Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja na czczo 88. Coraz wyzej z dnia na dzien. Czyzby dobra passa kajzerki sie skonczyla? Albo musze jesc ja wczesniej.
Cisnienie 112/74 lewa reka, 103/68 prawa ręka. Czyli rano ok
Kamcia wspolczuje ale za to później bedzie w domku cale 2 miesiące jak pisałaśMoj po urodzeniu może wysepi jakies 2 dni bo chcemy zeby 1-2 tyg wzial sobie w sierpniu i może gdzies sie wybierzemy
Niby jest urlop ojcowski ale tak sie tego przestrzega u prywaciarza ze szkoda gadac....
-
Dorinka, póki na czczo w normie to i kajzerka sie nie przejmuj
u mnie tez nie ma zasady-rano równie dobrze mogłam miec 81, jak i 89...
bedzie cięzko samej w te dni...
chociaz wczoraj i przedwczoraj to mąz miał smutne chwile i poplakiwał z tesknoty.
Boję sie powtórki z grudnia-kiedy to pojechał na poligon, a ja sama spędziłam Emilki urodziny... -
Kamcia wierze ze jak Piotruś przyjdzie na swiat to wypełni wam obojgu pustke w sercu
Ja wlasnie wrocilam ze spacermu z psem i jestem mega wkurzona. Pies babki z bloku obok jak zobaczyl mojego tonoczywiscie biega i skacze. Skoczyl na mnie bo chcial zeby go pogłaskać ale ze jest dosc wielki , trochę wazy i lapami wspiera mi sie o brzuch wiec pierwsze co sie troche skulilam i i zastawilam brzuch rekami zeby go chronic (lozysko mam na przedniej scianie). I ten kundel ubrudzil mi moje biale tenisowki!!!! :[ Moj maly pies boi sie tamtego wiec sie próbuje chować za mna a tamten za nim. No szalenstwo.
Zaczelam tak klnac ale kogo to obchodzi. Babka wypuszcza psa samego albo z dzieckiem 6letnim. Dzieciak sie zajmuje zabawa z kolegami a pies biega samopas po polowie osiedla. -
Dorinka
takim ludziom nie przemówisz do rozumu...
z jednej strony przepisy dot wyprowadzania psa, a z drugiej jakies zasady współzycia w społeczeństwie...
czasem szkoda nawet zwracać uwagę
Maz wczoraj z łezkami w oczach powiedział do mnie, że jak to dobrze, ze nam sie tak szybko z Piotrusiem udało...(2 cykl, z Emilką 16)
wiec nie wiem jak to będzie z wypełnianiem tej pustki -
nick nieaktualnyKamciu tak miało być
Będzie całkiem inaczej jak pojawi się Piotruś.
W jakimś stopniu ukoi wasz bol i cierpienie.
Uzupełni faktycznie lukę na pewno nie sprawi że zapomnijcie bo o tym fakcie się nie da zapomnieć.
Ważne że pamiętacie o Emilce.
Moja ciocia do dziś wspomina swoją córkę dziś miała by 40 lat
-
nick nieaktualnyAle nie można Kamciu dać się zwariować musicie funkcjonować dla Piotrusia być może(jeśli chcecie) dla kolejnego potomka:-)
Emilka zostanie w waszym sercu jestem pewna ze na zawsze.
Jesteś matka inaczej to przezywasz niż mąż.
Już nic nie można zrobić kochana to wy musicie że swoją psychika walczyc.
Uważam że trzeba zamknąć ten dział i zacząć wszystko na nowo.
Wiem że ciężko i sobie myślisz co ja klepie jak ja nie wiem o czym ty mówisz!
Kamciu na pewno przejść trzeba żałobę po swojemu to jest dla mnie sprawa jeszcze świeża i nie dziwię się że masz takie dni a nie inne czy twój mąż.
Dla mnie jesteście silni bo ja chyba bym biegala do psychologa
Ważne że macie grób Emilki i tam możesz spędzić czas w te smutne chwilę, miejsce na wypadanie się.
Powiem Ci ze jak mój tato się rozpił i krzywda się działa w domu.
To szłam na grób jego ojczyma.
Z dziadkiem byłam bardzo zżyta chociaż miałam 3 latka a on za mną był strasznie do dziś jak mi się śni to wiem że daje znak i muszę iść na grób zobaczyć co tam się dzieje:-)
Szłam siadalam na ławce i wylewalam żale dlaczego taki tato jest itd.
Wyplakiwałam się lżej się robiło i Wracałam do domu..
Tule cie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:00
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Witam się, cukier 82.
Kamcia przytulam, nie umiem pocieszyć, ale jesteś bardzo silna.
Byłam dzisiaj w labie, bardzo szybko i sprawnie poszło na szczęście
kamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Od wczoraj załatwiam moja receptę od diabetologa
1. nieczytelna, źle wydrukowana, wiec było trzeba recznie wpisać numerki
2. jak juz wszystkie dane weszły, okazało sie , że brak insuliny, zamówią na drugi dzień
3. Insuliny brak w hurtowniach
4. nowa apteka- płatnośc tylko gotówką, więc marsz na 3. pietro po kasę Ufff!
5. Kasa jest, reczne wbijanie numerkow z recepty, udało się za trzecim razem
6. płatność tylko 28 zł (po co leciałam po gotówkę, przecież tyle w portfelu miałam ). Nie wiem czemu tak mało za insulinę, 4 op. pasków do gluko i za 1pasków od ketonów-za same od gluko płaciłam około 50zł...paragonu nie mam, szybko wyszłam, bo niewiem czy pomyłka, czy tak u nich tanio -
no nie mam pojęcia
za paski do ketonów mniej niż 6zł (wiem, bo przy mnie sprawdzała)
ale po refundacji za paski do gluko płaciłam ok 12zł za jedno opakowanie, a tu wyszło 23 zł za 4 i insulinę...nieważne, ważne, że to ja skorzystałamżabka04, Dorinka lubią tę wiadomość
-
Czesc ja rano 80 po sniadaniu 91 ale dzis mam tak i slaby dzien ze dopuero drzemke mialam a jeszcze chyba wiecej potrzebuje. No piszlam soac przed 24 a przed 5 juz nie spalam plus kilkq rundek do lazienki. Albo to ta pogoda mi nie sluzy... Na pidworko jie chce sie mi wychodzic
-
A ja mam wlasnie takie checi na spacer. Czuje w sobie taką werwe ze na zakupy bym poszla albo na spacer z psem ale jak wstane to takie czuje parcie na szyjke ze mysle już tylko o tym zeby jak najszybciej się polozyc.
Ja uwielbiam taką piękną pogode. Słonko, cieplo, ptaszki śpiewają
-
Hej dziewczyny, zmierzyłam dziś cukier po obiedzie i okolo godzinnym spacerze (makaron orkiszowy z serem)i mój wynik to 147
( bardzo się martwię, czy mogło to być spowodowane tym, że na zewnątrz jest tak gorąco? Czy raczej muszę pomyśleć o kolejnej wizycie u diabetologa i insulinie? Ostatnio coraz częściej zdarzają mi się jakieś wyniki ponad normę, jestem w 27tyg a o cukrzycy wiem od 3 tyg. Póki co stosuję dietę ale mam coraz więcej wpadek albo cukrzyca się pogłębia? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam!