X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane u niego w rodzinie takie"rozluźnianie" to jest bardzo czeste. maja jakos w glowie ukodowane im sie nalezy (oczywiscie tylko facetom) a kobiety maja siedziec cicho i dzieci bawiic . ile juz bylo kłótni i próśb . ehhh. i to nie delikatnie tylko napierdzielic sie do spodu . i śpiewy darcia do poznej nocy bo my mieszkamy z tesciami wiec najczesciej zjazdy sa u nas.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie rodzinki się zdarzają. Ja na męża nie narzekam ale jego rodzinka na szczęście daleko. Ja bym po prostu biła po dupie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agatia mówiłam ze pyszny ;) taki inny w porównaniu do zytnich cegieł

Ale dla pewności spytam czy aby to na pewno ZYTNI 100% wypiekany na miejscu?
    Tak na pewno :) wypiekany na miejscu, żytni, z mąką na.wierzchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka współczuje kochana.
    Wiem co przechodzisz mój były należał do takiej właśnie rodziny i żyłby tylko imprezami.
    Boziu jak ja dziękuje ze mnie wysłuchałeś i dałeś mi innego normalnego męża.
    Nie pie bo nie moze ale w swieta z ojcem wypije to potem zdycha i pyta dlaczego mu nie zabroniłam hahaha tylko ze mnie nie słucha w takich sytuacjach.

Tak na trzeźwo pogadaj mu :-)
    ja się nie czaisz teściów to podrzyj sie na maksa hahaha albo w łeb przywal.

ja nie jestem imprezowiczka a juz szczególnie rodzinna nie lubie takich imprez bo własnie wtedy maja gadane .
    Po drugie w ciązy jesteś masz prawo mieć brzuch każda kobieta ma inny co za naród!!!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a już się mierzylas?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko dziękuję za wyczytanie o kartonach :-* bardzo doceniam.

Zabuszka mój też lubi się zabawić, na szczęście nie rodzinnie ;) mnie w ciąży to wkurza bo chciałabym mieć ciut spokoju. Ale dobrą metodą jest poranna pobudka jaśnie Pana na kacu :) ja zawsze złośliwie od 6 rano krzatam się po domu, bo mam tyle rzeczy do'zrobienia ;)
    Condo brzucha to każdy ma, jaki ma, a jak.komuś.się nie podoba, to niech się nie gapi !!!

żabka04 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia po tej jednej kromeczce.się nie mierzyłam, zmierzę po kolacji. Zjadłabym 3 kromeczki, ale się cykam, a boję się, że na dwóch nie skończę ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś widziałam ten chleb 7 ziaren (wcześniej źle szukałam ). Smialismy się ze można sąsiada ubić zrzucając go przez balkon. Ale na czarną godzinę ewentualny pomysł jest. Niech ten mi służy jak najdłużej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zjadlam pyszna kolację dwie malutki bułki z sałata pomidorem i żywiecka suchą.
    Takie to dobre zjadłabym jeszcze jedna a o cukrach to az się boje iść mierzyć a to zaraz za 15 min :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka Twoje cukry sa ok, więc nie ma się czego bać.
    Idę robić kolację. Kurcze 3 cieniutkie kromki na mnie patrzą. Zaryzykuję chyba. Jak cukier skoczy to będę miała nauczkę, że 3 kromeczki nie, nie, nie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiedzie się zmiescilam :D 115
    Ale te 200 g frytek to było baaardzo dużo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie skoczy;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zjedz trzy nie czaj się. :-)
    Kiszonym zagryz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegielam:-(
    Na czczo 81, po śniadaniu 87, po obiedzie 123 zjadłam spaghetti tak jak dzień wcześniej wynik był 86 ale przed obiadem zjadłam mini paczka :-(, kolacja 133 ale przed kolacja zjadłam banana bo wychodziłem na spacer i byłam głodna słabo mi było. A może to te bułki taki wynik dały???Godz później zjadłam kolacje.
    Co z tym cukrem spali się sam co mam zrobić????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ketony to jest jakaś masakra....jakby mało było problemów z cukrem ech

Ja ich nie mierze, pytałam o nie diabeta ale usłyszałam że nie ma potrzeby. Weryfikuja mi tylko te w moczu który badam raz lub dwa razy w miesiącu

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż do idealnych nie należy, ale muszę przyznać, że po jednym takim bardzo poważnym i zupełnie pogmatwanym związku trafilam na złotego faceta...
    Od 16 tyg leżę... Rano śniadanie mam podane, później obiad i kolację. Co sobota, sam sprzata całą chałupę... Pierze ,( chociaż dzisiaj go opitolilam bo pościel nastawil tylko na 15 min ;) teraz tymi swoimi wielkimi lapami z namaszczeniem rozwiesza, poprane do wyprawki małe ciuszki...
    Dzisiaj upiekl pizzę i bułeczki drozdzowe... Ja mowilam co i jak a on pichcil...
    Facet jak dąb... Codziennie dziękuję Bogu, że trafilam na takiego człowieka...
    A że jestem z rodziny, gdzie niestety ojciec nadużywał alkoholu to bardzo doceniany to, co mam i praktycznie zupełną jego abstynencję..... I nie chodzi mi o to żeby się tutaj chwalić bo różne wady i przywary mężuś też posiada ale muszę go pochwalić bo mu sie należy...

Też czasem bywa ciężko i czuje się niezrozumiana ale przecież wszystkie wiemy, że faceci są z Marsa ;)

goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka obstawiam że to po pączku :-) jest tłusty i przez to wyrzut cukru jest później i dłużej się utrzymuje. Do tego banan i wynik rewelacja.

Idź na 15 minutowy spacer
    Nic tak nie spala cukru jak ruch przy dużym dostępie tlenu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie faceci są z Marsa.
    Ajwi jestem w takiej samej sytuacji tylko mój noc cenie ugotuje bo nie umie ani nie poda no chyba że się nagadam:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko na 100 to wina banana, że podbił Ci cukier lepiej inny owoc. Banan i winogrona to.największe zło ;) 133 to nie dramat spadnie szybko :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Te ketony to jest jakaś masakra....jakby mało było problemów z cukrem ech

Ja ich nie mierze, pytałam o nie diabeta ale usłyszałam że nie ma potrzeby. Weryfikuja mi tylko te w moczu który badam raz lub dwa razy w miesiącu

I tak powinno być. I się nie martwisz dodatkowo, czy sa rano, a moze o 13...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ