Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorinka zgadzam się z tobą.
Ja trzymam się diety ale i też jem to co nie wskazane.
Ja się dopiero uczę i sprawdzam moje wyniki.
No włączyła insuline ale zapobiegawczo mam jej użyć jeśli wynik będzie nie taki przez te moje próby z jedzeniem.
Też myślałam o tej kaszce smakiji ale lajht tylko nie widzę w sklepie pod blokiem
Nie mam pojęcia o jakim Berliso mówicie widziałam tylko smakowe.
Możecie powiedzieć jakie to opakowanie ma będę szukać w innych sklepach.
Oddam chałke któraś chce???? -
nick nieaktualny
-
Żabka
Teoretycznie cukrzyca może powodować wady.ale zdeklarowane cukrzyczki mają wyższe cukry a dzieci zdrowe rodzą. A gdyby cukrzyca miałaby tak szkodzić to pewnie by ciąże na dzień dobry skazywali na niepowodzenia. Ale najczęstszym powiklaniem jest duża masa dziecka a więc też urazy okoloporodowegoodwill, żabka04 lubią tę wiadomość
-
żabka04 wrote:I co zjadłam obiad o 14 i już jestem głodna
Nie wiem co mam zjeść na lodówkę powoli nie mogę patrzeć!!!!!
Macie jakiś przepis na kisiel,budyń???? Jakiś deser szybki????
Domi wcześniej ale dzisiaj podawała przepis na kisielżabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabka
Daj spokój z belriso, budyniami itp...
Na razie probuj sałatek warzywnych itp...
Sprobuj nie szalec z tymi cukrami bo jesteś dopiero w 11 tyg a wszyscy twierdzą, że po 24 zaczyna się hardcore
Jedz wg wskazań... Im szybciej się przyzwyczaisz tym lepiej dla Ciebie...
Nie jedz rzeczy dosładzanych - belriso, budyń, chalka - to wszystko zawiera cukier... Po cukrze szybko robimy się głodni...
Sprawdzaj produkty ale te zdrowe i dopuszczalne...
Zgadzam się z Dorinka... Nie ma sensu aplikowac sobie insuliny tylko po to by wchłonąć Marsa...
Spokojnie:) niedługo nie będziesz czuła głodu:)Dorinka, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjwi co ty ja nie mam ochoty na jakieś marsy itp.
Ja w jedzeniu przeginam z cukrem bo zjem to co np. Zakazane.
Poczytam dzisiaj o cukrzyca ich dietach jakiś przepisach i zobaczę co tam jeść.
Brak mi pomysłów na dania.
A ser biały że szypiorem i jogurtem naturalnym można??? Do tego rzodkiewki???
-
Zabka nie rób smaka na ta chalke
Ja ci moge polecic budyń winary bez dodatku cukru. Ja dodaje do cieplego mleka troche stewi. Na moje cukry jest ok ale ja jem czasem i to ok. 1/4 porcji bo później juz mnie mdliSama chyba wole juz wypic mleko z kakaem niz ten budyn
Samo mleko wydaje mi sie slodkie
Ja czesto robie sie glodna niedlugo po posilku. Przed ciaza jadlam rzadziej a wiecej a teraz sie trzeba przeztawic:)
Jezeli jestes glodna to zjedz sobie jakas "bezpieczna" kanapeczke
Mnie diab mowila ze moge jesc nawet co 1-1,5h bylebym tylko nie chodzila glodna. Godzin sie trzymam, dziele posilki ale od 3 dni jakos nie moge zajesc tego uczucia ssania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 16:35
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Kamciaelcia hahahha
Godzinę po posiłku. Bez zmian.
A co jecie na kolacje.
Bo wnioskuję że nabiał beeee na noc i z rana????
A już Ci mowie czemu zapytałam - masz brać insulinę po mierzonym posiłku. A skąd wiadomo (dla lekarza)ze nie przekroczylas na innym (tym nie badanym )? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:A już Ci mowie czemu zapytałam - masz brać insulinę po mierzonym posiłku. A skąd wiadomo (dla lekarza)ze nie przekroczylas na innym (tym nie badanym )?
Hmmmmmm.
Bo mu nie wspomniałam że takie istniały????
To co mam mierzyć się 5x1???? I brać insuline jak trzeba!?????
A wogole coś mi da ta jedna jednostka???? -
nick nieaktualnyAjwi wrote:Zabka,
Mi np. Nabiał cukru nie podnosi...
Kupuje twarozki wiejskie w biedronie w wersji lekkiej i spoywam często...
Tak samo jogurty naturalne u mnie się sprawdzają
Białe chude twarozki tez
Czuli dalej twierdzę że trzeba próbować bo na każdego działa co innego:-)
I na kolacje też jesz????? -
Żabko ja jem na 2 sniadanie 200ml kefiru z otrębami lub z kanapką. Na podwieczorek twarożek 200ml z kanapka, a na kolację jem kanapki z twarożkiem, szczypiotem, rzodkiewka i rybka. Mi nabiał podnosi cukier tylko na 1 śniadanie. Tak mogę jeść bez umiaru.
-
żabka04 wrote:A co jecie na kolacje.
Bo wnioskuję że nabiał beeee na noc i z rana????
Ja jadam nabiał począwszy od II śniadania a skończywszy na ostatniej kolacji. Ale mi nie podbija cukrów.
Na kolację, która u mnie zwykle wypada ok. 21 jem kanapkę z serem żółtym, warzywa lub sałatkę, kabanosa z biedry albo parówkę.
Czasem szaleję i jem 2/3 kulki mozzarelli z pomidorem i 1 kromką chleba. Bardzo mało węgli, a 300kcal nie pogardzę...
-
nick nieaktualnyMozzarella nie lubię wolę feta ale jakoś nie mam ochoty na nią.
A jakie kabanosy i parówki z szynki jecie???? Ja na te z szynki już nie mogę patrzeć wczoraj na kolacje sobie zrobiłam i nie mogłam ich przełknąć
Właśnie zamierzam się wybrać do biedny po te twarozki i rybkę w puszce jecie tak a jakaś w sosie pomidorowym można???