WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę usypiac dziecko.
    Dobranoc.
    Jutro się odezwę po południu jak wrócę ze sklepu z wózkami:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jutro na wieści

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka super jeziorka :)

Ja oplukalam sie szybko. Nie mam ochoty na kąpiel. Chce mi sie tylko plakac i nic wiecej. Nie mam pojecia skad taki cukier u mnie. To byla 1/3 malutkiego obwarzanka. Tydzien temu po połowie kebaba mialam duzo mniej a przeciez bulki bylo tam więcej :(
    Myślałam ze moj cukier uregulowany a tu na koniec tak sie pierniczy. A jeszcze ten slajd z prezentacji spowodowal ze po tych 2 przekroczeniach mam mega dola.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Nie chciałam cie linkiem zasmucic
    przecież nic złego się nie stało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia cos ty :) Przeciez to nie twoja wina :) Prezentacja fajna i ciekawa. Ja poprostu czasem powinnam zyc w niewiedzy. Jestem zla na siebie za tego obwarzanka choc naprawdę mialam go przetestowanego i nie spodziewałam sie takiego wyniku. Nie zaszalalam tez przeciez ani z iloscia ani z dodatkami wiec WTF? Zeby to chociaż bylo warto ale wcale nie mialam na niego jakiegos mega parcia. Ot tak kupilam bo dobre i sprawdzone. Dobijaja mnie takie niezrozumiale przekroczenia i uzyslawawiam sobie wtedy jak juz jestem ta 3.5 miesieczna dieta zmeczona.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Już niedługo i odpoczniesz od diety
    Kwestii czemu wywala po sprawdzonym nigdy nie poznamy
    ale ten skok nie był tragiczny -ja się pocieszam ze jeszcze niedawno to była norma
    świetnie sobie radzimy na tej diecie
    Nie dajemy się wygrać cukrom
    a każda z nas może mieć kiepski dzień ale ważne żeby jutro zacząć nowy lepszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamcia :) Po 2h bylo juz 88.
    Ide spać liczac ze jutro będzie lepszy dzień. Dobranoc :)

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy. Cukier 87. Wstawałam chyba co godzinę na siusiu, nie mogłam w ogóle zasnąć, a jak już mi się nad ranem udało to jakiś debil pod oknem o 5 rano stukał, pukał i głośno rozmawiał z drugim debilem, że się obudziłam. No normalnie masakra jakaś!
    Żabka zazdraszczam wycieczki, piękne widoki. Ja już teraz się nie wybieram dalej jak na drugie osiedle do mamy, bo ciężko mi się prowadzi auto a i chodzić nie można za długo :)
    Dorinka nie stresuj się tym przekroczeniem, wiem jak takie coś potrafi wyprowadzić z równowagi. Też byłam przekonana, że na końcówce to można odpuścić, a tutaj wychodzi na to, że trzeba jeszcze bardziej uważać. Dla pocieszenia ja jestem już od roku na diecie i daję radę, więc Ty też dasz!

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    głupoty mi się śniły, które normalnie mnie wybudziły...na czo super(84) i bez ketonów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja tez dzis nie mogłam spac ale przynajmniej jak tam wczesnie wstaje to zawsze dobry cukier:)
    Dorinka - niestety ja jestem przykładem ze im bliżej końca tym na mniej moge sobie pozwolić...
    Wlasnie zidentyfikowałam winowajcę kilku ostatnich wyższych cukrów! Mozarella (9%tluszczu) w sałatce zaczęła mi regularnie wywalać a feta tyle samo tłuszczu nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 07:44

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga
    Kolejny dowód na to ze coś sprawdzonego wywala cukry I tez nie wiadomo czemu w sumie :D
    Jeszcze mozzarelle i fete zajadam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mąż ma dzisiaj urlop załatwiac, tzn w innym terminie, niz pozostali
    proszę trzymać kciuki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj ja normalnie przed 5 wstalam myslam ze cos ruszy bo wczoraj juz cos brzuch mi cmilo i lecialo bialko kurze w wiekszej ilosci ale to tylko mnie wkurzylo bo dzis dalej nic... Aaa dupadupadupa o .

Cukier 82 rano. I nastepny tydzien aie zaczal jakos nie lubie pod poniedzialkow w piatek wizyta.
    A na dzis jakos nie mam weny co wymyslic do jedzenia bo chyba za duzo wszystkiego w domu truskawki arbuz olbrzymiq polowka jakies jablka... Najchetniej zjadlabym wszystko na raz. Aaa i zbuntowalam sie i umalowalam paznokncie na wsciekly niebieski a bo tak

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka
    im bardziej chcesz, tym bardziej sie odwleka :D i zapraszam do siebie, u nas niemal pusta lodówka :D

urlop załatwiony
    cięzko mi było za lekarza liczyć termin cesarki :) ale wziął wolne jakby max tydzień przed i posiedzi z nami 4 tygodnie+ 2 ojcowskiego i za Emilke dostał 2 tyg w nagrodzie :) zobaczymy jak teraz ale ze dwa miesiące razem

goodwill, żabka04, twardan lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko Twój wczorajszy skok nie był zły, spokojnie :) weź pod uwagę, że w innych krajach normy są do 140. Ja tych slajdów nawet nie czytam, bo przy samych normach wklejonych widać błędy 7,8 to mniej niż 120?, a średnia dobowa 130? ;) szok pomieszane stare normy z nowymi :)
    Powiem Ci na pocieszenie, że w Wawie w Poradni dla ciężarnych na czczo do 95 nie dają insu, a po posiłku do 130. Kazali mi wręcz jeść do 120-130, żeby mała rosła :) więc spokojnie i no stres :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Bardzo mnie to wczoraj zdolowalo bo po reszcie cukrow widze ze jest lepiej. Bardzo zadko kiedy przekraczam 110 a nawet 100 a kiedys to byla norma u mnie. Wkurzylam sie bo nie zjadlam nie wiadomo czego zeby zobaczyc taki wynik. Malo tego na codzien jem chleb o bardzo podobnym skladzie i jest ok.
    No nic dzis bardzie kara i slodka przekaska bedzie tylko jablko lub nektarynka :)

Ja dziś na czczo 87. Acetonu jeszcze nie sprawdzalam bo mi sie jeszcze nie chce wstac :)

Wczoraj znow spiecie z tesciowa. Na szczescie przelecialo mi to kolo du.... :) W sobote maz pomalowal lozeczko dla dziecka (malujemy drewniane na bialo). Uparl sie zeby stare pokoleniowe lozeczko odnawiac zamiast kupic nowe. Pomalowal 2 warstwy ale kiepsko to jeszcze wyglada. Trzeba je wyczyścić, pomalowac jeszcze raz, wyczyscic i albo jeszcze raz albo juz bezbarwny. Czyli troche roboty jeszcze jest. A ze w czwartek wolne to stwierdził ze pojdziemy sobie na grilla i on to lozeczko bedzie robil. A ta ze absolutnie, bo to swieto koscielne. Ja myślałam na początku ze zartuje i mówię ze jak bedzie pogoda to mozemy isc. Oburzyla sie i cisnie ze nie ma mowy i zadnej roboty nie bedzie Mariusz robil. No to mnie trzeplo i mowie - oczywiscie jak cala ja kulturalnie i z usmiechem- ze jak pryjdzie taki czas ze bedziemy calkowicie na jej utrzymaniu to będzie nam mowic co mamy robić a dopóki zyjemy i utrzymujemy sie sami bez niczyjej pomocy to nikt nie będzie nam mówił co mamy robic :) A laski ze maz robi to na dzialce nie robi bo mozemy w chwili lozeczko zabrac i robic sobie na balkonie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    tacy faceci sa - lubia robic
    a teściowe mało rozumieja :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko jaką farbą malował mąż łóżeczko? Bo zastanawiam się, czy nie pomalować bo synku, tylko chciałabym jakąś nietokstyczna farbę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak na szybko:-)
    Poczytałam was ale prezentacje to dopiero wieczorem obejrzę na spokojnie.
    Mąż idzie na 18 do pracy wiec będzie czas:-)
    Ja na czczo 88.
    Po 1 sniadaniu 107.
    Za jakieś chwilę zjem drugie śniadanie i lecimy.
    Właśnie obiad skończyłam robić "spaghetti" dawno makaronu nie jadłam:-)

Zabuszka ja ci mowie teraz kolej na ciebie :-) A jak leci to do dwóch tygodni niby urodzisz:-):-)

Kamcia fajnie ze udało die załatwić urlop :-) to posiedzi z wami ;-)

Dorinka pociesze cie. Ja mam łóżeczko pokoleniom które ma 37lat!!!!!
    Wychowała się w nim męża siostra jej dwójka dzieci, mój mąż, nasza córka i teraz junior:-)
    Jak leżałam z córką na podtrzymaniu to płakałam bo mąż na balkonie robił to łóżeczko i mi MMS wysyłał jak szlifuje i maluje bezbarwnym i czy widać mazy wrrrr
    A ja tak bardzo chciałam łóżeczko z żyrafa lub misiem te ciemne:-(
    Tacy są faceci daj mu się wykazać jeszcze poklep po plecach że dobrze robi zobaczysz jaki dumny będzie.
    Ja po wyjściu ze szpitala miałam to już gdzieś jakie łóżeczko będzie bo jak ozdobisz to też inaczej będzie wyglądało:-)
    Nie smutno się zobaczysz jaki efekt końcowy będzie:-)
    A teściowa niech sobie gada tyle jej:-)

Ja mam problem znowu z WC. Nie dość że chodzę co 3-4 dni to prawie rodze w wc!!!!!
    Kuźwa dlaczego muszę tak cierpieć. Pije tej wody butlami wcinam warzywa owoce a tu zapcha mnie to kaplica.
    Doope chce urwać :-)

No dobra to spadam do potem:-)
    Miłego dnia.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    powodzenia na polowaniu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ