Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia nie pomogę, nikt mi tego nie zlecił. Usłyszałam, że w ciąży bez sensu, mam nie.robić.
Rudzinko tak jest u moich "teściów" teściowa 50kg, na diecie i.cholesterol w kosmos wywalony, bierze leki. Teść otył je tłuste, słodkie i cholesterol jak u nastolatkatesciowa ma problemy z tarczyca, przez to miewa skoki cukru na czczo. Teść wszystko idealnie.
-
Wiecie, wydaje mi się ze to jest tak że im bardziej się pilnuje to jest gorzej...
Moja babcia, 77 lat ma cukrzycę, krew jej się gubi, żylaki jakieś (w żołądku czy przełyku ) ogromne problemy z nogami, już prawie nie chodzi. Ale ona żadnej diety trzymać nie będzie i koniec bo nie wie ile jej jeszcze zostało i ona sobie nie będzie odmawiać. .. i żyje już długie lata z tą samą gadkaagatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nowa koleżankę
Smutna twoja historia ale dasz radę jesteś twarda babka do mety blisko więc mam nadzieję że dzielnie wytrwasz.
Życzę wszystkiego najlepszego.
Moja córkę rozebralo dostała biegunki temp. 37.
Na dodatek prawie nie dojechałam do lekarza. Tak to jest jak się nie patrzy na znaki dobrze ze zachorowałam bo gościu cały bok auta od strony kierowcy by mi rozwalił! Oczywiście to standard na tej krzyzowce
Jestem już u gina w kolejce 2
Trzymajcie kciuki żeby nic małemu nie odpadlo hihi
Ajwi..........coś się ruszyło u ciebie????? No no -
Hej dziewczyny
wpadam póki jeszcze mogę jutro będzie ciężko
Współczuje Wam takich mężów sknerów...u nas sie nie przelewa, ja mam teraz słaby bardzo słaby dochód, mam niby swoje konto, ale jak większy wydatek czy czasem coś trzeba kupić , to mąż nie ma problemu z tym żeby dać kasę czy opłacić...a ja tak na niego narzekama to taki dobry chłop na to wychodzi
jesli chodzi o wagę urodzeniową, to córa wg usg miała mieć 3,500 i myslałam że bedzie więcej bo każdy straszył że przy cukrzycy rodzą się duże dzieci, a urodziła się 2970, bo nikt nie mówił o tym, że nadciśnienie powoduję niską wagę urodzeniową.
Agatia kurcze , u mnie też nie mam lekko, bo zakupy czy cos to przecież mogę sobie nosić ,ale czasem pomoże tylko się przy tym namarudzi...kurcze to współczuje takiego podejscia A...a nie masz kogoś bliskiego do pomocy oprócz niego czy tesciów ? nikt nie rozumie że masz leżeć i koniec?...ja wiem jak jest przy dwulatku- i bardzi Ci wpólczuje...
Twardan gratuluję wizyty
Rudzina tak trzymać ! też bym czasem chciała umieć zawalczyć o swoje prawa
TAk do porodu glukometr...tzn przy porodzie to jakoś w d...to miałam ale potem jak leżałam 2 tyg w szpitalu to kazali pomiary robić...niestety
U Was też tak wieje ?
Inessa witaj, rzeczywiście masz trochę problemów, mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy :* Też jestem Aniołkową mamą, jak to mówią w kupie siła, dasz rade bo jesteś dzielną kobitą!
Zabuszka uważaj na siebie, zaaplikuj sobie czosnu, małemu strasznie wspólczuje..oby te leki pomogły
Żabka kciuki za wizytę!!!
A ja po diab 2j insuliny przed kolacją jeśli nadal będe mieć wysokie wartości , dobrze ze w udo kazała, bo na brzuchu po clexanie nie mam już miejsca
żabka04 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
mam za niską kreatyninę...nie za wysoka tylko za niską! na szybko czytałam, co moze być przyczyna. I jeden czynnik aż mnie wkurzył-niedożywienie hahaha chyba powariowali. Ciagle zrę i miesnie też mi nie zanikaja.
chociaz glikowana w normie 4,7%
nastepnym razem robie badania dzień przed wizyta u diab