X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie na to liczę Kamcia, na diabetologa i na to że organizm się przyzwyczai, bo rozdrażniona chodzę przez to nie powiem..

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta teorie co do chudniecia są różne, tak jak i badania acetonu :) np Żabka nie mierzy acetonu, ja mierzylam na czczo, a teraz mam przykaz przy każdym sikaczu z racji tego, że córcia za mała, była asioczek, która badała raz w tyg przez cały dzień. Ja najpierw schudłam i diablo i gin nie była zadowolone, a teraz przytyłam 4-4,5kg i usłyszałam, że teraz to ok ;) w Wawie też mi kazali przybierać, dali rozpiske dla diablo i ginki z wytyczntmi i się tego trzymamy. Choć ja mam nadbagaz i powinnam przytyć max 7kg, ale ginka powiedziała, że z taką tendencją 7 nie przekrocze ;)
    Na spokojnie jutro zobaczysz, jakie zalecenia da Ci diablo.
    Na pewno nie można chodzić głodna, bo dieta cukrzycowa w ciąży nie jest dietą odchudzająca. Ja mam zalecenie dołożyć w III trym 300 kcal i zastanawiam się jak i gdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:26

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis 84 :) Acetonu jeszcze nie sprawdzałam bo mi sie z lozka nie chce wstawac :)
    Wczoraj cukier po obiedzie az 110 ale zjadlam chyba 1/3 talerza kopiato nałożonych mlodych ziemniaków, 1 udko, lyzka mizerii i tradycyjnie full surowki :) Pozniej rozek - 103 i talerz salatki z feta - 105 :)
    Dzis na szczęście noc bez zadnych koszmarow :) Za to chyba zaczyna mnie rozwalac stres. W tym tyg ostatnia wizyta u diablo, odbior wynikow u gina na czystosc pochwy a w piatek po l4 i wizyta przygotowawcza u gina ze szpitala w którym chce rodzić.
    Dodatkowo mam dzis dzwonic w spawie mebli kuchennych i juz mam nerwa czy cos zalatwie.

Za to melduję juz z rana ze dzis na obiad fasolka :)

goodwill lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko w takiej sytuacji tylko spokój może Cię uratować :)

Dorinka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, aż się zdziwisz, ze wszystko załatwisz :)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Kamcia pora śniadania hahahaha
    Śniło mi się trzymała na nogach Piotrusia (śliczny chłopczyk) wyglądał na roczne dziecko a w brzuszku miałaś kolejne maleństwo:-))))) wiek ciąży tak jak teraz jesteśmy hihi

Na ostatnią kolacje zjadłam łyżkę zwykłego białego makaronu i mleko miseczka wyszła ale pychotka dawno nie jadłam czegoś takiego. Smaki z dzieciństwa:-)
    Dziś na czczo lewa ręka 101 zrobiłam oczy izmierzylam druga prawa a tam 86!!!!!!
    Zjadłam śniadanie kromka średnia chleba szynka sałata i pomidor to co zawsze.
    Wróciłam z przedszkola więc spacer ruch zaliczony po śniadaniu mierze cukry na lewej 141!!!!! Na prawej 117!!!!!!!
    Kuźwa mac!
    Sprawdziłam 9.06 mam wizytę u diablo :-(
    Jutro wizyta u gina czyżby znowu się stresować nie świadomie ale nie mam czego bo idę po L4 i przy okazji zobaczę juniora więc nie mam czym się przejmować:-(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka dasz radę! :)
    cieszę się ze to jutro już, bo mam metlik w głowie właśnie i martwie się tym, że ten głód mnie tak dopada, oczywiscie martwiąc się o maluszka. Wizyta u gina za tydzień, ale z usg dopiero 9 czerwca :/ bardzo potrzebuje usłyszeć, że z Filipkiem wszystko ok.
    mam nadzieje, że spoko diablo jutro się okaże.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt w nocy chyba z 6 razy wstawalam do WC i raz mnie burza obudziła musiałam zbierać części od wózka bo się suszuly.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    ja nadal sie upieram , że nie podobaja mi się twoje pomiary, a dokładnie rozbiezności
    mamay ten sam gluko, a moj czegos takiego nie pokazuje...
    ale próba wymiany gluko nie udała sie...do mnie nie przemawia argument, ze masz brać pod uwage niższy pomiar, bo nikt nie każe nam mierzyć 2 razy...a pasowaloby trzeci raz-tak na logike, dla potwierdzenia któregoś wczesniejszego...
    a mi sie sniła twoja nowa pralka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia udanych wizyt:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zabka nie eksperymentuj tak na noc, jedz to, co miałaś sprawdzone. Kupuj dziurawy ser i kanapeczka :)
    Żabko a masz płyn kontrolny do gluko? Bo i ile po posiłku te 20j z hakiem jest ok jako błąd, to na czczo coś się rozjeżdża. Krew cały czas płynie, więc różnice mogą być, ale nie takie. Ja jak na czczo przekroczyłam to z 2 rąk była różnica 1j.
    Żabko, Martta widzę, że wszystkie wizytujemy 09.06 :) ja mam diablo.

Żabko a gluko nie leży nigdzie na słońcu, nie nagrzewa się? Bo powyżej 20 st mogą swirować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamcia ja mam brać pod uwagę pomiar ten niższy skoro mi się chce kluc dwa razy przy jednym posiłku.
    Palce to już mnie tak bolą...... :-(
    A może to wina ze czasami muszę wycisnąć krew?????
    A ty mierzysz raz??? Jak wynik jest ok to dajesz sobie spokój a jak wysoki to mierzysz drugi raz??????
    Bo ja tak robię.
    Mierze drugi raz jak mi się nie podoba pierwszy wynik.
    Oczywiście te rozbieżności są też dla mnie nie jasne.
    Chyba przygotuję ściage moich pomiarów razem z drugim śniadaniem i podwieczorek dla diablo żeby zobaczyła bo jak w gluko będzie patrzyć to pewnie nie wyciągnie wniosków a na kartce inaczej to widać.
    Zaraz mąż idzie do pracy będę miała spokój to to zrobię.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Agatia udanych wizyt:-)
    Dzięki :) wizyta to szybko, gorzej trasa w taką pogodę, ale przy okazji może na jakieś zakupy wskoczymy.

• martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kurcze nawet nie sprawdzałam czy z innego palca inny pomiar mi pokaże....
    ale udało mi się przełożyć diablo na dzisiaj, jadę na 13, mam nadzieje, że po wizycie będzie mi "jaśniej" :)
    no Agatia ja już nie mogę się doczekać 9 żeby zobaczyć maluszka!

agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kurde zabka nie eksperymentuj tak na noc, jedz to, co miałaś sprawdzone. Kupuj dziurawy ser i kanapeczka :)
    Żabko a masz płyn kontrolny do gluko? Bo i ile po posiłku te 20j z hakiem jest ok jako błąd, to na czczo coś się rozjeżdża. Krew cały czas płynie, więc różnice mogą być, ale nie takie. Ja jak na czczo przekroczyłam to z 2 rąk była różnica 1j.
    Żabko, Martta widzę, że wszystkie wizytujemy 09.06 :) ja mam diablo.

Żabko a gluko nie leży nigdzie na słońcu, nie nagrzewa się? Bo powyżej 20 st mogą swirować.

Nie mam tego płynu.
    Nawet diablo o nim nie wspomniała.
    Gluko leży w ciemnym miejscu.
    Dzisiaj kupie kefir muszę się przełamać i mój ser może skuszę się na pół kajzerki lub bułki fitness.
    Nie wiem co się dzieje.
    Może jak diablo zrobię rozpiskę z gluko to wymieni mi gluko?
    Mogłabym iść do apteki po nowy ale czy pasji diablo mi będzie pisać na receptę inne nie wiem
    Lepiej chyba gluko wymienić.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko mi kazali mierzyć raz, ale robię tak, jak Ty i przy za wysokim sprawdzam drugi raz. Też mam różnicę między prawą a lewą. Diab kazała mierzyć na lewej, bo jestem praworeczna i prawa ręka od wykonywania różnych czynności jest bardziej rozgrzana i może dawać fałszywy wynik.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    bo ogólnie nie kłuje sie drugi raz (a zawsze inna wartość z innego palca wyjdzie, tylko nie powinno być dużych rozbieżności)
    ja poprawiam pomiar, jeśli pierwszy wychodzi na moje oko "podejrzany", ale u mnie róznica to kwestia kilku jednostek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta powodzenia:-)

Agatia to jeżeli jest tak z prawa ręka to ja wychodzi na to że mam cukry kosmiczne hahaha
    No nic przygotuję to kartkę ściage i potem wkleje zobaczycie :-)
    A potem diablo niech się wykaże :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    naciskaj z gluko
    za pierwszym razem nie poskutkowało, ale jednak w domu co innego wychodzi, a u nich co innego
    ja nie mam rozbiezności między prawa i lewą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja zapisuję w książeczce wszystko, co uznaje za ważne :)

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ