X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko u mnie też 1 kromka bo apetytu brak. W taką pogodę nie chce się jeść. Choć popadalo i jest czym wreszcie oddychać, ale to i tak mało dla roslinek.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta właśnie patrzę w necie, że xa ma taką gondole z daszkiem, która mi się podoba :) więc pewnie zamówię od xa. A jaki kolor kupiłaś wozeczka?

• martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebiesko-szary taki :-)
    No to sie cieszę, ze pomoglam hehe

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę znowu poszperać na olx zatem w poszukiwaniu gondoli :) ale nie każdy się zgadza na ewentualny zwrot, a tylko takich szukam. Bo niby do xmove pasują wszystkie gondole od pozostałych modeli, ale różnie może być :)
    A nowej nie kupię bo to 550-700 zl

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ale miałam dzisiaj przygodę z cukrami!!! Mężuś zrobił mi śniadanko, pierwszy raz od 2 miesięcy, więc kompletnie nie wiedział co i jak. A ja głupia zjadłam. Całą bułkę z szynką konserwową i jeszcze owocki podał, malinki i borówki. Nie chciałam mu robić przykrości, bo przecież tak się namęczył z tą nogą w ortezie... I zjadłam wszystko. Pojechałam z młodym na basen i nie miałam nic do picia. Upał jak cholera, w przebieralni pot mi z tyłka leciał. Jak mały miał zajęcia to miałam iść na spacer, ale ten oczywiście gdzieś pojechał "na chwilę" i musiałam czekać. Nie zostawię przecież 4 latka na basenie samego bo jak mu coś odpali i zacznie płakać to tylko mamusia pomoże. I czekałam, jak przyszło do mierzenia cukru to nie mogłam krwi wycisnąć taka byłam odwodniona. A jak się w końcu udało to glukometr zgłupiał i pokazał 172!!! Drugi pomiar 145 Ale masakra. Długo nie mogłam ochłonąć. Po 1,5 godz. 117 to się uspokoiłam trochę. Nawet za bardzo nie mogłam męża zjeb... bo to w sumie moja wina, że zjadłam , zostawiłam wogę w aucie i pozwoliłam mu na chwilę gdzieś pojechać...

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż rozebral wózek na części hihi.
    Daszek od gondoli jak i spacerówki się ciąża i z tego palaka grubego czarnego też się ściąga materiał.
    Wybrałam w rękach az zmęczylam się :-(
    Pralka jeszcze wiruje :-)

Izulla faktycznie przygody. :-)

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dobrych wieści dzisiejsze ktg w normie, nie zostawili mnie w szpitalu. Czyli ostatnie pomiary tak jak pisałyście były wysokie bo mały szalał!
    I jeszcze jedna dobra wiadomość maleństwo nie przybiera bardzo na wadze i od 2 tygodni z 2886 g dobił do +\- 3kg

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Ja tylko odkryłam jak daszek od spacerówki się wypina ale nie wnikałam jak w ogóle z drutów się ściąga

Ja zrobiłam mała przerwę w prasowaniu :)
    Musze makaron do mleczka na noc ugotować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie po kolacji juz nie tak różowo bo 133 wyszło :-( i jeszcze raz usłyszałam od mojego głupiego chłopa że mam od niego zadnej diety nie wymagać...

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    A co zjadłas I ile? Bo to też istotne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież Martta nie musisz wymagać.
    Ja swojemu gotuje co sobie jak mu nie pasuje to ma mi powiedzieć co będzie jadł.
    Przeważnie je to co ugotuje bo mówi że mu obojętne.
    Ja nie gotuje jakoś extra pod dietę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia rozumiem że ty jesz makaron z mlekiem na ostatnią kolacje??!?

• martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam dwie kromeczki z salata, ogórkiem świeżym i szynka z indyka chuda. Pewnie chleb tak zawyzyl, moze zytni mi nie służy.
    Zabka mi chodzi tylko o odrobine wsparcia od niego w tym temacie chociaz teraz na poczatku, a nie klotnie i madrowanie się. Dobrze że ten dzień juz sie kończy, chociaż wątpię żeby jutro bym pod tym względem lepszy niestety

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Żabka
    Ja niezmiennie od co najmniej 2 miesięcy makaron z mlekiem :) najlepsze w tym mleko :D

Martta
    Z chlebem najtrudniej
    Rano się okaże

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę popatrzeć co tam innego zamiast chleba wymodzic i chyba go wtedy ograniczyc do minimum, a na kolacje jesc cos innego niz kanapki może, ehh
    I jeszcze zryczalam sie strasznie na koniec dnia, musze wypić melise i dac sobie juz na wstrzymanie, bo mam wyrzuty sumienia że maly dzisiaj zestresowany przez tatusia swojego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 21:35

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    W zależności od diab będziesz może mierzyla rano ketony w moczu. Jak za mało zjesz węglowodanów to będą się pojawiały
    To tak bardzo w skrócie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po kolacji 162!!!! Myslalam ze sie rozpłacze - powtórzyłam pomiar 3x... Poszłam na spacer spadło so 104. Ale zjadłam kromkę z serem żółtym i mnostwo ogórka swierzego. Pobiłam herbata taka dla niemowląt na kołki bo mnie strasznie bolał brzuch ale to nie ma w składzie cukru! Moj organizm wariuje kompletnie:/

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga akurat u ciebie ten negatywny szał cukrowy. ..ale to tylko oznacza ze jesteś co raz bliżej. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do prasowania :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Zjadlam dwie kromeczki z salata, ogórkiem świeżym i szynka z indyka chuda. Pewnie chleb tak zawyzyl, moze zytni mi nie służy.
    Zabka mi chodzi tylko o odrobine wsparcia od niego w tym temacie chociaz teraz na poczatku, a nie klotnie i madrowanie się. Dobrze że ten dzień juz sie kończy, chociaż wątpię żeby jutro bym pod tym względem lepszy niestety

Martta ja cię rozumie bo też Ti przechodziłam.
    Olej jego pod względem tego tematu jedz tak jak uważasz i zdrowo.
    Nim się nie przejmuj nie pasuje to niech sobie sam gotuje.
    Oni są z innej planety.
    Oni nawet nie rozumieją tego tematu.
    Ja jak przeżywała to co ty teraz to nastraszyl mojego męża zatruciem ciazowym hahah jego matka miała z nim cukrzycę i zatrucie.
    Szybko się zamknął po chwili dopytać co jak dlaczego chyba się opamiętal.
    Faceci myślą tylko o swoich dupce nie powiem bo są wyjątki:-)

Lepiej zjedz jedna średnia kromeczke.
    Ja załapałam cukry na tym że nie dwie małe kromeczki tylko jedna średnia.
    Wina cukrów może leżeć po stronie chleba,szynki.

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ