X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja się aż boję mierzyć, ale święta i raz się żyje. Jeden skok dziecku nie zaszkodzi.
    Mnie tylko wkurza, że dużo jem, dużo węgli, a śladowy aceton jest.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt! U mnie dziś cukry łaskawe (odpukac) ale tak zajrzałam i tak mnie naszlo byc moze glupio... Dorinka - odnośnie zaparć to ponoć ksylitol jest przeczyszczający. Na opakowaniu jest informacja zeby wprowadzać stopniowo 1 łyżeczkę bo przeczyszcza więc może by pomogła taka slodsza herbata ;) ja upieklam mazurka i użyłam ksylitolu, do masy cytrynowej na wierzch też (tylko połowę mniej niż cukru w przepisie) i pomiary mam ok. Myślę ze jakbym dala tyle co cukru zalecali to mogłoby mnie przeczyścić ;) doczytaj może tylko czy nie ma innych skutków ubocznych bo to o przeczyszczaniu to jedyne co było na opakowaniu :p
    Taka moja szalona myśl wielkanocna ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Rudzina :) Poczytam trochę na internecie. Probowalam dzis czopka glicerynowego sobie zapodac i nawet on nic nie zdziałał.
    Po 100g. frytek, mizerii i polowe piersi kurczaka 108. Zjadlam sobie serniczek, po 30 min. dojadlam ciastem ze słonecznikiem i po 1h. 106 :)
    Teraz test salatki kebabowej :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciastach 94 :)
    Dorinko polecam kawę, czasem już sam zapach goni ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia rozpuszczalna czy parzona? Poslodzona ksylitolem i mlekiem moze byc? Czy taka gorzka lepiej?

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ja piję "puszczalską" ;) lepiej na mnie kibelkopędnie działa bez mleka, ksylitol mozesz spróbować :) będzie 2w1 :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie kiedyś kawa tak działała ze sam zapach wystarczył ;) teraz piję taka cykoriowa rozpuszczalna to mniej. Ale generalnie na tej diecie raczej nie mam takich problemów...

agatia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja po ciastach 94 :)
    Dorinko polecam kawę, czasem już sam zapach goni ;)
    A jakie i ile zjadłaś? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenki zjadłam 4 kawałki ciasta Dorinki i jeden kawałek mazurka w dżememm i bialaay czekoladą :) takie kosteczki, ale bie jakieś bardzo duże.

• Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym prosic o odpowiedz czy jest jakaś norma na 2 h po posiłku?

w57vs65gx51rsw3w.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a ten argentin na gardło ile razy psikałaś do gardła jednorazowo i ile razy w ciągu dnia?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna przy cukrzycy ciążowej norma jest.po 1h nie ma po dwóch.

Marzenka psiukalam 4 razy dziennie po 3 psiuki. Można go stosować w ciąży.

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c8b3dbfa699.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 19:57

kamciaelcia, Ajwi, domi05, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b6c9922e42a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 19:59

kamciaelcia, Ajwi, domi05, żabka04 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utuczyłam w święta córcię ;)

Rudzina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :) utuczylas :D

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia chyba od tych ciast i nadmiaru tluszczu w nich he he he. Organizm tyle czasu na detoxie i mi brzuch z dnia na dzień wywaliło ;) leżę i sapię tak się objadłam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak dzisiaj nie szaleje :) i nic mi nie smakuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ją dzisiaj zjadłam 7 kawałków ciasta...
    Czyste szaleństwo po prostu...
    Jeszcze jutro trochę podjem i od wtorku dieta...
    W szpitalu schudlam jeszcze pół kilo ale brzuch mi urósł z 92 cm do 95 cm:) i nieźle go już wybulilo...

Dzisiaj byl dzień bardzo laskawych cukrów... Najwyższy - 103 po kolacji z sałatki jarzynowej z bułka i dwóch kawałkach ciasta snikers i jeszcze jakiegoś slodziuśkiego z bita smietana i owocami...
    Jadłam niedietetycznie i ciasta slodzone normalnym cukrem...
    Od wtorku wracam do diety bo co zac dużo to niezdrowo...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę pochwalić że poza porannym 96, ani jednego przekroczenia! A zjadłam jakoś więcej posiłków niż zawsze i jeszcze między coś tam skubnęłam, bo na jutrzejsze urodzinki musiałam poszykować i pokosztować.
    Tak więc po śniadaniu nie jestem pewna ile było po godzinie, po 45min tak jak pisałam 111
    Na drugie śniadanie byliśmy u mojej mamy i zjadłam mały pucharek pianki truskawkowej z truskawkami, galaretką, cukrem i śmietanką + babeczka spora którą piekłam z mąki pełnoziarnistej i ksylitolu + kawa z mlekiem - 117
    Obiadek: pół talerza rosołu z białym makaronem i marchewką gotowaną, 3 kluski, łyżka sosu, kawałek królika i łyżka surówki (jadłam po trochu bo obawiałam się skoku) - 85 - jutro zjem więcej
    Po niskim wyniku po obiedzie dogryzłam Grześkiem - a co! + podjadanie w międzyczasie białego makaronu i pieczarek bo robiłam sałatkę - 113
    Na podwieczorek spory kawałek sernika + szklanka mleka - 117
    i godzinę temu kolacja - 2 kromki chleba, 2 plastry pasztetu ze śliwką, 2 połówki jajka faszerowanego pieczarkami, pół papryki - 114 : )
    Jestem zadowolona i szczęśliwa bo bałam się że będzie dużo gorzej : )
    Jutro mam urodzinki to mam nadzieję też ładnie podjeść, skoro święta służą :)
    Muszę jeszcze pomyśleć co zjeść za godzinę przed snem :) Bo znowu chleb... bleeee... na biały bym się skusiła ale ten mój to coraz bardziej w gardle staje... na razie twardo wytrzymuję tylko z marzeniami o tym białym chlebku : )

agatia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ