WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dam szansę tej bułce fit bo po niej było ok.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka taka ta cukrzyca niewdzieczna... Jw tez czekam mam jesc cos na kolację ale mi sie nawet nie chce. Zjadlam kielbaske z grilla i kawalek ciasta bo tata ma imieniny i nie mierzylam po tym bo po co nastepny powod do placzu sobie tworzyc...ATeraz jakas kanapka albo 2 i tyle

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zabuszka żebyś wiedziała.
    Zjadłam na kolacje 2 szt kiełbasy nie Małek swojskiej smażonej z kromka białego chleba i musztarda poszłam na spacer i spacerowalam ok 40min wróciłam i cukier 92!!!!!!!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u mnie niestety tak bardzo spacery nie działają. Masz super cukry! Podziwiam tez za siły na tyle spacerków

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamciu staram się od jutra dojdzie jeszcze poranny spacer do przedszkola.
    Sprawdzę jeszcze po 2h z ciekawości po tej kiełbasie jaki wynik
    Czy nie ma sensu? Któraś sprawdzała?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka czasem sprawdzam po 2h jak coś tłustego jadłam i pod warunkiem że wcześniej już czegoś nie pozarlam ale nic złego po kielbasie nie wylapalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzę odezwę się później idę się wykąpać póki mąż z córką sobie grają w piłke

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam po 2h jest 78:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiłam ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte u gina. Byc moze bedzie to przedostatnia :)

Dziewczyny ja od tyg siedze u tesciowej z powodu tego remontu i koge stwierdzić jedno - nigdy w zyciu mieszkania z tesciami.
    W dodatku mam nerwy bo kupilismy wczoraj farbe do malowania. Drzwi wewnetrzne mamy biale z lekka struktura drewna w kolorze baaaaardzo jasnej szarosci wiec farbe chcialam czysto szarą. Kupilam dulux easycare w kolorze szlachetna platyna. W katalogu piekny szary, w sklepie we wzorniku jeszcze lepszy a na fragmencie sciany w domu mam wrazenie ze wpada w błękit :/ 130zl - 5l farby a cos mi kolor nie podchodzi. Mam nadzieje ze po pomalowaniu calej sciany bedzie wygladal lepiej i z drzwiami bedzie ok.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, widzę, ze nie tylko ja mam bzika na punkcie idealnego odcienia farby ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z cukrem 87 :)
    Dorinka nie zazdroszczę mieszkania u teściów, ale już zapewne nie długo i będziecie mogli wrócić do swojego pięknego wyremontowanego mieszkanka :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh mieszkanie z tesciami .... ksiazke mozna pisac -ja nie chce takiej krzywdy zrobic swoim dzieciom. ja wczoraj kakao na wieczorek i rano 81 za oknem brzydko i brzuch mnie boli i krzyz nic donoszona juz jest to mozemy rodzic (tak synek sie urodzil wlasnie) chociaz chcialam jeszcze w srode zakupy zrobic:P:D

Rudzina lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, juz tak doczekać się nie możesz, ze jak na złość mały jeszcze posiedzi :) u ciebie takie piekne cukry na zakończenie 9 miesięcy ;)

ja na szczeście mam tesciow ponad 600 km od siebie, na odległość też potrafia czasem namieszać, ale nie wyobrażam sobie , bym musiała z nimi mieszkać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jestem wsciekla o ten odcien :) Ja wiem ze moze byc delikatna roznica miedzy wzornikiem a rzeczywistoscia ale bez przesady. Rozumiem kolor ciemniejszy niz na wzorniku itd ale miedzy czystym szarym a wpadajacym w blekitny jest roznica :) Tym bardziej ze nie bralam jakiejs taniochy a porzadna farbe. Zobacze jak pomaluja. Mam nadzieje ze sie przekonam bo jak nie to pewnie wytrzymam kilka miesiecy az mnie wkoncu nerwy wezmą i kupie nowy kolor :) :P

Twardan ja maja tesciowa bardzo lubie - ale na odległość. Teraz czuje sie jakbym miala przywoitke kolo siebie. Nie moge z mezem slowa zamienic zeby sie nie wtracila, siedze na kompie to mi wisi na ramieniu i patrzy co robie, wyjad mi rzeczy (nie o to chodzi ze żałuję jej ale ide na zakupy i pytam czy kupic wiecej sera czy wiedliny - nie bo oni tego nie lubia i nie beda. A nastepnego dnia wstaje i nie mam wedliny na sniadanie bo sobie kanapki do pracy zrobili). Zrobilam sernik cukrzycowy to zjadlam kawaleczek bo wciagnela blache praktycznie w dzien. I oni pozniej siedza i jedza ciasteczka w czekoladzie a ja patrze i ki język ucieka. Wzieli sobie do pracy moj chleb cukrzycowy. Dobrze ze brat nie posluchal ze nie chce i przyniosl mi nowy. Ona jakby nie rozumie ze ja nie moge jesc wszystkiego co lezy w lodowce. Zjadla mi wedline bo przeciez jest w lodowce inna - no jest krakowska z glukoza.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    jestem taka sama :) odcien farby czy zasłony -a dokładnie rozczarowanie nim-mógłby mnie doprowadzić do szału :) tymi drogimi farbami i tak malujemy zawsze dwie warstwy-wtedy bardzo często odcień zgadza się ze wzornikiem
    ostatnio mąż szopkę budował na działce-jak wróciłam do niego tak mnie efekt wkurzył, a dokładnie niedoróbki i sam fakt, ze robiła sam i na mnie nie czekał, że w odwecie mąż rozebrał 90 % i na nowo zlożył!!wiem, ze to działka i głupia szopka, ale poczucie, ze zawsze będę ja widzieć to mnie zezłościło!!!
    ja nawet farbę dobierałam do odcienia na panelu podłogowym :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię Dorinka rozumiem! Ja też lubię moją teściową, ale jakbym miała z nią spędzać tyle czasu ( i to jeszcze u niej) to bym się załamała. Nawet nie chciałabym mieszkać już z moimi rodzicami. Małżeństwo musi być same, dla dobra psychicznego wszystkich. A jeśli chodzi o wyjadanie jedzenia to mnie nawet cholera bierze, jak mój Paweł wyżera coś, co jest dla mnie-bez cukru, a swojego nie. Przecież on może zjeść coś innego, a ja już nie. Doskonale wiem jak to irytuje :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż pyta się, czy może coś zjeść 'mojego"
    chociaż nie raz złapałam go na chrupaniu-okazuje się , ze podjada moje orzechy , które mam do porannej kawy ;) zawsze twierdzi, że je rodzynki - no ale te przecież nie chrupią :)
    zasada jest jedna- dla mnie porcja musi zostać i nie może zjeść ostatniej sztuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plogolnie je to samo co ja ale nigdy nie zje tyle zeby dla mnie mialo braknac :) Predzej sam sucha bulke zje zeby tylko mnie nie zabraklo. I o ten zjedzony chleb zwrocil tesciowej uwage ze nie moze byc tak zeby dla mnie zabraklo :) Jak jedli ciasteczka i mu pod nos podsuwala to tez powiedział ze jak dla mnie nie zostalo nic odpowiedniego to on nie bedzie mi robil smaka i jadl :) wtedy tesciowej sie troche wstyd zrobilo ze cala blache sernika sama wpierniczyla. I jeszcze marudzic zaczela ze ja utucze tymi ciastami to jej zie zapytalam kto jej kaze wpierniczac kawał ciasta za kazdym razem jak lodówkę otwiera. Ja jakos jem i nie tyje :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, najwazniejsze , ze masz wsparcie męza :) chwalę go za to :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ