Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulla81 wrote:Dzień dobry,
Ja miałam dzisiaj rekord cukrów naczczo. Mierzone 7 godz. od kolacji wynik 85. Nie wiem czy to nie naciągane trochę ale co tam. Tak mi akurat pasowało zmerzyć. Może u mnie ta przerwa od ostatniej kolacji do śniadania musi być krótsza niż 9-10 godz.??? Będę musiała to sprawdzić.
Majuspop, ja też walczę z porannymi cukrami, na badaniu krzywej miałam naczczo 100, po godz.192, po 2 godz.115 i właśnie tymi porannymi diabetolog kazała mi się zająć.
Niestety opanowanie ich wcale nie jest takie łatwe. Nie zmieniam zestawu kolacji przed spaniem ale kombinuję z godzinami. Niestety ja lubię sobie posiedzieć dłużej wieczorem i pospać rano a tu nie do końca tak można. Stąd moje kombinacje nie wiem o której mam jeść i mierzyć cukier jak zasypiam np. o 2 w nocy bo akurat czytałam sobie fajną książkę... -
Kurczę tak was czytam i zaczynam miec pewnosc ze za moje wysokie cukry na czczo odpowiada zbyt pozna kolacja. U mnie przerwa nocna od ostatniego posilku do pomiaru wynosi ledwo 8-9h. Dzis zjem kolacje wczesniej i zobaczymy co jutro będzie
Zjadlam dzis pol makreli w sosie pomidorowym z malutka kanapka i 114
Tak mi sie tej makreli chcialo
-
nick nieaktualny
-
Czyli standardowo jak to przy cukrzycy ciążowej bywa... u każdego inaczej. U mnie raczej im później zjem tym lepiej.
Majus któraś z dziewczyn mi mądrze napisała że cukry naczczo są obrazem całych cukrów z dnia poprzedniego i regularnego jedzenia i spania. Zatem nie tylko ta wieczorna przekąska się liczy. Ja muszę popracować nad stałymi godzinami zasypiania i wstawania.
-
Zrobiłam dziś naleśniki na mące owsianej- ciekawe jaki efekt będzie
Jeden ze szpinakiem i czosnkiem a drugi z truskawkami i jogurtem
Dziś cukier śniadaniowy poszalał ale to chyba przez czerwoną herbatę, na którą miałam mega smak a dawno nie piłam i chyba pić prędko nie będę -
Kanapka zytnia to bylby dramat dla moich cukrow ale jem teraz pełnoziarnista. U mnie ani ketony ani cukry raczej nie sa zalezne od dnia poprzedniego bo żre ciągle to samo i w takich samych ilosciach a wszystko rano buja sie jak chce. Jak jadlam na ponad godzine przed snem to nie miałam problemu z cukrem na czczo. Wizyta u diab jest 18 wiec jakos jeszcze musze dociagnac
Nie mam dzis pomyslu na obiad. Nadal mieszkam u tesciowej i ona w lodowce ma pol gara pysznych pulpecikow z kapusta w sosie pomidorowyOstatnio mialam po tym 120. A tak mam na nie smaka
-
Hej
Dominiś śpi, mąż pojechał załatwiać sprawy urzędowe, lekarzy i po mniejsze ciuszkia ja w końcu mam chwilkę to się odezwę.
Ciągle rozmyślam co mogę zjeść a co nie żeby małemu nie zaszkodzić. Dostałam cudny torcik na przywitanie za szpitala ale zjadłam tylko kilka łyżeczek i patrzałam jak inni się zajadają... ale pyszny...o!
Kiedy ja w końcu najem się czekolady?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40db882706ca.jpgagatia, Dorinka, żabka04, Madź, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość