X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla
    Od razu pomyślałam że zjadłas kajzerke na noc :) bo to sami diabetolodzy radzą. ..

Izulla81 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu tule.
    Cieszę się że masz to już za sobą.
    Skup się teraz na Piotrusiu, sobie i mężu tamten dział zamknięty.
    I nie ukrywam tak jak Ci wcześniej pisałam nareście doznała spokoju oczywiście zostają ci jeszcze sprawy spadkowe.
    Teraz ty z bratem (ty pierwsza jeśli jesteś starsza) a potem załatw za Piotrusia jak się tylko urodzi żeby go nie ścigali.
    Myślę że cukier po jabłku to z dodatkiem mega stresu.
    Jestem z ciebie dumna że poszłaś na pogrzeb stawilas czoła tej rodzinie i jeszcze w ciąży jesteś.....
    Ja nie wiem czy bym doszła na pogrzeb.
    Odpoczywaj :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wam wspomniałam po mojej kolacji było 90 cukru.

Po 15 min od mierzenia zjadłam jeszcze raz to samo i tyle samo:-) bo byłam głodna.
    Przyszedł mąż dałam mu to samo na kolacje smakowało mu :-) powiedziałam z 40 min mówię że idę na spacer przy okazji lody kupie na jutro na deser ( chodzą za mną jakieś ciastka np. Delicja tak wiem zakaz!). Wróciłam że spaceru mierze cukier a tam 88!!!
    A tak miło na dworze cieplutko,spokój,szłam sobie powolutku ahhhhh mam nadzieję że będę dobrze spala:-)
    Dziś mi się śniły malutkie kotki czarno białe z czego jeden był martwy ciekawe co tej nocy mi się przyśni.
    Dobranoc

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    super wyniki ;)
    a mi sie w nocy snili uchodzcy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    A wy gdzie się podziały??????:-)

U mnie wyniki ok.
    Najgorsze ze tasiemiec się odezwał znowu :-) mija 30min od posiłku a ja znowu głodna i to tak aż w brzuchu burzy!:-(
    Co ja mam zrobić?
    Któraś tak miała????
    Jecie dalej???? Czy czym mam się napchana żeby chociaż 1h po posiłku wytrzymać!????
    Miłej niedzieli:-)

Ja już się jutra nie mogę doczekać.
    Mąż na rano do pracy,córka do przedszkola :-) obiad na jutro będę miała z dzisiaj.
    Wpłynie kolejna wypłata i pewnie moja też więc będę mogła coś kupić dla małego tzn to co potrzebuje znalazłam dzisiaj smoczki,butelki pozwoliłam córce wybrać np. Smoczka itp.
    No i laba jutro ahhhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 11:24

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Cisza bo pewnie wszystkie dobre cukry mają :)
    Ja nie mam takiego głoda w sobie :) rano jedzenie to dla mnie kara a co bym zezarla to zakazane

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jak ciotka pojedzie o 12, mąż na służbie i będzie jutro wiec dziś się lenie na kanapie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mój mały potwór wstał 0 6:00, więc od rana biegam. Na szczęście właśnie padł na małą drzemkę uff
    Eksperyment z bułką dzisiaj nie był już tak udany od rana 90, a na śniadanie sprawdziłam inną bułkę z Lidla (paluch z ziarnami czy jakoś tak) i niestety wynik 131, to moje pierwsze przekroczenie po posiłku :(. Inna sprawa że wszamałam całego bo byłam taka głodna. Po 1,5 godz spadło do 84 no to kawkę sobie wypiłam ze spienionym mleczkiem ;)
    Obiadek u teściów więc nawet nie zaglądam do kuchni. I też nie mogę się doczekać poniedziałku bo z tym moim rozrabiaką to urwanie głowy...

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już właśnie skończyłam jeść obiad za godz pomiar.
    Szykowalismy ścianę w małym pokoiku bo przyszła fototapeta i będziemy Klein co mnie cieszy bo będzie zrobione a ja spale ten obiadek żeby potem moc zjeść lody:-) Potem spacer z dzieckiem bo rowerki chce pojeździć.
    Mąż trochę zły bo chciał gdzieś na wycieczke jechać ale ja kompletnie pomysłu nie mam :-( wszędzie wokół są góry trzeba Lazic a mi się nie uśmiecha Lazic :-)
    Ale wahania nastroju były chwilowe i Pokazałam że w domu też jest miło:-):-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izula czyli nie jesz już bułki:-(
    Ja bym zjadła bułkę albo bagietke czosnkowa z biedronki:-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na czczo tez 90. Na wadze przybralam, brzuch mi urósł wydaje sie ale zmierzylam sie i nadal 91 w pasie :|

Zabka ja tak mialam. Z zegarkiem w reku siedziałam patrzac kiedy moge zjesc. Ale znalazlam sposob. Poprostu jak czulam glod to zalewalam go woda, nie jadlam godzine i wkoncu uczucie glodu znikalo a acetonu tez rano nie mialam. Najgorzej bylo jesc na bierzaco bo wtedy nie moglam sie pozbyc ssania. Teraz mam tak czasem do 11- 12 a później znow musze wmuszac w siebie.

Kamcia bylam w Intermarche i chialam kupic ta kiełbase czosnkowa co polecalas ale ona ma w składzie glukoze :|

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka dzieki spróbuję oszukać głód woda :-)
    No masakra.........właśnie zjadłam obiad sporo i co już gadam do męża że był dobry i jeszcze bym zjadła.
    Nic biorę się do roboty trzeba wspierać męża póki ma ochotę robić hihihi
    Do potem.......

• twardan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Żabka ja też mam tak z moim głodem- ciągle mnie ssie. Są czasami dni, że jest jakby "mniej głodny", zdarza się :) Ja jem co 2h, czasami przeciągnę trochę dłużej. A zaczęło się właśnie tak jakoś w 20 tc. Przyzwyczaisz się :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Ja dzis na czczo tez 90. Na wadze przybralam, brzuch mi urósł wydaje sie ale zmierzylam sie i nadal 91 w pasie :|

Zabka ja tak mialam. Z zegarkiem w reku siedziałam patrzac kiedy moge zjesc. Ale znalazlam sposob. Poprostu jak czulam glod to zalewalam go woda, nie jadlam godzine i wkoncu uczucie glodu znikalo a acetonu tez rano nie mialam. Najgorzej bylo jesc na bierzaco bo wtedy nie moglam sie pozbyc ssania. Teraz mam tak czasem do 11- 12 a później znow musze wmuszac w siebie.

Kamcia bylam w Intermarche i chialam kupic ta kiełbase czosnkowa co polecalas ale ona ma w składzie glukoze :|

W intermarche polecam niedźwiedzia -robią na miejscu i na bank nie ma glukozy
    Stąd zawsze podkreślam ze chodzi wędliny robione na miejscu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o taka pytalam. Pani dala mi do przeczytania ksiazke z opisem ich wyrobow i chyba na 4 miejscu: glukoza. Wiec skulilam glowe i poszlam dalej a takiego mialam juz smaka :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No wlasnie o taka pytalam. Pani dala mi do przeczytania ksiazke z opisem ich wyrobow i chyba na 4 miejscu: glukoza. Wiec skulilam glowe i poszlam dalej a takiego mialam juz smaka :(

az jestem ciekawa, czy mówimy o tej samej kiełbasie :) bo przecież nie tylko ja je kupowałam i osobiscie przeglądałam skład każdej ich wędliny, jedynie w parówkach była skrobia, a tak tylko mięso , woda , sól i przyperawa np czosnek niedzwiedzi
    jak będe któregos razu to znów poprosze o skład i zrobie zdjecie(jak sie uda oczywiscie :D ) no i zjadałam po 2 szt takiej duzej kiełbasy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie dzis nie odzywam bo mam jakus taki humor ze o wszystko chxe mi sie plakac jyz sobie z soba poradzic nie moge. ... Re hormony

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja sie nawet babek zapytałam a one ze u nich raczej kielbasy bez cukru nie znjade. Jak mozesz to zrob zdjęcie. Moze jeszcze kiedys bede gdzie indziej to zajrze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    aż nie wierzę, zeby inne kiełbasy robili(bo mialam wrażenie, ze skład ten sam musi być), ale jestem pewna, ze u nas nic cukrowego w skladzie nie ma-jadłam i dobre cukry tez dowodzą, ale z czystej ciekawości wgłębię sie w temat
    na nogach nie dojde do intermarche wiec poczekam na okazję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka tule:-)
    Jutro będzie lepszy dzień.
    Po obiedzie fajny cukier aż 90! Zjadłam ziemniaki, buraczki i pałki pieczone z kurczaka 3szt.:-)
    Pojadłam.w nagrodę zjadłam aż 3szt delicji wiśniowych:-)
    Przykleilismy foto na ścianę poskakalam poszłam zmierzyć cukier a tam 123:-(
    Niby dobrze ale liczyłam że będzie mniej i wcisnąć lody bo po lodach miałam iść na spacer a tu dupa już nie zjem lodów.
    No więc rodzinką zjadła a ja patrzyłam :-(
    Idę na dwór póki ładna pogoda bo chmury nadciągaja:-(

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ