X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Czy wasi lekarze nie zakładają rękawiczek do badania i nie używają sterylnych narzędzi? Skąd te zakażenia i swędzenia?

agatia, prześledziłam milion stron, jak tu dziś dziewczyny naprodukowały i strasznie wkurzyłam się na tę lekarkę, która przez telefon naopowiadała ci głupot. Spokojnie, tylko spokój może pomóc i jakiś normalny lekarz.
    A jeśli piszesz, że 1,5 godziny po obiedzie już cię ssie, to możesz sobie dojeść coś? Czy nie wolno?

Każde gmeranie powoduje podrażnienie - wziernik, lateksowe rękawiczki i gmeranie... Na zachodzie kobiet w ciąży praktycznie nie bada się ginekologicznie... Ja po każdym badaniu jestem obolala... Przed ciążą tak nie miałam...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi kochana po papryce z ryżem u mięsem to ja mam dobry cukier u po 30 min i po 1h ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesadzilam chyba z I kolacja. Mialam koncowke chleba wiec musiałam ukroic grubsza kanapke. Zjadlam z plasterkiem wędliny, musztarda i moim keczupem. Dolozylam do tego ogorka kiszonego i pol pomidora i czuje ze pomiar przez ta kanapke bedzie ponad norme. A juz od 5 dni nie mialam przekroczen :(
    Na II kolacje testować bede sledzia w occie z ogorkiem kiszonym, cebulka i jogurtem naturalnym.

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ajwi kochana po papryce z ryżem u mięsem to ja mam dobry cukier u po 30 min i po 1h ;)

Agatia ją nie jadłam mięsa...
    Sam ryż zapieczony w calej papryce i trochę surówki... Z kiszonej, połowy jabłka i marchewki...
    Ryż - zawartość węglowodanów 70 g w 100 g. Moj posiłek stanowiły w 70 procentach węglowodany. Zapieczona zolta papryka to też wyższy indeks glikemiczny. Do tego jeszcze jabłko i marchewka, których diabetolog kazała unikac.

Ale kochana, jeśli po takim posiłku masz dobre cukry to ja już nie wiem w czym problem i po czym masz te skoki? Bo skoki powinny być po węglowodany, tak?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Jeśli dobrze wyczuwasz te cukry to ja cie biorę zamiast glukometra ;) zawsze to będzie bezbolesne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi
    Marchew na surowo tak, gotowana juz średnio, ale ja zawsze mam ja w zupie
    A jabłko to owoc (fruktoza )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nie przemawiają takie argumenty "a na Zachodzie to robią to, a tamtego nie robią". Ileż się się czyta skarg ciężarnych dziewczyn w UK na przykład, że ciąże prowadzone są przez położne, że lekarza to w ogóle nie oglądają, że badań mało. Pewnie, że polska służba zdrowia daleka jest od ideału, ale po co te "kompleksy" względem Zachodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszę gryczana jak została z obiadu ja często obsmazalam na maśle z cebulką czosnkiem lub bez suszonymi pomidorami i serem feta. No i natka pietruszki :-) nawet to dobre jest

asioczek86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja jak mam podejrzenia że mi cukier może fiknac to się szybko wystawiam na zewnątrz nawet na 15 minutową rundę wokół bloku i mam wtedy pewność że szaleństwa nie będzie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi
    Ja to nazywam mini spacerem gdzie połowę energii spalam na zejściu i wejściu na 3 piętro ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi największe skoki po chlebie, kaszy gryczanej, kaszy jaglanej.

Po jedzeniu w knajpie: zupa kalafiorowa z ziemniakami i.śmietaną, kasza gryczana z gylaszem miałam po 30 min 124, a potem cukier ładnie spadł.
    A po domowych sniadaniach i obiadach to dramat po 30 min :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kaszanki z patelni grillowej kromka chleba z biedronki i musztarda cukier 89...

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cieciorkę z pomidorami i kromeczkę chleba z wędliną i czuję sytość :)
    Zobaczymy na jak długo.

Muszę tą dietę radykalnie zmienić, skoro lekarze nie są w stanie mi pomóc, zagłębić się w problem to sama będę się ratować dietą.
    Tylko przykre, że mamy takich konowałow, którym nie chce się wyjść poza utarte.schematy. dramat

kamciaelcia, mappi, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a jaki to chleb z Biedry? Ile gramów ma kromka?

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo kamcia kaszanke bym zjadla :) Ale chyba zbyt boje sie cukru po niej bo i kasza i cbleb to chyba dla moich cukrow byloby za duzo :( Lata juz nie jadlam:)

3i49o7esw7obg123.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ktoś na Twoim przykładzie pracę doktorską napisze :)
    A po kaszy jaglanej cukry mogą rosnąć, diabetolog kazała mi jej unikać...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ten chleb to się nazywa zytni 100%i sama kroje kromki jedna wychodziła mi po 25 g
    Zobaczymy jak jutro

Dorinka
    Kaszanki zaliczam drugi raz w diecie. Pierwszy raz z ziemniakami z tej patelni a teraz z kromka chleba. Dziś cukier 89 a wtedy a ta z ziemniakami cukier 105. Bo ja bym nie wierzyła ile jest kaszy w kaszance

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Do mnie nie przemawiają takie argumenty "a na Zachodzie to robią to, a tamtego nie robią". Ileż się się czyta skarg ciężarnych dziewczyn w UK na przykład, że ciąże prowadzone są przez położne, że lekarza to w ogóle nie oglądają, że badań mało. Pewnie, że polska służba zdrowia daleka jest od ideału, ale po co te "kompleksy" względem Zachodu.

Etam kompleksy...
    Po prostu ją uwazam, że u nas bada się nas ciezarne aż zanadto...
    I przepisuje się nam tony leków... Ale to moje zdanie...

kamciaelcia, Miuu lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi ja zjadłam jaglaną 3 razy i wiecej nie ruszę.
    Wolałabym, żeby mój przypadek nie nadawał się do pracy doktorskiej. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam dziecku bo tego się boję bardzo :/
    Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką lekarką, nie jest co prawda diab, ale lekarzem chorób wewnętrznych. Powiedziała mi, że dla dziecka niebezpieczne są długo utrzymujące się wysokie skoki cukru trwające godzinę i dłużej i niedocukrzenia poniżej 60. Krótkotrwałe skoki nawet wysokie i spadki do 80 nie są niebezpieczne bo nie przenikną przez barierę łożyska w maksymalnej wysokości. Powiedziala, że łożysko działa jak bufor i poziom cukru musi byc długi, żeby u dziecka i w komórkach doszlo donwzrostu. Trochę mnie uspokoiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:59

kamciaelcia, mappi, Dorinka, żabka04, Miuu, Rudzina, Ajwi, asioczek86, twardan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że Cię to trochę uspokoilo :-)

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ