X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ma padac (wg prognozy godzinowej), więc pewnie to pranie w mieszkaniu powiesze, a potem zrobie drugie na balkon (np bardziej polarowe) i prasowanko oczywiscie, musze postarac się robić to na bieżąco (teraz jestem 1 pranie wstecz)

a córka chyba powoli zapomina, ze chciała siostrzyczkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 09:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja cały długi majowy weekend prasowałam :) Pod koniec nawet nabrałam wprawy. Mój mąż tylko się pytał, czy na pewno będzie jedno dziecko, bo ciuchów mamy jak dla trojaczków.

agatia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko no córeczka starsza siostra pełną parą, zuch dziewczynka :)
    Twardan bigosik na pewno smaczny i maz doceni :) ja mam kapusciany odwyk po ostatni bólu brzucha ;)
    Aga w kwestii czopa nie poradzę, bo u mnie w 36tc zdjęli pessar i czop nie miał szans się pojawić. Ale obstawiam, że na dniach maluszek będzie przy Tobie :) najwyższa pora :)

Zrobiłam naleśniki, ale bałam się czy z mąką razową zje mój Tadek niejadek, a on wszamał 5 ;) zresztą ja też zjadłam 5, choć na 2 śniadanie to chyba niezbyt dobry pomysł.

twardan lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    Kamcia ja cały długi majowy weekend prasowałam :) Pod koniec nawet nabrałam wprawy. Mój mąż tylko się pytał, czy na pewno będzie jedno dziecko, bo ciuchów mamy jak dla trojaczków.

to ja mam chyba dla czworaczków :D
    przypomniałam sobie, czego nie lubie prasować (czapeczek! a mam ich chyba 50) i co lubie , bo szybko idzie
    wole już zacząc póki mam siły, nie ma upalów i powoli-a nie wszystko na raz :)wczoraj nawet przyjemnie sie prasowało
    cukry sie spalają

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja na kolacje jem pol kajzerki z polowa plastra sera zoltego i takiej kanapki przed snem nie smaruje juz maslem zeby dodatkowy tluszcz w nocy nie trzymal. I jem ja na co najmniej 45min przed snem bo jak zjem później to rano wyzszy wynik.
    Co do bigosu to ja gdzies do 32 tyg tez nie moglam jesc. Mialam wlasnie takie same dolegliwosci jelitowe jak wy ;)

Ja dzis na czczo 79 ale jakie ja mialam sny. A to wszystko przez was! :P :) Tyle gadalysmy wczoraj na temat dzieci i dzis mi sie snilo ze urodzilam synka sn - 59cm i 6100 :O Na dodatek z uzębieniem :)

żabka04, martta lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, a włoski mial ? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ha ha ha duży kaliber 6100g ;) dobrze, że to tylko sen ;)

• twardan Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję właśnie, że nie będzie dolegliwości jelitowych po tym bigosie, na razie zjadłam trochę wczoraj, zobaczymy.
    Dorinka ale poszalałaś.....miał być z bujną czupryną, a nie z uzębieniem :) Ostatnio mówili w tv, że kobieta urodziła sn dziecko ponad 5 kg, więc wszystko możliwe :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ani nie wiem bo jak go zobaczylam w nosidelku z takimi dlugimi wystajacymi nogami i zebami to w szoku bylam :) Jeszcze w tym snie mialam porod SN ale pod narkoza :| I zadzwonilam sie do meza pozalic ze mi kazali samej takiego dorodnego arbuza wypchnac i boje sie spojrzec co ze mnie na dole zostalo a okazalo sie ze on pijany jak bela :O
    Agatia dobrze ze sen ale mam nadzieje ze jie jakis proroczy :) No cala mokra sie obudzilam :)

Aga przypomnialo mi sie ze moj gin na ostatniej wizycie mowil ze jesli zauwaze u siebie choc jedno z wymienionych : regularne skurcze ze nie bede mogla mowic, bede miec mokro bo wody odejda, odejdzie czop lub zobacze podbarwiona wydzieline to mam jechac do szpitala bo poród tuz tuz :) Ale ja sama przed 1 porodem wiec mowie tylko co on powiedział :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak córką zapomniała że chciała siostrę:-)
    Dumna jestem z córki.
    Właśnie mąż dzwonił pytał jak nam idzie sprzątanie hahah pojechał gdzieś i przy okazji obadal teren bo chcemy iść córkę uczyć jeździć na rowerze ale na dwóch kółkach.
    Fajnie tatuś będzie biegał a ja cukry będę spalać po obiadku spacerkiem:-)
    Szkoda ze gaci krótkich nie mam i tylek mi się spoci:-(

Wcinam jogurt.

Dorinka woooooow 6kg zeby?;-)
    Miały być włosy hahahaha
    Ale to tylko sen.
    Szczerze boję się tej kajzerki:-(

Dzisiaj coś innego zjem niż ser żółty bo może faktycznie mi ten nowy co kupiłam nie służy.
    Dziś będę pić kakao:-)
    Nie wyobrażam sobie smaku tego kakao liczyłam że pojęcie granulowane dla dzieci takie:-)
    Za dobrze byśmy miały:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka co do kajzerki to tez sie balam i zjadlam pol w dzien z sama polowka plasterka sera i zmierzylam a po 1h mialam 95-100. Raz tez zmierzylam po kolacji i tez niski cukier. Tylko ja nie jem tych kajzerek pompowanych takich jak np. z biedry a takie zwykle z piekarni :) Nie za duze sa :)

żabka04 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi po śniadaniu wyszło 160! Czyli dzisiejszy chleb jeszcze gorszy od wczorajszego, poszłam na spacer i spadlo do 106. Beznadziejny tuts pojechał na rower od rana a ja siedze na ławce w parku i nie mam zamiaru wracac do domu przed obiadem u teściów, na ktory pewnie nie za wiele bede mogla zjeść, bo jakis schabowy pewnie jak znam życie....

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta spokojnie my też jemy schabowe:-)
    Proponuję zjeść jak dla wrobelka to co wszyscy.
    Czyli np. Dwa ziemniaki nie duże, mały schabowy lub pół Schabowego i dużo surówki (zależy jaka) służy mizeria, buraki :-) Oczywiście przeważnie ale większości z nas chyba hahahaha
    Nie pij kompotu bo wiadomo pewnie teściowa cukru nawalila popijam woda:-)
    Zmierz po godzinie.
    Rada diablo zjesz to idziesz na spacer spalać.
    Więc jak będziesz mogła przejdź się a jak nie to zobacz jaki będzie wynik bez spaceru.
    Uwierz że też są dobre.
    Wszystko zależy od przygotowania wielkości posiłku ruchu i stresu.
    Staraj się podejść do tego olewajaco!
    Musisz zmierzyć cukier tak jak pamiętasz że musisz coś wypić.:-)
    Dobrych cukrów życzę;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej sprzątam :-)
    Już bliżej mety.
    Mięsko się pichci.
    Dzisiaj mój mały gdzieś daleko leży suknie mnie jak mu nie wygodnie nie czuje go tak mocno jak wczoraj:-(
    Jak jechaliśmy po wózek tak mnie boksowal aż krzyklam raz bo bolało tak zaskoczenia :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zabka :-*

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Jogurciku i malutkim jabłku 100:-)
    Ale sprzątam więc jestem w ruchu:-)
    Ostatnia szafka z papierami,kartkami,blokami a potem kredki i mazaki.
    Córką ma błysk w pokoju:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam ufffff:-)
    Idę obiad szykować:-)
    Mięsko już gotowe.
    Miłego dnia :-)
    Bo ja odezwę się wieczorkiem:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis juz mam nadzieje ostatni raz na obiedzie u tesciowej. Mam nadzieje ze przywioza kuchnie i juz za tydzień zrobie obiad sama :)
    Dziś beda mlode ziemniaczki, mizeria i udko pieczone. Ciekawe jak cukry bo mlodych ziemniaczkown ie testowalam a mizeria jest ze smiatana chyba wiec tez nowosc dla moich cukrow. Mam nadzieje ze bedzie ok i będzie nagroda lodowa po obiedzie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka u mnie ok po takim obiadku.
    Nawet dzisiaj mam ale mizeria nie tylko sałata:-)

• twardan Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj pierś z kurczaka z prodiża :), bigos i ziemniaki. Zobaczymy, czy cukry będą ok i czy tyłka nie rozwali :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ