X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tak mi sie dzis spac chce straszny dzien... Ja jestem cisnieniowcem i spadki to u mnie dzien zombi

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje zjesc wasza kanapke albo makaron wieczorny i zobaczmy...

Co do porodu moja gin powiedziala zw wywoluja w dzien terminow u cukrzykow nawet bez insuliny. Ale w szpitalu gdzie bede rodzic powiedzieli ze to zalezy od wagi dziecka, lozyska i wod plodowych wiec zebym sie nie nastawiala na 100%. Takze nie wiem..

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Sprobuje zjesc wasza kanapke albo makaron wieczorny i zobaczmy...

Co do porodu moja gin powiedziala zw wywoluja w dzien terminow u cukrzykow nawet bez insuliny. Ale w szpitalu gdzie bede rodzic powiedzieli ze to zalezy od wagi dziecka, lozyska i wod plodowych wiec zebym sie nie nastawiala na 100%. Takze nie wiem..

a co do tej pory na noc jadłaś(a nawet 2-3 posilki wstecz)?
    a co do porodu to mnie opinia twojego lekarza przekonuje do tego, co sama zaczełam stwierdzać-boja się dużego dziecka(co natomiast uznaje sie za powiklanie cukrzycy), a w każdym przypadku przepływy, stan wód i łożyska musza być juz monitorowane na końcówce każdej ciązy, zwlaszcza troszke przenoszonej...diab mi mówiła, ze skoki cukru powoduja zmiany w łożysku, ale my mamy sie tym nie martwić przy naszych dobrych wynikach
    ja od poczatku wiem, ze będę miała cc, a zatem planowane wcześniej (za pierwszym razem 38+4) stąd często wypytuje o wytyczne w innych szpitalach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a co do tej pory na noc jadłaś(a nawet 2-3 posilki wstecz)?

Jadlam na wieczor jogurt naturalny albo serek wiejski i zawsze sluzylo dobrze... A wczesniej kanapke z hummusem/twarozkeim lub serem zoltym i saltke z salata ogorka pomidora ew oliwek. Sprobuje zjesc kolejna kanapke zamiest jogurtu - oby pomoglo.

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, czyli bez "szaleństw" u ciebie z nocnym posiłkiem, ale warto zaczać od malych zmian

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, ja znam dziewczyny z recepcji w hotelu i one po macieżyńskim mogą nie zgodzić się na pracę nocną i ewentualnie chyba do 3 lat mogą mieć zaświadczenie że karmią czyli praca 7 godz. Dziennie. Niestety weekendy praca normalnie jak reszta ekipy. Można też nie wyrazić zgody na delegacje i wyjazdy służbowe.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziewczyny. Moja silna wola jest od kilku dni wystawiana na mega probe. Przedwczoraj tesciowa zrobila pierogi ruskie, wczoraj byly nalesniki z białym serem i dżemem a dzis ma robic leniwe pierogi :(
    Nie mam wyjścia. Musze byc twarda ale to takie trudne. Pocieszam się myślą ze moze juz niedlugo i bedzie po wszystkim :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No nie dziewczyny. Moja silna wola jest od kilku dni wystawiana na mega probe. Przedwczoraj tesciowa zrobila pierogi ruskie, wczoraj byly nalesniki z białym serem i dżemem a dzis ma robic leniwe pierogi :(
    Nie mam wyjścia. Musze byc twarda ale to takie trudne. Pocieszam się myślą ze moze juz niedlugo i bedzie po wszystkim :)

pewnie teściowa swiadomie to robi :)

ja zajadam truskawki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Odezwę się wieczorem bo od rana w biegu.

Dorinka ja mogę zjeść 7szt i to średnich ruskich.
    Próbuj zarys surówka z kiszonej albo kiszonym ogórkiem:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    juz miałam cię wywolywać

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka szkoda materiału :) Leniwe ma slodko zagryzione kiszonka to prawdopodobnie zle by sie skończyło :)
    Kamcia no to akurat raczej nie celowo bo ona wlasnie zawsze tak gotuje, slodko lub tlusto :) Oni preferuja non stop jakies nalesniki, krokiety, pierogi i kluski slaskie z sosami.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ale ty jesteś twarda babka :)

Dziś po truskawkach (400 g) cukier 102 :D
    Na dzisiaj nie mam zupy ale za to gotują się już szparagi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dorinka a próbowałaś cukry na naleśnikach ja po dwóch z białym serem w granicach 110 zawsze, dżem z mojego doświadczenia odradzam strasznie mi cukry skaczą nawet jak graham nim posmaruje to cukru okolice 120. Po pierogach 6szt/7sz też mam spoko. Krokiety też testowałem i też fajne cukry okolice 110 Może Tobie też akurat nie będą szaleć?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:23

w57vs65gx51rsw3w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę max 4 pierogi i tym nawet się nie najem. ...
    A o dzemie to ja już marze - taka konfiturka truskawkowa z biedronki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja raz sprobowalam kanapke z bialym serkiem z cynamonem i mialam przekroczenie takze tym bardziej z nalesnikami bym nie kombinowala :) Juz niedlugo jakos dociagne choc oczy uciekaja ale rozum mowi nie:)

3i49o7esw7obg123.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko zleci dziewczyny juz polowa prawie maja a dopiero byla wieljanoc i myslalysmy co by tu zjesc w swieta hehhe

Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    specjalnie dla ciebie-skład wedlin intermarche ;) zajrzałam , sfotografowalam (tzn mąz po cichaczu stąd dziwna perspektywa) i ani grama glukozy czy innych świństw

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c027d5749ba1.jpg

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie silna wola coś ostatnio osłabła. Dzisiaj zjadłam loda-rożka czekoladowego...coraz więcej słodkiego. A do tego nawet nie zmierzyłam cukru, oj niedobra ja.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan, bo cukier na pewno dobry
    ja zjadłam kaktusika :) zaraz pomiar

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kaktusiku 89
    mąz właśnie opowiadał, ze już w pracy widzą, ze troche schudł (jakies 4kg), a mąż, ze tak jest odkąd zona na diecie (ale mąż objada sie słodyczami!!!!)
    zatem koledzy sie pytaja, co ja takiego jem na diecie :)
    a mąż, ze codziennie schabowy z karkówki :D
    teraz tez smaże schaboszczaka

Madź, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ