Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Asioczek widze, ze też nie obędzie się bez 'atrakcji'... ale juz jesteś w fajnym momencie, ciaża donoszona, to będzie supcio, zaraz sie przywitasz z bobaskiem!
Wiecie co, jak byliśmy zimą w Madrycie to koleżanka meża (pediatra z zawodu) siedziała przy kolacji i jak głupia gadała, że oni to na razie na dziecko sie nie decydują a moze nigdy, bo z jej doswiadczenia wynika, ze teraz większość dziewczyn konczy na patologii ciaży z jakimiś problemami (i ja tam siedzę obok w 24tc chyba...). Patrzy na mnie i mówi 'no u was bedzie ok'. Pamiętam ze bardzo mnie wtedy zdenerwowała a teraz sobie myślę że w sumie głupia mogła mieć rację.Rudzina -
Ajwi tak jest na tylnej scianiee, brzeznie przpdujace, zasłania brzegiem ujście i szyjke.
Rudzina cose jest z tą patologią ciazye, a jak nie patologia to poradnie specjalistyczne. Co za czasy...
Z nerwów przekroczyłam po kolacji 128, a raptem 2 kanapki. -
nick nieaktualnyWitajcie.
Zawitałam do was ponieważ jestem ciemna w tych sprawach a chciałabym się dowiedzieć jednej rzeczy.
Jakiś czas temu około 5 miesiaca ciaży miałam badany cukier ... po pobraniu krwi przyszły do mnie pocztą wyniki a w nich zmianka o tym że mam lekko podwyższony cukier i w celu sprawdzenia proszą abym zrobiła badanie obciążenia glukozą .
Wszystko ładnie pięknie... glukoze miałam doczepioną do wyników wystarczyło tylko ją zrobić i jechac do szpitala w dniu kiedy bedzie mi odpowiadać. Nie czekałam długo... mój jak tylko miał wolne zrobiliśmy tak jak pisało w liscie , pobrano mi tam krew w szpitalu a potem na wizycie u położnej wpisany był w karcie mój wynik który okazął sie w normie...
Ostatnio miałam znowu wizyte u położnej i znowu miałam pobieraną krew w tym też na cukier ....Dzisiaj przyszedł znowu list ze szpitala o tym że znowu mam podwyższony lekko cukieri tutaj moje pytanie..
Tym razem nie otrzymałam glukozy z listem do rozrobienia wiec skad mam ją wziąć ???
Zaznacze ze mieszkam w UK. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:U nas glukozę kupowałam w aptece
Czy przypadkiem nie otrzymam glukozy w szpitalu? Tzn ze oni mi tam na miejscu przygotuja gotowe do wypicia? -
maagddaa wrote:goodwill ale super ze macie taką przychodnię diabetologiczną, tam gdzie ja chodzę w Rzeszowie to już opisywałam jak było ...
Jestes z okolic rzeszowa? Gdzie chcesz rodzic? Ja o profamili mysle raz tam juz rodzilam i bylam zadowolona -
katsuyoshi wrote:W pierwszej chwili tez o tym pomyslalam jednakże e aptece jak byłam z rana to mi powiedziano ze mi nie sprzedadza gdyz jestem w ciazy , nie zrozumialam dokladnie o co jej chodziło.
Czy przypadkiem nie otrzymam glukozy w szpitalu? Tzn ze oni mi tam na miejscu przygotuja gotowe do wypicia?
wszystko mozliwe, ze daja w szpitalu, albo na wszelki wypadek wyslij do apteki kogoś nie zaciązonego :)u nas 75 g kosztuje mniej niz 10 zł -
no grzeszki grzeszkami ale tez dzien caly byl zrabany dzis juz lepiej no oprocz tego cukru to maly wyglada lepiej sloneczko swieci jakos optymistyczniej.
moze wyjsc na czczo wyzszy cukier jak poprzedni byl caly w nerwach?oplaklam sie jak glupia tak poprostu....chyba hormony mi szaleja -biedny ten moj mezulek -
Hej
Twardan ważne że do 90:)
ja dziś 77 i brak ketonów
Masakryczna noc była dziś. Ciężko mi spać na lewym boku. Prawy mi bardziej pasuje. Wiecie jak z tym spaniem, czy faktycznie to jest niewskazane spać na prwym boku bądź na plecach w ciąży?twardan lubi tę wiadomość
-
Jestem zdzwiona bo zawsze miałam tak ok 86 właśnie, poniżej 80 dosłownie 2-3 razy a same wiecie jak ostatnio, 88-89-90... wczoraj 80, dzisiaj 71 - to mój rekord!
U nas tez piękne słonko
Zabuszka stres ma wpływ na pewno na te cukry. U mnie szczególnie gin na to zwraca uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:38
Rudzina