WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana najwieksze gratulacje tak czekalam na wiadomosc od ciebie -dzielna mamusia i silny synus. . a u mnie dalej nic juz psychicznie podupadam .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rudzina! Cieszę się bardzo.

U mnie cukier na czczo 86.
    Dorinka też lubię te komplementy, że w ciąży wyglądam dobrze. Ja szczerze powiedziawszy w ciąży jestem szczuplejsza, niż przez kilka ostatnich lat z moja nadwagą. Ale ile to wyrzeczeń kosztuje to tylko Wy dziewczyny wiecie :)
    Wszystko dla naszych dzieciaczków, dla nich jesteśmy gotowe dla wszelkich poświęceń.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina
    moje gratulacje
    życzę wam szczęścia , zdrówka i radości
    i nie ważne jak-waznę, ze Ignaś jest cały i zdrwowy, że oboje daliście radę

witam sie i ja
    na czcz0 93 i bez ketonów
    ale znów nie cgciała mi krew lecieć, więc nie cisnełam, ale w innym miejscu się dziabnęłam

twardam
    mi nikt komplementów nie prawi ;)
    i tak duża baba jestem
    i wiem też , ze bez diety w ciązy można mało przybrać...nikt u mnie tego nie doceniał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ale sobie pospalam:-)
    Ja na czczo 81.

Rudzina gratuluję i życzę dużo zdrówka i wszystkiego dobrego :-)

Dorinka super ze pojadłas:-)

Zabuszka wierzę mam nadzieję że teraz kolej na ciebie i to na dniach? :-)

Ja z córką przytyłam dużo ok 25kg ale nie załapałam sobie niczego i jadłam dużo słodyczy jak i owocow.
    Jadłam co chciałam ile chciałam i kiedy chciałam bo mówiłam że po porodzie będę walczyć z nadwagą:-( głupia ja!
    Teraz dzięki cukrzycy jestem jakoś bardziej świadoma że nie trzeba tyle przytyć i można :-)

Mały daje znaki że jest głodny a ja muszę przeczekać jeszcze 30min :-(

• twardan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia bo ja schudłam przed ciążą 15 kg w 4 miesiące i jak mnie teraz widzą, w ciąży szczuplejszą niż wcześniej to każdy się dziwi, że tak można :)Teraz mam tylko brzuch jak piłka, a ręce, twarz, nogi są o wiele "mniejsze". Czasami mi aż głupio jak tego słucham, znaczy się wcześniej musiałam wyglądać jak potwór jakiś.....ja jestem niska 157, a ważyłam 82 kg. Teraz w ciąży mam 71 kg.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz twardan więcej rozumiem :)
    ludzie sa bezwzględni, ale i skrajni, niekoniecznie szczerzy...
    ja jestem ciut wyzsza i ważę teraz 82,3, w nowy rok (ale juz w ciąży)miałam nawet 78
    ale po pierwszekj ciązy mi spadło do 72, czyli nie tylko nie przybrałam, ale i spadło około 12 kg...ale szybko urosło :)
    ja to juz sie nagadalam ze po ciązy schudnę :D ale ja nie umiem diet stosować :D a ta cukrzycowa mnie chyba psychicznie wykończy
    4 miesiące diety za mna ale jeszcze 33 przede mna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    no mój mały jakoś nie daje znać o głodzię :D ani razu tego nie zaobserwowałam :)
    pewnie po mamusi woli unikać jedzenia :D
    Emilka była tak, ze od poczatku mm, jak miała 3,5 miesiąca juz była marchewka, a jak spróbowała słoiczków to w dzień nie było mowy o mleku-i ja piszę o półrocznym dziecku! najgorzej było rano, wtedy dawałam kaszkę z glutenem, a ta mało zawsze jedzonka zaliczała :D
    nie żeby niejadek, ale po prostu miała zwyczaje swoje i juz
    więc póki co Piotrus rano za jedzeniem nie woła :D jeszcze spi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wielkie gratulacje i zdrówka dla Was :-* Dochodź do siebie i leć po synusia :)

Twarden mi też wszyscy mówią, że dobrze wyglądam i że niemozliwer, że w brzuchu córka, bo one z matek wyciągają urodę ;) ale z synkiem wyglądałam gorzej, może dla tego, że wiecznie coś się działo, cały czas w szpitalu i nie miałam czasu porządnie o siebie zadbać.

Zabuszka teraz Twój czas jechać i rodzić :) zbieraj się szybciutko :)

Żabko pogubiłam się w tym, jaki wózek chcesz ;) bo na olx jest camarelo carera 3w1 biały, granat, czerwień za 800 zl, drugi za 1200 zl. Nie wiem, czy i taki Ci chodzi ;) ale coś pisałaś o czerwonym stelażu, jakose to zakodowalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 08:21

żabka04 lubi tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zleci, nawet nie będziesz wiedziała kiedy, potem sobie podjesz :)
    Wiem jacy potrafią być ludzie. Ale zawsze to miło usłyszeć coś dobrego na swój temat :) Ja do mojego odchudzania dojrzewałam kilka dobrych lat. Wszystko trzeba najpierw poukładać sobie w głowie, potem to już pestka.

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    Rudzina gratulacje!

Zabuszka, cos nas ta pełnia wcale nie ruszyła... Ruszyła tylko moje cukry bo na czczo znowu 93..
    Wczoraj po kolacji 131 (przedwczoraj to samo i 98) wiec myśle ze to dlatego wywaliło rano (choc po 1,5h juz było 99 wiec szybko spadało...)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    ale tez wiem , jak sama ostatnio zareagowałam na pytanie o termin :)
    byliśmy w aptece (a ta miesci sie w pawilonie w moim bloku na parterze), pracuje tam dziewczyna, która nas bardzo kojarzy :)
    kupowałam swoje witaminki, a ta pyta , na kiedy termin :) a ja od razu wyskoczyłam, ze jeszcze jeszcze , że ja tylko tak wygladam ( no brzuch mam wielki jak na 26 tc ):D ta tylko dodała, ze dobrze wygladam , że ona tylko tak spytała :D

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rudzina wielkie gratulacje i zdrówka dla Was :-* Dochodź do siebie i leć po synusia :)

Twarden mi też wszyscy mówią, że dobrze wyglądam i że niemozliwer, że w brzuchu córka, bo one z matek wyciągają urodę ;) ale z synkiem wyglądałam gorzej, może dla tego, że wiecznie coś się działo, cały czas w szpitalu i nie miałam czasu porządnie o siebie zadbać.

Zabuszka teraz Twój czas jechać i rodzić :) zbieraj się szybciutko :)

Żabko pogubiłam się w tym, jaki wózek chcesz ;) bo na olx jest camarelo carera 3w1 biały, granat, czerwień za 800 zl, drugi za 1200 zl. Nie wiem, czy i taki Ci chodzi ;) ale coś pisałaś o czerwonym stelażu, jakose to zakodowalam ;)

Rozmyślam na wózkiem camarello carera ten że stelażem czerwonym lub sirion.
    W poniedziałek jadę do sklepu innego mam nadzieję że trafię na nie i sprawdzę je chociaż żeby był carera bo sirionem jeździłam już po sklepie.
    Jak tam nie będzie to jeszcze zostaje mi jedna miejscowość mąż zaproponował.

Rozważam też opcje używanego widziałam na Olx blisko mnie mają dwie osoby za 900zł.
    I już sama nie wiem który i czy nowy czy używany.!!!!!!!
    Nie nawidze tego uczucia we mnie!!!!! :-(

Te używane nie są jakieś zajechane bo używane niecały rok więc warto ale sprawdzałam nowe i cena 500zł dołożę i mam nowy.
    Ahhhhhhhhhh

Z córką nie miałam tego kłopotu poszłam do sklepu(w poniedziałek tam jadę) wybraliśmy i już był a tu dylemat nie zdecydowanie normalnie jak baba w ciąży hahaha
    Mąż się pyta czy on ma wybrać?!
    A ja nie chcę bo mu się podobają retro a ja nie będę krowa jeździć!

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    te wózki nie są drogie wiec my chcieliśmy nowy
    pierwszy plus - gwarancja
    drugi plus- tak jak z samochodem, nowy to nowy, po kims nigdy nie wiesz co mu dolega

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no fakt ty też na maj:-) zapomniałam....przepraszam:-)

Kamcia moja też w wieku 4 mcy jajecznice smażona z nami jadła.
    Pół roku była na cycku i była dokarmianie mm.
    Po jakiś 7 m-ach nie chciała już wogole mm :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    mnie tam nie martwiło, ze nie chciala mm w ciągu dni, na noc i raz w nocy zjadała
    wyniki miała świetne, rosła, nawet jesli na wadze była na dolnym centylu, to na długości była poza :)
    ale mleczko łatwiej było ze soba wziąć na spacer
    chleb kochała
    zaraz pokażę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:24

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zapomniałam dzięki że pamiętała o mnie hihi

No właśnie Kamcia nie są drogie :-)
    Masz rację.
    Ja już chciałam negocjować cenę tych używanych hihihi
    Mąż się śmiał ze komuś będę trupa dupe jak i tak kupie nowy bo już on się o to postara choć nie ukrywa że ma cykora z tymi kradzieżami w bloku:-(

Widzę że jest problem potem że sprzedaż tych wózków:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, co masz na mysli , ze problem sprzedać...mi ogólnie sie wydaję, że sprzedający używane (czy to wózek, czy ubranka) często woła wysoką cenę, tak jaby chcial, aby zakup sprzed roku mu sie zwrócil, a moze nawet chce zarobic
    Kupujący uzywane ma natomiast podejście, że najlepiej, by bylo za darmo
    900zł za wózek roczny to dla mnie cena średnia, ale tylko dlatego, że dokładam 50 % tej kwoty i mam nowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina - wielkie GRATULACJE!!! Nie rycz, mała nie rycz, tylko ze szczęścia, że takie cudne dziecko. Jak Was ściskam wirtualnie i życzę wszystkiego, co najlepsze!!! <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie ma czy się martwić dziecko samo wie kiedy jest głodne i co mu najlepiej smakuje.
    Super z tym chlebem wygląda:-)
    Najbardziej urzekające mnie jej oczyska!!!!! czadowe ma te oczka:-)

Ważne że sobie radziła i chlebem nadrabiala.
    Moja teraz jakiś niejadek się zrobiła ale najwidoczniej tak potrzebuje i się wcale tym nie martwię.
    Tak jak mówisz rośnie wyniki są ok to po co szukać problemu?:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka tam któryś na olx jest na gwarancji. Jakbyś powynegocjowala niższą cenę to by się opłaciło. Bo chyba faktycznie ciężko go potem sprzedać, bo jest ich masę na olx :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 09:05

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ