Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia hahahha
Smacznego:-)
Ja właśnie wróciłam do domu. Nie da się wywiadzie na dworze w słońcu:-(
Mąż załaczyl wiatraczek i siedzimy.
Zjadłam loda waniliowego dość spory kawałek bo kupiłam duże 1l lody.
Aż mnie zemdlilo
Za godzinę się zmierzę z ciekawości:-)
Dorinka współczuję ciśnienia.
Ja się na tym nie znam wiem ze musimy pilnować.
A nie masz takiego na zmianę pogody????
Zadzwoń do gina oni obcykani to ci doradza co zrobić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zabko swoich cukrow nie rozumiem ale twoje to już dla mnie kosmos
Ja albo cos moge albo nie. Jak sie na czyms przejade to nastepna proba na bank bedzie nieudana. A ty loda rozka mozesz a zwykle bez wegli dodatkowych ci wywalily. Nieraz po mc donaldzie masz super wynik a innym razem na tym samym tragedia. Albo tak jak ostatnio zjadlas loda, jogurt owoce itd i miałaś super wynik a dzis po samych lodach tragedia. Nie roumiem ich u ciebie. Dobrze chociaz ze masz insuline
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Dorinka, ja mam nadciśnienie w ciąży i biorę 3 razy dziennie dopegyt. Powiem ci, że po lekach mam do 140/ 90 i to jest najwyższe dopuszczalne. Także twoje pomiary są bardzo ładne. Zawsze u lekarza mam mierzone z lewej ręki, jak ten pomiar nie podoba się położnej to mierzy mi prawą rękę i ten wynik zapisuje także jak masz różnice to bierz pod uwagę niższe.
Poza tym mierz ciśnienie przez kilka dni tylko rano kiedy jesteś wypoczęta i wieczorem przynajmniej po 15 minutowym odpoczynku. Tylko te pomiary powinny cię interesować, chyba że masz zawroty głowy i źle się czujesz to możesz zmierzyć i sprawdzić czy ma to związek z ciśnieniem. Mierzenie kilka razy dziennie w różnych porach dnia nie da ci żadnego obrazu tylko dodatkowo zdenerwuje i w konsekwencji podwyższy ciśnienie.
Z domowych sposobów przychodzi mi do głowy jedynie ograniczenie soli do minimum i dużo ruchu. Są jeszcze produkty żywnościowe które obniżają ciśnienie, ale to musisz doczytać bo niestety nie pamiętam.
Naprawdę z twoimi wynikami nie masz się czym martwić, ale jednocześnie nie lekceważ tego i sprawdzaj sobie ciśnienie 2 razy dziennie, będziesz spokojniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:30
Dorinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kebab jest u mnie nieobliczalny
Niecałe 2 h po juz tylko 102
A przecież poprzednio dłużej było 120 (mniej ale dłużej )a jeszcze poprzednio nawet bez przekroczenia
Ale nie żałuję
Jednak się przestraszylam jak zobaczyłam 138 bo zazwyczaj później jeszcze trochę rosło a dziś juz nie
Ale to dobrze
Trochę bóli kolejne przekroczenie ale nie poszaleje przez 3 tyg. ..sama kebaba nie zjem. Nawet za darmo nie dowoza 1 szt. A ja nie pojadę
Teraz siedzę na lezaczku a mąż trawę kosiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 18:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny