Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No widzisz kamcia a moja diab nawet przy przekroczeniu nie kazala mi czekac az spadnie tylko spokojnie jesc sobie następny posilek
Co do kawy na zaparcia to nienawidze kawy i wszystkiego co z nia zwiazaneAle jeżeli miałoby pomóc to spróbuję bo sie wykoncze. Tylko mam ja noramlnie w dzien wypic czy pod wieczor? I tej activi tez spróbuję no ale nie dzis bo dzis 5o juz nigdzie nie kupie
Po sniadaniu swiatecznym spodziewam sie przekroczenia bo musialam spróbować wszystkiego swieconego z koszyczka
Dziewczyny a czy ten jogurt mogl spowodowac taki wysoki cukier (jak na mnie) na czczo? -
Witajcie, U nas na czczo 96 dzisiaj więc bardzo kiepsko... chyba makaron na noc nie służy...
Po śniadaniu zmierzylam po 45 min bo szliśmy do kościoła, było 111, nie wiem czy mocno urosło jeszcze do pełnej godziny? Ale zjadłam i kawałek białej kiełbasy pieczonej, plaster pasztetu ze śliwką i jajko faszerowane -
witam się, ja z rana 93! ale tak jak pisałam wcześniej, nie będę sobie zbytnio żałować. będę jeść i najwyżej cały czas coś popijać to może cukry szybciej zejdą. mała dziś się rusza, więc ok.
jak sądzicie, kiedy jest w końcu stabilizacja cukrów?
zdrowych i wesołych świąt i smacznego jajka -
Dziewczyny,
U mnie chyba po tych sterydach cukry się zupełnie ustabilizowały...
Dzisiaj żaden pomiar po posiłku nie przekracza 90...
Śniadanie - jogurt z sokiem domowej roboty, połowa grahamki i wodą z sokiem domowej roboty...
Później 2 śniadanie - jabłko, owsianka i kawalek sernika i ciasta...
Później - sałatka jarzynowa ze śmietaną i majonozem i połów ka grahamki...
Teraz wsunelam cukierka...
Po świętach wracam do diety chociaż juz nic nie rozumiem bo wychodzi na to, że mogę żreć wszystko...
-
Domi po śniadaniu wcale cukier mógł już nie urosnąć, a mógł spać. Ja po pół godziny na wyrzut cukru, a po godzinie mam niski. Lekarki powiedziały, że to normalne.
Ajwi mój cukier też dzisiaj w ryzach po śniadaniu 81, po drugim 95. A zjadłam i cwikle i słodką babkę z budyniem, wędliny, jaja, chleb.Ajwi lubi tę wiadomość
-
Marzenka ja byłam 2 razy chora na gardło mi kazała lekarka inhalacje z soli fizjologicznej i argentin T do gardła. Nie wpłynęło to na cukry.
Ja po żurku 81, po drugim czekam na pomiar: polędwica, bigosik, ziemniaki z sosikiem i surówa z pora. A potem mam zamiar zjeść kawałek normalnego mazurka u ciasto czekoladowe. Jedenk skok to nie skok
Dorinko ja po pietwszym śniadaniu mam najwiekszy skok 109, a potem to już jem wszystko. 113 to norma, więc nie skreślaj dobrych cukrów. Norma do 120 nie zanizajmy sobie normy jeszcze bardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 15:25
Dorinka lubi tę wiadomość