X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Dzień dobry,

Ja miałam dzisiaj rekord cukrów naczczo. Mierzone 7 godz. od kolacji wynik 85 :). Nie wiem czy to nie naciągane trochę ale co tam. Tak mi akurat pasowało zmerzyć. Może u mnie ta przerwa od ostatniej kolacji do śniadania musi być krótsza niż 9-10 godz.??? Będę musiała to sprawdzić.

Majuspop, ja też walczę z porannymi cukrami, na badaniu krzywej miałam naczczo 100, po godz.192, po 2 godz.115 i właśnie tymi porannymi diabetolog kazała mi się zająć.

Niestety opanowanie ich wcale nie jest takie łatwe. Nie zmieniam zestawu kolacji przed spaniem ale kombinuję z godzinami. Niestety ja lubię sobie posiedzieć dłużej wieczorem i pospać rano a tu nie do końca tak można. Stąd moje kombinacje nie wiem o której mam jeść i mierzyć cukier jak zasypiam np. o 2 w nocy bo akurat czytałam sobie fajną książkę...
    Witam, ja na dzień dobry cukry 100- standard. Ja też jestem nocny Marek,i przed 2 spać nie chodzę, mogę sobie pozwolić bo siedzę na l4. I przed 10 raczej nie wstaję.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 tygodni nie miałam poniżej 90.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majus też miałam na początku 2 tyg z cukrem powyżej 90, teraz od 8 tyg 2 przekroczenia 91 i 92 pozostałe w normie.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak was czytam i zaczynam miec pewnosc ze za moje wysokie cukry na czczo odpowiada zbyt pozna kolacja. U mnie przerwa nocna od ostatniego posilku do pomiaru wynosi ledwo 8-9h. Dzis zjem kolacje wczesniej i zobaczymy co jutro będzie :) Zjadlam dzis pol makreli w sosie pomidorowym z malutka kanapka i 114 :) Tak mi sie tej makreli chcialo :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ksylitolem slodzilam ciasta na Wielkanoc i daje do jogurtu czasami i u mnie się super sprawdza. Amarantus do owsianki albo mielonych :) i tez ok.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a przypomnij mi co jesz na kolacje? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu. Czekam na USG i jak bedzie ok to maja mnie dziś wypuścić. Ale dr wiecznie gdzieś biega do porodów i tak czekam juz 3h... Cukry w szpitalu ok, ale w większości jadłam swoje żarcie (ich zupy tylko)

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja im później jadłam, tym gorsze.cukry na czczo były. Jak mam orzerwer 11-11,5h to cukry rano od 70-85, yrzy odstępstwa 90, 91, 92 w ciague 8 tyg.

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko na nocny posiłek kanapka żytnia z serem żółtym, ostatnio dwie. Ale cukry po godzinie raz ok, raz za wysokie i tak co 3 dni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mi też służy kstylion.

• Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po posiłkach raczej nie mam problemu,pieczywo jem biale,bo nie ma różnicy. Z tym że ja się nie spinam jak lekko przekroczy czasem 120, bo to niedużo, zważając że niedawno była norma 140. Jedynie na czczo- nie djo rozszyfrowania.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem o tej samej porze i to samo na noc, biore 3j insuliny ,a moje na czczo tez skacze 77-88

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli standardowo jak to przy cukrzycy ciążowej bywa... u każdego inaczej. U mnie raczej im później zjem tym lepiej.

Majus któraś z dziewczyn mi mądrze napisała że cukry naczczo są obrazem całych cukrów z dnia poprzedniego i regularnego jedzenia i spania. Zatem nie tylko ta wieczorna przekąska się liczy. Ja muszę popracować nad stałymi godzinami zasypiania i wstawania.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulla
    u mnie na pewno ten obraz pokazuja ketony-efekt całego dnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś naleśniki na mące owsianej- ciekawe jaki efekt będzie :D Jeden ze szpinakiem i czosnkiem a drugi z truskawkami i jogurtem :P
    Dziś cukier śniadaniowy poszalał ale to chyba przez czerwoną herbatę, na którą miałam mega smak a dawno nie piłam i chyba pić prędko nie będę :(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapka zytnia to bylby dramat dla moich cukrow ale jem teraz pełnoziarnista. U mnie ani ketony ani cukry raczej nie sa zalezne od dnia poprzedniego bo żre ciągle to samo i w takich samych ilosciach a wszystko rano buja sie jak chce. Jak jadlam na ponad godzine przed snem to nie miałam problemu z cukrem na czczo. Wizyta u diab jest 18 wiec jakos jeszcze musze dociagnac :)

Nie mam dzis pomyslu na obiad. Nadal mieszkam u tesciowej i ona w lodowce ma pol gara pysznych pulpecikow z kapusta w sosie pomidorowy :( Ostatnio mialam po tym 120. A tak mam na nie smaka :(

3i49o7esw7obg123.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak powtarzałam krzywą,nie jadłam nic 14 h przed, i na czczo i tak 97... Więc przerwa długa się u nnie też nie sprawdza.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dominiś śpi, mąż pojechał załatwiać sprawy urzędowe, lekarzy i po mniejsze ciuszki :-) a ja w końcu mam chwilkę to się odezwę.
    Ciągle rozmyślam co mogę zjeść a co nie żeby małemu nie zaszkodzić. Dostałam cudny torcik na przywitanie za szpitala ale zjadłam tylko kilka łyżeczek i patrzałam jak inni się zajadają... ale pyszny...o!
    Kiedy ja w końcu najem się czekolady?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40db882706ca.jpg

agatia, Dorinka, żabka04, Madź, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam na obiad kiszkę ziemniaczaną mniam mniam :)
    Ja się cukrami do 140 nie przejmuje, ale dziwią mnie tak duże rozbieżności każdego dnia i po tym samym :) no i te szybkie spadki cukru :/ no zobaczymy niech się diablo wykaże :-D

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super torcik :) Zjadlabym caly sama :D
    Jak twoja cukrzyca po po porodzie? :)

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ