X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka z wagą lepiej negocjować później ;)

Plucz gardełko juz za wczasu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko myślałam, że masz na minusie, a Ty na plusie? He he he jedyna chyba, która tyje na diecie cukrzycowej ;) ciekawe ile ja u ginki będę ważyć ;)

Dziewczyny zjadłam dzisiaj fileta z piersi kurczaka, w serku maskarpone z pieczarkami (mamusia mi zrobiła) ale pyszna pychota. I nawet po 2h cukier był ok bo 100, więc nie wywaliło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym????????
    Nigdy tego nie robiłam:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płuczę woda z solą lub woda z wodą utleniona (wybrałam drugą opcję gdy robiłam inhalacje z soli fizjologicznej )

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ale ta wg to wg wagi gina :-)
    U diablo 80kg no i z butami ito a u mnie 77 na boso:-)
    Już sama nie wiem ile ważę:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tej soli albo wody wsypujesz???? Na ile????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę szklankę cieplej wody i wsypuje łyżeczkę soli (niby mniej ale ja zawsze tyle daje )i robisz takie bulgotki w gardle. Odchylasz głowę do tylu i bulgoczesz by nie połknąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:26

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki spróbuję :-)
    Z minuty na minutę coraz gorzej się czuję :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ten sam wirus co mnie dopadł (pierwszego dnia tylko lekki ból gardła plus mega ból ciała bez gorączki ). Płukanie gardla pomogło (robiłam to 3 razy dziennie )ale zaczął się suchy kaszel -ewidentnie taki od podrażnienia gardla i jego suchości. Dziś już malutko kaszle wiec kończy się raczej a zatem nie pchalam się do rodzinnego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro kupię znów świeżego schaboszczaka, cukrom słuzy (a cholesterolowi nic nie służy)i był przepyszny

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/005291c91dcb.jpg

żabka04, agatia, goodwill, midnight, maagddaa, inessa, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a ja zwalilam dziś bol wszystkich mięśni że źle spalam!!!!!!
    To na pewno ten sam wirus! :-(
    Zrobiłam zupke pomidorowa zastanawiam się jak ja zrobię jutro te pierogi.?
    Właśnie sąsiadka przyniosła 4 kawałki sernika hihi kochana :-)
    Zmierzę cukier po kolacji i jednego kawałka wchlone
    Marzy mi się łóżko i spać:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka,pocieszę cię, ze po 2 dniach ból miesni i gardła minął

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia apetyczny schaboszczak :) mniam mniam. Ja musiałabym miecr kaszę albo ziemniory inaczej aceton na mur beton.

Siedzę w poczekalni, jeszcze 3 osoby przede mną.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    a ja juz myslałam, ze ty w srodku i dlatego milczysz...
    a ketony mi nie straszne, nie wiem co to od lutego :) ten kotlecik jest mały :D bo ze schaby zajmował wieksza czesc talerza :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zapisałam się na Karową na 6 maja. Czy może któraś z Was była tam na konsultacji lub słyszała jak to wygląda? Przez telefon usłyszałam, że będę tam od 8:30 do 14:30 z badaniem ginekologicznym i w ogóle. Trochę to przerażające, ale czego się nie robi... Do tego czasu mam stosować dietę z ich strony i mniej więcej stosuje z naciskiem na mniej więcej :)
    No i jeszcze dowiedziałam się, że mam uważać na pomidory, paprykę i ziarna. A ja tak kocham pomidory :( na razie jem :)

Co do tych wszystkich badań, ja tuż przed ciążą miałam podwyższony Alat Aspat i trójglicerydy, ale niewiele więc dietką wszystko sobie unormowałam :)
    A teraz w ciąży tak mi wyskoczyły trójglicerydy, że aż się wkurzyłam, bo jak jadłam co tylko chciałam miałam mniejszy i już sobie nawet unormowałam to znowu skok i to większy niż przed dietą. Dobrze, że sobie cholesterolu nie powtarzałam :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin
    jestes dziś moim pocieszeniem,ze takie cholery, jak trójglicerydy, rosną :) bo już nie wiem co xle robie
    a na Karowej sie nie znam. Ja chodze do "zwyklej"poradni diab. I diabetolog chciała mnie wysłać do Szczecina lub Poznania do gin-diab. Ale to ze wzgldu na wade u córeki. a ja odmówiłam.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin ja jestem umówiona na Starynkiewicza, bo tam mi poleciła ginka. Ale pewnie wizyty wyglądają podobnie. Najpier podobno jest wizyta u gina i usg oceniające stan dziecka, potem spotkanie z diab i dietetykiem, a w pozniwjszymt etapie ciąży dochodzi jeszcze ktg i echo serca. Na Karowej pewnie jest podobnie.

_polin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis [po schabowym 87 , wczoraj 113 , Ale wczoraj była kupna surówka colesław
    zaraz upewnie sie z cukrem, a jak nie urosło, to na pewno jakaś słodka nagroda ;)
    piszę z koleżanka z pracy-nasza dyr juz nie długo odejdzie. I to jest dobra wiadomość. ale nie wiadomo kto w azamian, więc może być gorzej niz jest

czuję , że chyba kinderbueno bedzie :) cukier 83

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin - wizyta na Karowej wygląda tak:
    Najpierw trzeba się zarejestrować w Oddziale Patologii Ciąży. Wchodzisz od Dobrej, mijasz rejestrację, potem skręcasz w 2 korytarz po lewej i tam od razu jest winda, jedziesz na 2 piętro. Tam miła pani przyjmie od Ciebie skierowanie (jeśli posiadasz, chyba nie jest to warunek bezwzględnie konieczny) i Twoje dane do systemu wpisze.
    Będziesz czekać do gabinetu. Miej ze sobą kartę ciąży i wyniki badań. Zabierz książkę/komórkę, długo zejdzie...
    W tak wczesnym tc zrobią Ci USG, żeby ocenić dobrostan płodu - to znaczy serduszko zobaczysz. :)
    Potem wejdziesz na oddział, do specjalnego pokoiku na szkolenie cukrzycowe. Potem jest znowu czekanie, ale dostaniecie kanapki i herbatę. ;)
    Następnie po kolei będziecie wywoływane na wywiad lekarski oraz badanie ginekologiczne. Mnie przyjmowała dr Malinowska, która jest wybitna! Ona również wypisuje receptę na paski/insulinę.
    Po badaniu znów trochę czekania, a następnie rozmowa z dietetykiem o tym, co i jak jeść; następnie szkolenie z obsługi glukometru (dostaniecie za darmo). Potem czekanie na wypis i koniec. Ja byłam tam od 8.30-14.00.
    Najwięcej jest w tym wszystkim czekania, ale myślę, że warto. Być może doktor będzie chciał Cie zobaczyć w poradni za jakiś czas. Wszystkie te informacje dostaniesz na wypisie.
    6 maja to niezły termin! Naprawdę dość szybko!
    Do tego czasu pilnuj diety i mierz cukry, jeśli możesz.
    Pozdrawiam, powodzenia!

maagddaa, agatia, _polin lubią tę wiadomość

• maagddaa Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    dziękuję Wam bardzo za dobrego kopniaka dla mnie, nie pisałam przez ostatnie 2 dni bo dopadło mnie zapalenie spojówek i patrzenie na kompa czy telefon to natychmiast zalana łzami.
    Opisałam swoje posiłku w zeszyciku, godziny o których spożywałam i wyniki glukozy, zabrałam zeszyt poszłam do przychodni bez umawiania się i uderzyłam do pielęgniarki. Opowiedziałam kobiecie że kompletnie nie wiem o co chodzi, że trzymam się wytycznych jakie przeczytałam w internecie a cukry wysokie. A kobietka w szoku. Okazało się że z jakiegoś powodu zostałam zaniedbana, nie dostałam materiałów oraz podstawowych wytycznych.
    Od wczoraj jem co 3-4 godziny posiłki odważone na wadze i CUKRY CORAZ LEPSZE :)
    gorzej bo moja dieta póki co monotonna, ale mam zamiar się uczyć

goodwill lubi tę wiadomość

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ