby służyły ale potem coś się działo i szukałam nowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i Żabka mają za dobre cukry.zdecydowanie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a 2 dni temu miałam znów załamanie i tylko o 15 nie przekroczyłam

Było :96 na czczo, 130,125,107,125
    A do tego rano śladowe ketony

Doszłam do wniosku ze to nerwy i dzień później było ciut lepiej, a dziś żadnych przekroczen

Ja nie mogę jak zabka pierogów ;) i dżemu. ..a szkoda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś nie mogąc się powstrzymać strzeliłam sobie bułkę grahamke z twarogiem i cudownym dzemikiem teściowej z borówek :-) ledwie co maznelam tym dzemikiem a cukry po godzinie takie że się przezegnalam nogą heh ale przynajmniej mi smakowało

A na poziom cukru ma naprawdę dużo rzeczy wpływ Nawet to ile razy w nocy na siku się wstalo może zmienić cukry na czczo. No i oczywiście czasem jak sobie pogrzeszymy j sie cieszymy że nam wszystko uszło plazem bo jesteśmy w normie na drugi dzień mamy odbicie-konsekwencje dnia poprzedniego już przy na czczo co nas super extra nastraja w wybitnie "dobrym" humorze co się z kolei odbija na pozostałych posiłkach :-) taaaa. ...cukrzyca jest jak kosmos...niezglebiona i niezbadana hehe

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy się ten smak i pamięć o nim :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia. Wszystko bedzie dobrze. Kiedys będziesz sie z tego śmiała.

A ja tak szczerze zgadzam sie z Ajwi. W Polsce robią z ciąży chorobę i faszerują niepotrzebnym w większości przypadków lekami. A I tak Polsja ma jeden z najwiekszych procent urodzeń wcześniaków.

Ja nie mieszkam w Polsce i tu kategorycznie zabrania sie badań pochwoeych. Na kilometr. Na Polskich forach ciagle czytam o nawracających infekcjach. Uwierzcie nie miałam żadnej a w pierwszej ciąży prowadZonej w Polsce cały czas. Ten model leczenia który jedt u nas obowiązuje w Europie tylko w krajach rosyjskich ... A w innych minimalizuje sie leki kontrole i inne rzeczy a kładzie nacisk na zdrowy tryb życia i naturę. I wszystko jakis sie sprawdza. Wg polskich lekarzy powinnam leżeć plackiem bądź byc na podtrzymaniu albo nie wiem co robić. W pewnym momencie podpadłam w to wariactwo ale maz i lekarze tutejsi mnie otrzezwili ze popadam w paranoje. Ze duzo ważniejszy dla mnie i dla dziecka jest spokój zdrowa dieta i jesli nie ma innych niepokojących objawów to ruch i zero leków i co sprawdza sie do teraz. Pewnie faszerowała bym sie w Polsce no spa i innym pierdołami. Ale prawda jedt taka ze większość to tylko placebo dla ciąży nieobojętne dla dziecka. Wiec nie dajmy sie zwariować.

A w tym całym szaleństwie tez mam krótka szyjkę i np nie chcieli mi założyć pessara bo powiedzieli ze jeszcze szybciej po nim sie rodzi bo dochodzi do zakażeń i to osłabia szyjkę. Odpoczynek miesiąc i szyjka sie wydłużyła w sposób cudowny. Oczywiście na forach naczytałam sie ze to nie możliwe i próbowałam polemizować z lekarzem. To zadał mi proste pytanie. Czy szyjka to mięsień i czy mięśnie sie wydłużając i skracają pod wpływem ćwiczeń wysiłku skurczów. Przyznałam mu racje. Ale darzyłam temat. Zadzwoniłam do kilku znajomych gin w Polsce. I co żaden z nich ( jeden ordynator z trojmiasta ) nie potwierdziła ani nie zaprzeczył teorii lekarza tutejszego. Bo sa rożne przypadki i tylu ilu ginekologów tyle wersji.
    No nic w czwartek idę na badania. Od 16 tyg mam skurcze tu twierdza ze to normalne. W Polsce zdania podzielone. Wykładnikiem bedzie szyjka której w sumie nie oszczędzam. I nie ma wspomagania w postaci tabletek. Zobaczymy

Ale sie rozpisałam ;)

Agatia jeszcze raz sie trzymaj i sie nue daj. Hak dziewczyny radzą moze warto położyć sie do szpitala niech te twoje cukry poobserwuja ?

Ajwi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do cukrzycy a jecie masło z orzeszków ziemnych ? Bo ja pochłaniam. Nie podnosi cukru =D

goodwill lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się z rańca przywitać i szykuję się do wyjazdu. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na lekarce i coś pomoże. No i mam nadzieję, że WiFi będzie działać ;)
    Dzisiaj acetonu dużo bo 15, ale cukier na czczo 83, więc chociaż on się trzyma w ryzach.

Miuu gdyby ktoś mi dał skierowanie di sszpitala to bym się położyła na tydzień, żeby to ogarneli. Ale po pierwsze nikt się bie kwapi, każdy ma w D. W środę poproszę chyba ginkę o skierowanie i pojadę do Wawy na kilka dni.
    Muszę się szybko ogarnąć bo za 22 dni mój synuś kończy 2 latka i mamusia musi tort zrobić :)

Co do badań przez pochwę to może faktycznie jest ich dużo, ale infekcje to chyba sprawa indywidualna.
    Ja miałam w pierwszej ciąży masę badań przez pochwę, potem pessar i zero infekcji.
    Teraz też mam nadzieję, że choć infekcje mnie ominą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 06:17

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ