Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWsiorbalo mi posta'!!!
Ja też mówię cały czas nie! Bo nie jestem tego nauczona i mnie denerwuje jak mam go smyrac.
Jak już smyram to zaraz przestaje:-(
85 cukier po drugim śniadaniu:-)
Uciekam wstawiłem ziemniaki odgrzeje Schabowego i jedziemy do Wrocławia do muzeum motoryzacji
Wolę to niż święto czekolady hihi
Mój też sobie święto dzisiaj robi więc ty swojemu też zrób tym bardziej że zasłużył sobie:-)
Uciekam pa
Miłego dniakamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ja juz na dzialce
Grill sie pali
Zeby tylko nie lało.
Zjadlam dzis na II sniadanie po 10.00 2 kawalki serniczka i po 1h - 124Wczoraj jadlam o 12 o bylo 98 wiec wychodzi ze mnie nabiał rano podnosi cukier.
Kamcia no wlasnie. Wiec jedzac więcej i dokladajac wegli i nie majac ketonow teoretycznie waga powinna rosnac bo przecież to oznaka ze sie nie glodze a u mnie ketony - wzrost wagi, brak ketonow - spadek wagi.
-
Żabko my też poza domem, pojechaliśmy z młodym poza miasto na plac zabaw i ma obiadek
U mnie po II śniadaniu 118, ale wypilam do kanapek kawkę z mlekiem i cukrem, bo tak mi się chciało
Dorinko u mnie brak ketonów to waga na plusie, ketony waga na minusie. Diablo mówiła, że najbardziej tuczą węglowodany i tłuszcz i trzeba tak dietę komponować, żeby i tego i tego było w sam razz nastawieniem na węgle.
-
A u mnie dziś bardzo pracowicie
Sypialnia przemeblowana, łóżeczko już stoi na swoim miejscu, ubranka poprasowane, jeszcze tylko drobne przepierki i jedno zamówienie z apteki i będzie luz
Teraz musimy się przyzwyczaić do "nowej cudownej rzeczywistości"
kamciaelcia, Izulla81 lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyTwardan super:-)
Ja już w drodze a po drodze mierzyłam cukier i insuline dawałam tzn mąż bo niechcialam spodni ściągać.
Z jednej ręki było 141 a z drugiej 128:-(
Schabowy na smalcu mówię kategorycznie nie!
Dziś zjadłam jeszcze mniej niż wczoraj:-(
U mnie deszcz pada:-( -
Oo dzis widze nalrsniki rzadza ja zjadlam 3 i bede sie mierzyc za 20 minut nie wiem czego sie spodziewac. Jutro na 18 ide ostatni raz zobaczyc sie z moja diablo... Yupiiii oby to byl.ostatni raz i wiecej nie bede musiala do niej chodzic. U nas sloneczko...
Ale juz szwagier z tesciem sie na chlanie(nie umieją wypic malo) uwowili.... Zaraz ma byc . dobrze ze moj odpuszcze bo praca a i niewiadomo kiedy maly postanowi wyjsc wole nie ryzykowac. -
a ja znów cukry niskie, co bym nie zjadła-niskie...idziemy na działkę, reklamowa zapakowana: schabowe, sałatka z pekińskiej, sledzik, jablko, knoppers i wasa (jeszcze na diecie nie jadłam chrupkiego ale chce jakies wegle do sledzika z ziemniakami
)
-
dziewczyny urodziłam 28 kwietnia śliczną córeczkę
Iga miała 57 cm i 3400 g. cesarskie cięcie, ułożenie miednicowe. w skali Apgar 9 na 10
Ajwi, Dorinka, żabka04, agatia, kamciaelcia, Rudzina, twardan, goodwill, Madź lubią tę wiadomość
-
Asioczek gratuluję?
jak cukrzyca po porodzie?
Ja po kawalku karkowki z salatka z pomidorow, papryki, cebulki, ogorka, kukurydzy i salaty z duza iloscia sosu czosnkowego - 91Objedzona bylam jak swinia
Mialam w planie 2 kawalki karkówki ale nie dalam im rady
kamciaelcia, twardan, asioczek86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsioczek gratulacje:-) życzę dużo zdrówka:-)
A my już wracamy.
Mąż szczęśliwy bo pogladal te stare auta i motory. Ja porobilam mnóstwo zdjęć.
Gotowi do wyjścia wpadłam na pomysł żeby kupić autko takie na półkę małe po 20zł.
Córka zaczęła krzyczeć że ona wybiera,mąż chciał jakiś tam ale córce się nie podobał więc mówię weź te 4szt. Synek będzie miał mąż no okgotowa do płacenie daje 200zł w banknocie (powinnam zapłacić 80zł) gościu mi wydał 180zł.
Wiecie co mąż po drodze jak wyszliśmy uświadomił mi ze mamy 4 autka w cenie jednego
Ale ciąża mi mózg wywarła hahahaha
Warto było po drodze kupiłam 2kg truskawek z pola
Jedziemy zrobimy koktajl na deser.
Junior yez z tego coś będzie miał oprócz autkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:33
asioczek86 lubi tę wiadomość
-
Asioczku wielkie gratulacje dla Ciebie i zdrówka dla Iguni
Ja dzisiaj przez kawę z cukrem, cukry na granicy - fakt, że się nie oszczędzambo zjadłam na.wyjeździe łososia na maśle, z grillowanymi warzywami i toną ziemniankowt z koperkiem z wody
pychota cukier 118
zaraz coś w domu zjem i lecimy znowu na plac zabaw tym razem przy domu.
Trochę kropi, ale ciepłoasioczek86 lubi tę wiadomość
-
Twardan, zmobilizowałaś mnie. Jesteśmy na podobnym etapie ciąży a ja nawet nie pomyślałam że już czas na organizację wszystkiego. Mam prawie wszystko po pierwszym synusiu, ale ze strychu znieść trzeba i odświeżyć, poprać, poprasować, porozstawiać...
Też muszę już kompletować kosmetyki dla dzidzi. Co polecacie? Myślałyście już co kupicie? Ja po młodym pamiętem tylko emolium, bambino i chyba mustellę. Pojawiły się jakieś fajne nowości?
Maczek! ja też próbuję ogarnąć te poranne cukry. Na ten moment 3 dni z rzędu mam minimalnie mniej niż 90. Stosuję schemat:
22:00 (ewentualnie 22:30) ostatnia kolacja (porządna kanapka z serem żółtym i szklanka kefiru) staram się iść spać ok 23:00
Po 9 godz. pomiar poranny tj. 7:00
Wiem że to głupie ale kurczowo się tego trzymam żeby cukry nie przekraczały 90. A i diablo kazała mi mierzyć w nocy żeby sprawdzić czy nie spadają za bardzo.
W badaniu moczu też miałam Katony 15 mg więc niewiele, ale to by się zgadzało bo od początku stosowania diety cukrzycowej mam - 5 kg. Co w moim przypadku jest wskazane bo w ciąży sporo przytyłam a i waga startowa też była wysoka. Ani diabetolog ani ginekolog się tym nie przejęły. Powiedziały tylko żebym nie opuszczała tej wieczornej kanapki.
twardan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZjadłam ma opóźniony podwieczorek 10szt truskawek średnich że śmietana i pospalam kstylionem.
Cukier po 1h -85:-)
Zjadłam też kolacje rybę z puszki w sosie pomidorowym z kromka chleba z masłem.
Pomiar za godzinę.
Czy moglibyście napisać jakiś pomysł na obiad????
Kompletnie nie mam pojęcia co zrobić.