X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Kamcia jak to jest z bliźniaki po cc.
    Sama się zastanawiam czy mi się nic nie stanie w ciąży bo mialam nacięcie jak do cc przy pozamacicznej jak mnie ratowano i nie wiem czy nie będzie problemu.
    Kiedyś czytałam że nie nacinaja macicy ale nie wiem już sama :-(
    Agatia mam nadzieję że będzie wszystko ok co jak co ale ty już limit wyczerpalas pobytu w szpitalu :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja też.kiedyś myślałam o 3 dzieci, ale ta ciąża mnie skkutecznie wyleczyła. Zrobię wszystko, żeby donosić małą i koniec. Mój organizm się nie nadaje i trzeci raz nie zaryzykuję.
    Oby.nic się nie działo z łożyskiem i obyśmy przetrwały cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko ja też.kiedyś myślałam o 3 dzieci, ale ta ciąża mnie skkutecznie wyleczyła. Zrobię wszystko, żeby donosić małą i koniec. Mój organizm się nie nadaje i trzeci raz nie zaryzykuję.
    Oby.nic się nie działo z łożyskiem i obyśmy przetrwały cc.

Wierzę Agatia.
    Będzie dobrze kochana zobaczysz.
    Życzę Ci z całego serca jak i każdej z nas żebyście dojrzały spokojnie do końca i się cieszyły malenstwami :-)
    Ja też odetchnie dopiero po porodzie jak będę miała dziecko na rękach.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka jak mówią ze nie nacieli to na pewno nie nacieli :) moja mamę przy pozamacicznej (bliźniaki ) cieli wzdłuż. ..ale to kiedyś. Ja sobie daje 3 bezpieczne cc. Więcej cesarek to wg mnie świadome ryzyko. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia też mi się tak wydaje ze to ryzyko.

Mąż wniósł dwa worki ubranek będzie jutro zajęcie :-))

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też myślałam kiedyś o trójce, aale z takimi problemami to cięzko będzie :) świadomie chyba nie zaryzykuję, też chce chociaz to dzieciątko donosić,eby mloda miała rodzeństwo...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wiek przemawia by się spieszyć i walczyć o swoje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze chciałam dwójkę... a teraz przy tej ciąży, mdłościach i cukrzycy to mi się odechciało i jakoś na razie chcemy zotsać przy jednym... ale co będzie to się zobaczy... może kiedyś....
    Wy się chwalicie ubrankami to ja też się pochwalę ale moje już w komodzie:

56, kilka 50 i małe 62:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f6fd98d77f7.jpg

62:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48aecf4cbc99.jpg

68 mam w kartonie w szafie i wypiorę na świeżo w lato, mam też kilka 74 i większych też w kartonie w szafie : )

A na obiad zjadłam to co wczoraj i wczoraj 125 dziś 143... myślałam że skoro wczoraj nie było tragedii a miałam tego więcej to będzie i na dziś ale wyszło źle... fakt była kapusta zasmażana i kotlet panierowany... Ale aż tak bardzo się nie przejmuję bo jak mi podają w czwartek w szpitalu obiad to dopiero będzie wynik... A pewnie dzisiejsze wrażenia też robią swoje i te cukry trzymają. Jutro robię bardziej pewny obiad po którym zawsze norma była (łosoś, frytki i duuużo surówki)

żabka04, kamciaelcia lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi piękne ciuszki :-) jak równo pięknie ułożone :-)

Właśnie przeczytałam na fb ogłoszenie.
    W moim mieście dziewczynie ukradli wózek x Landera tak mi się wydaje że zdjęcia poznaje po gondola dziecko ma pół roku.
    I kup sobie wózek nowy!:-(
    Jestem zaskoczona, zdziwiona, zła i nie wiem co robić kurcze nie będę wnosić wózka do góry bo mieszkam na wysokim trzecim piętrze to jak czarte.
    Ja z zakupami czasami nie mogę wejść a co dopiero do 5 razy dziennie z wózkiem na górę o matko!:-(

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a nie masz może na dole miejsca żeby go przypiąć do czegoś taką zapinką jak do roweru?

Ja na szczęście nie mam takiego problemu bo mieszkam w domu, ale na blokach też sobie nie wyobrażam dziennie z wózkiem tam i spowrotem...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma jak to w klatce :-(
    Nawet kaloryfery nie ma na dole i pół piętrze :-(
    Nie wiem co robić.
    To nie pierwszy wózek ukradziony w moim mieście:-(
    To jest straszne!!!! Jak nie wózki dzieci, dzieci niepełnosprawnym, to auta wrrrr

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ty to dopiero masz tego wszystkiego :D szok ;)
    Ja od razu wyloze ubranka do 68. Tak samo zrobiłam z Emilka, na bieżąco odkladalam pod łóżeczko to co za małe. Jak uzbierał się karton od razu szedł do piwnicy.

Moja inwentaryzacja skończona. Masakra. Jak ja się narobiłam a tak naprawdę to nic nie robiłam :) i tyle godzin. Dobrze ze juz dzisiaj ta druga paczuszka nie przyszła. Wniosek jeden. Mam bardzo dużo bodow czy pajacy po Emilce (jakoś po 10 sztuk )ale bida w rozmiarach 56 (1 pajac 1 spiochy 1 polspiochy 5 bodow kr rękaw )i 62 (jeszcze mniej jak 56). Ale wiem na czym się skupić juz :)

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie do jakiego wniosku doszłam? Ze przed dietą rzadko jadłam słodkości. A teraz jem je regularnie. Aż się chce np kostki czekolady. Nie da sie odzwyczaic organizmu od cukru. Lepiej sobie poradziłam z nikotyna. Gdyby nie dieta kto wie czy zjadłabym tę czekoladę czy kinderbueno. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ale masz cudnie poukładane ubranka :) niezły arsenał :-D

domi05 lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi zatkało mnie jak zobaczyłam te szuflady :D MAGIA!

U mnie dzisiaj cukry nawet ok, oczywiscie pomijajac te czyhające żeby się zbuntować poranne na czczo... myślę jaką strategię obrać dzisiaj - zjeśc później, zjeść coś innego, wstać później (odpada - LAB) a więc wstać wcześniej... zmierzyc w nocy i zobaczyc co sie dzieje? jakieś sugestie? ;)

domi05 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia! Rozumiem cię doskonale! Ja tak mam z ciastem! Ja nawet nie lubię ciast i nie jadam (a jesli juz to takie w których jest mało samego ciasta, bezowe, owoce pod kruszonką itp) a teraz chodze i kombinuję jak tu kawałek ciasta zjeść... jakie upiec żeby nie wywaliło.
    Co więcej! Od kilku lat nie słodzę herbaty a dzisiaj wsypałam sobie łyżeczkę ksylitolu bo czułam potrzebę napicia sie słodkiego... to dopiero był upadek obyczajów.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina
    Czyli mamy tak samo :D odwyk u mnie sprawił chcice na słodkie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zjadłam swojego pierwszego knoppersa :) cukry po nim nie chciały ruszyć :) 89 87 94 (tyle po 1h)

Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co ty jesz na noc normalnie?

Dobra, spróbuję jogurt nat. z otrębami na noc i zobaczymy co się jutro zadzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:50

Rudzina
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten chlebek który dziś kupiłam -genialny! chyba naprawdę gostek nie kłamał-naturalny na zakwasie, po dwóch pajdach z sałata i serem żółtym i jajkiem na twardo, 113 ! :)

Rudzina, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ