WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka
    kiedys kobiety nie wiedziały o korzysciach lewego boku i nic złego sie nie ziało
    jeszcze troche i wpadniemy w paranoję i zakażą spać w innej pozycji niż lewy bok
    ja juz na studiach znałam korzysci lewego boku-beż ciązy, tak sie kładłam z powodu obżarstwa-podobno od lewej jest wyjście żołądka
    nie przesadzajmy. Ja spie na lewym, na prawym, nawet na plecach siebie przyłapuję. Wskazanie do lewego boku nie jest przecież zakazem prawego. Ja tak twardo spię, ze nawet nie ma mowy o nocnej kontroli. i sie tym nie przejmuje, bo przecież dziecku i sobie nie zaszkodze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie godz ostatniego posiłku nie wpłynęła na cukry, bo niezmiennie od 2 lutego jem troszkę o 21,30. a na poczatku te cukry zawsze były około 90

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania na lewym boku to konia z rzędem temu kto sie cała noc upilnuje ;) ja na plecach akurat nie mogę, chociaż czasami PRAGNĘ ale minutka i już mnie wszystko boli. Ale lewy-prawy naprzemiennie. Gin mówi, ze jak nie ma żadnych drętwień itp to nie skupiać się na tym. Teraz tylko doczytałam ze przy tej hipotrofii płodu lepiej na lewym bo lepsze przepływy, więc jak w ciagu dnia się kładę na kanapie to na lewym boku właśnie... moze to coś da?
    Ale w nocy sobie nie wyobrażam jakbym miała tego pilnować, poza tym na pewno by mnie zaczęło cos boleć, leżenie wiecznie w tej samej pozycji nie jest normalne :D

kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się bez acetonu i z cukrem 80. Całą noc nie spałam.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,

Jak na tylnej to w Twoim przypadku lepiej...
    Nie będą musieli ciąć przez łożysko więc wszystko będzie dobrze...
    Poza tym tzn, że nie zagniezdzilo się w bliznie po cesarce więc jeszcze może siupnac do góry i tak też pewnie będzie :)

Jeśli chodzi o "boki" to można i na lewym i na prawym :)

A jeśli chodzi o ciążę w UK - to co kraj to obyczaj...
    Nie dołączyli glukozy to zadzwoń do położnej i zapytaj czy to pomyłka czy po prostu nic nie musisz już przyjmowac...(bo w UK tochyba generalnie położna prowadzi ciążę a nie GP)...
    Nie pij nic na własną rękę bo nie wiadomo czy to konieczne...a ten ulepek glukozy obciąża trzustkę... Poza tym nie wiesz w jakim stężeniu czy 50 g czy 75g...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:02

agatia lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi to wiem. Ale podobno na tylnej ścianie rzadziej się podnosi, a jak jest brzezne to częściej lubi wzrosnąć w szyjkę.
    No nic pozostaje czekac do 12 na połówkowe. Oby z małą było ok.

Co do spania, to ja zasypiam na lewym, a wstajee na prawym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z cukrem na czczo 86.
    Wybaczcie ale będę dzisiaj chyba nie obecną:-(
    Nie spalam pół nocy tak corkq kaszlala że nie mogłam spać i pilnowalam jej straszny ten kaszel miała.
    Źle się czuję i właśnie wróciłam do lozka.
    Głowa mi pęka gardło nawala konkretnie.
    Płukania z soli tylko mnie drażni:-(
    Zrobiłam 120 pierogów szybko poszło bo mąż z córką spali. Trochę farszu zostało ale wywaliłam nie miałam siły robić więcej bo mój królewicz domagał się aby matka die położyła:-)
    Więc leżę a on świruje hihi.
    Na śniadanie zjadłam dwie paroweczki z musztarda 116.
    Jutro idę do labo robić glikowana i mocz do diablo.
    Chyba skorzystam z przywileju i się wepcham w kolejkę bo tam zawsze kolejki emerytów itd.
    Jutro z córką pójdę do lekarza przy okazji zapytam się czy ja coś mogę wziąść przy tej cukrzycy.
    Miłego dnia:-)

Agatia też tak mam na lewym zasypiam a na prawym się budzę:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, płucz moze woda z woda utleniona

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka oby to nie ta wirusowka co u nas dzis juz lepiej dzieki bogu.
    teraz pije kawe bo jakos bez niej nie umie funkcjonowac

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    podejrzewam, ze to to samo-i mnie przeciez prawie 2 tyg temu dopadło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj 90 na czczo i tradycyjnie aceton :(
    Nie wiem już sama co robie zle. Przestaje sobie radzic z dieta. Przez ten remont wszystko mi sie sypie. Jem duzo ale nie jestem w stanie sie tak pilnować jak przed remontem :( Chodze spac o roznych godzinach i tak tez wstaje. Mam nadzieje ze mimo acetonu dziecko wyciagnie ze mnie tyle ile potrzebuje.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że wirus.
    Wczoraj córką miała biegunkę aż oczy zrobiłam bo się wystraszylam :-(
    Ja dziś w łóżku zostaje i nigdzie nie idę nie mam siły nawet włosów umyć i zrobić wieczorem się wykapie i tyle......
    Mam nadzieję że szybko mi przejdzie i tylko bol gardła będzie nie chce choróbska na dobre.
    Brak sił czuje się jakbym maraton przebiegła.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję kawkę :))
    A po 10-ej jem drugie śniadanie. Ale wędliny mi się przejadły.
    I ostatnio jem kanapkę z serem białym półtłustym i dżemem z biedronki 100% owoców, który ma bardzo mało cukru i wiecie, że wyniki mam zwykle do 110.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wchodza teraz tylko pasztety :) musze wyjść do sklepu własnie po pasztet i schabowe :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a jakiej firmy kupujesz pasztet i jaki?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, spokojnie, dzieciak wyciagnie co mu trzeba! Niektóre dziewczyny w ogóle acetonu nie mierzą a ty przynajmniej masz rękę na pulsie. Wiem że to cieżko kontrolować jak się ma tyle do zrobienia w ciagu dnia, żeby zjeść regularnie coś konkretnego, może ustawiaj sobie budzik żeby przynajmniej na te główne posiłki mieć dość czasu?

Zabka zdecydowanie wyleż to! I czosnek czosnek czosnek do wyrzygania ;) moja recepta na wszystkie choroby hahaha.

Ja dziś zakończyłam testowanie nowego chleba (orkiszowy, z wcale nie jakimś cudownym składem, z Auchan), wczoraj jadłam go na śniadanie i na kolację (na kolację na ciepło z piekarnika), dzisiaj rano do parówek i cukier ok, tak miedzy 102 a 108 więc biedronkowy dojem i chyba na razie się pożegnamy jak ten nadal będzie mi służył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:47

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupy robie w mięsnym z szyldem "Zyguła" i u nich lubie "pasztet chłopski-na wagę, maja smaczna pasztetowa wedzona i "pasztet borowikowy". kupuję bez etykiet. najlepiej wychodził ten chlopski :) ale ja nawet nie iszczedzałam na ilości pasztetu tzn jak bardz mi sie chciało to kroiłam cieniusio 2 kromki chleba i smarowałam bardzo grubo pasztetem-po chłopskim cukier do 100, przy borowikowym 105, a na drugie sniadanie jeszcze lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rudzina. Na i tak nie jem malo wg mnie. Nie chodze glodna. Codziennie jest cos na obiad. Wczoraj zjadlam np 5 posilkow kanapka + dodatki i obiad i przekaske w formie owoca i wasy. Zjadlam posiłek niedlugo przed snem przez co ten cukier na czczo mam wyzszy. A i tak ten dziad aceton mi wychodzi. Chyba ze to kwestia tego ze za malo pije?

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dzięki Rudzina. Na i tak nie jem malo wg mnie. Nie chodze glodna. Codziennie jest cos na obiad. Wczoraj zjadlam np 5 posilkow kanapka + dodatki i obiad i przekaske w formie owoca i wasy. Zjadlam posiłek niedlugo przed snem przez co ten cukier na czczo mam wyzszy. A i tak ten dziad aceton mi wychodzi. Chyba ze to kwestia tego ze za malo pije?

Też możliwe, łaź po domu w butelką wody. Mnie ten jeden jedyny raz wywaliło aceton w lab jak cały dzień spędziłam w kuchni gotując, tez nie byłam głodna tego dnia, ale raczej podjadałam cały czas niż tak naprawdę jadłam. Podejrzewam ze i wody mi tego dnia brakowało.

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko a dużo Ci tego acetonu wychodzi?

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ