Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dam szansę tej bułce fit bo po niej było ok.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka taka ta cukrzyca niewdzieczna... Jw tez czekam mam jesc cos na kolację ale mi sie nawet nie chce. Zjadlam kielbaske z grilla i kawalek ciasta bo tata ma imieniny i nie mierzylam po tym bo po co nastepny powod do placzu sobie tworzyc...ATeraz jakas kanapka albo 2 i tyle

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zabuszka żebyś wiedziała.
    Zjadłam na kolacje 2 szt kiełbasy nie Małek swojskiej smażonej z kromka białego chleba i musztarda poszłam na spacer i spacerowalam ok 40min wróciłam i cukier 92!!!!!!!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u mnie niestety tak bardzo spacery nie działają. Masz super cukry! Podziwiam tez za siły na tyle spacerków

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamciu staram się od jutra dojdzie jeszcze poranny spacer do przedszkola.
    Sprawdzę jeszcze po 2h z ciekawości po tej kiełbasie jaki wynik
    Czy nie ma sensu? Któraś sprawdzała?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka czasem sprawdzam po 2h jak coś tłustego jadłam i pod warunkiem że wcześniej już czegoś nie pozarlam ale nic złego po kielbasie nie wylapalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzę odezwę się później idę się wykąpać póki mąż z córką sobie grają w piłke

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam po 2h jest 78:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiłam ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte u gina. Byc moze bedzie to przedostatnia :)

Dziewczyny ja od tyg siedze u tesciowej z powodu tego remontu i koge stwierdzić jedno - nigdy w zyciu mieszkania z tesciami.
    W dodatku mam nerwy bo kupilismy wczoraj farbe do malowania. Drzwi wewnetrzne mamy biale z lekka struktura drewna w kolorze baaaaardzo jasnej szarosci wiec farbe chcialam czysto szarą. Kupilam dulux easycare w kolorze szlachetna platyna. W katalogu piekny szary, w sklepie we wzorniku jeszcze lepszy a na fragmencie sciany w domu mam wrazenie ze wpada w błękit :/ 130zl - 5l farby a cos mi kolor nie podchodzi. Mam nadzieje ze po pomalowaniu calej sciany bedzie wygladal lepiej i z drzwiami bedzie ok.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, widzę, ze nie tylko ja mam bzika na punkcie idealnego odcienia farby ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z cukrem 87 :)
    Dorinka nie zazdroszczę mieszkania u teściów, ale już zapewne nie długo i będziecie mogli wrócić do swojego pięknego wyremontowanego mieszkanka :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh mieszkanie z tesciami .... ksiazke mozna pisac -ja nie chce takiej krzywdy zrobic swoim dzieciom. ja wczoraj kakao na wieczorek i rano 81 za oknem brzydko i brzuch mnie boli i krzyz nic donoszona juz jest to mozemy rodzic (tak synek sie urodzil wlasnie) chociaz chcialam jeszcze w srode zakupy zrobic:P:D

Rudzina lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, juz tak doczekać się nie możesz, ze jak na złość mały jeszcze posiedzi :) u ciebie takie piekne cukry na zakończenie 9 miesięcy ;)

ja na szczeście mam tesciow ponad 600 km od siebie, na odległość też potrafia czasem namieszać, ale nie wyobrażam sobie , bym musiała z nimi mieszkać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jestem wsciekla o ten odcien :) Ja wiem ze moze byc delikatna roznica miedzy wzornikiem a rzeczywistoscia ale bez przesady. Rozumiem kolor ciemniejszy niz na wzorniku itd ale miedzy czystym szarym a wpadajacym w blekitny jest roznica :) Tym bardziej ze nie bralam jakiejs taniochy a porzadna farbe. Zobacze jak pomaluja. Mam nadzieje ze sie przekonam bo jak nie to pewnie wytrzymam kilka miesiecy az mnie wkoncu nerwy wezmą i kupie nowy kolor :) :P

Twardan ja maja tesciowa bardzo lubie - ale na odległość. Teraz czuje sie jakbym miala przywoitke kolo siebie. Nie moge z mezem slowa zamienic zeby sie nie wtracila, siedze na kompie to mi wisi na ramieniu i patrzy co robie, wyjad mi rzeczy (nie o to chodzi ze żałuję jej ale ide na zakupy i pytam czy kupic wiecej sera czy wiedliny - nie bo oni tego nie lubia i nie beda. A nastepnego dnia wstaje i nie mam wedliny na sniadanie bo sobie kanapki do pracy zrobili). Zrobilam sernik cukrzycowy to zjadlam kawaleczek bo wciagnela blache praktycznie w dzien. I oni pozniej siedza i jedza ciasteczka w czekoladzie a ja patrze i ki język ucieka. Wzieli sobie do pracy moj chleb cukrzycowy. Dobrze ze brat nie posluchal ze nie chce i przyniosl mi nowy. Ona jakby nie rozumie ze ja nie moge jesc wszystkiego co lezy w lodowce. Zjadla mi wedline bo przeciez jest w lodowce inna - no jest krakowska z glukoza.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    jestem taka sama :) odcien farby czy zasłony -a dokładnie rozczarowanie nim-mógłby mnie doprowadzić do szału :) tymi drogimi farbami i tak malujemy zawsze dwie warstwy-wtedy bardzo często odcień zgadza się ze wzornikiem
    ostatnio mąż szopkę budował na działce-jak wróciłam do niego tak mnie efekt wkurzył, a dokładnie niedoróbki i sam fakt, ze robiła sam i na mnie nie czekał, że w odwecie mąż rozebrał 90 % i na nowo zlożył!!wiem, ze to działka i głupia szopka, ale poczucie, ze zawsze będę ja widzieć to mnie zezłościło!!!
    ja nawet farbę dobierałam do odcienia na panelu podłogowym :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię Dorinka rozumiem! Ja też lubię moją teściową, ale jakbym miała z nią spędzać tyle czasu ( i to jeszcze u niej) to bym się załamała. Nawet nie chciałabym mieszkać już z moimi rodzicami. Małżeństwo musi być same, dla dobra psychicznego wszystkich. A jeśli chodzi o wyjadanie jedzenia to mnie nawet cholera bierze, jak mój Paweł wyżera coś, co jest dla mnie-bez cukru, a swojego nie. Przecież on może zjeść coś innego, a ja już nie. Doskonale wiem jak to irytuje :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż pyta się, czy może coś zjeść 'mojego"
    chociaż nie raz złapałam go na chrupaniu-okazuje się , ze podjada moje orzechy , które mam do porannej kawy ;) zawsze twierdzi, że je rodzynki - no ale te przecież nie chrupią :)
    zasada jest jedna- dla mnie porcja musi zostać i nie może zjeść ostatniej sztuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plogolnie je to samo co ja ale nigdy nie zje tyle zeby dla mnie mialo braknac :) Predzej sam sucha bulke zje zeby tylko mnie nie zabraklo. I o ten zjedzony chleb zwrocil tesciowej uwage ze nie moze byc tak zeby dla mnie zabraklo :) Jak jedli ciasteczka i mu pod nos podsuwala to tez powiedział ze jak dla mnie nie zostalo nic odpowiedniego to on nie bedzie mi robil smaka i jadl :) wtedy tesciowej sie troche wstyd zrobilo ze cala blache sernika sama wpierniczyla. I jeszcze marudzic zaczela ze ja utucze tymi ciastami to jej zie zapytalam kto jej kaze wpierniczac kawał ciasta za kazdym razem jak lodówkę otwiera. Ja jakos jem i nie tyje :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, najwazniejsze , ze masz wsparcie męza :) chwalę go za to :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ