Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis dziewczyny mam nerwa. Na czczo 94. Dziś sprobuje jednak wrocic do kanapki na godzine przed snem a nie zaraz przed usnieciem. Sama nie wiem czy na noc lepiej kanapke z serem zoltym czy lzejsza z pomidorem np. Ketony niby sladowe ale zaraz jade do lab i zobacze jak to zie ma dzis do wynikow tam.
-
a u mnie teoria o moich ketonach sie sprawdziła- dziś ketonów brak, ale na działce siedziałam z wodą i czasem wypiłam, schabowy był o 18. Na pewno wiecej nie zjadłam niz wczoraj, przed snem 5szt makaronu z mlekiem, ale te 2 szczegóły u mnie były jednak ważne
cukier ok odkad nie eksperymentuje a insuliną -
Witam, cukier 91. Wczoraj mi tak wieczorem cukry wariowały, że po kolacji było 138, 131, potem po 2h od kolacji 125, a później 131. Dopiero po 2,5h od kolacji 115. Wiem, że za dużo razy mierzyłam, ale nie zjadłam nic zakazanego, a tu takie rewelacje, więc musiałam posprawdzać. Wkurza mnie ta choroba! Nic nie jest określone, wszystko na czuja.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyWitam sie
Dostałam do doopy humory przez te cukry wrrrr.
co za choróbsko kxxxxxxxxkie!!!!!!
Piękną mam strone w dzienniczku ! Nowa strona a tu juz 2 przekroczenia!!!!
No więc na czczo 85.
Po śniadaniu .........155,139!!!!!
Co to ma być?????????????
Zjadłam kromkę chleba z sałatą, szynką i ogórkiem zielonym.
To samo co zawsze i cukry były wcześniej ok a dziś???????????????
Załapałam doła
Wzięłam insuline znowu
Wczoraj dzisiaj ...................................dół!!!!!!!!
Może ta pogoda nie służy mi na cukry hIHIHI?!
No bo co?
-
Dzień dobry,
Ja miałam dzisiaj rekord cukrów naczczo. Mierzone 7 godz. od kolacji wynik 85. Nie wiem czy to nie naciągane trochę ale co tam. Tak mi akurat pasowało zmerzyć. Może u mnie ta przerwa od ostatniej kolacji do śniadania musi być krótsza niż 9-10 godz.??? Będę musiała to sprawdzić.
Majuspop, ja też walczę z porannymi cukrami, na badaniu krzywej miałam naczczo 100, po godz.192, po 2 godz.115 i właśnie tymi porannymi diabetolog kazała mi się zająć.
Niestety opanowanie ich wcale nie jest takie łatwe. Nie zmieniam zestawu kolacji przed spaniem ale kombinuję z godzinami. Niestety ja lubię sobie posiedzieć dłużej wieczorem i pospać rano a tu nie do końca tak można. Stąd moje kombinacje nie wiem o której mam jeść i mierzyć cukier jak zasypiam np. o 2 w nocy bo akurat czytałam sobie fajną książkę... -
izulla
cukrzyca z mojej strony wymagała dużo wyrzeczeń, zaczęłam wstawać z budzikiem o 7,30 a kładę sie około 22,30 , szybko wpadłam w ten rytm, dzień zaczynam od kawy (to dla niej wstaję po 7) i sniadanie o 9 to i tak jest na przymusIzulla81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zabka
u mnie stres na pewno podnosi cukier-moje zapisane wyniki z dnia usg: 91 na czczo , 112, 118, ale juz po kolacji w domu TYLKO 101 (czyli po usg)
ale jesli jutro powtórzy sie hostoria ze sniadaniem, to zmien chleb, łożysko juz inaczej pracujeżabka04 lubi tę wiadomość