Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
rudzina, wierze , ze się stresujesz
mój codzienny pomiar odbywa sie na zasadzie ile tym razem bedzie?stres odpuściłam sobie po jednej wizycie u diab, nie warto tym sie denerwować. Ale szczerze to ja tak wchodze na wagę...Kiedy cukier rano przekracza 90(jak w chorobie 95 i 91), robie dla pewności drugi pomiar
-
Kamcia niski lub sredni poziom. Ja za rada gina sladowym sie wogole nie przejmuje
Chyba ze by na ponad 1h przed snem zjesc normalnie kanapke a zaraz przed snem dopchac sie wasa lub innym chrupkim? Tylko czy takie wsumie bezwartosciowe pieczywo byloby w stanie ten aceton wyeliminowac i nie podniesc cukru na czczo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 08:19
-
Dorinko, a może w ciągu dnia jesz za mało. U mnie zawsze wychodził aceton, niezależnie od nocnego posiłku. Teraz jem dużo więcej, ostatnią kanapkę 20.30-21.30 i acetonu brak. Cukier mierzę przed 8 i nie przekraczam. Dzisiaj 79.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 08:29
-
Witam się dzisiaj- cukier 87. Ale za to wczoraj po kolacji pobiłam mój rekord- 136! Testowałam nowy chleb- specjalny dla diabetyków o niskim indeksie 49,5- potwierdzam działa rewelacyjnie. Wracam do mojego chlebka, niestety. Mówiłam, że jak coś jest dobre w smaku, to nie dla mnie. A jutro diabetolog i będę się musiała z tego jeszcze tłumaczyć. Dobrze, że mi nie każą mierzyć tych ketonów, przynajmniej jeden stres mniej.
Miłej niedzieli!twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
No wlasnie przez ostatnie 3 dni to sprawdzalam i jadlam to samo i taka sama ilosc. W 2 dni byl problem z acetonem bo zjadlam kolacje ponad godzine przed snem ale cukier na czczo mialam piękny a w 1 dzien zjadlam kolacje 20 min przed snem i cukier 92 ale acetonu brak.
Ja dziewczyny tez tak do tej pory mialam ze niezaleznie od kolacji tego acetonu nie bylo i cukier byl ok a od okolo tygodnia tak mi sie zaczelo pierniczyc wszystko. Cos pokombinuje. Moze sprobuje inny chleb jesc na noc. Jadlam bialy a Domi pisala ze jej dlugo trzymal cukier w nocy wiec moze to wina chleba.
Najgorsze jest to ze ja zadnego glodu w nocy nie czuje.
Jakis blad w diecie musi byc bo jak widac gdy zjem wczesniej problemu z cukrem rano nie mam -
nick nieaktualnyWitam się
Z cukrem na czczo 79 nie zjadłam kanapki wieczorem bo przyjechałam ok 24 z pijanym jak bela mężem (dobrze że doszedł do domu bo bym w aucie go zostawiła hahaha) i pospałam do 8
Zaraz się zmierzę po 1 śniadanku.
Edit 104
Zjadłam 1,5 łyżki stołowej sałatki z makaronu z zupek chińskich i kromka chleba białego z sałata i schabem białym plus obowiązkowo kawka
Rosołek się robi bo mąż umiera hahahaha
Głupi wie że nie może pić to się napił ale taki był cel więc spoko niech sobie tam śpi nawet cały dzień
Dodatkowo córka wrócila zasmarkana wstała rano zachrypnięta a mówiłam nie biegaj dom podwórko i wiecznie się rozbierała do krótkiego rękawa i ubierała.
Super! pewnie zostanie w domu
Moje drogie i się pochwalę zjadłam dwa kawałki średnie szynki w mojej marynacie z mnóstwem sosu czosnkowego zapiłam szkl coli wynik po godz 109!!!!!
Ogólnie zjadłam 6 kawałów mięcha i cały sos czosnkowy
Mięso maczałam w tym sosie i wcinałam aaaaaaaaaaaaa i zagryzałam chlebem białym:-)
Wszyscy patrzyli z niedowierzaniem jak połykam ten sos był pyszny:-)
I dużo coli wypiłam ale taka wygazowana chyba ze 3 szklaneczki małe.
Wypad udany.
Muszę iść później do auta bo tel zostawiłam
No i mężem się opiekować hihi
Jak będę mogła to zajrzę do was
Miłej niedzieli -
Hej dziewczyny czy którejś z Was powiedział gin ze przy końcu ciąży cukier może zacząć spadać? Mnie bardzo uczulił że jak zacznie spadać w ciągu dnia koło 60 to mam do niego dzwonić i wtedy trzeba obserwować i ewentualnie wcześniej zakończyć ciążę. Moja koleżanka tak miała, ale ona brała insulinę a ja jestem na diecie.
Tylko dziś po śniadaniu, po którym mogłam zjeść jedną kanapeczkę, miałam cukier 110-115 a dziś 95. Ciekawe czy mi nie zacznie spadać? -
Marzenka zawsze możesz sprawdzić ale przecież tak nie musi być. Tez po śniadaniu miewam zazwyczaj do 100. Wczoraj ani razu 100 nie przekroczyłam. Ale przed posiłkiem nigdy nie było mniej niż 80 (jak była dłuższa niż zazwyczaj przerwa ). Wiadomo że ja nie jestem na końcówce. Ale niski wynik po posiłku nie musi oznaczać niedocukrzenia. ..jak się obawiasz to się zmierz. I hipoglikemia ma swoje specyficzne objawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 09:46
-
marzenka06 wrote:Hej dziewczyny czy którejś z Was powiedział gin ze przy końcu ciąży cukier może zacząć spadać? Mnie bardzo uczulił że jak zacznie spadać w ciągu dnia koło 60 to mam do niego dzwonić i wtedy trzeba obserwować i ewentualnie wcześniej zakończyć ciążę. Moja koleżanka tak miała, ale ona brała insulinę a ja jestem na diecie.
Tylko dziś po śniadaniu, po którym mogłam zjeść jedną kanapeczkę, miałam cukier 110-115 a dziś 95. Ciekawe czy mi nie zacznie spadać?
Marzenka06 ja mam niskie cukry poniżej 100 najczęściej ale 60 to mi się kiedyś raz zdarzyło po kolacji i myślę, że to był błąd pomiaru...
Na czczo mam niskie bo między 60 a 70...
Cukry za każdym razem wychodzą inne więc nie ma się tym co przejmować...
No ale 60 po posiłkach to już nisko... I myślę, że niecukrzycowi takiego nie osiągają więc to może być powód do niepokoju... -
Po prostu lekarz kazał mi reagować jakby coś takiego się działo. Mam koleżankę w pracy, która miała właśnie przed kolejnym posiłkiem coś ponad 60.W ogóle te cukry na końcówce strasznie jej się obniżyły. I to było bardzo dziwne i wziął ją do szpitala i z tydzień wcześniej miała cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:41
-
Moja diab mówi, że ksiazkower niedocukrzenie jest poniżej 40. Jeżeli mamy cukier 50, 60, 70 i czujemy się dobrze to nie jest to niedocukrzenie. Każdy ma swój indywidualny poziom. Ale niedocukrzeniu towarzyszą obajwy, samo wskazanie na glulometrze nie świadczy o niedocykrzeniu
Więc spokojnie.
Mogą się już cukry normować, a to dobry znak, że raczej cykrzycy po ciąży nie będzie.