X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czyli te ketony w moczu to niedobra sprawa tak?

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla liczy się, że chłop chciał dobrze :)

Martta nie płakaj :-* chleb jest najgorszy do utrafienia. Ja nahpier długo szukałam, a teraz od kilku tyg jem ten sam, a też potrafii ni z gruchy ni z pietruchy wywalić po nim.
    A chłopem się nie przejmuj, ignoruj jego głupie docinki i komentarze. Czasem pewne rrzeczy trzeba olac dla własnego komforu psychicznego :)

Izulla81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta kup pół chleba innego na próbę.
    Mi wszystkie nie pasują bo cukry wywala wcinam zwykły biały sorki żytni bez drożdży mi służy ale wolę biały.

Dalile lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga współczuję wyniku sama bym chyba usiadła i wyla :-(

Martta ja nie muszę mierzyć ketonów moja diablo nie kazała.
    Spójrz na ostatni wynik moczu czy masz??? :-)
    Mam nadzieję że nie będziesz musiała tak jak ja.
    Mniej na głowie:-)

Spadam dziecko uśpić.
    Dobranoc:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta mierz na spokojnie, testuj, co ci.służy co nie i poczekaj na spokojnie na wizyte u diab. Ilu lekarzy tyle zaleceń, więc spokojnie :)
    I absolutnie nie płacz, żadna głupia cukrzyca nie jest warta łez.

• martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bede musiala poszukac jak mowicie, a makarony jakie jecie jak cos? Razowe tylko?
    Ja sie po nim po prostu niespodziewalam zupełnie takiego zachowania to pewnie przez to te płacze dzisiaj

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ma rację bo jeszcze bardziej nakręcasz te cukry samym myśleniem,stresem trzeba mieć na nie wy......Ne! Tylko łatwo się mówi jak my myślimy o naszych maluszkach co im szkodzi:-(

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta wiesz chłop z góry się boi, że będzie musiał przejść na dietę... a przecież oni myślą najpierw siusiakiem, a potem żołądkiem ;) daj mu czas... oni niestety na wszystko potrzebują czasu... to tylko kobieta musi ogarnąć wszystko tu i teraz, chłop musi się oswoić... oni są po prostu skrzywieni.

Makarony jem z mąki durum białe i brązowe. Ale diab mówiła, że nie wszystkim służą. Kasze jem jęczmienną, gryczaną, pęczak, ryż podobno najlepiej brązowy, ale ja go nie przełknę :/ więc jem zwykły choć też średnio lubię. Najwięcej jem ziemniaków, bo je uwielbiam. Cała reszta to dla mnie zło konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 21:54

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację tylko spokój może mnie uratować, placz to bardziej przez chłopa niz cukrzyce ale i z tym trzeba skończyć, najwazniejszy jest Filip, mam nadzieję, ze mu ta cukrzyca moja nie zaszkodzi w żaden sposób... ostatni mocz byl ok, ale teraz od tygodnia globulki biore na grzybka wiec nie moge nawet badania zrobic narazie.
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie Wam!
    Agatia masz 10000% racji, my musimy ogarniac wszystko naraz, a oni czasu potrzebują, grr, zeby jeszcze sie przy tym nie madrowali tak! No nic, świata nie zmienimy niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 21:57

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta moja diab powiedziała, że takie "nasze" cukry dziecku nie szkodzą. W innych krajach UE normy są do 140 po posiłku, więc spokojnie :)
    Ja już się tak nie martwię, a też dochodziłam od zmysłów. W warszawie mnie uspokoili, zmiana poradni dała mi dużo spokoju :) jadę w pn u jestem ciekawa, co wymyślą :)

Martta widać ten typ tak ma im mniej wie i im bardziej sie boi, tym bardziej medrkuje. Ignoruj to gadanie, to nie jest trudne. A karma wraca i kiedyś on będzie potrzebował Twojego wsparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:03

martta lubi tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta nerwy i płacz też podwyższają cukier. Obniżają kiszonki-ogórki i kapusta kiszona przynajmniej na mnie działają, bo nie na wszystkich :)

martta lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie działają ocet i śliwki te wielkie z marketu hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:18

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam prasowanie
    Tzn pranie z balkonu jutro zalicze
    Chciałam coś napisać ale ugryzlam się w język :D od razu życzę dobrej nocy i dobrych cukrów

Martta słuchaj agati
    Zauważ że wszystko wie
    w końcu przecież z tej jednej ciąży odwiedziła pięciu diabetologow i zadowolona jest z wizyt na których gadają jak ona sobie życzy słyszeć ;)
    Wystarczy wstecz poczytać
    Ja to się odezwać nie mogę bo akurat zawsze jest odwrotnie
    Dobranoc to moja pora :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka tylko sie nie obraz za to co pisałam o tych przekroczeniach z pomiarow :) Mnie nie chodzilo o ciebie tylko pisałam to pod swoim kątem. Bo moja diab tez kazala mi tego nie mierzyc ale ja przewrazliwiona nie dość ze mierze to jeszcze jak przekrocze to oszukuje trochę w dzienniczku i wpisuje to jako posilek zeby diab miala na uwadze ze jednak przekraczam :) Bo gdybym dodatkowych nie pisala to od poczatku diety mialabym chyba ze 3 przekroczenia chyba a tak to bylo ich troche wiecej :) Ty mas insuline wiec u ciebie inaczej ale ja gdybym nie pisala o przekroczeniach to nie wiedzialabym czy trzeba mi insuline czy nie.

Martta spróbuj z innym chlebkiem. Mnie żytni tez zdecydowanie nie służył. Teraz jem jakis ktory niby w składzie ma karmel ale po nim mam najlepsze cukry. A wypróbowałam chyba z 20 chlebow. I wszystko co zytnie lub z dodatkiem mnie nie podchodzi. Ryz tez nie rewelacyjnie dzialal na cukry tak jak kasza jeczmienna. Innych nie probowalam bo ja kasz nienawidze. Na szczescie u mnie gotowane ziemniaki wogole póki co nie podnosza wiec jak obiad to tylko z ziemniakami :)

3i49o7esw7obg123.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny bede eksperymentować, nic innego nie pozostało. Czuje się wypluta jak nie wiem, dobrej nocy! Dzieki!

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz mnie Martta słuchać :) wyrocznią cukrzycowa nie jestem i obym nie musiała po ciąży być :) he he he
    A diabetologow w tej ciąży odwiedziłam 4 i nic nikomu do tego bo jeżdżę za swoje :) trzymam się Warszawy i mojej diab na miejscu, która od nich dostaje zalecenia. Z prywatnych wizyt zrezygnowałam :)
    A akurat w Warszawie nie powiedzieli tego, co chciałam usłyszeć, ale jest tam kompleksowa opieka i to mi odpowiada :)
    Dobrej nocki laski :)
    Martta dużo spokoju kochana i uszy do góry :) chleb jem zytnir 100% bez zakwasu tylko mąka, woda, sól. Wcześniej jadłam paskudny paczkowany, twardy razowy. Ale juze nie mogłam po 2 mc na niego patrzeć.
    2 tyg lelarze traktują jako testowanie, probowanie na sobie, więc spokojnie. Ja testuję 17 tyg z różnym skutkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 22:35

martta lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta a to tak apropos chlopow na poprawe humoru :) któraś wczoraj na fb wrzucila :) miałam wcześniej podeslacr, ale nie chciało się foto wgrać :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45e0fb05a67b.jpg

martta, Izulla81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dla kogo dobry to się okaże.
    Bo dla mnie nie zaciekawie od rana.
    No więc na czczo 99!!!!!!!!!! Buuuuu
    Ile ma być?:-)
    Mile widziane i docenione przepisy na ostatnią kolacje.
    Dziś będę eksperymentować bo najwidoczniej wlazlam w ten dziwny tydzień ciąży albo kanapka mi faktycznie nie służy.
    W dodatku miałam zajebista zgage po tej kanapce (kupiłam też inny ser żółty).
    Piszcie co jecie będę wdzięczna:-)

Głowa mi pęka i spać już nie mogę :-(

Dorinka nie gniewam się:-)
    No coś ty.
    Ja rozumiem że diablo tak na prawdę nic by nie wiedziała gdybym jej nie mówiła o przekroczeniach których nie ma w dzienniczku tylko pokazała dzienniczku a tam ok.
    Madź rację u mnie trochę inaczej bo mam insuline w razie czego i o to też diablo chodziło że jak będzie wynik wysoki (bez względu na posiłek) to mam podać wg wytycznych jej.
    Ja się mierze po każdym posiłku i niech sobie gadają że nie muszę po 2 śniadaniu czy deserku.
    Jak to się mówi bez insuliny trzeba się bardziej pilnować z dietą.
    Ale diablo wie i to najważniejsze. W razie czego w gluko mam pamięć to może przejrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 06:42

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko co się dzieje na czczo kurcze :/ wrrrr...
    Ja jem żytnią kromkę z masłem orzechowym z lidla i serem żółtym (ale tym cieniutko krojonym z biedry) i nie przekraczam 85. Jak zjadlamr sałatkę z kaszą to miałam następnego dnia 99, kakao też się u mnie nie sprawdziło, biały chlebus tez rano podbijal. Ale niestety po maśle orzechowym mam zgage i jak szybko nie zasnę to mnie dopada ;) Niestety wczoraj mnie męczyła zgaga prawie do 1, bo jakiś wstawiony kibic się darl w lesie i wybudzil mnie ;) a potem Młoda się uaktywnila i tyle było ze spania :)
    Jem max 21.30 a mierzę 7-8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 07:14

• martta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Ja na czczo 85 dzisiaj, to ok, prawda?
    Na to przed spaniem ostatnie zjadlam 2xwase i szklanke kefiru z lidla o 21.40

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ