X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka z wagą lepiej negocjować później ;)

Plucz gardełko juz za wczasu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko myślałam, że masz na minusie, a Ty na plusie? He he he jedyna chyba, która tyje na diecie cukrzycowej ;) ciekawe ile ja u ginki będę ważyć ;)

Dziewczyny zjadłam dzisiaj fileta z piersi kurczaka, w serku maskarpone z pieczarkami (mamusia mi zrobiła) ale pyszna pychota. I nawet po 2h cukier był ok bo 100, więc nie wywaliło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym????????
    Nigdy tego nie robiłam:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płuczę woda z solą lub woda z wodą utleniona (wybrałam drugą opcję gdy robiłam inhalacje z soli fizjologicznej )

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ale ta wg to wg wagi gina :-)
    U diablo 80kg no i z butami ito a u mnie 77 na boso:-)
    Już sama nie wiem ile ważę:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tej soli albo wody wsypujesz???? Na ile????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę szklankę cieplej wody i wsypuje łyżeczkę soli (niby mniej ale ja zawsze tyle daje )i robisz takie bulgotki w gardle. Odchylasz głowę do tylu i bulgoczesz by nie połknąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:26

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki spróbuję :-)
    Z minuty na minutę coraz gorzej się czuję :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ten sam wirus co mnie dopadł (pierwszego dnia tylko lekki ból gardła plus mega ból ciała bez gorączki ). Płukanie gardla pomogło (robiłam to 3 razy dziennie )ale zaczął się suchy kaszel -ewidentnie taki od podrażnienia gardla i jego suchości. Dziś już malutko kaszle wiec kończy się raczej a zatem nie pchalam się do rodzinnego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro kupię znów świeżego schaboszczaka, cukrom słuzy (a cholesterolowi nic nie służy)i był przepyszny

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/005291c91dcb.jpg

żabka04, agatia, goodwill, midnight, maagddaa, inessa, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a ja zwalilam dziś bol wszystkich mięśni że źle spalam!!!!!!
    To na pewno ten sam wirus! :-(
    Zrobiłam zupke pomidorowa zastanawiam się jak ja zrobię jutro te pierogi.?
    Właśnie sąsiadka przyniosła 4 kawałki sernika hihi kochana :-)
    Zmierzę cukier po kolacji i jednego kawałka wchlone
    Marzy mi się łóżko i spać:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka,pocieszę cię, ze po 2 dniach ból miesni i gardła minął

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia apetyczny schaboszczak :) mniam mniam. Ja musiałabym miecr kaszę albo ziemniory inaczej aceton na mur beton.

Siedzę w poczekalni, jeszcze 3 osoby przede mną.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    a ja juz myslałam, ze ty w srodku i dlatego milczysz...
    a ketony mi nie straszne, nie wiem co to od lutego :) ten kotlecik jest mały :D bo ze schaby zajmował wieksza czesc talerza :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zapisałam się na Karową na 6 maja. Czy może któraś z Was była tam na konsultacji lub słyszała jak to wygląda? Przez telefon usłyszałam, że będę tam od 8:30 do 14:30 z badaniem ginekologicznym i w ogóle. Trochę to przerażające, ale czego się nie robi... Do tego czasu mam stosować dietę z ich strony i mniej więcej stosuje z naciskiem na mniej więcej :)
    No i jeszcze dowiedziałam się, że mam uważać na pomidory, paprykę i ziarna. A ja tak kocham pomidory :( na razie jem :)

Co do tych wszystkich badań, ja tuż przed ciążą miałam podwyższony Alat Aspat i trójglicerydy, ale niewiele więc dietką wszystko sobie unormowałam :)
    A teraz w ciąży tak mi wyskoczyły trójglicerydy, że aż się wkurzyłam, bo jak jadłam co tylko chciałam miałam mniejszy i już sobie nawet unormowałam to znowu skok i to większy niż przed dietą. Dobrze, że sobie cholesterolu nie powtarzałam :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin
    jestes dziś moim pocieszeniem,ze takie cholery, jak trójglicerydy, rosną :) bo już nie wiem co xle robie
    a na Karowej sie nie znam. Ja chodze do "zwyklej"poradni diab. I diabetolog chciała mnie wysłać do Szczecina lub Poznania do gin-diab. Ale to ze wzgldu na wade u córeki. a ja odmówiłam.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin ja jestem umówiona na Starynkiewicza, bo tam mi poleciła ginka. Ale pewnie wizyty wyglądają podobnie. Najpier podobno jest wizyta u gina i usg oceniające stan dziecka, potem spotkanie z diab i dietetykiem, a w pozniwjszymt etapie ciąży dochodzi jeszcze ktg i echo serca. Na Karowej pewnie jest podobnie.

_polin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis [po schabowym 87 , wczoraj 113 , Ale wczoraj była kupna surówka colesław
    zaraz upewnie sie z cukrem, a jak nie urosło, to na pewno jakaś słodka nagroda ;)
    piszę z koleżanka z pracy-nasza dyr juz nie długo odejdzie. I to jest dobra wiadomość. ale nie wiadomo kto w azamian, więc może być gorzej niz jest

czuję , że chyba kinderbueno bedzie :) cukier 83

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin - wizyta na Karowej wygląda tak:
    Najpierw trzeba się zarejestrować w Oddziale Patologii Ciąży. Wchodzisz od Dobrej, mijasz rejestrację, potem skręcasz w 2 korytarz po lewej i tam od razu jest winda, jedziesz na 2 piętro. Tam miła pani przyjmie od Ciebie skierowanie (jeśli posiadasz, chyba nie jest to warunek bezwzględnie konieczny) i Twoje dane do systemu wpisze.
    Będziesz czekać do gabinetu. Miej ze sobą kartę ciąży i wyniki badań. Zabierz książkę/komórkę, długo zejdzie...
    W tak wczesnym tc zrobią Ci USG, żeby ocenić dobrostan płodu - to znaczy serduszko zobaczysz. :)
    Potem wejdziesz na oddział, do specjalnego pokoiku na szkolenie cukrzycowe. Potem jest znowu czekanie, ale dostaniecie kanapki i herbatę. ;)
    Następnie po kolei będziecie wywoływane na wywiad lekarski oraz badanie ginekologiczne. Mnie przyjmowała dr Malinowska, która jest wybitna! Ona również wypisuje receptę na paski/insulinę.
    Po badaniu znów trochę czekania, a następnie rozmowa z dietetykiem o tym, co i jak jeść; następnie szkolenie z obsługi glukometru (dostaniecie za darmo). Potem czekanie na wypis i koniec. Ja byłam tam od 8.30-14.00.
    Najwięcej jest w tym wszystkim czekania, ale myślę, że warto. Być może doktor będzie chciał Cie zobaczyć w poradni za jakiś czas. Wszystkie te informacje dostaniesz na wypisie.
    6 maja to niezły termin! Naprawdę dość szybko!
    Do tego czasu pilnuj diety i mierz cukry, jeśli możesz.
    Pozdrawiam, powodzenia!

maagddaa, agatia, _polin lubią tę wiadomość

• maagddaa Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    dziękuję Wam bardzo za dobrego kopniaka dla mnie, nie pisałam przez ostatnie 2 dni bo dopadło mnie zapalenie spojówek i patrzenie na kompa czy telefon to natychmiast zalana łzami.
    Opisałam swoje posiłku w zeszyciku, godziny o których spożywałam i wyniki glukozy, zabrałam zeszyt poszłam do przychodni bez umawiania się i uderzyłam do pielęgniarki. Opowiedziałam kobiecie że kompletnie nie wiem o co chodzi, że trzymam się wytycznych jakie przeczytałam w internecie a cukry wysokie. A kobietka w szoku. Okazało się że z jakiegoś powodu zostałam zaniedbana, nie dostałam materiałów oraz podstawowych wytycznych.
    Od wczoraj jem co 3-4 godziny posiłki odważone na wadze i CUKRY CORAZ LEPSZE :)
    gorzej bo moja dieta póki co monotonna, ale mam zamiar się uczyć

goodwill lubi tę wiadomość

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ