Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia kartka wygląda tak jak w tym okolicznym tylko i nas wszędzie glukoza lub laktoza byla
Reszta skladu taka sama.
Twatdan ja tez wciagnelam dzis loda. I zaluje bo zjadlam smietankowego a moglam wziąść jakiegoś sorbetowego. Nastepnym razem bedzow wodny -
Dorinka wrote:Kamcia kartka wygląda tak jak w tym okolicznym tylko i nas wszędzie glukoza lub laktoza byla
Reszta skladu taka sama.
Twatdan ja tez wciagnelam dzis loda. I zaluje bo zjadlam smietankowego a moglam wziąść jakiegoś sorbetowego. Nastepnym razem bedzow wodny
dlatego ci mówilam, ze w składzie ja na pewno glukozy nie wyczytałam, ale jadam te kiełbasy wiec na bank nie ma ram nic co cukier podnosi
albo któreś spisy kłamia, albo inaczej u nas robią -
Dorinka
Dlatego z czystym sumieniem polecalam te kiełbaski. A u ciebie taka niespodzianka. ..ja małej z czystym sumieniem ich szyneczke dawałam
Nie mam gdzie indziej porównać składu. Kiedyś zauważyłam ze jednak z różnych miejsc różnie to smakuje tzn ciotka u nas robiła zapasy kiełbasy bo nasza -choć niby ta sama -była lepsza w smaku. Wiec może nie wszędzie robią tak samo
Ale ty juz niedługo najesz się kiełbaski -
nick nieaktualnyJestem i padam na pysk.
Poczytałem was wcześniej ale nie pamiętam co i jak:-(
Wybaczcie moja pamięć sięga....... ;-(
No więc rano polecialam z moczem do labo przy okazji zrobiłam morfologia,tsh,ft4.
W tygodniu szykują mi się wizyty u endo,diablo i kardiolog (echo serca).
Wpadłam wbilas się w kolejkę i zdążyłam jeszcze córkę do przedszkola zawieźć autem bo musiałam ja że sobą wziąść.
Potem polecialam do galerii do pepco i innych sklepach.
Kupiłam córce rajatuzki cienkie do sukienek,mężowi bluzki sobie też a juniorów pieluche tetrowa w słonie
Potem poszłam na big maca samaaaaaaaaa tak samaaaaaaaaa spalilam w galerii go bo szukałam sobie butów nowych adidasow ale ucieklam bo rozmiar 42!!!! Na mnie pasował i się wystraszylam.
Z corkq w ciąży też mi noga urosła ale teraz wrrrr
Potem polecialam po córkę do przedszkola i prosto do mamy.
U mamy posprzatalam w aucie jak nowy wygląda. Dostałam dla synka podusie,kolderke nowa i dwa komplety pościeli(jutro się pochwalę fotka). I walowke szynkę,polędwica wędzone swojskie i mięcho schabJutro schabowe robię na obiad hihihi
Oraz ciasto Raffaelo te co ostatnio tzn kiedyś wcinalam.
Tak mam dzień rozbity że moje posiłki są o różnych porach.
Cukry są ok.
Ale nie mam siły padam na twarz.
Dojechałam do swojego domu musiałam pod blokiem siedzieć w aucie 20min bo była burza konkretną córka sobie smacznie spala.
Nie dawno weszłam na chatę i dopiero zjadłam kolacje
Chyba zaraz pójdę spać ta pogoda jest.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 20:17
-
Pocieszę Cię Żabka, ja wczoraj kupiłam klapki japonki w cropptown. Ale damskie były za wąskie i za małe to kupiłam męskie 42. Mąż się śmiał że po ciąży będą dla niego.
Dobrze że kosztywały 30 zł bo inaczej nigdy bym nie kupiła 42 rozmiaru haha o i to męskiegożabka04 lubi tę wiadomość
-
Hej jeatem i ja ale sie naczekalam na ta wizyte.. Opoznienie bylo godzinne i teraz zjadlam i malybsie wypycha ze czuje i dolem i brzuch caly skacze.
Ma jakies 2700 czyli jak dla mnie w sam raz i rozwarcie na palec jestt tak ze rodzic moge jutro albo i za tydZień sie okaże. Jak nic nie zadziala to jeszcze 27 mam kontrol ale nie chcialabym jej zaliczyc. Skierowanie na szpital mam i to wsjjokamciaelcia, Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość
-
ja na czczo 90, ketonów brak
planujemy chyba dzisiaj wyjazd na zakupy tzn ubrac męża i troszkę mnie( ja trochę bo nie opłaca się robić zakupów w ciąży)
potrzebuję jeansy ciązowe, noszę jeszcze te nieciążowe, podwijam pod brzuchem, ale tak szczerze to juz mi ciut cisnie i że bluzki robia się krótsze, wywinięcie widać
wczoraj "posprzątałam" w swojej szafce i wyrzuciłam tylko 1 rzecz...koszulki na lato mam, jedna tylko sukienkę, brak jeansów , leginsy przedciązowe lepiej leżą niż ciązowe, więc mam zapas
ale sie nachodzimy...a ja nie mam pomysłu co do zarcia spakować... -
nick nieaktualnyHej.
Ja na czczo 84 a na drugiej było 94!
Po śniadaniu 101:-)
Byłam już w sklepie po ziemniaki na obiad po południu pójdę na spacer z córką to resztę dokupić co mi brakuje.
Jutro święto i sklepy zamknięte!
Od rana w biegu.
Teraz usiadłam zjadłam cześć drugiego śniadania. Świeczka krome chleba z serkiem topionym i pomidorem. Zagryzlam śliwka
Chciałam jeszcze Kaszke smakije zjeść ale wymieklam bo nie wiem jakie to cukry by były więc czekam godz:-)
Miłego dnia:-) -
Hej a sie witam w coraz gorszym humorze. Wczoraj kanapk o 22 ( po niej 115) a dzis rano cukier 100!!!! Czyli kanapka nie działa a tendencja coraz gorsza.. Chyba nie moge dostać insuliny w 39t???. Dzis spróbuje kakao gorzkie bo kajzerka które niektóre jedzą wywali mi w kosmos na pewno.. Jakieś jeszcze inne rady? Cała ciąże miałam problemy po posiłkach nigdy na czczo:(
-
nick nieaktualnyAga a z czym ta kanapka???
Tak jak Kamcia radzi zjedz wcześniej ta kanapkę
Ja najpóźniej jem 21:30 taka kanapkę..
Wczoraj zjadłam tylko 1/2 nie dałam rady wepchac na siłę, późno zjadłam kolacje przez to siedzenie w aucie (burza) o nie miałam miejsca.
Tak Kamcia kup schabowe bo braknie a sklepy zamknięte:-)
Dzisiaj kartki czytałam na szybach w sklepach -
Żabka
Nie uwierzysz
Dziś jajo sadzone i frytki
Jutro też pewnieustaliliśmy z mężem ze narazie schabowe niet
Szparagów juz nie byłodobrze ze wczoraj kupiłam jeden pęczek w zapasie
truskawki juz spakowalam. Zjem w galerii
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja właśnie nie kupiłam truskawek bo nie było w tych sklepach ani pod namiotem bie sprzedawali a jak na złość mi się chce truskawek:-(
Muszę się zadowolić ciastem od mamy i kupiłam dzisiaj ciasteczka owsiane.
Marzy mi się dżem hihihi
A jajko sadzone ostatnio jadłam z warzywami na parze więc teraz ja pojem schabowych a ty jajka hahahah