Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam was ja dziś na czczo miałam 93 a mam insulinę na noc 2j. Na kolacje zjadłam 2 kromki chleba dla diabetyków z 2 plastrami gotowanej piersi z kurczaka i ogorkiem. Kurcze co zrobić by zbić do 86chociaż. Zawsze mam około 93-96. Za to po posilkowa jest w normie koło 100-110
-
ScarlettKate wrote:Witam was ja dziś na czczo miałam 93 a mam insulinę na noc 2j. Na kolacje zjadłam 2 kromki chleba dla diabetyków z 2 plastrami gotowanej piersi z kurczaka i ogorkiem. Kurcze co zrobić by zbić do 86chociaż. Zawsze mam około 93-96. Za to po posilkowa jest w normie koło 100-110
ja jak przez kilka dni miałam 90 i coś , to miała,m zwiekszac insulinę na noc, obecnie biore 3j -
nick nieaktualnyScarlettKate wrote:Witam was ja dziś na czczo miałam 93 a mam insulinę na noc 2j. Na kolacje zjadłam 2 kromki chleba dla diabetyków z 2 plastrami gotowanej piersi z kurczaka i ogorkiem. Kurcze co zrobić by zbić do 86chociaż. Zawsze mam około 93-96. Za to po posilkowa jest w normie koło 100-110
Ja bym tak sprobowala zjeść jedna kromke i zobaczysz jaki wynik będzie.
Zjedz dwie kolacje np. Kromke o 18-19 i druga kolacje kromke np 21-22.
Sprawdź jaki wynik.
Ale to tylko moja teoria nie mam insuliny na noc -
nick nieaktualny
-
A jeśli chodzi o kwestię cukru rano to ja bez insuliny kombinuję z wieczorną przekąską. Czyli kolacja ok 20:00 i dodatkowo około 22:30 ostatnio wypróbowałam bułkę zamiast chlebka żytniego i jednorazowi się sprawdziło. Ale tu na pewno trzeba pokombinować.
dużo dziewczyn na noc je ser żółty i jogurt, kegir albo mleko bo to na dłużej wystarcza -
Izulla Ja mam insulinę od 10 tc i mimo to moje poranne cukry wahają się 77-88
A co do nocnej bułki -owszem, wielu diabradzi jeść ja ze względu na poranne ketony, moja diablo zdecydowanie nie. Ale fakt że kajzerka jednej pomaga a innej szkodzi. Jedna z dziewczyn przez bułkę miała w nocy cukier wysoki , inna pozbyla się ketonow, jeszcze innej przestało to służyć po miesiącu. ..nie ma zasady. Ha się bułki boję jak ognia -
nick nieaktualnyDziewczyny co ja robie zle?
Rano bardzo wczesnie bo synek sie obudzil zjadlam 2 kawalki suchego chrupkiego pieczywa żytniego po godzinie zmierzyłam i miałam wynik 5.6
Potem położyłam sie spac kiedy synek już zasnął...
Po wstaniu od ostatniego posiłku mineły ponad 3 godziny i już czułam głód.
Zjadłam 3 kromki tego pieczywa chrupkiego delikatnie posmarowanego i położone było sałata,pomidor i szczypiorek... Po godzinie kiedy zmierzyłam miałam już 9.2 !Co ja robie nie tak???
-
Może 3 h przerwy to za mało? Ja np zjadam o 9 chleb i o 12 ale w międzyczasie coś małego zjadam. Zazwyczaj kupna kaszkę 100 g
Potem posiłek mam o 15
Ale między 12 a 15 znów coś małego zjadam najczęściej jest to jabłko
O 18 zjadam treściwa obiadokolacje ale między 15 a 18 zjadam drugą porcję kaszki (choć nie zawsze. Czasem wafelek ). Ale między posiłkami są u mnie przekąski -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Może 3 h przerwy to za mało? Ja np zjadam o 9 chleb i o 12 ale w międzyczasie coś małego zjadam. Zazwyczaj kupna kaszkę 100 g
Potem posiłek mam o 15
Ale między 12 a 15 znów coś małego zjadam najczęściej jest to jabłko
O 18 zjadam treściwa obiadokolacje ale między 15 a 18 zjadam drugą porcję kaszki (choć nie zawsze. Czasem wafelek ). Ale między posiłkami są u mnie przekąskiPrzecież nie jadam nic takiego aby az tak to roslo.... A musze 4 razy dziennie mierzyc ten cukier i liczylam ze tak to rozplanuje ze poranny bede miala szybko z glowy potem kolejny miedzy obiadem a tym co zjadlam rano....
Piszesz ze i tak miedzy czasie cos tam zjesz a ja sobie na to nie moge pozwolic bo urosnie juz mi w ogole powyzej 10 jesli dodam potem do tego obiad.... -
nick nieaktualny