X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja się aż boję mierzyć, ale święta i raz się żyje. Jeden skok dziecku nie zaszkodzi.
    Mnie tylko wkurza, że dużo jem, dużo węgli, a śladowy aceton jest.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt! U mnie dziś cukry łaskawe (odpukac) ale tak zajrzałam i tak mnie naszlo byc moze glupio... Dorinka - odnośnie zaparć to ponoć ksylitol jest przeczyszczający. Na opakowaniu jest informacja zeby wprowadzać stopniowo 1 łyżeczkę bo przeczyszcza więc może by pomogła taka slodsza herbata ;) ja upieklam mazurka i użyłam ksylitolu, do masy cytrynowej na wierzch też (tylko połowę mniej niż cukru w przepisie) i pomiary mam ok. Myślę ze jakbym dala tyle co cukru zalecali to mogłoby mnie przeczyścić ;) doczytaj może tylko czy nie ma innych skutków ubocznych bo to o przeczyszczaniu to jedyne co było na opakowaniu :p
    Taka moja szalona myśl wielkanocna ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Rudzina :) Poczytam trochę na internecie. Probowalam dzis czopka glicerynowego sobie zapodac i nawet on nic nie zdziałał.
    Po 100g. frytek, mizerii i polowe piersi kurczaka 108. Zjadlam sobie serniczek, po 30 min. dojadlam ciastem ze słonecznikiem i po 1h. 106 :)
    Teraz test salatki kebabowej :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciastach 94 :)
    Dorinko polecam kawę, czasem już sam zapach goni ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia rozpuszczalna czy parzona? Poslodzona ksylitolem i mlekiem moze byc? Czy taka gorzka lepiej?

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ja piję "puszczalską" ;) lepiej na mnie kibelkopędnie działa bez mleka, ksylitol mozesz spróbować :) będzie 2w1 :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie kiedyś kawa tak działała ze sam zapach wystarczył ;) teraz piję taka cykoriowa rozpuszczalna to mniej. Ale generalnie na tej diecie raczej nie mam takich problemów...

agatia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja po ciastach 94 :)
    Dorinko polecam kawę, czasem już sam zapach goni ;)
    A jakie i ile zjadłaś? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenki zjadłam 4 kawałki ciasta Dorinki i jeden kawałek mazurka w dżememm i bialaay czekoladą :) takie kosteczki, ale bie jakieś bardzo duże.

• Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym prosic o odpowiedz czy jest jakaś norma na 2 h po posiłku?

w57vs65gx51rsw3w.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a ten argentin na gardło ile razy psikałaś do gardła jednorazowo i ile razy w ciągu dnia?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna przy cukrzycy ciążowej norma jest.po 1h nie ma po dwóch.

Marzenka psiukalam 4 razy dziennie po 3 psiuki. Można go stosować w ciąży.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c8b3dbfa699.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 19:57

kamciaelcia, Ajwi, domi05, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b6c9922e42a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 19:59

kamciaelcia, Ajwi, domi05, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utuczyłam w święta córcię ;)

Rudzina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :) utuczylas :D

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia chyba od tych ciast i nadmiaru tluszczu w nich he he he. Organizm tyle czasu na detoxie i mi brzuch z dnia na dzień wywaliło ;) leżę i sapię tak się objadłam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak dzisiaj nie szaleje :) i nic mi nie smakuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ją dzisiaj zjadłam 7 kawałków ciasta...
    Czyste szaleństwo po prostu...
    Jeszcze jutro trochę podjem i od wtorku dieta...
    W szpitalu schudlam jeszcze pół kilo ale brzuch mi urósł z 92 cm do 95 cm:) i nieźle go już wybulilo...

Dzisiaj byl dzień bardzo laskawych cukrów... Najwyższy - 103 po kolacji z sałatki jarzynowej z bułka i dwóch kawałkach ciasta snikers i jeszcze jakiegoś slodziuśkiego z bita smietana i owocami...
    Jadłam niedietetycznie i ciasta slodzone normalnym cukrem...
    Od wtorku wracam do diety bo co zac dużo to niezdrowo...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę pochwalić że poza porannym 96, ani jednego przekroczenia! A zjadłam jakoś więcej posiłków niż zawsze i jeszcze między coś tam skubnęłam, bo na jutrzejsze urodzinki musiałam poszykować i pokosztować.
    Tak więc po śniadaniu nie jestem pewna ile było po godzinie, po 45min tak jak pisałam 111
    Na drugie śniadanie byliśmy u mojej mamy i zjadłam mały pucharek pianki truskawkowej z truskawkami, galaretką, cukrem i śmietanką + babeczka spora którą piekłam z mąki pełnoziarnistej i ksylitolu + kawa z mlekiem - 117
    Obiadek: pół talerza rosołu z białym makaronem i marchewką gotowaną, 3 kluski, łyżka sosu, kawałek królika i łyżka surówki (jadłam po trochu bo obawiałam się skoku) - 85 - jutro zjem więcej
    Po niskim wyniku po obiedzie dogryzłam Grześkiem - a co! + podjadanie w międzyczasie białego makaronu i pieczarek bo robiłam sałatkę - 113
    Na podwieczorek spory kawałek sernika + szklanka mleka - 117
    i godzinę temu kolacja - 2 kromki chleba, 2 plastry pasztetu ze śliwką, 2 połówki jajka faszerowanego pieczarkami, pół papryki - 114 : )
    Jestem zadowolona i szczęśliwa bo bałam się że będzie dużo gorzej : )
    Jutro mam urodzinki to mam nadzieję też ładnie podjeść, skoro święta służą :)
    Muszę jeszcze pomyśleć co zjeść za godzinę przed snem :) Bo znowu chleb... bleeee... na biały bym się skusiła ale ten mój to coraz bardziej w gardle staje... na razie twardo wytrzymuję tylko z marzeniami o tym białym chlebku : )

agatia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ