WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero obiad robię mam opóźnienie 1h :-(
    Na szczęście głodna nie jestem.
    A wszystko przez p. Dyrektor z przedszkola bo zadzwoniła żeby przyjść porozmawiać i pojechałam.
    Okazuje się że ma jedno wolne miejsce w szkole grupa mieszana 5-6latki.
    Pytała czy chce dać córkę do szkoły czy zostaje q swojej grupie 3-4 łatki bo inaczej nie może pomóc:-(
    Chciałam żeby od przyszłego roku poszła do 5 latków że swoimi rówieśnikami była w grupie i doopa:-(
    Zrezygnowałam z tej szkoły. Mam nadzieję że dobrze zrobiłam.......
    Trudno może w przyszłym roku coś się zmieni.......

Domi kurcze mam nadzieję że za pierwszym podejściem ci się uda i nie będziesz tam tyle leżeć.

Mąż wciągnął dwa worki ciuszków :-)
    Ja po wyniki jeszcze muszę lecieć:-(

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Leżała któraś z was na wywoływaniu? Jak to wyglądało? Ile dni leżałyście?

Ze mną lezala dziewczyna w 42 tyg i już wcześniej lezala ale się wypisala na własne żądanie a za drugim razem już nie miała wyjścia...
    Lezala 3 dni... Pierwszego nic nie robili, drugiego założyli balonik i nic a trzeciego zabrali ją na oksytocyne i kazali być na czczo w razie czego...
    Nie wiem czy zdołali wywołać poród bo zabrali ją na trakt a mnie już wypisali...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... nie zapytałam czy mam być na czczo! ;p Ale u nas w szpitalu podczas porodu można ponoć jeść, więc chyba mogę zjeść śniadanie w domu.

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posegregowalam wszystkie rzeczy które przyszły. Rzeczywiście 96 szt plus 13 czapeczek i 11 par skarpeteczek :) cześć rzeczy nie w moim guście 6 rzeczy ma małą plamke ale większość super. I jak pomyślę ze za takie pieniądze to nawet nie wybrzydzam. Body i pajacy nie ma więc to nie koniec zakupów :) zaraz posegreguje i przelicze ubranka po Emilce. Już wiem że biały sweterek 56 mam :) dużo dużo skarpet (wolałam te niby chłopięce )dużo tetr i flaneli (w tym nowe )
    Dzidziuś kopie -pewnie cieszy się z mamusia :)

Rudzina, żabka04, midnight, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Ja szłam na czczo na cc bo tak prosili ze względu na badania (kawę wypiłam )wszystko planowo dzień przed cc. Okazało sie ze dwie cesarki (w tym mnie )zrobili dzień wcześniej - wiec dobrze ze byłam ba czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... tylko ja jako tako na cesarkę nie idę... sama nie wiem... w sumie na śniadanie i tak ambitnie nie jem bo chrupki + coś tam, a mam być na 8, to może weznę ze sobą... i tak nabiorę owoców sobie, zrobię jedną kanapkę bo nie wiem jak u nas w szpitalu karmią przy diecie cukrzycowej...
    resztę mi potem pewnie dowiozą

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dasz radę :)

domi05 lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was je owsiankę?
    Jak ja przyrządzać? Z mlekiem, wodą, owocami czy jogurtem?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię na mleku z tym, że nie gotuję płatków tylko zalewam je gorącym mlekiem i zaprzam tak chwilę, wrzucam kilka rodzynek i orzechy/migdały. Czasami dam jakis owoc ale nie zawsze.

Rudzina
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi05

Jak nie kazali to może nie musisz...
    Jej kazali być każdego dnia...

W większości szpitali nie pozwalają jeść w czasie porodu bo nigdy nie wiadomo czy nie trzeba będzie nagle robić cesarki...
    No i fakt... U nas kazdej navprxyjeciu robili badania krwi i moczu...

Podejrzewam, że tego dnia co cię przyjmą po prostu nic nie będą robić ;)
    Poobserwuja cię znaczy się :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny która z Was je owsiankę?
    Jak ja przyrządzać? Z mlekiem, wodą, owocami czy jogurtem?

Ja gotuje na szklance mleka z odrobiną kakao...
    Wcześniej jadłam taka błyskawiczna zalewają woda i dodawalam sobie lyzxke jogurtu naturalnego...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi, a jak byłam ostatnio do badania krwi to nie byłam na czczo, bo cukru nie badali, bo jak się kłuję dziennie to gin glukozy nie zaznaczał z żyły a to w sumie z tego powodu chyba trzeba być na czczo?
    Eh, no myślałam ze jakby co badania porobią w czwartek i w piątek już się coś zacznie dziać ale chyba trochę poczekam na szkraba ;p Bo pewnie faktycznie w piątek będą robić badania, Z drugiej strony gin. kazał być w czwartek na oddziele zaraz na 8.00 ;p
    Nie będę już myśleć, jak będę głodna to zjem, jak nie to wemę ze sobą, a niech się dzieje co chce ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kamcialecia nieźle z tymi ubrankami, duzo i tanio super :) ja w weekend wzięlam sie za przegląd tego co po młodej zostało, sporo tego-a i tak odzieliłam juz typowo dziewczęce, uniseksy i takie co w razie mogą po domu i dla chłopca być. :) a moja matulka już dla chłopca tez nakupowała ;)
    Sliczny kiciuś!

Żabka ja planuję poprać i poprasować jak tylko dokupię drugiemu szafę-bo u młodej już nie wcisnę ;), biorąc pod uwagę moje opuchnięte nogi w pierwszej ciąży- max 5 min na sstojąco, to wolę to zrobić wcześniej niż zostawiać na ostatnią chwilę...wydaje mi sie ze ważne by czyste było...zależałe to są teraz jak 3 lata we worku leżą :D eh szczególnie że mam doświadczenie wpierwszej pod koniec to więcej w szpitalu leżałam..

Agatia super się cieszę ze cukry masz ok :) tak trzymać :) a poród też marzy mi się SN, ale też myślę realnie, jeśli wogóle donoszę, to z moim ciśnieniem i tak może sie cc skończyc.

JA mam właśnie problem z tymi najmniejszymi rozmiarami..młoda urodziła sie 51cm i we wszystkim się topiła...ale znów jak zaopatrze się w mikronki a urodzę potworka ? :)
    np 5,290 ...? znam taki przypadek :D

Domi ja nie straszę, miałam wywoływany oxy, zakończył się cc, i te skurcze, praktycznie od razu miałam silne...żadnych przepowiadających..było ciężko :) ale musiałam mieć wywołany ze względu na stan przedrzucawkowy. jak chodzi o szybkość przy oxy to może chodziło że za pierwszym razem się nie uda? bo u mnie za pierwszym razem nie poszlo, dopiero jakiś czas później, nie pamiętam, tydzień lub dwa. Ale wtedy puścili mnie do domu. Za drugim razem to leżałam może z godzinę, mąż przyjechał i jak złapały skurcze...eh to już była bonanza :D i miałam pęcherz przebijany, i u mni ezakończyło się cc przez zagrażającą zamartwice, tzn tetno mocno spadało. A no i mi sie przypomniało- pojechałam na ip z ciśnieniem , zostałam na przedporodowej, na drugi dzień oxy (czyli skłamałam bo 3x miałam oxy) potem na ocep, na trzeci dzień znów porodówka i oxy-na czczo...

Ajwi a może spróbuj po ciucholandach albo komisach dziecięcych poszukać? ja tak często robię-kasą nie sram, można trafic na naprawdę dobre ładne ciuszki , za grosze jakościowo dużo lepsze od tych z sieciówek. A przeciez i tak trzeba wyprac i uprasować.

Zabuszka zdrówka dla małego!!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight
    a jak twoje cukry?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki, rano się uspokoiły , dziś np 84, za to po kolacji świrują...przedwczoraj 174, wczoraj 146...:( ale miałam spora przerwę między obiadem i kolacją, to może mieć wpływ?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że długa przerwa może mieć wpływ bo rzeczywiście te skoki są duże. Lepiej mniej ale częściej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jadłam mało...:( tak mało nawet miałam nadzieję ze po pomiarze będę mogła jeszcze dojeść...tylko że te przerwy...niestety w weekend jak wyjeżdzam do mamy to jakoś cięzko tak coś zjeść..aaaa juz mi się przypomniało :) wczoraj jakoś ze 3 godziny przed kolacją zjadłam 2 kawałki sernika mojej mamy :) może on pomógł?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki wg poprzednich które robiłam mc temu to morfologia się poprawiła ale jednak niskiej normy.
    Za to tsh wzrosło :-( do 2 wrrrrrrr
    może dostanę większa dawkę letroxu zobaczymy w czwartek.
    Mój gluko działa poprawnie bo wynik z labo zgadza się co do jednego :-)

Po moim obiadku 96 .
    Kotlet schabowy w panierce, garstka frytek z piekarniki i surówka kupna z buraczków.
    A napchana jestem oooooooooo!

Wracając z wynikami zaszłam na gofra z bita śmietaną i owocami bo pięknie wyglądał na plakacie hihi
    za 20 min się zmierze po nim .
    Troche go spaliłam po drodze bo poszłam wokół osiedla hihi

A to moje ubranka dla synka :-)
    Na razie tylko 2 worki przejrzane:-)
    Ta większa kupka w roku od lewej to sam rozmiar 80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:30

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem jak na dłużej wychodzę z domu. Nie skupiam się wtedy na jednym dużym posiłku (bo jak np obiad zrobić na działce ) ale ciągle coś podjadam np kaszkę jabłuszko śledziki kanapka
    Właśnie po to by nie było przerwy
    Sernik mi się nigdy nie kojarzył typowo z cukrem ale z tlustawym może później podbiło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka sporo ciuszków;:)) zazdroszczę goferka :)
    Ja na razie mam ubrania dla synka do 68. Później będę myśleć.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ