X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Kamcia jak to jest z bliźniaki po cc.
    Sama się zastanawiam czy mi się nic nie stanie w ciąży bo mialam nacięcie jak do cc przy pozamacicznej jak mnie ratowano i nie wiem czy nie będzie problemu.
    Kiedyś czytałam że nie nacinaja macicy ale nie wiem już sama :-(
    Agatia mam nadzieję że będzie wszystko ok co jak co ale ty już limit wyczerpalas pobytu w szpitalu :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja też.kiedyś myślałam o 3 dzieci, ale ta ciąża mnie skkutecznie wyleczyła. Zrobię wszystko, żeby donosić małą i koniec. Mój organizm się nie nadaje i trzeci raz nie zaryzykuję.
    Oby.nic się nie działo z łożyskiem i obyśmy przetrwały cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko ja też.kiedyś myślałam o 3 dzieci, ale ta ciąża mnie skkutecznie wyleczyła. Zrobię wszystko, żeby donosić małą i koniec. Mój organizm się nie nadaje i trzeci raz nie zaryzykuję.
    Oby.nic się nie działo z łożyskiem i obyśmy przetrwały cc.

Wierzę Agatia.
    Będzie dobrze kochana zobaczysz.
    Życzę Ci z całego serca jak i każdej z nas żebyście dojrzały spokojnie do końca i się cieszyły malenstwami :-)
    Ja też odetchnie dopiero po porodzie jak będę miała dziecko na rękach.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka jak mówią ze nie nacieli to na pewno nie nacieli :) moja mamę przy pozamacicznej (bliźniaki ) cieli wzdłuż. ..ale to kiedyś. Ja sobie daje 3 bezpieczne cc. Więcej cesarek to wg mnie świadome ryzyko. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia też mi się tak wydaje ze to ryzyko.

Mąż wniósł dwa worki ubranek będzie jutro zajęcie :-))

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też myślałam kiedyś o trójce, aale z takimi problemami to cięzko będzie :) świadomie chyba nie zaryzykuję, też chce chociaz to dzieciątko donosić,eby mloda miała rodzeństwo...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wiek przemawia by się spieszyć i walczyć o swoje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze chciałam dwójkę... a teraz przy tej ciąży, mdłościach i cukrzycy to mi się odechciało i jakoś na razie chcemy zotsać przy jednym... ale co będzie to się zobaczy... może kiedyś....
    Wy się chwalicie ubrankami to ja też się pochwalę ale moje już w komodzie:

56, kilka 50 i małe 62:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f6fd98d77f7.jpg

62:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48aecf4cbc99.jpg

68 mam w kartonie w szafie i wypiorę na świeżo w lato, mam też kilka 74 i większych też w kartonie w szafie : )

A na obiad zjadłam to co wczoraj i wczoraj 125 dziś 143... myślałam że skoro wczoraj nie było tragedii a miałam tego więcej to będzie i na dziś ale wyszło źle... fakt była kapusta zasmażana i kotlet panierowany... Ale aż tak bardzo się nie przejmuję bo jak mi podają w czwartek w szpitalu obiad to dopiero będzie wynik... A pewnie dzisiejsze wrażenia też robią swoje i te cukry trzymają. Jutro robię bardziej pewny obiad po którym zawsze norma była (łosoś, frytki i duuużo surówki)

żabka04, kamciaelcia lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi piękne ciuszki :-) jak równo pięknie ułożone :-)

Właśnie przeczytałam na fb ogłoszenie.
    W moim mieście dziewczynie ukradli wózek x Landera tak mi się wydaje że zdjęcia poznaje po gondola dziecko ma pół roku.
    I kup sobie wózek nowy!:-(
    Jestem zaskoczona, zdziwiona, zła i nie wiem co robić kurcze nie będę wnosić wózka do góry bo mieszkam na wysokim trzecim piętrze to jak czarte.
    Ja z zakupami czasami nie mogę wejść a co dopiero do 5 razy dziennie z wózkiem na górę o matko!:-(

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a nie masz może na dole miejsca żeby go przypiąć do czegoś taką zapinką jak do roweru?

Ja na szczęście nie mam takiego problemu bo mieszkam w domu, ale na blokach też sobie nie wyobrażam dziennie z wózkiem tam i spowrotem...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma jak to w klatce :-(
    Nawet kaloryfery nie ma na dole i pół piętrze :-(
    Nie wiem co robić.
    To nie pierwszy wózek ukradziony w moim mieście:-(
    To jest straszne!!!! Jak nie wózki dzieci, dzieci niepełnosprawnym, to auta wrrrr

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ty to dopiero masz tego wszystkiego :D szok ;)
    Ja od razu wyloze ubranka do 68. Tak samo zrobiłam z Emilka, na bieżąco odkladalam pod łóżeczko to co za małe. Jak uzbierał się karton od razu szedł do piwnicy.

Moja inwentaryzacja skończona. Masakra. Jak ja się narobiłam a tak naprawdę to nic nie robiłam :) i tyle godzin. Dobrze ze juz dzisiaj ta druga paczuszka nie przyszła. Wniosek jeden. Mam bardzo dużo bodow czy pajacy po Emilce (jakoś po 10 sztuk )ale bida w rozmiarach 56 (1 pajac 1 spiochy 1 polspiochy 5 bodow kr rękaw )i 62 (jeszcze mniej jak 56). Ale wiem na czym się skupić juz :)

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie do jakiego wniosku doszłam? Ze przed dietą rzadko jadłam słodkości. A teraz jem je regularnie. Aż się chce np kostki czekolady. Nie da sie odzwyczaic organizmu od cukru. Lepiej sobie poradziłam z nikotyna. Gdyby nie dieta kto wie czy zjadłabym tę czekoladę czy kinderbueno. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ale masz cudnie poukładane ubranka :) niezły arsenał :-D

domi05 lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi zatkało mnie jak zobaczyłam te szuflady :D MAGIA!

U mnie dzisiaj cukry nawet ok, oczywiscie pomijajac te czyhające żeby się zbuntować poranne na czczo... myślę jaką strategię obrać dzisiaj - zjeśc później, zjeść coś innego, wstać później (odpada - LAB) a więc wstać wcześniej... zmierzyc w nocy i zobaczyc co sie dzieje? jakieś sugestie? ;)

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia! Rozumiem cię doskonale! Ja tak mam z ciastem! Ja nawet nie lubię ciast i nie jadam (a jesli juz to takie w których jest mało samego ciasta, bezowe, owoce pod kruszonką itp) a teraz chodze i kombinuję jak tu kawałek ciasta zjeść... jakie upiec żeby nie wywaliło.
    Co więcej! Od kilku lat nie słodzę herbaty a dzisiaj wsypałam sobie łyżeczkę ksylitolu bo czułam potrzebę napicia sie słodkiego... to dopiero był upadek obyczajów.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina
    Czyli mamy tak samo :D odwyk u mnie sprawił chcice na słodkie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zjadłam swojego pierwszego knoppersa :) cukry po nim nie chciały ruszyć :) 89 87 94 (tyle po 1h)

Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co ty jesz na noc normalnie?

Dobra, spróbuję jogurt nat. z otrębami na noc i zobaczymy co się jutro zadzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:50

Rudzina
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten chlebek który dziś kupiłam -genialny! chyba naprawdę gostek nie kłamał-naturalny na zakwasie, po dwóch pajdach z sałata i serem żółtym i jajkiem na twardo, 113 ! :)

Rudzina, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ