X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tak mi sie dzis spac chce straszny dzien... Ja jestem cisnieniowcem i spadki to u mnie dzien zombi

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje zjesc wasza kanapke albo makaron wieczorny i zobaczmy...

Co do porodu moja gin powiedziala zw wywoluja w dzien terminow u cukrzykow nawet bez insuliny. Ale w szpitalu gdzie bede rodzic powiedzieli ze to zalezy od wagi dziecka, lozyska i wod plodowych wiec zebym sie nie nastawiala na 100%. Takze nie wiem..

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Sprobuje zjesc wasza kanapke albo makaron wieczorny i zobaczmy...

Co do porodu moja gin powiedziala zw wywoluja w dzien terminow u cukrzykow nawet bez insuliny. Ale w szpitalu gdzie bede rodzic powiedzieli ze to zalezy od wagi dziecka, lozyska i wod plodowych wiec zebym sie nie nastawiala na 100%. Takze nie wiem..

a co do tej pory na noc jadłaś(a nawet 2-3 posilki wstecz)?
    a co do porodu to mnie opinia twojego lekarza przekonuje do tego, co sama zaczełam stwierdzać-boja się dużego dziecka(co natomiast uznaje sie za powiklanie cukrzycy), a w każdym przypadku przepływy, stan wód i łożyska musza być juz monitorowane na końcówce każdej ciązy, zwlaszcza troszke przenoszonej...diab mi mówiła, ze skoki cukru powoduja zmiany w łożysku, ale my mamy sie tym nie martwić przy naszych dobrych wynikach
    ja od poczatku wiem, ze będę miała cc, a zatem planowane wcześniej (za pierwszym razem 38+4) stąd często wypytuje o wytyczne w innych szpitalach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a co do tej pory na noc jadłaś(a nawet 2-3 posilki wstecz)?

Jadlam na wieczor jogurt naturalny albo serek wiejski i zawsze sluzylo dobrze... A wczesniej kanapke z hummusem/twarozkeim lub serem zoltym i saltke z salata ogorka pomidora ew oliwek. Sprobuje zjesc kolejna kanapke zamiest jogurtu - oby pomoglo.

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, czyli bez "szaleństw" u ciebie z nocnym posiłkiem, ale warto zaczać od malych zmian

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, ja znam dziewczyny z recepcji w hotelu i one po macieżyńskim mogą nie zgodzić się na pracę nocną i ewentualnie chyba do 3 lat mogą mieć zaświadczenie że karmią czyli praca 7 godz. Dziennie. Niestety weekendy praca normalnie jak reszta ekipy. Można też nie wyrazić zgody na delegacje i wyjazdy służbowe.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziewczyny. Moja silna wola jest od kilku dni wystawiana na mega probe. Przedwczoraj tesciowa zrobila pierogi ruskie, wczoraj byly nalesniki z białym serem i dżemem a dzis ma robic leniwe pierogi :(
    Nie mam wyjścia. Musze byc twarda ale to takie trudne. Pocieszam się myślą ze moze juz niedlugo i bedzie po wszystkim :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No nie dziewczyny. Moja silna wola jest od kilku dni wystawiana na mega probe. Przedwczoraj tesciowa zrobila pierogi ruskie, wczoraj byly nalesniki z białym serem i dżemem a dzis ma robic leniwe pierogi :(
    Nie mam wyjścia. Musze byc twarda ale to takie trudne. Pocieszam się myślą ze moze juz niedlugo i bedzie po wszystkim :)

pewnie teściowa swiadomie to robi :)

ja zajadam truskawki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Odezwę się wieczorem bo od rana w biegu.

Dorinka ja mogę zjeść 7szt i to średnich ruskich.
    Próbuj zarys surówka z kiszonej albo kiszonym ogórkiem:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    juz miałam cię wywolywać

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka szkoda materiału :) Leniwe ma slodko zagryzione kiszonka to prawdopodobnie zle by sie skończyło :)
    Kamcia no to akurat raczej nie celowo bo ona wlasnie zawsze tak gotuje, slodko lub tlusto :) Oni preferuja non stop jakies nalesniki, krokiety, pierogi i kluski slaskie z sosami.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ale ty jesteś twarda babka :)

Dziś po truskawkach (400 g) cukier 102 :D
    Na dzisiaj nie mam zupy ale za to gotują się już szparagi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dorinka a próbowałaś cukry na naleśnikach ja po dwóch z białym serem w granicach 110 zawsze, dżem z mojego doświadczenia odradzam strasznie mi cukry skaczą nawet jak graham nim posmaruje to cukru okolice 120. Po pierogach 6szt/7sz też mam spoko. Krokiety też testowałem i też fajne cukry okolice 110 Może Tobie też akurat nie będą szaleć?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:23

w57vs65gx51rsw3w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę max 4 pierogi i tym nawet się nie najem. ...
    A o dzemie to ja już marze - taka konfiturka truskawkowa z biedronki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja raz sprobowalam kanapke z bialym serkiem z cynamonem i mialam przekroczenie takze tym bardziej z nalesnikami bym nie kombinowala :) Juz niedlugo jakos dociagne choc oczy uciekaja ale rozum mowi nie:)

3i49o7esw7obg123.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko zleci dziewczyny juz polowa prawie maja a dopiero byla wieljanoc i myslalysmy co by tu zjesc w swieta hehhe

Rudzina, twardan lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    specjalnie dla ciebie-skład wedlin intermarche ;) zajrzałam , sfotografowalam (tzn mąz po cichaczu stąd dziwna perspektywa) i ani grama glukozy czy innych świństw

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c027d5749ba1.jpg

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie silna wola coś ostatnio osłabła. Dzisiaj zjadłam loda-rożka czekoladowego...coraz więcej słodkiego. A do tego nawet nie zmierzyłam cukru, oj niedobra ja.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan, bo cukier na pewno dobry
    ja zjadłam kaktusika :) zaraz pomiar

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kaktusiku 89
    mąz właśnie opowiadał, ze już w pracy widzą, ze troche schudł (jakies 4kg), a mąż, ze tak jest odkąd zona na diecie (ale mąż objada sie słodyczami!!!!)
    zatem koledzy sie pytaja, co ja takiego jem na diecie :)
    a mąż, ze codziennie schabowy z karkówki :D
    teraz tez smaże schaboszczaka

Madź, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ