X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja fasolki bez odrobiny bulki tartej bym chyba nie ruszyla :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka 38 tc to piękny czas na rozpakowanie :) ale dobra posprzątaj po remoncie :) bo potem nie będzie czasu :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Uwielbiam fasolkę z wody
    Czasem z bułka tarta ale wtedy w mniejszych ilościach
    Czasem robie z patelni w smietanie :)
    Ogolnie kocham fasolkę wiec póki będzie chcica mam zamiar jeść bez ograniczeń :) ale w warzywniaku 30 zł za kg wiec musze kupić więcej mrożonej
    Jak sie kończyły szparagi jadłam fasolkę - szparagi jeszcze są. ..
    Potem lubie kalafior :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nasz remont gdyby nie zakichana reklamacja i drzwi i opoznienie z meblami do kuchni (mialy byc najpozniej do tego tygodnia) bylby juz skonczony. I uwierz mi ze bedac na tej diecie caly czas mialam nadzieje na wcześniejszy porod. Ale zycie zweryfikowalo i wole zeby maly jeszcze posiedzial a zebym ja na spokojnie mogła wszystko skonczyc :) Niech da posprzatac a pozniej niech robi co chce i wychodzi kiedy chce :)
    A pozatym szczerze to jakos nie czuje sie jeszcze gotowa na porod. Nie nacieszylam sie ta ciaza przez ta diete i to moze dlatego.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka no mam nadzieję, że tym razem z drzwiami nie będzie przejść.
    Już jesteś na finiszu, więc szalej i ciesz się brzuszkiem :) na tym etapie już dzidzi wiele skomplikujesz, najwyżej ciut podtuczysz :) nie stresuj się, bo już za Tobą właściwie dietowa meczarnia :)

• twardan Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, cukier 81. Wyspana, ani razu nie było wstawania na siusiu, co za rozkosz!
    Miłego dnia :)

agatia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    cukier 81, ketonów brak
    juz zaliczyłam rozmowe z kolezanka z pracy :) ma sla mnie kilka ubranek...
    a wiec osobiscie zjawie sie z l4

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden ja dzisiaj też nie wstawałam do wc i o 7 byłam wyspana :) no i obudził mnie upał, siedzę przy wiatraku i się rozpływam. Niech chłopina kończy już pracę i trzeba się schłodzić na działce :)
    Dzisiaj na śniadanie zjadłam pół blachy ciasta rabarbarowego bez mąki i cukru :) pycha :)

twardan lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ciasto rabarbarowe... Mhhhmmmm.... Mi gdzies jakos apetyt nie dopisuje . chociaz dzis tez sie wyspalam troche . jeszcze dzis cos muszek pomyslec co mamusce kupic

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie juz melduję. 86 i bez acetonu :) Ja niestety w nocy musze 3x do wc wstawac. Juz mnie to wstawanie meczy. Dzis wybieram sie z mezem na zakupy :) Planuje sobie jakies sukienki letnie pokupowac bo mam cala mase ale odcinane w tali lub rozkloszowane co z moim brzuchem niezbyt ladnie sie komponuje :)
    A wogole to mam ostatnio jakies dni tasiemca chyba. Caly czas wydaje mi sie ze jestem glodna. 3.5 miesiaca na diecie wiec organizm powinien sie przyzwyczaić do mniejszych porcji a mnie caly czas ssie. 1 kanapka wogole mnie nie syci, nawet jak doloze warzyw.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he
    Dorinka
    ja do kibelka moze raz w nocy wstaję, ale jestem tak zaspana, ze zawsze rano myslę nad tym faktem, czy sie budziłam, czy sniłam
    ale ide po ciemku :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Kamcia - brak światła to podstawa :) Ja dodatkowo zalatwiam się z zamknietymi oczami bo taka jestem spiaca. Ale samo ruszanie tylka 3x mnie mocno denerwuje. No ale przecież powinnam sie juz przyzwyczajać do częstych pobudek w nocy ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, tez siusiam z zamkniętymi oczami :D mam malutkie okno w łazience, wiec ciut światła jest :D
    najważniejsze , że twardo spimy
    w pierwszej ciązy przyszły mi bezsenne noce, ale wtedy były upały
    a tak szczerze, to nie da sie przyzwyczaić do wstawania, jeśli organizm potrzebuje snu
    mnie 5 lat nocek nie zmieniło pod względem spania-w nocy czuwanie, a w domu świetnie to nadrabiałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzis po ktg i usg. Jutro mam termin a mala nawet nie wstawiona do miednicy;( Tetno dobre, wagi juz nie szacuja. Przy cukrzycy wywoluja w moim szptalu do 7 dni po - nastepna kontrola w poniedzialek. Jakos bylam tak nastawiona ze to juz tuz tuz ze czuje sie strasznie sfrustrowana i rozczarowana...Ale nic musze wytrwac w koncu tydzien to nic!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przekrocenia na czczo do 100 ktore mialam przez kilka dni zupelnie sie nimi nie przejeli - mam przyjechac jakby cukry nagle spadly.

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nigdy nie miałam problemu ze spaniem, mogłam wszędzie i o każdej porze, a w ciąży męczy mnie bezsenność. Czasami uda się przespać całą noc- jak dziś ale przeważnie to kulam się z boku na bok oczekując poranka....a Wy też ciągle słyszycie tekst- wyśpij się na zapas, bo przy dziecku nie będzie takiej możliwości? Jak Piotruś wyda się za mną to będzie luz, a jak za ojcem, to jeszcze lepiej :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga
    juz tę chwilę dasz radę :)
    a pisałam, ze niskie cukry sa dosłownie niebezpieczne...wysokie na dłuższa mete szkodza, ale niskie nie moga być

twardan
    mój mąz umie wszędzie zssnąć i o kązdej porze :D zawsze mu tego zazdrościłam :D
    a jak mu sie zdarza w nocy przebudzić i nie może zasnąć jakies 15 min to rano marudzi, ze całą noc nie spał...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden mnie tekst wyśpij się na zapas denerwuje. Uwielbiałam ranne wstawanie do synka, nocne karmienie. Jak mały zaczął przesypiac noce majace 1,5 mc to brakowało mi tego wstawania bardzo.

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga do 100 na końcówce na czczo to nie.problem :) przecież niektórzy do 100 nawet insu nie włączają :) skoro czekają u Ciebie do 7 dni po terminie to już za tydzień dzidzia będzie przy Tobie :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan taaak :) To standardowy tekst mojej kuzynki. Powtarza mi go za każdym razem jak ziewne. A żeby bylo śmieszniej ma 2 dzieci (4 i 11lat), mieszka od zawsze z nią jej mama w 1 piętrowym domu, nigdy noe karmila piersia a dzieci od poczatku mieszkaly w pokoju z babcia :D Tak samo mi powtarza ze nareszcie komus innemu niz jej zacznie soe wczesniejsze wychodzenie z imprez z powodu dzieci. A przez tyle lat jeszcze nie widzialam zeby kiedykolwiek wyszla wcześniej bo dzieci trzeba uspic. Nigdy się nie przejmowala bo babcia uspi i babcia rano wstanie.
    Za to zawsze chciala żeby do niej przychodzić 3km bo zawsze soe dziećmi zastawiala. Baaardzo się ciesze i na pewno teraz ja zaczne się tak tlumaczyc :) Chca się spotkac - ok ale niestety u nas bo male dziecko :)
    Ale znam ja na tyle zeby wiedzieć o jej amnezji i teraz będzie wypominac jak to sie trzesiemy nad dzieckiem bo ona ze swoimi to taaakie kilometry robila :D

twardan lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ