Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria wrote:Czy wasi lekarze nie zakładają rękawiczek do badania i nie używają sterylnych narzędzi? Skąd te zakażenia i swędzenia?
agatia, prześledziłam milion stron, jak tu dziś dziewczyny naprodukowały i strasznie wkurzyłam się na tę lekarkę, która przez telefon naopowiadała ci głupot. Spokojnie, tylko spokój może pomóc i jakiś normalny lekarz.
A jeśli piszesz, że 1,5 godziny po obiedzie już cię ssie, to możesz sobie dojeść coś? Czy nie wolno?
Każde gmeranie powoduje podrażnienie - wziernik, lateksowe rękawiczki i gmeranie... Na zachodzie kobiet w ciąży praktycznie nie bada się ginekologicznie... Ja po każdym badaniu jestem obolala... Przed ciążą tak nie miałam... -
Ja przesadzilam chyba z I kolacja. Mialam koncowke chleba wiec musiałam ukroic grubsza kanapke. Zjadlam z plasterkiem wędliny, musztarda i moim keczupem. Dolozylam do tego ogorka kiszonego i pol pomidora i czuje ze pomiar przez ta kanapke bedzie ponad norme. A juz od 5 dni nie mialam przekroczen
Na II kolacje testować bede sledzia w occie z ogorkiem kiszonym, cebulka i jogurtem naturalnym. -
agatia wrote:Ajwi kochana po papryce z ryżem u mięsem to ja mam dobry cukier u po 30 min i po 1h
Agatia ją nie jadłam mięsa...
Sam ryż zapieczony w calej papryce i trochę surówki... Z kiszonej, połowy jabłka i marchewki...
Ryż - zawartość węglowodanów 70 g w 100 g. Moj posiłek stanowiły w 70 procentach węglowodany. Zapieczona zolta papryka to też wyższy indeks glikemiczny. Do tego jeszcze jabłko i marchewka, których diabetolog kazała unikac.
Ale kochana, jeśli po takim posiłku masz dobre cukry to ja już nie wiem w czym problem i po czym masz te skoki? Bo skoki powinny być po węglowodany, tak?
-
nick nieaktualnyDo mnie nie przemawiają takie argumenty "a na Zachodzie to robią to, a tamtego nie robią". Ileż się się czyta skarg ciężarnych dziewczyn w UK na przykład, że ciąże prowadzone są przez położne, że lekarza to w ogóle nie oglądają, że badań mało. Pewnie, że polska służba zdrowia daleka jest od ideału, ale po co te "kompleksy" względem Zachodu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ajwi największe skoki po chlebie, kaszy gryczanej, kaszy jaglanej.
Po jedzeniu w knajpie: zupa kalafiorowa z ziemniakami i.śmietaną, kasza gryczana z gylaszem miałam po 30 min 124, a potem cukier ładnie spadł.
A po domowych sniadaniach i obiadach to dramat po 30 min -
Zjadłam cieciorkę z pomidorami i kromeczkę chleba z wędliną i czuję sytość
Zobaczymy na jak długo.
Muszę tą dietę radykalnie zmienić, skoro lekarze nie są w stanie mi pomóc, zagłębić się w problem to sama będę się ratować dietą.
Tylko przykre, że mamy takich konowałow, którym nie chce się wyjść poza utarte.schematy. dramatkamciaelcia, mappi, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Agatia ten chleb to się nazywa zytni 100%i sama kroje kromki jedna wychodziła mi po 25 g
Zobaczymy jak jutro
Dorinka
Kaszanki zaliczam drugi raz w diecie. Pierwszy raz z ziemniakami z tej patelni a teraz z kromka chleba. Dziś cukier 89 a wtedy a ta z ziemniakami cukier 105. Bo ja bym nie wierzyła ile jest kaszy w kaszance -
Elaria wrote:Do mnie nie przemawiają takie argumenty "a na Zachodzie to robią to, a tamtego nie robią". Ileż się się czyta skarg ciężarnych dziewczyn w UK na przykład, że ciąże prowadzone są przez położne, że lekarza to w ogóle nie oglądają, że badań mało. Pewnie, że polska służba zdrowia daleka jest od ideału, ale po co te "kompleksy" względem Zachodu.
Etam kompleksy...
Po prostu ją uwazam, że u nas bada się nas ciezarne aż zanadto...
I przepisuje się nam tony leków... Ale to moje zdanie...
kamciaelcia, Miuu lubią tę wiadomość
-
Ajwi ja zjadłam jaglaną 3 razy i wiecej nie ruszę.
Wolałabym, żeby mój przypadek nie nadawał się do pracy doktorskiej. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam dziecku bo tego się boję bardzo
Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką lekarką, nie jest co prawda diab, ale lekarzem chorób wewnętrznych. Powiedziała mi, że dla dziecka niebezpieczne są długo utrzymujące się wysokie skoki cukru trwające godzinę i dłużej i niedocukrzenia poniżej 60. Krótkotrwałe skoki nawet wysokie i spadki do 80 nie są niebezpieczne bo nie przenikną przez barierę łożyska w maksymalnej wysokości. Powiedziala, że łożysko działa jak bufor i poziom cukru musi byc długi, żeby u dziecka i w komórkach doszlo donwzrostu. Trochę mnie uspokoiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:59
kamciaelcia, mappi, Dorinka, żabka04, Miuu, Rudzina, Ajwi, asioczek86, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny