X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 1 dzień po porodzie miałam po ich szpitalnym obiedzie aż 165 i się przestraszyłam, ale kolejne już tylko 90 :) cukrzyca przeszła :)

teraz to żyję tylko moją malutką. miałam cesarkę i jestem cała obolała. w dodatku nie miałam mleka i panikowałam. teraz też z tym słabo :( mała nie miała dość jedzenia mimo ze moje cycki z 2 h męczyła i płakała już na końcu. w szpitalu musiałm już dokarmiać. teraz też dajemy i sztuczne i jeszcze daję cyca i ściągam laktatorem. jeszcze nie ochłonęłam po tym wszystkim. najgorsze to, że mąż jeszcze ten tydzień do końca a potem będę sama bo mąż do pracy.
    dalej lecę, czasem zajrzę do was :)
    trzymam za was kciuki a wy trzymajcie za mnie :)

Ajwi, kamciaelcia, twardan, goodwill lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek dasz radę kochana.
    Ja też swoją córkę dokarmialam mm to nie grzech spokojnie cycki się też rozkręca:-)
    Najważniejsze że cukrzyca poszła sobie i jeden problem mniej :-)
    Trzymamy za ciebie kciuki.
    Jeśli będziesz miała czas odwiedź nas :-)

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę zaproponować pomysł na łososia, którego ja bardzo lubię. W ogóle bardzo lubię stronkę kwestia smaku i często z niej korzystałam (przed cukrzycą...) oczywiście trzeba troszkę zmodyfikować na nasze potrzeby
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/losos-teriyaki-z-ryzem-fasolka-i-kukurydza
    http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos/salatka_dziki_ryz/przepis.html

żabka04 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    puścili nas w niedzielę. Poziom żółtaczki spadł a mały w dobę przybrał 40g - mój upór, odciąganie i wybudzanie do karmienia co 3 godziny przyniosły efekt.
    Od wczoraj uczymy się pić z piersi. Z początku było ciężko bo co Go odłożyłam to był głodny ale młody szybko załapał,mi też prościej idzie i teraz przesypia nawet 4 godziny. Ja mam mleka dużo, dodatkowo odciągam bo mi piersi twardnieją i zaczynają boleć. Maluszek mimo że ma tylko 51cm i ciuszki 56 na nim wiszą jest bardzo silny, mocno podnosi główkę do góry przy położeniu na brzuszku czy na ramieniu, kopa też ma jak to czułam w brzuchu, bo przy przebieraniu i przewijaniu już mnie nie raz kopnął w brzuch... Ogólnie jest coraz lepiej i z maluszkiem też dobrze.
    Mam za to inny męczący i krępujący problem... od wczoraj męczy mnie silny, piorunujący ból w odbycie, pojawia się co jakiś czas trzyma chwilę i puszcza... jest to tak silne że aż mnie skręca, blokuje, a w nocy wręcz rzuca. Dziś w nocy trwało to gdzieś z godzinę, ból za bólem... nie wiem czy coś takiego może mieć miejsce po cesarce? Skręca mi całym podbrzuszem, głównie w miejscu cięcia...

agatia, Madź, goodwill lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi cieszę się że jesteście już w domku
    Chociaż teraz na spokojnie się poznacie
    Jednak z tym bólem ci nie pomogę bo nic takiego u siebie nie przypominam sobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super ze juz w domku jesteście:-)
    Niestety nie pomogę z tym bólem bo tego nie doświadczyłam.
    Może zadzwoń do swojego gina i zapytaj innego pomysłu nie mam.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro będę dzwonić bo muszę się umówić na wizytę kontrolną.
    Może to ból związany ze zmianami w żołądku i diecie... przed porodem dieta, jedzenie co 2 godziny, a teraz jem kiedy jest czas, nieregularnie i inaczej... nie wiem zapytam jutro...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Na pewno to nic groźnego ale ważne żebyś była spokojna i nie cierpiała
    Buziaczki dla Dominisia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla wykorzystałam to, że mąż w domu w długi weekend i mi pomógł:)Z tym praniem i prasowaniem to poszło całkiem gładko :) Teraz już jestem spokojniejsza, że wszystko uszykowane w razie W.
    Kamcia widzę, że imię już przyklepane :) Będą dwa forumowe Piotrusie :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, że już jesteście w domku :) idzie Ci coraz lepiej, naauczycie się siebie :)
    Co do bólu w odbycie to może po cc takie niedogodności, ja tak miałam przy sikaniu ból potworny ok 2 tyg. Ale skontaktuj się z lekarzem kochana.

• Madź Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, że w domku jesteście, nie pamiętam takiego bólu, lepiej się skonsultuj :) A Mały będzie rósł w siłę :)
    Asioczek gratulacje :) co do dokarmiania to nie grzech- grunt to szczęśliwe i najedzone dziecko :) ja też dokarmiałam ;)

U mnie dzisiejsze cukry ok :) cieszę się bardzo, że w miarę to ogarnęłam ;)
    Powiedzcie mi dziewczyny jakie jadacie owoce, po których nie wywala cukru ? Grepfruty, jabłka i borówka amerykańska u mnie ok ale ileż można ? :P

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przetestowane też kiwi, truskawki jagody, wiśnie (mrożone). Najważniejsze to unikać bananów, arbuza, winogron

Madź lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    Piotrusia miałam na liscie od poczatku ale miał byc Adaś-jednak tesciowa odpowiednio mi to wybiła z głowy...a zatem z 12 pozostałych propozycji miałam 4 na czele, a mąż zakochal sie w Piotrusiu :D

Madź, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha
    a zeby nie było, ze ktos znowu imie skomentuje, to mąż ma zakaz komukolwwiek w rodzinie mówić

Madź, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-). Podczytuję was od jakiegoś czasu i postanowiłam dołaczyc. Zmagam się z dietą cukrzycową od około miesiąca, a jestem w 33 tygodniu. Z różnym skutkiem, moim największym przekleństwem są cukry na czczo.

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gann6vgczrgpmq2p.png

gann6vgczrgpmq2p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj majuspop
    Od razu życzę dobrej nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie! Uczę się wstawiać suwaczek:-)

gann6vgczrgpmq2p.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuspop wrote:
    Witajcie :-). Podczytuję was od jakiegoś czasu i postanowiłam dołaczyc. Zmagam się z dietą cukrzycową od około miesiąca, a jestem w 33 tygodniu. Z różnym skutkiem, moim największym przekleństwem są cukry na czczo.

Hej :)

Jakie Ci wychodzą? Też je próbuję opanować.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Majuspop Znajoma

Wysłany: 3 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie ten jeden udało mi się zrobić:-)

gann6vgczrgpmq2p.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ