Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już w domu po labie. Niestety wczoraj nie dalam rady bo rano sie okazalo ze nie mam pojemniczka na mocz.
Dzis wstalam i na biega sie wyszykowalam i zapomnialam zmierzyc cukru na czczo
Wczoraj sprobowalam jednak rozka (maz specjalnie do biedry pojechal bo tu nie bylo swiezych). Stwierdzilam ze skoro nuz ryzykuje to zjem calego z wafelkiem. Jaki on byl pysznyLody byly w promocji wiec zakupilam na wrazie czego zapas. Jednak jak zawsze jak robie zapasy okazalo sie to zlym pomyslem bo po 1h - 122. Niby nie dramat ale dla mnie przy cukrzycy nie warte to bylo przekroczenia. Lepiej zjesc owoca lub knoppersa
A najlepszy hit byl wczoraj jak poszlam na poszukiwanie lodow u nas na osiedlu. Maz mnie namawiał zebym wziela psa (po osiedlu chodzę z nim bez smyczy). Mowilam ze nie chce ale wzial mnie na litoscNo to poszlam do 1 sklepu, lodow nie ma. W 2 i 3 byly ale stare wiec wrocilam do domu, pojechalismy do biedry, wracam i szok. Zapomnialam o psie! Wiec lece biegiem za nim i szukam go po osiedlu a moj pieseczek kochany siedzial sobie pod 1 sklepem (tam gdzie go zostawilam) biedny, opuszczony ze spuszczonymi uszami i tylko zagladal kto ze sklepu wychodzi. Smiac mi sie chcialo z wlasnej glupoty ale jak go zobaczylam to mi lzy naplynely.
kamciaelcia, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
dorinka
brawo ty
aż się w głos uśmiałam
zawsze z mężem balismy się , ze małą tak zostawimy w foteliku obok auta
biedny piesio, ale na pewno szybko wybaczyl
a lodem sie nie przejmuj
twoje oczekiwanie w stresie podniosło ciut cukry
ja zawsze wolalam te kwasniejsze lody (np kaktus) a po nim mam okolo 90Dorinka lubi tę wiadomość
-
Witam się z cukrem 81. Ja ostatnio zauważyłam, że jem więcej, raczej zdaję się na własną intuicję, rzadko kiedy coś już ważę, a cukry lepsze i na czczo coraz lepiej. Albo opanowałam sztukę diety, albo nie mam cukrzycy! Ale chyba nie ma co chwalić dnia przed zachodem...a i weszłam na wagę i znowu kilo więcej....czyli od początku ciąży będzie już 6 kg na plus.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:39
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Kamcia ja w cieplejsze dni tez wole takie sorbetowe. Ale ze jeszcze temp nie bardzo to ciagnie mnie do tych smietankowych
Po lodach z zielonej budki mam ok 90.
Na sie wczoraj wlasnie wystraszylam i mówię do meza ze zaczynam miec obawy czy kiedyś tak dziecka nie zapomneSamo to jak mowisz polozyc w foteliku i pojechac
Twardan moze ci sie uregulowaly. Ja zauwazylam z ziemniakami gotowanymi ze praktycznie mi cukru wogole nie podnoszą mimo ze to weglo. Potrafie zjesc 2 lyzki ziemiorow, udko pieczone i pol talerza surowy i cukier ok. Wczoraj zjadlam np kanapke, lyzke musztardy i 1.5 parowki i po 1h - 83. Dla mnie najgorzej chleb podnosi a i tak zadko kiedy przekraczam teraz 110 (kiedys nie moglam zejsc ponizej).twardan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorinka aż wybuchła śmiechem:-) niezła skleroza hahahha
Ważne że czekał na ciebie kochany psiak:-)
Twardan super waga.
Ja na swojej wadze mam 4 kg na plusie jużA to dopiero połowa ciąży!
Ja zrobiłam niezła rundę wokół bloków jak wracam z przedszkola
Kiedy wybiła godzina po śniadaniu usiadłam zmierzylam cukier a tam 89!!!!!!
Więc weszłam do sklepu kupiłam bułkę zwykła będę próbować.
Wzięłam też te rogaliki co ostatnio cukry były ok tyle że dzisiaj z budyniem zjadłam już że cztery iiiiiiiii na mojego juniora to nie działa!!!!!!
Zaczynam swirowac bo nie czuje go dzisiaj od rana!!!!!!!!
Zawsze mnie budził jak cukry niskie i jedzenia się domagał.
Po śniadaniu przy tak niskich cukrach też nic na słodkie też nic wrrrr
Czym go rozrusznik żeby poczuć go????? -
aga
ty już na końcówce końców
rozumiem, ze u ciebie nikt nie ma w planach wywoływania z powodu cukrzycy?
Dorinka
tobie tez sie cukry na koniec unormowałytylko sie cieszyc
zabka
nawet dr od echo mówił, ze niby jakim cudem słodkie dziecko ma obudzic??
poczekaj, synek ukołysany po spacerkużabka04 lubi tę wiadomość
-
Zabka spokojnie moze dzis twoj maly poszedl gdzieś w głąb
Albo taki dzien bo moj dzis tez spokojny. Odsypa pewnie bo wczoraj caly dzien dawal czadu
Ale mysle ze chyba sie doczepil kregoslupa bo brzuch mam dzis mniejszy.
Aga juz niedlugo sobie nadrobiszJa mam tylko nadzieje ze moj syn nie bedzie z tych "kolkowych" i skoro w ciąży nie pouzywalam to da pouzywac po porodzie:)
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest!!!!!!
Pisałam właśnie na innym wątku usiadłam na krześle i ktoś mnie tam leciutko kopal.
Ufffff
Dziewczyny jaka ulga:-)
Ja też mam nadzieję że mój junior nie będzie miał kolek
Córka za to spala cały czas jadła,skala,kupka i spala robiłam wszystko przy niej i się nie budziła ale kolki miała:-(
Mam dylemat kupiłam bułkę i nie wiem z czym ja zjeść hahahahaha
A takie plany były z czym ja będę jadła:-)
Ja już zupke robię ogórkowa, pranie się wybrało potem rybkę zrobię i surówke z pory bo mi się zachciało będę śmierdziec hahahha
A jecie gumy do żucia?????? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia hahahhaha no tak racja
Kuźwa chyba mam kolejny wydatek pralka odmówiła posłuszeństwa!
Przyszłam ze spaceru chciałam powiesić pranie patrzę kurcze nie odwirowane więc nastawilam na wirowanie poszłam wyciągnąć a tam dalej nie odwirowane!
Chyba czas na zakup nowej pralki.
Czekam aż mąż wstanie niech tam zerknie.
Kiedyś tam patrzył to powiedział że będziemy musieli się rozejrzeć za nową....... Hmmmmmm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki Kamciu no trudno.
Ja tak myslalam żeby kupić pralkę jak będę prac wyprawkę dla synka hihi
Jeszcze dostałam smsa że trzeba OC auta zapłacić 250zł kuźwa!!!!!
Melduje.
Po 1h zjedzeniu dużej bułki zwykłej z serkiem almette z ziołami 137/166(prawa/lewa ręka).
Nie warto ale przez chwilę było pysznie.
Oczywiście bez insuliny się nie obeszło:-( -
zabka
my w tym miesiacu mielismy przeglad a OC w czerwcu-ale my nie mamy takich zniżekostatnio OC kosztowało 799 zł wiec też juz sie cieszę na wydatek
poza tym nadal czekam na raczunki za prad!!16 maja licznik został spisany(a wiec rozliczenie będzie za okres 05 .02.2015-16.05.2016 gdzie zaplaciłam do lutego 2016)-a spisali licznik, bo juz nam taryfę zmieniono
czerwiec mnie przeraza, ale dostane troche urlopowego
aha i wczoraj mąż był w Urzedzie skarbowym, pokazał pity11 kasa ma być w przyszłym tyg
o jacie-te 166 to strasznie wyglada(choc pierwszy wynik juz taki zwyczajny)
bułka nie warta tego!!i już!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:51