X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ojeju za smyranie to by wszystko zrobił :D

Tak jak mój.
    Wypina się co chwila jak kot i prosi o smyranie-)
    Dlatego żywego kota mi nie kupi bo już mam "jego"!:-)

Schabowego nie zapomnij mu dać :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    schabowy dzis juest w planach - ale tego wielkiego dwa dni temu ledwo zmiescił :D
    tez wypina sie do smyrania :) a ja zwsze ze nie :) to dzis go zaskoczę-jak juz skończy :D
    i tak mnie zawołał do inspekcji łazienki bo ja mam inne oko :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsiorbalo mi posta'!!!
    Ja też mówię cały czas nie! Bo nie jestem tego nauczona i mnie denerwuje jak mam go smyrac.
    Jak już smyram to zaraz przestaje:-(

85 cukier po drugim śniadaniu:-)

Uciekam wstawiłem ziemniaki odgrzeje Schabowego i jedziemy do Wrocławia do muzeum motoryzacji :-)
    Wolę to niż święto czekolady hihi
    Mój też sobie święto dzisiaj robi więc ty swojemu też zrób tym bardziej że zasłużył sobie:-)
    Uciekam pa
    Miłego dnia :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na dzialce :) Grill sie pali :) Zeby tylko nie lało.

Zjadlam dzis na II sniadanie po 10.00 2 kawalki serniczka i po 1h - 124 :O Wczoraj jadlam o 12 o bylo 98 wiec wychodzi ze mnie nabiał rano podnosi cukier.

Kamcia no wlasnie. Wiec jedzac więcej i dokladajac wegli i nie majac ketonow teoretycznie waga powinna rosnac bo przecież to oznaka ze sie nie glodze a u mnie ketony - wzrost wagi, brak ketonow - spadek wagi.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko my też poza domem, pojechaliśmy z młodym poza miasto na plac zabaw i ma obiadek :)
    U mnie po II śniadaniu 118, ale wypilam do kanapek kawkę z mlekiem i cukrem, bo tak mi się chciało :)

Dorinko u mnie brak ketonów to waga na plusie, ketony waga na minusie. Diablo mówiła, że najbardziej tuczą węglowodany i tłuszcz i trzeba tak dietę komponować, żeby i tego i tego było w sam raz :) z nastawieniem na węgle.

• twardan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś bardzo pracowicie :) Sypialnia przemeblowana, łóżeczko już stoi na swoim miejscu, ubranka poprasowane, jeszcze tylko drobne przepierki i jedno zamówienie z apteki i będzie luz :) Teraz musimy się przyzwyczaić do "nowej cudownej rzeczywistości"

kamciaelcia, Izulla81 lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan super:-)

Ja już w drodze a po drodze mierzyłam cukier i insuline dawałam tzn mąż bo niechcialam spodni ściągać.
    Z jednej ręki było 141 a z drugiej 128:-(

Schabowy na smalcu mówię kategorycznie nie!
    Dziś zjadłam jeszcze mniej niż wczoraj:-(
    U mnie deszcz pada:-(

• twardan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Żabka, odpuść sobie te schaboszczaki na smalcu :) Ja dzisiaj po 2 naleśnikach 139, ale od razu wiedziałam, że tak będzie-za bardzo smakowały.

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan, u mnie też dzisiaj naleśniki, ale cukry 111 choć z podgrzewanymi truskawami i konfiturą bez cukrową mojej mamy ;)

twardan lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzis widze nalrsniki rzadza ja zjadlam 3 i bede sie mierzyc za 20 minut nie wiem czego sie spodziewac. Jutro na 18 ide ostatni raz zobaczyc sie z moja diablo... Yupiiii oby to byl.ostatni raz i wiecej nie bede musiala do niej chodzic. U nas sloneczko...
    Ale juz szwagier z tesciem sie na chlanie(nie umieją wypic malo) uwowili.... Zaraz ma byc . dobrze ze moj odpuszcze bo praca a i niewiadomo kiedy maly postanowi wyjsc wole nie ryzykowac.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znów cukry niskie, co bym nie zjadła-niskie...idziemy na działkę, reklamowa zapakowana: schabowe, sałatka z pekińskiej, sledzik, jablko, knoppers i wasa (jeszcze na diecie nie jadłam chrupkiego ale chce jakies wegle do sledzika z ziemniakami :) )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny urodziłam 28 kwietnia śliczną córeczkę :) Iga miała 57 cm i 3400 g. cesarskie cięcie, ułożenie miednicowe. w skali Apgar 9 na 10 :)

Ajwi, Dorinka, żabka04, agatia, kamciaelcia, Rudzina, twardan, goodwill, Madź lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek86

Ogromne gratulacje!

asioczek86 lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek gratuluję? :) jak cukrzyca po porodzie?

Ja po kawalku karkowki z salatka z pomidorow, papryki, cebulki, ogorka, kukurydzy i salaty z duza iloscia sosu czosnkowego - 91 :) Objedzona bylam jak swinia :) Mialam w planie 2 kawalki karkówki ale nie dalam im rady :)

kamciaelcia, twardan, asioczek86 lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek gratulacje:-) życzę dużo zdrówka:-)

A my już wracamy.
    Mąż szczęśliwy bo pogladal te stare auta i motory. Ja porobilam mnóstwo zdjęć.
    Gotowi do wyjścia wpadłam na pomysł żeby kupić autko takie na półkę małe po 20zł.
    Córka zaczęła krzyczeć że ona wybiera,mąż chciał jakiś tam ale córce się nie podobał więc mówię weź te 4szt. Synek będzie miał mąż no ok :-) gotowa do płacenie daje 200zł w banknocie (powinnam zapłacić 80zł) gościu mi wydał 180zł.
    Wiecie co mąż po drodze jak wyszliśmy uświadomił mi ze mamy 4 autka w cenie jednego :-)
    Ale ciąża mi mózg wywarła hahahaha
    Warto było po drodze kupiłam 2kg truskawek z pola :-)
    Jedziemy zrobimy koktajl na deser.
    Junior yez z tego coś będzie miał oprócz autka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:33

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczku wielkie gratulacje dla Ciebie i zdrówka dla Iguni :)

Ja dzisiaj przez kawę z cukrem, cukry na granicy - fakt, że się nie oszczędzam ;) bo zjadłam na.wyjeździe łososia na maśle, z grillowanymi warzywami i toną ziemniankowt z koperkiem z wody :) pychota cukier 118 :) zaraz coś w domu zjem i lecimy znowu na plac zabaw tym razem przy domu.
    Trochę kropi, ale ciepło :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiocze
    Wielkie gratulacje!
    Zdrówka i radości życzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Asioczek :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan, zmobilizowałaś mnie. Jesteśmy na podobnym etapie ciąży a ja nawet nie pomyślałam że już czas na organizację wszystkiego. Mam prawie wszystko po pierwszym synusiu, ale ze strychu znieść trzeba i odświeżyć, poprać, poprasować, porozstawiać...

Też muszę już kompletować kosmetyki dla dzidzi. Co polecacie? Myślałyście już co kupicie? Ja po młodym pamiętem tylko emolium, bambino i chyba mustellę. Pojawiły się jakieś fajne nowości?

Maczek! ja też próbuję ogarnąć te poranne cukry. Na ten moment 3 dni z rzędu mam minimalnie mniej niż 90. Stosuję schemat:
    22:00 (ewentualnie 22:30) ostatnia kolacja (porządna kanapka z serem żółtym i szklanka kefiru) staram się iść spać ok 23:00
    Po 9 godz. pomiar poranny tj. 7:00

Wiem że to głupie ale kurczowo się tego trzymam żeby cukry nie przekraczały 90. A i diablo kazała mi mierzyć w nocy żeby sprawdzić czy nie spadają za bardzo.

W badaniu moczu też miałam Katony 15 mg więc niewiele, ale to by się zgadzało bo od początku stosowania diety cukrzycowej mam - 5 kg. Co w moim przypadku jest wskazane bo w ciąży sporo przytyłam a i waga startowa też była wysoka. Ani diabetolog ani ginekolog się tym nie przejęły. Powiedziały tylko żebym nie opuszczała tej wieczornej kanapki.

twardan lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam ma opóźniony podwieczorek 10szt truskawek średnich że śmietana i pospalam kstylionem.
    Cukier po 1h -85:-)

Zjadłam też kolacje rybę z puszki w sosie pomidorowym z kromka chleba z masłem.
    Pomiar za godzinę.

Czy moglibyście napisać jakiś pomysł na obiad????
    Kompletnie nie mam pojęcia co zrobić.:-(

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ