Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka wrote:Agatia dobrze ze sen ale mam nadzieje ze jie jakis proroczy
No cala mokra sie obudzilam
Martta śniadania są najbardziej problemowe, bo po całej nocy organizm musi się rozkręcić. Lepiej zjeść 1 kromkę z wędliną i warzywami, jajkiem, parowka, a za godzinę, jak.cukier ok to odejść
Co do obiadu to spróbuj zjeść tak jak radzi Żabkami teściowej panierowane kotlety cukru nie podniosły, znaczy, że zrobiła od serca
Żabko współczuję sprzątania, ja mały maraton po galerii i zdycham
Mała mi uciska na żołądek, bo mam turbo zgage i żołądek wywiniety na lewą stronęobiadek zjadłam w galerii, więc teraz jakas przekasaka i chyba się zdrzemnę
-
Moje cukry ostatnio tak beznadziejne, że aż się pisać nie chce... Po śniadaniu 131 jak na mnie to wysoko, a tylko 1 kromka chlebka i 2 parówki???? po obiedzie 123 oj niedobrze. Jedyny pozytyw naczczo 89.
Dziewczyny teraz rozumiem wasze wkurzenie jak wynik trochę za wysoki. Ja mam takie poczucie bezsilności, już myślałam, że opanowałem pewne schematy a tu dupa. Muszę się wziąć w garść i koniecznie wrócić do spacerów bo przez te wolne dni trochę odpuściłam.
Żabka ja miałam schemat bułki fitness z Lidla z sercem i szklanką kefiru. Jedzone bardzo późno 22/23 i pomiar około 7/9. Po jakimś czasie przestało działać i cukry rosły, zaczęłam kombinować z innymi rzeczami i było jeszcze gorzej. Wróciłam do bułki i znów jest do zaakceptowania tak około 90.
-
Martta mój mąż też jest wybredny jeśli chodzi o żarcie i najlepiej jak bym mu codziennie osobny obiadek robiła, ale nauczyłam się to olewać. Jak nie chce mojego łososia z ryżem to zawsze mu proponuję zapiekankę z Lidla albo jakiś inny kupny syf. Niech sobie odgrzewa tyle potrafi zrobić.
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam z dworu a dokładnie z lasu.
Moja córka uczyła się jeździć na dwóch kółkach ciężko idzie:-(
Mąż zabrał jej rowerek usiadła i zaczął szaleć na nim ta go ganiala
Potem uczyłem ja hamowania pedałami do tyłu z robieniem śladównie mogła załapać o co chodzi robiliśmy rekordy w końcu zalapala po jakimś czasie.
Ja spacerowalam oczywiście krzaki musiałam zaliczyć bo junior kocha mój pęcherz smyrac/uciskac
Wróciliśmy i lezakuje.
Zaraz córkę wykąpać zrobić kolacje i uśpić ja bo jutro do przedszkola.
Córką dzisiaj rozpakować folie przeciwdeszczowa do wózka i jest kuźwa poparta muszę poszukać na allegro czy znajdę.
A wkład do wózka z Minky poproszę mamę żeby uczyła pod wymiar kupie materiał w sklepie i niech uszyje:-)
-
Pare ziemniakow, schabowy ze sciagnieta panierka i surowka z selera, po godzinie 112
Potem gorzej mi było jak zajadali sie ciastem a ja pilam wode i myślałam że mi język do tylka ucieknie....
Izulla moj maz lubi zjeść i to jesc wszystko, a szczuplak jak nie wiem. Przyzwyczailam go do obiadkow codziennych to teraz bedzie gorzej przez chwilę...czesc obiadow pewnie zje moich tez, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Najpierw to ja tez musze plan opracować na obiady, bo najczęściej ukochany mskaron byl pod rozna postacią, co prawda zawsze z maki durum ale teraz tak czesto i tak nie przejdzie... -
Makaron jak najbardziej pasuje do diety cukrzycowej, ale niestety musisz wypróbować na sobie, jednym służy a innym już nie. Ja mogę małą porcję razowego, albo lubelski pełne ziarno i jeszcze próbowałam taki bio z tesco razowy pełnoziarnisty. Żaden nie podwyższał cukru, ale w małej ilości i jako dodatek do warzyw i mięska.
-
nick nieaktualnyPozbywać się tego sera co kupiłam
Zrobiłam rodzinie na kolacje hamburgery i mężowi położyłam ser hihihi
Jutro sobie kupię mój królewski sprawdzony i bułkę i kefir.
Muszę się przełamać fo tego kefiru.
Dziś jednak na ostatnią kolacje zjem makaron z mlekiem bo wspomniałam co by tu zjeść żeby cukry były ok i mówię makaron może a mąż krzyczy tak on też chcę zje że mną a potem będzie mnie..........hahahah
Cóż za romantyzm hihi
Martta widzisz z czasem będzie chciał jeść to co ty.
Aaaaaaaa miałam Ci pisać a mi się teraz przypomniało
Ja mogę zjeść kawałek sernika na zimno i to takiego na biszkoptach i z proszku nawet z truskawkami
Nawet jadłam ciasto Raffaelo ale moja mama mi zrobiła i dała mniej cukru.
-
Martta luksio wynik obiadkowy
a ciastem się nie przejmuj, mi nie przeszkadza, jak inni wcinają
Izulla ja mam coraz częściej przekroczenia, bardzo się nimi martwiłam, ale w Poradni pan dr wziął mnie trochę w obroty i do 130 kazał na spoko. Przy takich wartościach nie włączają insu, pokrywa się to z teorią mojej diablicy
Żabko moja też tancuje po pęcherzu okropnieale w lesie uważaj na kleszcze
Izulla81 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Nawet nie próbuję doczytać co się u was działo bo nie dam rady się dokopać, uświadomcie mnie tylko czy któraś pod moją nieobecność urodziła???
My od środy w domu. 3 dni intensywnej walki z nawałem, ja jestem cała obolała i muszę przyznać ze okropnie zniosłam cesarkę, a w zasadzie znoszę, bo nadal mnie boli, ciagnie, nie mogę znaleźć dobrej pozycji do karmienia/siedzenia, a i z leżeniem róznie bywa. Mam zasiniony brzuch. Teoretycznie we wtorek mają mi zdjąc szwy ale mam wrażenie że jakiś stan zapalny mi się zaczyna i czarno to widzę.
Maluszek jest cudowny! Jest prześliczny, bardzo ładnie ssie pierś od samego początku i gdyby nie moje 'cesarskie' przejścia to przebywanie z nim byłoby czystą przyjemnością (no z tą czystością różnie, bo kupy wali zupełnie jakby nie był hipotrofikiem). Zaczynają mu się co prawda wieczorne problemy z odgazowaniem ale jeszcze nie kolki i jakoś dajemy radę. Cukry u niego ok, ja zapominam mierzyć, ale to co pamietam wychodzi na razie w porządku.
Ściskam gorąco i skróćcie mi któraś jeśli działo się coś ciekawego (głównie w kwestii rozpakowywania!!!)Izulla81, twardan lubią tę wiadomość
Rudzina -
Dorinka
Jaki malutki
Teraz doczytałam - ja mam 104to twój naprawdę malutki zgrabniutki
Rudzina
przypomina mi się tylko Zabuszka rozpakowana
Przyjdą do ciebie siły
najważniejsze że maluszek zdrowy
A jak duży się urodził?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:22
Dorinka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Agatia, moje wyższe cukry po śniadaniu to tylko moja wina. W tygodniu po śniadanku o 8:00 wychodzę z młodym do przedszkola, a później spacerek po pieczywko i jakieś drobne sprawunki. A w wolne dni śpimy do 9:15 (mój synek mi taki prezent zrobił na długi weekend) i ruchu znacznie mniej bo siedzimy na ogrodzie i upał był straszny... I mi się nie chciało miałam lenia po tych przygodach z ktg...
Ale masz 100% racji nie warto się przejmować cukrem 131. Tylko czasem trzeba dojrzeć do takiej decyzji haha. Zauważyłam, że przekroczenia strasznie mi psują humor, a to przecież bez sensu.
Mąż w ramach odkupowania win (za to świetne śniadanko i ogólnie zerwanego Achillesa) ufarbował mi włosy. Muszę przyznać, źe się przyłożył i wyszły świetnie. Teraz to już mogę rodzić -
Dlugasny a chodziki. Ciut ciut mu tej wagi zabrakło
Nagle przed testem zamilkłas ...zatem szczegółów nie znalyśmy
Zabuszka umieściła zdjęcie małego jakieś 2 - 3 str wstecz
Hahaha
Str 842 ja to mam wyczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 20:32
-
Dorinka jaki słodki mały brzuszek
Rudzinko, a wpisali synkowi hipotrofie? Czy macie z tym związane, jakieś dodatkowe wizyty? Dobrze, zer pięknie ssie, nadrobi raz dwa. Dowiedz się, czy u Was w mieście/gminie nie ma bezpłatnych szczepień na pneumo, meningo i nie wiem, czy.jeszcze jakieś dla wcześniaków i dzieci ur w terminie z wagą mniejszą niż 2500g. Bo u nas są bezpłatne. -
dziewczyny potrzebuje pomocy.. u mnie jednak nie obedzie sie bez insuliny - czy ktoras z Was stosuje lantus solostar - na opakowaniu jest napisane 100 jednostek/ml (1wstrzykiwacz po 3 ml).
lekarz zalecil mi wstrzykiwanie 10 jednostek. czyli te opakowanie mam na 30 dni bo jak rozumiem opakowanie ma 300 jednostek. ale nie jsstem w stanie ogarnac na ile mam ustawic dawke insukiny - na 10 bo 10 jednostek. czy na 3 bo 1 wstrzykniecie to 3 ml...
jeny mam nadzieję ze rozumiecie o co mi chodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:25
http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f
-
Monika
Ustawiasz jednostki
u mnie na penie jest napisane 3 (3 jednostki )i tyle ustawiam
Napisałaś ze masz mieć 10 jednostek wiec ustawiasz na 10
I nie licz na ile masz insulinę bo ja mam 2 j zużyć na sprawdzenie najpierw igły (2j w powietrze 10 j w nogę )
Zrozumiale napisałam?
Ale mam inna insulinę (insulatard )
A z tym wstrzykiwaczem chodzi o cały pojemniczek ze ma 3 ml czyli 100 jednostek
Czyli 10 jednostek to 0.3 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:30