Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka
Uwielbiam fasolkę z wody
Czasem z bułka tarta ale wtedy w mniejszych ilościach
Czasem robie z patelni w smietanie
Ogolnie kocham fasolkę wiec póki będzie chcica mam zamiar jeść bez ograniczeńale w warzywniaku 30 zł za kg wiec musze kupić więcej mrożonej
Jak sie kończyły szparagi jadłam fasolkę - szparagi jeszcze są. ..
Potem lubie kalafior -
Agatia nasz remont gdyby nie zakichana reklamacja i drzwi i opoznienie z meblami do kuchni (mialy byc najpozniej do tego tygodnia) bylby juz skonczony. I uwierz mi ze bedac na tej diecie caly czas mialam nadzieje na wcześniejszy porod. Ale zycie zweryfikowalo i wole zeby maly jeszcze posiedzial a zebym ja na spokojnie mogła wszystko skonczyc
Niech da posprzatac a pozniej niech robi co chce i wychodzi kiedy chce
A pozatym szczerze to jakos nie czuje sie jeszcze gotowa na porod. Nie nacieszylam sie ta ciaza przez ta diete i to moze dlatego. -
Dorinka no mam nadzieję, że tym razem z drzwiami nie będzie przejść.
Już jesteś na finiszu, więc szalej i ciesz się brzuszkiemna tym etapie już dzidzi wiele skomplikujesz, najwyżej ciut podtuczysz
nie stresuj się, bo już za Tobą właściwie dietowa meczarnia
-
Twarden ja dzisiaj też nie wstawałam do wc i o 7 byłam wyspana
no i obudził mnie upał, siedzę przy wiatraku i się rozpływam. Niech chłopina kończy już pracę i trzeba się schłodzić na działce
Dzisiaj na śniadanie zjadłam pół blachy ciasta rabarbarowego bez mąki i cukrupycha
twardan lubi tę wiadomość
-
Ja tez sie juz melduję. 86 i bez acetonu
Ja niestety w nocy musze 3x do wc wstawac. Juz mnie to wstawanie meczy. Dzis wybieram sie z mezem na zakupy
Planuje sobie jakies sukienki letnie pokupowac bo mam cala mase ale odcinane w tali lub rozkloszowane co z moim brzuchem niezbyt ladnie sie komponuje
A wogole to mam ostatnio jakies dni tasiemca chyba. Caly czas wydaje mi sie ze jestem glodna. 3.5 miesiaca na diecie wiec organizm powinien sie przyzwyczaić do mniejszych porcji a mnie caly czas ssie. 1 kanapka wogole mnie nie syci, nawet jak doloze warzyw. -
Dorinka, tez siusiam z zamkniętymi oczami
mam malutkie okno w łazience, wiec ciut światła jest
najważniejsze , że twardo spimy
w pierwszej ciązy przyszły mi bezsenne noce, ale wtedy były upały
a tak szczerze, to nie da sie przyzwyczaić do wstawania, jeśli organizm potrzebuje snu
mnie 5 lat nocek nie zmieniło pod względem spania-w nocy czuwanie, a w domu świetnie to nadrabiałam -
Hej dziewczyny, ja dzis po ktg i usg. Jutro mam termin a mala nawet nie wstawiona do miednicy;( Tetno dobre, wagi juz nie szacuja. Przy cukrzycy wywoluja w moim szptalu do 7 dni po - nastepna kontrola w poniedzialek. Jakos bylam tak nastawiona ze to juz tuz tuz ze czuje sie strasznie sfrustrowana i rozczarowana...Ale nic musze wytrwac w koncu tydzien to nic!
-
Ja to nigdy nie miałam problemu ze spaniem, mogłam wszędzie i o każdej porze, a w ciąży męczy mnie bezsenność. Czasami uda się przespać całą noc- jak dziś ale przeważnie to kulam się z boku na bok oczekując poranka....a Wy też ciągle słyszycie tekst- wyśpij się na zapas, bo przy dziecku nie będzie takiej możliwości? Jak Piotruś wyda się za mną to będzie luz, a jak za ojcem, to jeszcze lepiejtwardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
aga
juz tę chwilę dasz radę
a pisałam, ze niskie cukry sa dosłownie niebezpieczne...wysokie na dłuższa mete szkodza, ale niskie nie moga być
twardan
mój mąz umie wszędzie zssnąć i o kązdej porzezawsze mu tego zazdrościłam
a jak mu sie zdarza w nocy przebudzić i nie może zasnąć jakies 15 min to rano marudzi, ze całą noc nie spał... -
Twardan taaak
To standardowy tekst mojej kuzynki. Powtarza mi go za każdym razem jak ziewne. A żeby bylo śmieszniej ma 2 dzieci (4 i 11lat), mieszka od zawsze z nią jej mama w 1 piętrowym domu, nigdy noe karmila piersia a dzieci od poczatku mieszkaly w pokoju z babcia
Tak samo mi powtarza ze nareszcie komus innemu niz jej zacznie soe wczesniejsze wychodzenie z imprez z powodu dzieci. A przez tyle lat jeszcze nie widzialam zeby kiedykolwiek wyszla wcześniej bo dzieci trzeba uspic. Nigdy się nie przejmowala bo babcia uspi i babcia rano wstanie.
Za to zawsze chciala żeby do niej przychodzić 3km bo zawsze soe dziećmi zastawiala. Baaardzo się ciesze i na pewno teraz ja zaczne się tak tlumaczycChca się spotkac - ok ale niestety u nas bo male dziecko
Ale znam ja na tyle zeby wiedzieć o jej amnezji i teraz będzie wypominac jak to sie trzesiemy nad dzieckiem bo ona ze swoimi to taaakie kilometry robilatwardan lubi tę wiadomość