X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 1 dzień po porodzie miałam po ich szpitalnym obiedzie aż 165 i się przestraszyłam, ale kolejne już tylko 90 :) cukrzyca przeszła :)

teraz to żyję tylko moją malutką. miałam cesarkę i jestem cała obolała. w dodatku nie miałam mleka i panikowałam. teraz też z tym słabo :( mała nie miała dość jedzenia mimo ze moje cycki z 2 h męczyła i płakała już na końcu. w szpitalu musiałm już dokarmiać. teraz też dajemy i sztuczne i jeszcze daję cyca i ściągam laktatorem. jeszcze nie ochłonęłam po tym wszystkim. najgorsze to, że mąż jeszcze ten tydzień do końca a potem będę sama bo mąż do pracy.
    dalej lecę, czasem zajrzę do was :)
    trzymam za was kciuki a wy trzymajcie za mnie :)

Ajwi, kamciaelcia, twardan, goodwill lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek dasz radę kochana.
    Ja też swoją córkę dokarmialam mm to nie grzech spokojnie cycki się też rozkręca:-)
    Najważniejsze że cukrzyca poszła sobie i jeden problem mniej :-)
    Trzymamy za ciebie kciuki.
    Jeśli będziesz miała czas odwiedź nas :-)

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zaproponować pomysł na łososia, którego ja bardzo lubię. W ogóle bardzo lubię stronkę kwestia smaku i często z niej korzystałam (przed cukrzycą...) oczywiście trzeba troszkę zmodyfikować na nasze potrzeby
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/losos-teriyaki-z-ryzem-fasolka-i-kukurydza
    http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos/salatka_dziki_ryz/przepis.html

żabka04 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    puścili nas w niedzielę. Poziom żółtaczki spadł a mały w dobę przybrał 40g - mój upór, odciąganie i wybudzanie do karmienia co 3 godziny przyniosły efekt.
    Od wczoraj uczymy się pić z piersi. Z początku było ciężko bo co Go odłożyłam to był głodny ale młody szybko załapał,mi też prościej idzie i teraz przesypia nawet 4 godziny. Ja mam mleka dużo, dodatkowo odciągam bo mi piersi twardnieją i zaczynają boleć. Maluszek mimo że ma tylko 51cm i ciuszki 56 na nim wiszą jest bardzo silny, mocno podnosi główkę do góry przy położeniu na brzuszku czy na ramieniu, kopa też ma jak to czułam w brzuchu, bo przy przebieraniu i przewijaniu już mnie nie raz kopnął w brzuch... Ogólnie jest coraz lepiej i z maluszkiem też dobrze.
    Mam za to inny męczący i krępujący problem... od wczoraj męczy mnie silny, piorunujący ból w odbycie, pojawia się co jakiś czas trzyma chwilę i puszcza... jest to tak silne że aż mnie skręca, blokuje, a w nocy wręcz rzuca. Dziś w nocy trwało to gdzieś z godzinę, ból za bólem... nie wiem czy coś takiego może mieć miejsce po cesarce? Skręca mi całym podbrzuszem, głównie w miejscu cięcia...

agatia, Madź, goodwill lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi cieszę się że jesteście już w domku
    Chociaż teraz na spokojnie się poznacie
    Jednak z tym bólem ci nie pomogę bo nic takiego u siebie nie przypominam sobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super ze juz w domku jesteście:-)
    Niestety nie pomogę z tym bólem bo tego nie doświadczyłam.
    Może zadzwoń do swojego gina i zapytaj innego pomysłu nie mam.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro będę dzwonić bo muszę się umówić na wizytę kontrolną.
    Może to ból związany ze zmianami w żołądku i diecie... przed porodem dieta, jedzenie co 2 godziny, a teraz jem kiedy jest czas, nieregularnie i inaczej... nie wiem zapytam jutro...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Na pewno to nic groźnego ale ważne żebyś była spokojna i nie cierpiała
    Buziaczki dla Dominisia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla wykorzystałam to, że mąż w domu w długi weekend i mi pomógł:)Z tym praniem i prasowaniem to poszło całkiem gładko :) Teraz już jestem spokojniejsza, że wszystko uszykowane w razie W.
    Kamcia widzę, że imię już przyklepane :) Będą dwa forumowe Piotrusie :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, że już jesteście w domku :) idzie Ci coraz lepiej, naauczycie się siebie :)
    Co do bólu w odbycie to może po cc takie niedogodności, ja tak miałam przy sikaniu ból potworny ok 2 tyg. Ale skontaktuj się z lekarzem kochana.

• Madź Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, że w domku jesteście, nie pamiętam takiego bólu, lepiej się skonsultuj :) A Mały będzie rósł w siłę :)
    Asioczek gratulacje :) co do dokarmiania to nie grzech- grunt to szczęśliwe i najedzone dziecko :) ja też dokarmiałam ;)

U mnie dzisiejsze cukry ok :) cieszę się bardzo, że w miarę to ogarnęłam ;)
    Powiedzcie mi dziewczyny jakie jadacie owoce, po których nie wywala cukru ? Grepfruty, jabłka i borówka amerykańska u mnie ok ale ileż można ? :P

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przetestowane też kiwi, truskawki jagody, wiśnie (mrożone). Najważniejsze to unikać bananów, arbuza, winogron

Madź lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    Piotrusia miałam na liscie od poczatku ale miał byc Adaś-jednak tesciowa odpowiednio mi to wybiła z głowy...a zatem z 12 pozostałych propozycji miałam 4 na czele, a mąż zakochal sie w Piotrusiu :D

Madź, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha
    a zeby nie było, ze ktos znowu imie skomentuje, to mąż ma zakaz komukolwwiek w rodzinie mówić

Madź, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-). Podczytuję was od jakiegoś czasu i postanowiłam dołaczyc. Zmagam się z dietą cukrzycową od około miesiąca, a jestem w 33 tygodniu. Z różnym skutkiem, moim największym przekleństwem są cukry na czczo.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gann6vgczrgpmq2p.png

gann6vgczrgpmq2p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj majuspop
    Od razu życzę dobrej nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie! Uczę się wstawiać suwaczek:-)

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuspop wrote:
    Witajcie :-). Podczytuję was od jakiegoś czasu i postanowiłam dołaczyc. Zmagam się z dietą cukrzycową od około miesiąca, a jestem w 33 tygodniu. Z różnym skutkiem, moim największym przekleństwem są cukry na czczo.

Hej :)

Jakie Ci wychodzą? Też je próbuję opanować.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ten jeden udało mi się zrobić:-)

gann6vgczrgpmq2p.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ