Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie, każdy organizm inaczej, ja zauważyłam że im bardziej ''dmuchane'' pieczywo tym większy cukier, a jak jem taki prawdziwy nawet biały, albo jakiś dobry graham porządny to mam lepsze te wyniki.
Dobrej nocki
i dobrych cukrów na czczoCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Och ja jadłam kajzerke przez jakiś czas ale zaczęła mi wywalac cukier w kosmos o poranku. Przeszlam na biedronkowy z serem i do teraz było ok. A teraz znowu problem... Idę zmierzyć i zobaczymy jak jogurt wczorajszy.
EDIT: cukier 80, ketonów brak. Ale zmierzylam mw pol godz wcześniej nuż normalnie bo lecę do lab. Wiec nie wiem czego to zasługa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:36
Rudzina -
Witam się z Wami dziewczyny - pewnie zagoszczę u Was niebawem na dłużej
Z wynikami glukozy na czczo 99 i (75g) - 196 (1h), 170 (2h) skierowano mnie do poradni diabetologicznej, z przykazem że najlepiej na Karowądzisiaj będę dzwonić i się umawiać. Na razie korzystam z diety, którą mają na stronie i to chyba tyle co mogę w tym momencie zrobić. Trochę mnie moja gin postraszyła, ja sama na początku byłam załamana, ale wczoraj byłam na badaniach prenatalnych i wszystko jest z maluchem w porządku, więc odzyskałam radość życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:40
-
Heej
Jeszcze nie wstałam... mąż mnie wczoraj wkurzyl... Ale nic, w nocy mu się zebrało na przeprosiny i przytulanki... o 3! Chyba sobie uświadamia ze mnie tydzień w łóżku mieć nie będzie
A ja jak wstałam o tej 3 troszkę głodna,ale nie na tyle żeby do rana nie wytrzymać, zmierzylam cukier a tam tylko 71! Tak nisko nigdy nie miałam, zjadłam od razu dwie małe kromki z masłem i 3 kostki gorzkiej czekolady. Jak wstane to zmierze "na czczo" choć to żadne na czczo będzie...
Zastanawiam się czy dzwonić do diablo i pytać o zmniejszenie jednostek... zjadłam na noc to co zawsze O tej samej porze ... -
Hejka witam się i ja bez acetonu, z cukrem 74
od 3 do 7 nie spałam. O 7 zasnęłam i teraz wstałam bo młody mnie obudził. Trochę jestem nietomna, idę zaraz robić śniadanie sobie i synusiowi
Witaj Polintrochę masz przekroczone normy, ale dasz radę. W którym tc jesteś?
Byłam prywatnie u 2 diab w Wawie i odradzały dietę z Karowejjest za mało kcal i często po niej rodzą się dzieci z niską masą urodzinową. Stosowalam przez tydzień ich dietę, ale ilości są śladowe i miałam aceton w moczu. Ja mam wizytę na Starynkiewicza, ale tam terminy są z kosmosu mam na 16.05.
-
kamciaelcia wrote:Marzenka ale Domi się mierzyla w nocy po białym chlebie (który w dzień służył )i wychodziły wysokie cukry...a na czczo w normie. .. ja ketonow nie mam od lutego ale białego się boję
-
Witam się z cukrem 89
Po wczorajszym ciężkim dniu ( czyt. wyjazdowym) to i tak dobrze, że mieści się w normie
U diabetologa całkiem w porządku, nawet pochwaliła moje cukry. Na ktg rysowały się jakieś delikatne skurcze i dała mi magnez, ale szyjka zamknięta, rozwarcia 0, więc mam się nie martwić. Zapytała mnie tylko, czy chcę iść do szpitala w 32 tc, ale ja nie chce :)W sumie to nie widzę powodu, a ona też jakoś szczególnie nie nalegała, więc odpuszczam sobie te wątpliwe "wakacje". Dzisiaj wizyta u mojego gina, zobaczymy się z maluszkiem
Czuję się już jak inkubator, zaglądają do każdej dziury, wszystko sprawdzają, badają, ciągle wyniki, krew, itp.a mój chłop tylko pyta, po co jeżdżę do tych lekarzy....zero wsparcia, tylko człowieka wku....
Miłego dnia dziewczyny i sorki za smęcenie, ale musiałam się wyżalićagatia, żabka04 lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
agatia wrote:Hejka witam się i ja bez acetonu, z cukrem 74
od 3 do 7 nie spałam. O 7 zasnęłam i teraz wstałam bo młody mnie obudził. Trochę jestem nietomna, idę zaraz robić śniadanie sobie i synusiowi
Witaj Polintrochę masz przekroczone normy, ale dasz radę. W którym tc jesteś?
Byłam prywatnie u 2 diab w Wawie i odradzały dietę z Karowejjest za mało kcal i często po niej rodzą się dzieci z niską masą urodzinową. Stosowalam przez tydzień ich dietę, ale ilości są śladowe i miałam aceton w moczu. Ja mam wizytę na Starynkiewicza, ale tam terminy są z kosmosu mam na 16.05.
U mnie aktualnie 11t5dCo do tej diety to i tak więcej niż do tej pory jadłam
ale też jak się nie najadam to coś sobie dorzucam. Na razie nie mam glukometru, więc ciężko mi kontrolować co mi służy a co nie i właśnie Karowa została mi polecona ze względu na to, że dostanę glukometr i zostanę przeszkolona. Ale zaczynam się zastanawiać czy nie kupić go na własną rękę, ale zupełnie się na tym nie znam. A możesz mi napisać do kogo chodzisz i czy jesteś zadowolona?
-
Czesc dziewczyny
U mnie cukier na czczo ok ale nadal niski aceton wiec caly czas kombinuje z dieta na noc.
Najwiekszy suksces z wczorajszego dnia to taki ze plytki na podloge zamowione. Dodatkowo wojna w domu z moim mezem. Nie odzywamy sie i predko nie zaczniemy bo mnie zaczyna denerwowa jego podejscie. Minal juz tydzień od remontu i tak naprawde to gowno widac jakikolwiek postep a kuchnia i wc jeszcze sa nie ruszone. Przeroslo mnie to wczoraj i skonczylo sie placzem a on mnie jeszcze celowo wkurwial. Prosze go zebysmy do gladzi wzieli jednak jakiegoś fachowca bo przyjdzie i zrobi raz dwa. Moj maz z pracy wraca o 17 a u nas w bloku po 20 nie wolno juz wiercic wiec za te 2.5h gowno zrobi tak naprawde. Dodatkowo ciagle wychodza jakies bledy i problemy. Zaczeli wczoraj wykładać gladz to się okazalo ze farba ktora jest pomalowany tynk po nalozeniu gladzi zaczyna odchodzic. I on nie roumie ze sie denerwuje bo zostalo do konca maja niece 1.5 miesiaca. Nie chce urodzic dziecka i wrocic z nim do tesciowej bo w domu remont nie skonczony. Tu jest nasz dom i tu chce wrocic z dzieckiem. A fachowca nie wezmie bo mu szkoda kasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 08:52
-
Słuchajcie mam takie pytanie na podstawie dzisiejszej obserwacji. Była w lab dziewczyna na badanie krzywej, w widocznej ciąży. U nas to wygląda tak, ze dają rozrobioną glukozę do ręki z przykazaniem żeby w ciagu 10min wypić i wypuszczają na korytarz. No i ona tak sobie tę glukozę sączyła kolejne 45min (zerknęłam na zegarek) i zastanawiam sie teraz na ile jej wynik będzie miarodajny... ma to znaczenie? Ja akurat wypiłam swoją jednym duszkiem
Polin! Idź na Karową choćby to ten glukometr, szkoda twojej kasy jak mozesz miec za darmo. Szkolenie ci nie zaszkodzi a potem i tak do wszystkiego dojdziesz metodą prób i błędów i po szkoleniu możesz zmienic diabetologa i już (jeśli bedziesz niezadowolona).Rudzina -
Dorinka
u nas ostatnio podobnie wygladalo na działce...w skrócie, mamy durnowatych sąsiadów , ostatecznie musieliśmy przestawić ponad tonowa przyczepę kempingową o pół metra!!!a mój się najpierw uparł, ze sam to zrobi i nikogo o pomoc nie poorosi, wpadł na pomysł , ze naszym autem spróbuje (a ja doskonale wiedziałam, ze nie mamy linki holowniczej)...normalnie się wkurzyłam. Juz nie patrzyłam , ze jest duzo ludzi i kazdy słyszy. Opierdzieliłam go równo!!!!!ze nieodpowiedzialny, ze kombinuję, ze nie słucha!!!szlag mnie trafił, bo byłoby szybciej, gdyby jasnie hrabia chciał poznać moje zdanie!!!!i wszystko poszło już gładkosam przyznał, ze czasem musze go opierdzielić