X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla
    Od razu pomyślałam że zjadłas kajzerke na noc :) bo to sami diabetolodzy radzą. ..

Izulla81 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu tule.
    Cieszę się że masz to już za sobą.
    Skup się teraz na Piotrusiu, sobie i mężu tamten dział zamknięty.
    I nie ukrywam tak jak Ci wcześniej pisałam nareście doznała spokoju oczywiście zostają ci jeszcze sprawy spadkowe.
    Teraz ty z bratem (ty pierwsza jeśli jesteś starsza) a potem załatw za Piotrusia jak się tylko urodzi żeby go nie ścigali.
    Myślę że cukier po jabłku to z dodatkiem mega stresu.
    Jestem z ciebie dumna że poszłaś na pogrzeb stawilas czoła tej rodzinie i jeszcze w ciąży jesteś.....
    Ja nie wiem czy bym doszła na pogrzeb.
    Odpoczywaj :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wam wspomniałam po mojej kolacji było 90 cukru.

Po 15 min od mierzenia zjadłam jeszcze raz to samo i tyle samo:-) bo byłam głodna.
    Przyszedł mąż dałam mu to samo na kolacje smakowało mu :-) powiedziałam z 40 min mówię że idę na spacer przy okazji lody kupie na jutro na deser ( chodzą za mną jakieś ciastka np. Delicja tak wiem zakaz!). Wróciłam że spaceru mierze cukier a tam 88!!!
    A tak miło na dworze cieplutko,spokój,szłam sobie powolutku ahhhhh mam nadzieję że będę dobrze spala:-)
    Dziś mi się śniły malutkie kotki czarno białe z czego jeden był martwy ciekawe co tej nocy mi się przyśni.
    Dobranoc

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    super wyniki ;)
    a mi sie w nocy snili uchodzcy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    A wy gdzie się podziały??????:-)

U mnie wyniki ok.
    Najgorsze ze tasiemiec się odezwał znowu :-) mija 30min od posiłku a ja znowu głodna i to tak aż w brzuchu burzy!:-(
    Co ja mam zrobić?
    Któraś tak miała????
    Jecie dalej???? Czy czym mam się napchana żeby chociaż 1h po posiłku wytrzymać!????
    Miłej niedzieli:-)

Ja już się jutra nie mogę doczekać.
    Mąż na rano do pracy,córka do przedszkola :-) obiad na jutro będę miała z dzisiaj.
    Wpłynie kolejna wypłata i pewnie moja też więc będę mogła coś kupić dla małego tzn to co potrzebuje znalazłam dzisiaj smoczki,butelki pozwoliłam córce wybrać np. Smoczka itp.
    No i laba jutro ahhhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 11:24

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Cisza bo pewnie wszystkie dobre cukry mają :)
    Ja nie mam takiego głoda w sobie :) rano jedzenie to dla mnie kara a co bym zezarla to zakazane

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jak ciotka pojedzie o 12, mąż na służbie i będzie jutro wiec dziś się lenie na kanapie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mój mały potwór wstał 0 6:00, więc od rana biegam. Na szczęście właśnie padł na małą drzemkę uff
    Eksperyment z bułką dzisiaj nie był już tak udany od rana 90, a na śniadanie sprawdziłam inną bułkę z Lidla (paluch z ziarnami czy jakoś tak) i niestety wynik 131, to moje pierwsze przekroczenie po posiłku :(. Inna sprawa że wszamałam całego bo byłam taka głodna. Po 1,5 godz spadło do 84 no to kawkę sobie wypiłam ze spienionym mleczkiem ;)
    Obiadek u teściów więc nawet nie zaglądam do kuchni. I też nie mogę się doczekać poniedziałku bo z tym moim rozrabiaką to urwanie głowy...

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już właśnie skończyłam jeść obiad za godz pomiar.
    Szykowalismy ścianę w małym pokoiku bo przyszła fototapeta i będziemy Klein co mnie cieszy bo będzie zrobione a ja spale ten obiadek żeby potem moc zjeść lody:-) Potem spacer z dzieckiem bo rowerki chce pojeździć.
    Mąż trochę zły bo chciał gdzieś na wycieczke jechać ale ja kompletnie pomysłu nie mam :-( wszędzie wokół są góry trzeba Lazic a mi się nie uśmiecha Lazic :-)
    Ale wahania nastroju były chwilowe i Pokazałam że w domu też jest miło:-):-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izula czyli nie jesz już bułki:-(
    Ja bym zjadła bułkę albo bagietke czosnkowa z biedronki:-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na czczo tez 90. Na wadze przybralam, brzuch mi urósł wydaje sie ale zmierzylam sie i nadal 91 w pasie :|

Zabka ja tak mialam. Z zegarkiem w reku siedziałam patrzac kiedy moge zjesc. Ale znalazlam sposob. Poprostu jak czulam glod to zalewalam go woda, nie jadlam godzine i wkoncu uczucie glodu znikalo a acetonu tez rano nie mialam. Najgorzej bylo jesc na bierzaco bo wtedy nie moglam sie pozbyc ssania. Teraz mam tak czasem do 11- 12 a później znow musze wmuszac w siebie.

Kamcia bylam w Intermarche i chialam kupic ta kiełbase czosnkowa co polecalas ale ona ma w składzie glukoze :|

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka dzieki spróbuję oszukać głód woda :-)
    No masakra.........właśnie zjadłam obiad sporo i co już gadam do męża że był dobry i jeszcze bym zjadła.
    Nic biorę się do roboty trzeba wspierać męża póki ma ochotę robić hihihi
    Do potem.......

• twardan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Żabka ja też mam tak z moim głodem- ciągle mnie ssie. Są czasami dni, że jest jakby "mniej głodny", zdarza się :) Ja jem co 2h, czasami przeciągnę trochę dłużej. A zaczęło się właśnie tak jakoś w 20 tc. Przyzwyczaisz się :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Ja dzis na czczo tez 90. Na wadze przybralam, brzuch mi urósł wydaje sie ale zmierzylam sie i nadal 91 w pasie :|

Zabka ja tak mialam. Z zegarkiem w reku siedziałam patrzac kiedy moge zjesc. Ale znalazlam sposob. Poprostu jak czulam glod to zalewalam go woda, nie jadlam godzine i wkoncu uczucie glodu znikalo a acetonu tez rano nie mialam. Najgorzej bylo jesc na bierzaco bo wtedy nie moglam sie pozbyc ssania. Teraz mam tak czasem do 11- 12 a później znow musze wmuszac w siebie.

Kamcia bylam w Intermarche i chialam kupic ta kiełbase czosnkowa co polecalas ale ona ma w składzie glukoze :|

W intermarche polecam niedźwiedzia -robią na miejscu i na bank nie ma glukozy
    Stąd zawsze podkreślam ze chodzi wędliny robione na miejscu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o taka pytalam. Pani dala mi do przeczytania ksiazke z opisem ich wyrobow i chyba na 4 miejscu: glukoza. Wiec skulilam glowe i poszlam dalej a takiego mialam juz smaka :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No wlasnie o taka pytalam. Pani dala mi do przeczytania ksiazke z opisem ich wyrobow i chyba na 4 miejscu: glukoza. Wiec skulilam glowe i poszlam dalej a takiego mialam juz smaka :(

az jestem ciekawa, czy mówimy o tej samej kiełbasie :) bo przecież nie tylko ja je kupowałam i osobiscie przeglądałam skład każdej ich wędliny, jedynie w parówkach była skrobia, a tak tylko mięso , woda , sól i przyperawa np czosnek niedzwiedzi
    jak będe któregos razu to znów poprosze o skład i zrobie zdjecie(jak sie uda oczywiscie :D ) no i zjadałam po 2 szt takiej duzej kiełbasy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie dzis nie odzywam bo mam jakus taki humor ze o wszystko chxe mi sie plakac jyz sobie z soba poradzic nie moge. ... Re hormony

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja sie nawet babek zapytałam a one ze u nich raczej kielbasy bez cukru nie znjade. Jak mozesz to zrob zdjęcie. Moze jeszcze kiedys bede gdzie indziej to zajrze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    aż nie wierzę, zeby inne kiełbasy robili(bo mialam wrażenie, ze skład ten sam musi być), ale jestem pewna, ze u nas nic cukrowego w skladzie nie ma-jadłam i dobre cukry tez dowodzą, ale z czystej ciekawości wgłębię sie w temat
    na nogach nie dojde do intermarche wiec poczekam na okazję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka tule:-)
    Jutro będzie lepszy dzień.
    Po obiedzie fajny cukier aż 90! Zjadłam ziemniaki, buraczki i pałki pieczone z kurczaka 3szt.:-)
    Pojadłam.w nagrodę zjadłam aż 3szt delicji wiśniowych:-)
    Przykleilismy foto na ścianę poskakalam poszłam zmierzyć cukier a tam 123:-(
    Niby dobrze ale liczyłam że będzie mniej i wcisnąć lody bo po lodach miałam iść na spacer a tu dupa już nie zjem lodów.
    No więc rodzinką zjadła a ja patrzyłam :-(
    Idę na dwór póki ładna pogoda bo chmury nadciągaja:-(

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ