X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Dzień dobry,

Ja miałam dzisiaj rekord cukrów naczczo. Mierzone 7 godz. od kolacji wynik 85 :). Nie wiem czy to nie naciągane trochę ale co tam. Tak mi akurat pasowało zmerzyć. Może u mnie ta przerwa od ostatniej kolacji do śniadania musi być krótsza niż 9-10 godz.??? Będę musiała to sprawdzić.

Majuspop, ja też walczę z porannymi cukrami, na badaniu krzywej miałam naczczo 100, po godz.192, po 2 godz.115 i właśnie tymi porannymi diabetolog kazała mi się zająć.

Niestety opanowanie ich wcale nie jest takie łatwe. Nie zmieniam zestawu kolacji przed spaniem ale kombinuję z godzinami. Niestety ja lubię sobie posiedzieć dłużej wieczorem i pospać rano a tu nie do końca tak można. Stąd moje kombinacje nie wiem o której mam jeść i mierzyć cukier jak zasypiam np. o 2 w nocy bo akurat czytałam sobie fajną książkę...
    Witam, ja na dzień dobry cukry 100- standard. Ja też jestem nocny Marek,i przed 2 spać nie chodzę, mogę sobie pozwolić bo siedzę na l4. I przed 10 raczej nie wstaję.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 tygodni nie miałam poniżej 90.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majus też miałam na początku 2 tyg z cukrem powyżej 90, teraz od 8 tyg 2 przekroczenia 91 i 92 pozostałe w normie.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak was czytam i zaczynam miec pewnosc ze za moje wysokie cukry na czczo odpowiada zbyt pozna kolacja. U mnie przerwa nocna od ostatniego posilku do pomiaru wynosi ledwo 8-9h. Dzis zjem kolacje wczesniej i zobaczymy co jutro będzie :) Zjadlam dzis pol makreli w sosie pomidorowym z malutka kanapka i 114 :) Tak mi sie tej makreli chcialo :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ksylitolem slodzilam ciasta na Wielkanoc i daje do jogurtu czasami i u mnie się super sprawdza. Amarantus do owsianki albo mielonych :) i tez ok.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a przypomnij mi co jesz na kolacje? :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu. Czekam na USG i jak bedzie ok to maja mnie dziś wypuścić. Ale dr wiecznie gdzieś biega do porodów i tak czekam juz 3h... Cukry w szpitalu ok, ale w większości jadłam swoje żarcie (ich zupy tylko)

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja im później jadłam, tym gorsze.cukry na czczo były. Jak mam orzerwer 11-11,5h to cukry rano od 70-85, yrzy odstępstwa 90, 91, 92 w ciague 8 tyg.

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko na nocny posiłek kanapka żytnia z serem żółtym, ostatnio dwie. Ale cukry po godzinie raz ok, raz za wysokie i tak co 3 dni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mi też służy kstylion.

• Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po posiłkach raczej nie mam problemu,pieczywo jem biale,bo nie ma różnicy. Z tym że ja się nie spinam jak lekko przekroczy czasem 120, bo to niedużo, zważając że niedawno była norma 140. Jedynie na czczo- nie djo rozszyfrowania.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem o tej samej porze i to samo na noc, biore 3j insuliny ,a moje na czczo tez skacze 77-88

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli standardowo jak to przy cukrzycy ciążowej bywa... u każdego inaczej. U mnie raczej im później zjem tym lepiej.

Majus któraś z dziewczyn mi mądrze napisała że cukry naczczo są obrazem całych cukrów z dnia poprzedniego i regularnego jedzenia i spania. Zatem nie tylko ta wieczorna przekąska się liczy. Ja muszę popracować nad stałymi godzinami zasypiania i wstawania.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulla
    u mnie na pewno ten obraz pokazuja ketony-efekt całego dnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś naleśniki na mące owsianej- ciekawe jaki efekt będzie :D Jeden ze szpinakiem i czosnkiem a drugi z truskawkami i jogurtem :P
    Dziś cukier śniadaniowy poszalał ale to chyba przez czerwoną herbatę, na którą miałam mega smak a dawno nie piłam i chyba pić prędko nie będę :(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapka zytnia to bylby dramat dla moich cukrow ale jem teraz pełnoziarnista. U mnie ani ketony ani cukry raczej nie sa zalezne od dnia poprzedniego bo żre ciągle to samo i w takich samych ilosciach a wszystko rano buja sie jak chce. Jak jadlam na ponad godzine przed snem to nie miałam problemu z cukrem na czczo. Wizyta u diab jest 18 wiec jakos jeszcze musze dociagnac :)

Nie mam dzis pomyslu na obiad. Nadal mieszkam u tesciowej i ona w lodowce ma pol gara pysznych pulpecikow z kapusta w sosie pomidorowy :( Ostatnio mialam po tym 120. A tak mam na nie smaka :(

3i49o7esw7obg123.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak powtarzałam krzywą,nie jadłam nic 14 h przed, i na czczo i tak 97... Więc przerwa długa się u nnie też nie sprawdza.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dominiś śpi, mąż pojechał załatwiać sprawy urzędowe, lekarzy i po mniejsze ciuszki :-) a ja w końcu mam chwilkę to się odezwę.
    Ciągle rozmyślam co mogę zjeść a co nie żeby małemu nie zaszkodzić. Dostałam cudny torcik na przywitanie za szpitala ale zjadłam tylko kilka łyżeczek i patrzałam jak inni się zajadają... ale pyszny...o!
    Kiedy ja w końcu najem się czekolady?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40db882706ca.jpg

agatia, Dorinka, żabka04, Madź, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam na obiad kiszkę ziemniaczaną mniam mniam :)
    Ja się cukrami do 140 nie przejmuje, ale dziwią mnie tak duże rozbieżności każdego dnia i po tym samym :) no i te szybkie spadki cukru :/ no zobaczymy niech się diablo wykaże :-D

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super torcik :) Zjadlabym caly sama :D
    Jak twoja cukrzyca po po porodzie? :)

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ