X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

a u Ciebie to lozysko to nie jest na tylnej ścianie?

U mnie w ciągu dnia co jakiś czas pobolewania jak na okres...
    Myślę, że to chyba juz jakieś delikatne skurcze...
    No nic... Zobaczymy...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek widze, ze też nie obędzie się bez 'atrakcji'... ale juz jesteś w fajnym momencie, ciaża donoszona, to będzie supcio, zaraz sie przywitasz z bobaskiem!

Wiecie co, jak byliśmy zimą w Madrycie to koleżanka meża (pediatra z zawodu) siedziała przy kolacji i jak głupia gadała, że oni to na razie na dziecko sie nie decydują a moze nigdy, bo z jej doswiadczenia wynika, ze teraz większość dziewczyn konczy na patologii ciaży z jakimiś problemami (i ja tam siedzę obok w 24tc chyba...). Patrzy na mnie i mówi 'no u was bedzie ok'. Pamiętam ze bardzo mnie wtedy zdenerwowała a teraz sobie myślę że w sumie głupia mogła mieć rację.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi tak jest na tylnej scianiee, brzeznie przpdujace, zasłania brzegiem ujście i szyjke.

Rudzina cose jest z tą patologią ciazye, a jak nie patologia to poradnie specjalistyczne. Co za czasy...

Z nerwów przekroczyłam po kolacji 128, a raptem 2 kanapki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Zawitałam do was ponieważ jestem ciemna w tych sprawach a chciałabym się dowiedzieć jednej rzeczy.
    Jakiś czas temu około 5 miesiaca ciaży miałam badany cukier ... po pobraniu krwi przyszły do mnie pocztą wyniki a w nich zmianka o tym że mam lekko podwyższony cukier i w celu sprawdzenia proszą abym zrobiła badanie obciążenia glukozą .
    Wszystko ładnie pięknie... glukoze miałam doczepioną do wyników wystarczyło tylko ją zrobić i jechac do szpitala w dniu kiedy bedzie mi odpowiadać. Nie czekałam długo... mój jak tylko miał wolne zrobiliśmy tak jak pisało w liscie , pobrano mi tam krew w szpitalu a potem na wizycie u położnej wpisany był w karcie mój wynik który okazął sie w normie...
    Ostatnio miałam znowu wizyte u położnej i znowu miałam pobieraną krew w tym też na cukier ....Dzisiaj przyszedł znowu list ze szpitala o tym że znowu mam podwyższony lekko cukier :/ i tutaj moje pytanie..
    Tym razem nie otrzymałam glukozy z listem do rozrobienia wiec skad mam ją wziąć ???
    Zaznacze ze mieszkam w UK.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas glukozę kupowałam w aptece

katsuyoshi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    U nas glukozę kupowałam w aptece
    W pierwszej chwili tez o tym pomyslalam jednakże e aptece jak byłam z rana to mi powiedziano ze mi nie sprzedadza gdyz jestem w ciazy , nie zrozumialam dokladnie o co jej chodziło.
    Czy przypadkiem nie otrzymam glukozy w szpitalu? Tzn ze oni mi tam na miejscu przygotuja gotowe do wypicia?

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maagddaa wrote:
    goodwill ale super ze macie taką przychodnię diabetologiczną, tam gdzie ja chodzę w Rzeszowie to już opisywałam jak było ...

Jestes z okolic rzeszowa? Gdzie chcesz rodzic? Ja o profamili mysle raz tam juz rodzilam i bylam zadowolona

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    W pierwszej chwili tez o tym pomyslalam jednakże e aptece jak byłam z rana to mi powiedziano ze mi nie sprzedadza gdyz jestem w ciazy , nie zrozumialam dokladnie o co jej chodziło.
    Czy przypadkiem nie otrzymam glukozy w szpitalu? Tzn ze oni mi tam na miejscu przygotuja gotowe do wypicia?

wszystko mozliwe, ze daja w szpitalu, albo na wszelki wypadek wyslij do apteki kogoś nie zaciązonego :)u nas 75 g kosztuje mniej niz 10 zł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncze z chipsami nocnymi rano 93 -pierwsze przekroczenie na czczo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, grzeszki zawsze wyjda :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no grzeszki grzeszkami ale tez dzien caly byl zrabany dzis juz lepiej no oprocz tego cukru to maly wyglada lepiej sloneczko swieci jakos optymistyczniej.
    moze wyjsc na czczo wyzszy cukier jak poprzedni byl caly w nerwach?oplaklam sie jak glupia tak poprostu....chyba hormony mi szaleja -biedny ten moj mezulek

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    ja absolutnie tych cukrów na czczo nie rozumiem :) choc u mnie stres mozno cukier podnosi
    u mnie też słonko, szkoda tylko , ze wstałam o godzine za szybko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na czczo 71 (?), aż dziwne... Ketonów brak. Dzień dobry!

agatia, goodwill lubią tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina
    Pewnie ze może być 71. Ale też gluko mógł się trochę rozjechac. Ważne ze norma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, cukier 86 :) U mnie jakoś się trzyma zawsze przy górnej granicy. A ostatnio to coś dospać nie mogę, chyba z głodu :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    mój cukier 80 i coś to norma i nie uznaję tego za górna granice.

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Twardan ważne że do 90:)
    ja dziś 77 i brak ketonów :)

Masakryczna noc była dziś. Ciężko mi spać na lewym boku. Prawy mi bardziej pasuje. Wiecie jak z tym spaniem, czy faktycznie to jest niewskazane spać na prwym boku bądź na plecach w ciąży?

twardan lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdzwiona bo zawsze miałam tak ok 86 właśnie, poniżej 80 dosłownie 2-3 razy a same wiecie jak ostatnio, 88-89-90... wczoraj 80, dzisiaj 71 - to mój rekord!

U nas tez piękne słonko :)

Zabuszka stres ma wpływ na pewno na te cukry. U mnie szczególnie gin na to zwraca uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:38

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sniadanie 115 to juz teraz bedzie ok tylko trzeba sie wyciszyc

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jadłam ten posiłek przed snem pół godziny wcześniej 22-22.30 i od razu cukier na czczo mam poniżej 80. Bo zwykle jadłam bliżej 23, żeby nie wstawać rano i pospać do 7-ej. Bo tak ketony wychodziły mi.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ