Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Martta teorie co do chudniecia są różne, tak jak i badania acetonu
np Żabka nie mierzy acetonu, ja mierzylam na czczo, a teraz mam przykaz przy każdym sikaczu z racji tego, że córcia za mała, była asioczek, która badała raz w tyg przez cały dzień. Ja najpierw schudłam i diablo i gin nie była zadowolone, a teraz przytyłam 4-4,5kg i usłyszałam, że teraz to ok
w Wawie też mi kazali przybierać, dali rozpiske dla diablo i ginki z wytyczntmi i się tego trzymamy. Choć ja mam nadbagaz i powinnam przytyć max 7kg, ale ginka powiedziała, że z taką tendencją 7 nie przekrocze
Na spokojnie jutro zobaczysz, jakie zalecenia da Ci diablo.
Na pewno nie można chodzić głodna, bo dieta cukrzycowa w ciąży nie jest dietą odchudzająca. Ja mam zalecenie dołożyć w III trym 300 kcal i zastanawiam się jak i gdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:26
-
A ja dzis 84
Acetonu jeszcze nie sprawdzałam bo mi sie z lozka nie chce wstawac
Wczoraj cukier po obiedzie az 110 ale zjadlam chyba 1/3 talerza kopiato nałożonych mlodych ziemniaków, 1 udko, lyzka mizerii i tradycyjnie full surowkiPozniej rozek - 103 i talerz salatki z feta - 105
Dzis na szczęście noc bez zadnych koszmarowZa to chyba zaczyna mnie rozwalac stres. W tym tyg ostatnia wizyta u diablo, odbior wynikow u gina na czystosc pochwy a w piatek po l4 i wizyta przygotowawcza u gina ze szpitala w którym chce rodzić.
Dodatkowo mam dzis dzwonic w spawie mebli kuchennych i juz mam nerwa czy cos zalatwie.
Za to melduję juz z rana ze dzis na obiad fasolkagoodwill lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się
Kamcia pora śniadania hahahaha
Śniło mi się trzymała na nogach Piotrusia (śliczny chłopczyk) wyglądał na roczne dziecko a w brzuszku miałaś kolejne maleństwo:-))))) wiek ciąży tak jak teraz jesteśmy hihi
Na ostatnią kolacje zjadłam łyżkę zwykłego białego makaronu i mleko miseczka wyszła ale pychotka dawno nie jadłam czegoś takiego. Smaki z dzieciństwa:-)
Dziś na czczo lewa ręka 101 zrobiłam oczy izmierzylam druga prawa a tam 86!!!!!!
Zjadłam śniadanie kromka średnia chleba szynka sałata i pomidor to co zawsze.
Wróciłam z przedszkola więc spacer ruch zaliczony po śniadaniu mierze cukry na lewej 141!!!!! Na prawej 117!!!!!!!
Kuźwa mac!
Sprawdziłam 9.06 mam wizytę u diablo
Jutro wizyta u gina czyżby znowu się stresować nie świadomie ale nie mam czego bo idę po L4 i przy okazji zobaczę juniora więc nie mam czym się przejmowaćkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dorinka dasz radę!
cieszę się ze to jutro już, bo mam metlik w głowie właśnie i martwie się tym, że ten głód mnie tak dopada, oczywiscie martwiąc się o maluszka. Wizyta u gina za tydzień, ale z usg dopiero 9 czerwcabardzo potrzebuje usłyszeć, że z Filipkiem wszystko ok.
mam nadzieje, że spoko diablo jutro się okaże. -
nick nieaktualny
-
zabka
ja nadal sie upieram , że nie podobaja mi się twoje pomiary, a dokładnie rozbiezności
mamay ten sam gluko, a moj czegos takiego nie pokazuje...
ale próba wymiany gluko nie udała sie...do mnie nie przemawia argument, ze masz brać pod uwage niższy pomiar, bo nikt nie każe nam mierzyć 2 razy...a pasowaloby trzeci raz-tak na logike, dla potwierdzenia któregoś wczesniejszego...
a mi sie sniła twoja nowa pralka -
nick nieaktualny
-
Kurde zabka nie eksperymentuj tak na noc, jedz to, co miałaś sprawdzone. Kupuj dziurawy ser i kanapeczka
Żabko a masz płyn kontrolny do gluko? Bo i ile po posiłku te 20j z hakiem jest ok jako błąd, to na czczo coś się rozjeżdża. Krew cały czas płynie, więc różnice mogą być, ale nie takie. Ja jak na czczo przekroczyłam to z 2 rąk była różnica 1j.
Żabko, Martta widzę, że wszystkie wizytujemy 09.06ja mam diablo.
Żabko a gluko nie leży nigdzie na słońcu, nie nagrzewa się? Bo powyżej 20 st mogą swirować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:44
-
nick nieaktualnyTak Kamcia ja mam brać pod uwagę pomiar ten niższy skoro mi się chce kluc dwa razy przy jednym posiłku.
Palce to już mnie tak bolą......
A może to wina ze czasami muszę wycisnąć krew?????
A ty mierzysz raz??? Jak wynik jest ok to dajesz sobie spokój a jak wysoki to mierzysz drugi raz??????
Bo ja tak robię.
Mierze drugi raz jak mi się nie podoba pierwszy wynik.
Oczywiście te rozbieżności są też dla mnie nie jasne.
Chyba przygotuję ściage moich pomiarów razem z drugim śniadaniem i podwieczorek dla diablo żeby zobaczyła bo jak w gluko będzie patrzyć to pewnie nie wyciągnie wniosków a na kartce inaczej to widać.
Zaraz mąż idzie do pracy będę miała spokój to to zrobię.
-
ja kurcze nawet nie sprawdzałam czy z innego palca inny pomiar mi pokaże....
ale udało mi się przełożyć diablo na dzisiaj, jadę na 13, mam nadzieje, że po wizycie będzie mi "jaśniej"
no Agatia ja już nie mogę się doczekać 9 żeby zobaczyć maluszka!agatia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Kurde zabka nie eksperymentuj tak na noc, jedz to, co miałaś sprawdzone. Kupuj dziurawy ser i kanapeczka
Żabko a masz płyn kontrolny do gluko? Bo i ile po posiłku te 20j z hakiem jest ok jako błąd, to na czczo coś się rozjeżdża. Krew cały czas płynie, więc różnice mogą być, ale nie takie. Ja jak na czczo przekroczyłam to z 2 rąk była różnica 1j.
Żabko, Martta widzę, że wszystkie wizytujemy 09.06ja mam diablo.
Żabko a gluko nie leży nigdzie na słońcu, nie nagrzewa się? Bo powyżej 20 st mogą swirować.
Nie mam tego płynu.
Nawet diablo o nim nie wspomniała.
Gluko leży w ciemnym miejscu.
Dzisiaj kupie kefir muszę się przełamać i mój ser może skuszę się na pół kajzerki lub bułki fitness.
Nie wiem co się dzieje.
Może jak diablo zrobię rozpiskę z gluko to wymieni mi gluko?
Mogłabym iść do apteki po nowy ale czy pasji diablo mi będzie pisać na receptę inne nie wiem
Lepiej chyba gluko wymienić. -
Żabko mi kazali mierzyć raz, ale robię tak, jak Ty i przy za wysokim sprawdzam drugi raz. Też mam różnicę między prawą a lewą. Diab kazała mierzyć na lewej, bo jestem praworeczna i prawa ręka od wykonywania różnych czynności jest bardziej rozgrzana i może dawać fałszywy wynik.
-
martta
bo ogólnie nie kłuje sie drugi raz (a zawsze inna wartość z innego palca wyjdzie, tylko nie powinno być dużych rozbieżności)
ja poprawiam pomiar, jeśli pierwszy wychodzi na moje oko "podejrzany", ale u mnie róznica to kwestia kilku jednostek -
nick nieaktualny