X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Czy wasi lekarze nie zakładają rękawiczek do badania i nie używają sterylnych narzędzi? Skąd te zakażenia i swędzenia?

agatia, prześledziłam milion stron, jak tu dziś dziewczyny naprodukowały i strasznie wkurzyłam się na tę lekarkę, która przez telefon naopowiadała ci głupot. Spokojnie, tylko spokój może pomóc i jakiś normalny lekarz.
    A jeśli piszesz, że 1,5 godziny po obiedzie już cię ssie, to możesz sobie dojeść coś? Czy nie wolno?

Każde gmeranie powoduje podrażnienie - wziernik, lateksowe rękawiczki i gmeranie... Na zachodzie kobiet w ciąży praktycznie nie bada się ginekologicznie... Ja po każdym badaniu jestem obolala... Przed ciążą tak nie miałam...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi kochana po papryce z ryżem u mięsem to ja mam dobry cukier u po 30 min i po 1h ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesadzilam chyba z I kolacja. Mialam koncowke chleba wiec musiałam ukroic grubsza kanapke. Zjadlam z plasterkiem wędliny, musztarda i moim keczupem. Dolozylam do tego ogorka kiszonego i pol pomidora i czuje ze pomiar przez ta kanapke bedzie ponad norme. A juz od 5 dni nie mialam przekroczen :(
    Na II kolacje testować bede sledzia w occie z ogorkiem kiszonym, cebulka i jogurtem naturalnym.

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ajwi kochana po papryce z ryżem u mięsem to ja mam dobry cukier u po 30 min i po 1h ;)

Agatia ją nie jadłam mięsa...
    Sam ryż zapieczony w calej papryce i trochę surówki... Z kiszonej, połowy jabłka i marchewki...
    Ryż - zawartość węglowodanów 70 g w 100 g. Moj posiłek stanowiły w 70 procentach węglowodany. Zapieczona zolta papryka to też wyższy indeks glikemiczny. Do tego jeszcze jabłko i marchewka, których diabetolog kazała unikac.

Ale kochana, jeśli po takim posiłku masz dobre cukry to ja już nie wiem w czym problem i po czym masz te skoki? Bo skoki powinny być po węglowodany, tak?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Jeśli dobrze wyczuwasz te cukry to ja cie biorę zamiast glukometra ;) zawsze to będzie bezbolesne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi
    Marchew na surowo tak, gotowana juz średnio, ale ja zawsze mam ja w zupie
    A jabłko to owoc (fruktoza )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nie przemawiają takie argumenty "a na Zachodzie to robią to, a tamtego nie robią". Ileż się się czyta skarg ciężarnych dziewczyn w UK na przykład, że ciąże prowadzone są przez położne, że lekarza to w ogóle nie oglądają, że badań mało. Pewnie, że polska służba zdrowia daleka jest od ideału, ale po co te "kompleksy" względem Zachodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszę gryczana jak została z obiadu ja często obsmazalam na maśle z cebulką czosnkiem lub bez suszonymi pomidorami i serem feta. No i natka pietruszki :-) nawet to dobre jest

asioczek86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja jak mam podejrzenia że mi cukier może fiknac to się szybko wystawiam na zewnątrz nawet na 15 minutową rundę wokół bloku i mam wtedy pewność że szaleństwa nie będzie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi
    Ja to nazywam mini spacerem gdzie połowę energii spalam na zejściu i wejściu na 3 piętro ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi największe skoki po chlebie, kaszy gryczanej, kaszy jaglanej.

Po jedzeniu w knajpie: zupa kalafiorowa z ziemniakami i.śmietaną, kasza gryczana z gylaszem miałam po 30 min 124, a potem cukier ładnie spadł.
    A po domowych sniadaniach i obiadach to dramat po 30 min :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kaszanki z patelni grillowej kromka chleba z biedronki i musztarda cukier 89...

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cieciorkę z pomidorami i kromeczkę chleba z wędliną i czuję sytość :)
    Zobaczymy na jak długo.

Muszę tą dietę radykalnie zmienić, skoro lekarze nie są w stanie mi pomóc, zagłębić się w problem to sama będę się ratować dietą.
    Tylko przykre, że mamy takich konowałow, którym nie chce się wyjść poza utarte.schematy. dramat

kamciaelcia, mappi, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a jaki to chleb z Biedry? Ile gramów ma kromka?

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo kamcia kaszanke bym zjadla :) Ale chyba zbyt boje sie cukru po niej bo i kasza i cbleb to chyba dla moich cukrow byloby za duzo :( Lata juz nie jadlam:)

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ktoś na Twoim przykładzie pracę doktorską napisze :)
    A po kaszy jaglanej cukry mogą rosnąć, diabetolog kazała mi jej unikać...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ten chleb to się nazywa zytni 100%i sama kroje kromki jedna wychodziła mi po 25 g
    Zobaczymy jak jutro

Dorinka
    Kaszanki zaliczam drugi raz w diecie. Pierwszy raz z ziemniakami z tej patelni a teraz z kromka chleba. Dziś cukier 89 a wtedy a ta z ziemniakami cukier 105. Bo ja bym nie wierzyła ile jest kaszy w kaszance

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Do mnie nie przemawiają takie argumenty "a na Zachodzie to robią to, a tamtego nie robią". Ileż się się czyta skarg ciężarnych dziewczyn w UK na przykład, że ciąże prowadzone są przez położne, że lekarza to w ogóle nie oglądają, że badań mało. Pewnie, że polska służba zdrowia daleka jest od ideału, ale po co te "kompleksy" względem Zachodu.

Etam kompleksy...
    Po prostu ją uwazam, że u nas bada się nas ciezarne aż zanadto...
    I przepisuje się nam tony leków... Ale to moje zdanie...

kamciaelcia, Miuu lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi ja zjadłam jaglaną 3 razy i wiecej nie ruszę.
    Wolałabym, żeby mój przypadek nie nadawał się do pracy doktorskiej. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam dziecku bo tego się boję bardzo :/
    Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką lekarką, nie jest co prawda diab, ale lekarzem chorób wewnętrznych. Powiedziała mi, że dla dziecka niebezpieczne są długo utrzymujące się wysokie skoki cukru trwające godzinę i dłużej i niedocukrzenia poniżej 60. Krótkotrwałe skoki nawet wysokie i spadki do 80 nie są niebezpieczne bo nie przenikną przez barierę łożyska w maksymalnej wysokości. Powiedziala, że łożysko działa jak bufor i poziom cukru musi byc długi, żeby u dziecka i w komórkach doszlo donwzrostu. Trochę mnie uspokoiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:59

kamciaelcia, mappi, Dorinka, żabka04, Miuu, Rudzina, Ajwi, asioczek86, twardan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że Cię to trochę uspokoilo :-)

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ