Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamciu tule.
Cieszę się że masz to już za sobą.
Skup się teraz na Piotrusiu, sobie i mężu tamten dział zamknięty.
I nie ukrywam tak jak Ci wcześniej pisałam nareście doznała spokoju oczywiście zostają ci jeszcze sprawy spadkowe.
Teraz ty z bratem (ty pierwsza jeśli jesteś starsza) a potem załatw za Piotrusia jak się tylko urodzi żeby go nie ścigali.
Myślę że cukier po jabłku to z dodatkiem mega stresu.
Jestem z ciebie dumna że poszłaś na pogrzeb stawilas czoła tej rodzinie i jeszcze w ciąży jesteś.....
Ja nie wiem czy bym doszła na pogrzeb.
Odpoczywajkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak wam wspomniałam po mojej kolacji było 90 cukru.
Po 15 min od mierzenia zjadłam jeszcze raz to samo i tyle samo:-) bo byłam głodna.
Przyszedł mąż dałam mu to samo na kolacje smakowało mupowiedziałam z 40 min mówię że idę na spacer przy okazji lody kupie na jutro na deser ( chodzą za mną jakieś ciastka np. Delicja tak wiem zakaz!). Wróciłam że spaceru mierze cukier a tam 88!!!
A tak miło na dworze cieplutko,spokój,szłam sobie powolutku ahhhhh mam nadzieję że będę dobrze spala:-)
Dziś mi się śniły malutkie kotki czarno białe z czego jeden był martwy ciekawe co tej nocy mi się przyśni.
Dobranockamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
A wy gdzie się podziały??????
U mnie wyniki ok.
Najgorsze ze tasiemiec się odezwał znowumija 30min od posiłku a ja znowu głodna i to tak aż w brzuchu burzy!
Co ja mam zrobić?
Któraś tak miała????
Jecie dalej???? Czy czym mam się napchana żeby chociaż 1h po posiłku wytrzymać!????
Miłej niedzieli:-)
Ja już się jutra nie mogę doczekać.
Mąż na rano do pracy,córka do przedszkolaobiad na jutro będę miała z dzisiaj.
Wpłynie kolejna wypłata i pewnie moja też więc będę mogła coś kupić dla małego tzn to co potrzebuje znalazłam dzisiaj smoczki,butelki pozwoliłam córce wybrać np. Smoczka itp.
No i laba jutro ahhhhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 11:24
-
Hejka, mój mały potwór wstał 0 6:00, więc od rana biegam. Na szczęście właśnie padł na małą drzemkę uff
Eksperyment z bułką dzisiaj nie był już tak udany od rana 90, a na śniadanie sprawdziłam inną bułkę z Lidla (paluch z ziarnami czy jakoś tak) i niestety wynik 131, to moje pierwsze przekroczenie po posiłku. Inna sprawa że wszamałam całego bo byłam taka głodna. Po 1,5 godz spadło do 84 no to kawkę sobie wypiłam ze spienionym mleczkiem
Obiadek u teściów więc nawet nie zaglądam do kuchni. I też nie mogę się doczekać poniedziałku bo z tym moim rozrabiaką to urwanie głowy... -
nick nieaktualnyJa już właśnie skończyłam jeść obiad za godz pomiar.
Szykowalismy ścianę w małym pokoiku bo przyszła fototapeta i będziemy Klein co mnie cieszy bo będzie zrobione a ja spale ten obiadek żeby potem moc zjeść lody:-) Potem spacer z dzieckiem bo rowerki chce pojeździć.
Mąż trochę zły bo chciał gdzieś na wycieczke jechać ale ja kompletnie pomysłu nie mamwszędzie wokół są góry trzeba Lazic a mi się nie uśmiecha Lazic
Ale wahania nastroju były chwilowe i Pokazałam że w domu też jest miło:-) -
nick nieaktualny
-
Ja dzis na czczo tez 90. Na wadze przybralam, brzuch mi urósł wydaje sie ale zmierzylam sie i nadal 91 w pasie
Zabka ja tak mialam. Z zegarkiem w reku siedziałam patrzac kiedy moge zjesc. Ale znalazlam sposob. Poprostu jak czulam glod to zalewalam go woda, nie jadlam godzine i wkoncu uczucie glodu znikalo a acetonu tez rano nie mialam. Najgorzej bylo jesc na bierzaco bo wtedy nie moglam sie pozbyc ssania. Teraz mam tak czasem do 11- 12 a później znow musze wmuszac w siebie.
Kamcia bylam w Intermarche i chialam kupic ta kiełbase czosnkowa co polecalas ale ona ma w składzie glukozeżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
Żabka ja też mam tak z moim głodem- ciągle mnie ssie. Są czasami dni, że jest jakby "mniej głodny", zdarza się
Ja jem co 2h, czasami przeciągnę trochę dłużej. A zaczęło się właśnie tak jakoś w 20 tc. Przyzwyczaisz się
żabka04 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dorinka wrote:Ja dzis na czczo tez 90. Na wadze przybralam, brzuch mi urósł wydaje sie ale zmierzylam sie i nadal 91 w pasie
Zabka ja tak mialam. Z zegarkiem w reku siedziałam patrzac kiedy moge zjesc. Ale znalazlam sposob. Poprostu jak czulam glod to zalewalam go woda, nie jadlam godzine i wkoncu uczucie glodu znikalo a acetonu tez rano nie mialam. Najgorzej bylo jesc na bierzaco bo wtedy nie moglam sie pozbyc ssania. Teraz mam tak czasem do 11- 12 a później znow musze wmuszac w siebie.
Kamcia bylam w Intermarche i chialam kupic ta kiełbase czosnkowa co polecalas ale ona ma w składzie glukoze
W intermarche polecam niedźwiedzia -robią na miejscu i na bank nie ma glukozy
Stąd zawsze podkreślam ze chodzi wędliny robione na miejscu
-
Dorinka wrote:No wlasnie o taka pytalam. Pani dala mi do przeczytania ksiazke z opisem ich wyrobow i chyba na 4 miejscu: glukoza. Wiec skulilam glowe i poszlam dalej a takiego mialam juz smaka
az jestem ciekawa, czy mówimy o tej samej kiełbasiebo przecież nie tylko ja je kupowałam i osobiscie przeglądałam skład każdej ich wędliny, jedynie w parówkach była skrobia, a tak tylko mięso , woda , sól i przyperawa np czosnek niedzwiedzi
jak będe któregos razu to znów poprosze o skład i zrobie zdjecie(jak sie uda oczywiscie) no i zjadałam po 2 szt takiej duzej kiełbasy
-
dorinka
aż nie wierzę, zeby inne kiełbasy robili(bo mialam wrażenie, ze skład ten sam musi być), ale jestem pewna, ze u nas nic cukrowego w skladzie nie ma-jadłam i dobre cukry tez dowodzą, ale z czystej ciekawości wgłębię sie w temat
na nogach nie dojde do intermarche wiec poczekam na okazję -
nick nieaktualnyZabuszka tule:-)
Jutro będzie lepszy dzień.
Po obiedzie fajny cukier aż 90! Zjadłam ziemniaki, buraczki i pałki pieczone z kurczaka 3szt.
Pojadłam.w nagrodę zjadłam aż 3szt delicji wiśniowych:-)
Przykleilismy foto na ścianę poskakalam poszłam zmierzyć cukier a tam 123:-(
Niby dobrze ale liczyłam że będzie mniej i wcisnąć lody bo po lodach miałam iść na spacer a tu dupa już nie zjem lodów.
No więc rodzinką zjadła a ja patrzyłam
Idę na dwór póki ładna pogoda bo chmury nadciągaja:-(