Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia powiedz mi jeszcze taką rzecz po posiłku godzinę byłam poza domem nie miałam sobie gdzie rąk umyć, zmierzyłam cukier wyszedł 133, za 10 minut umyłam już ręce i zmierzyłam jeszcze raz 113, czy to możliwe żeby w 10 minut tak spadł cukier, czy raczej wynik miałam zaburzony przez nieumyte ręce?
-
Powiem Ci tak. Nie zawsze ręce umyje ale taki szybki spadek cukru jest możliwy wręcz dla nas charakterystyczny
ja raz po kaszce zmierzylam 146 a za 10 min 127 chyba
Ja się zastanawiam jak mam duży cukier np 153 zaraz lecę ręce myć i wychodzi 100 . Raczej tu miały znaczenie brudne ręce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 20:14
-
hej, byłam dziś u diabetolog, powiedziała, że mam cukry śliczne i tak już zostaną
to na tyle dobrych wiadomości. wyniki badań aiatu i aspatu sugerują u mnie zatrucie ciązowe- tak powiedziała i ona twierdzi, że powinnam pogadać z ginekologiem o przyspieszeniu terminu porodu! w piątek mam wizytę u ginę, więc pokaże wyniki badań i ustalimy co dalej. diabetolog mnie przestraszyła i chyba będę naciskać ginkę na szybszy poród. eh zawsze coś. dobrze że przynajmniej cukry nie szaleją. -
wg diab to już zatrucie ciążowe, wg jeszcze nie tak źle, ale to wszystko okaże się w piątek.
trzymajcie się dziewczyny i życzcie mi szczęścia. przyda się zresztą nam wszystkim
miłego wieczorku -
nick nieaktualnyTo znowu ja
zatem po obiedzie cukier ładny ale juz po 1 kolacji niby ok ale jakos i tak duzo
bo 116 a zjadłam kanapke z warzywami - pomidor,ogórek,lisc sałaty i kawałek rzodkiewki no i mały plasterek wedliny - chudy cienki schab!
Na obiad zjadłam wiecej i cukier 97.
No ale moze organizm musi sie przyzwyczaic do nowej diety
A ja posiłki mam zalecone co ok 2 godziny!
dla mnie to o tak duzo hyhy bo zwykle jem czesto ale nie az tak
a co do wagi to ja malo przybrałam jak do tej pory bo niecałe 4 kg ale ja przed ciaza przez leki i steryd zbyt przytyłam wiec na razie spoko ginka przymyka oko.
Asioczek dobrze,ze cukry ok gorzej z wynikami watrobowymi ale mam nadzieje,ze bedzie jednak dobrze.
Zabka zdrowka zyczemi polecani syrop Prenalen ale teraz nie wiem czy przy cukrzycy mozna pic bo On dosc slodki jest? no ale dosc skuteczny! No i witaminy C dosc duza ilosc!
Nam połozna mowiła,ze torbe do porodu najlepiej spakowac juz w 34 tc bo roznie to moze byc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 20:48
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Hej kochane jestem, wieści do doopy bo łożysko nic nie drgnęło
gin powiedziała, że nie chce mnie na razie straszyć, ale oczywiście ją wypytałam, co i jak. Tragedia
Ale jeśli nie ruszyło tzn ze jest te 1.5 cm od ujścia -super ze nie na ujściu. Tylko musisz się oszczędzać
-
nick nieaktualnyAgatia nie będę bardzo brzydko pisać o twoim łożyska.
Kuźwa uparte to!!!!!!!!
Życzę żebyś dorwalam jak najdłużej się da.
A najlepiej będzie jak ruszy te dupsko twoje łożysko to nie będzie problemu.
Wierzę że mu się odwidziało i pójdzie tam gdzie jego miejsce!!!!!
Mały znowu daje popisy tak jak wczoraj leżę w łóżku a ten szaleje się najadł))
Nie wariuje hihi
Inessa ja jem jak wrobel i jem co 2-3h.
-
nick nieaktualny
-
Agatia to że wierzę żejeszccze będzie dobrze to już wiesz :*
A ja po standarsowej kolacji-tylko z grahamem, dwie kanapki z sałatą szynką i pomidorem-131...czyli jutro do kolacji włączam insulinę, zobaczymy jak będzieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17