X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kartka wygląda tak jak w tym okolicznym tylko i nas wszędzie glukoza lub laktoza byla :/ Reszta skladu taka sama.

Twatdan ja tez wciagnelam dzis loda. I zaluje bo zjadlam smietankowego a moglam wziąść jakiegoś sorbetowego. Nastepnym razem bedzow wodny :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Kamcia kartka wygląda tak jak w tym okolicznym tylko i nas wszędzie glukoza lub laktoza byla :/ Reszta skladu taka sama.

Twatdan ja tez wciagnelam dzis loda. I zaluje bo zjadlam smietankowego a moglam wziąść jakiegoś sorbetowego. Nastepnym razem bedzow wodny :)

dlatego ci mówilam, ze w składzie ja na pewno glukozy nie wyczytałam, ale jadam te kiełbasy wiec na bank nie ma ram nic co cukier podnosi
    albo któreś spisy kłamia, albo inaczej u nas robią

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale jezeli to sa ich wyroby to na moj rozum wszedzie powinien byc ten sam. Nie dosc ze bez cukru to jeszcze taka pyszna czosnkowa. Szczesciaro ze masz na wyciagniecie reki takie dobrodziejstwa :) Ja juz zapomnialam jak kielbasa smakuje :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Dlatego z czystym sumieniem polecalam te kiełbaski. A u ciebie taka niespodzianka. ..ja małej z czystym sumieniem ich szyneczke dawałam
    Nie mam gdzie indziej porównać składu. Kiedyś zauważyłam ze jednak z różnych miejsc różnie to smakuje tzn ciotka u nas robiła zapasy kiełbasy bo nasza -choć niby ta sama -była lepsza w smaku. Wiec może nie wszędzie robią tak samo
    Ale ty juz niedługo najesz się kiełbaski

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i padam na pysk.
    Poczytałem was wcześniej ale nie pamiętam co i jak:-(
    Wybaczcie moja pamięć sięga....... ;-(
    No więc rano polecialam z moczem do labo przy okazji zrobiłam morfologia,tsh,ft4.
    W tygodniu szykują mi się wizyty u endo,diablo i kardiolog (echo serca).
    Wpadłam wbilas się w kolejkę i zdążyłam jeszcze córkę do przedszkola zawieźć autem bo musiałam ja że sobą wziąść.
    Potem polecialam do galerii do pepco i innych sklepach.
    Kupiłam córce rajatuzki cienkie do sukienek,mężowi bluzki sobie też a juniorów pieluche tetrowa w słonie :-)
    Potem poszłam na big maca samaaaaaaaaa tak samaaaaaaaaa spalilam w galerii go bo szukałam sobie butów nowych adidasow ale ucieklam bo rozmiar 42!!!! Na mnie pasował i się wystraszylam.
    Z corkq w ciąży też mi noga urosła ale teraz wrrrr
    Potem polecialam po córkę do przedszkola i prosto do mamy.
    U mamy posprzatalam w aucie jak nowy wygląda. Dostałam dla synka podusie,kolderke nowa i dwa komplety pościeli(jutro się pochwalę fotka). I walowke szynkę,polędwica wędzone swojskie i mięcho schab :-) Jutro schabowe robię na obiad hihihi
    Oraz ciasto Raffaelo te co ostatnio tzn kiedyś wcinalam.
    Tak mam dzień rozbity że moje posiłki są o różnych porach.
    Cukry są ok.
    Ale nie mam siły padam na twarz.
    Dojechałam do swojego domu musiałam pod blokiem siedzieć w aucie 20min bo była burza konkretną córka sobie smacznie spala.
    Nie dawno weszłam na chatę i dopiero zjadłam kolacje :-(
    Chyba zaraz pójdę spać ta pogoda jest.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 20:17

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Żabka że żyjesz ::D

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię Żabka, ja wczoraj kupiłam klapki japonki w cropptown. Ale damskie były za wąskie i za małe to kupiłam męskie 42. Mąż się śmiał że po ciąży będą dla niego.
    Dobrze że kosztywały 30 zł bo inaczej nigdy bym nie kupiła 42 rozmiaru haha o i to męskiego

qb3c9vvjjupev46c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jeatem i ja ale sie naczekalam na ta wizyte.. Opoznienie bylo godzinne i teraz zjadlam i malybsie wypycha ze czuje i dolem i brzuch caly skacze.
    Ma jakies 2700 czyli jak dla mnie w sam raz i rozwarcie na palec jestt tak ze rodzic moge jutro albo i za tydZień sie okaże. Jak nic nie zadziala to jeszcze 27 mam kontrol ale nie chcialabym jej zaliczyc. Skierowanie na szpital mam i to wsjjo

kamciaelcia, Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas waga podobna, tylko u mnie zero rozwarcia ;)

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja dzis 78 i acetonu brak. Mimo ze wczoraj mialam totalny dzien na niejedzenie i jadlam co 2-2.5h :)
    Dzis ide uskuteczniac sprzątanie w domu :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na czczo 90, ketonów brak
    planujemy chyba dzisiaj wyjazd na zakupy tzn ubrac męża i troszkę mnie( ja trochę bo nie opłaca się robić zakupów w ciąży)
    potrzebuję jeansy ciązowe, noszę jeszcze te nieciążowe, podwijam pod brzuchem, ale tak szczerze to juz mi ciut cisnie i że bluzki robia się krótsze, wywinięcie widać
    wczoraj "posprzątałam" w swojej szafce i wyrzuciłam tylko 1 rzecz...koszulki na lato mam, jedna tylko sukienkę, brak jeansów , leginsy przedciązowe lepiej leżą niż ciązowe, więc mam zapas
    ale sie nachodzimy...a ja nie mam pomysłu co do zarcia spakować...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja na czczo 84 a na drugiej było 94!
    Po śniadaniu 101:-)
    Byłam już w sklepie po ziemniaki na obiad po południu pójdę na spacer z córką to resztę dokupić co mi brakuje.
    Jutro święto i sklepy zamknięte!
    Od rana w biegu.
    Teraz usiadłam zjadłam cześć drugiego śniadania. Świeczka krome chleba z serkiem topionym i pomidorem. Zagryzlam śliwka :-)
    Chciałam jeszcze Kaszke smakije zjeść ale wymieklam bo nie wiem jakie to cukry by były więc czekam godz:-)

Miłego dnia:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Jakie jutro święto ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem ;;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a sie witam w coraz gorszym humorze. Wczoraj kanapk o 22 ( po niej 115) a dzis rano cukier 100!!!! Czyli kanapka nie działa a tendencja coraz gorsza.. Chyba nie moge dostać insuliny w 39t???. Dzis spróbuje kakao gorzkie bo kajzerka które niektóre jedzą wywali mi w kosmos na pewno.. Jakieś jeszcze inne rady? Cała ciąże miałam problemy po posiłkach nigdy na czczo:(

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga
    Zjedz może wcześniej niż 22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żabka
    Dobrze ze a dziś zakupy zaplanowalam :) nie wiedziałabym że święto. Że zimna Zośka to tak -bo imieniny teściowej
    A co do twojego na czczo
    ja wtedy zmierzylabym 3 raz. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a z czym ta kanapka???
    Tak jak Kamcia radzi zjedz wcześniej ta kanapkę:-)
    Ja najpóźniej jem 21:30 taka kanapkę..
    Wczoraj zjadłam tylko 1/2 nie dałam rady wepchac na siłę, późno zjadłam kolacje przez to siedzenie w aucie (burza) o nie miałam miejsca.

Tak Kamcia kup schabowe bo braknie a sklepy zamknięte:-)
    Dzisiaj kartki czytałam na szybach w sklepach :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Nie uwierzysz
    Dziś jajo sadzone i frytki
    Jutro też pewnie :) ustaliliśmy z mężem ze narazie schabowe niet
    Szparagów juz nie było :( dobrze ze wczoraj kupiłam jeden pęczek w zapasie :) truskawki juz spakowalam. Zjem w galerii :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie kupiłam truskawek bo nie było w tych sklepach ani pod namiotem bie sprzedawali a jak na złość mi się chce truskawek:-(
    Muszę się zadowolić ciastem od mamy i kupiłam dzisiaj ciasteczka owsiane.
    Marzy mi się dżem hihihi

A jajko sadzone ostatnio jadłam z warzywami na parze więc teraz ja pojem schabowych a ty jajka hahahah

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ