Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie martw się
ważne, że cukry w normie, nie za wysokie, nie za niskie. Gdyby wszystkie kobiety w ciąży musiały się tak prowadzić i pilnować jak my to mało która by wytrzymała.
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dzięki twardan
Drugi dzień mam bardzo pełny brzuch
Ani stać ani leżeć najgorzej to siedzieć
Żołądek się zmniejszył i ledwo pakuje swoje porcje. Żołądek doskwiera
kolejny element diety który mnie wkurza
u stąd pewnie gorsze myśli
ja za 10 min dowiem się jak po fasolce z bułka tartą. ..
Cukier 91
Wiec zajadam knoppersa
Zaraz skończę prasować wyprawkę. Całą jaką mamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:04
goodwill lubi tę wiadomość
-
Śpieszę donieść, że byłam na spacerze z chłopem. Zjadłam maleńką zupkę pho oraz kurczaka słodko-kwaśnego z michą ryżu, a potem niesłodki sernik na zimno (spodu nie jadłam, no, może troszeczkę...
z mrożonym latte bez cukru.
I nie zmierzyłam się potem i mam to w d.
Potrzebowałam czegoś takiego.
Dziś pół dnia praliśmy różne rzeczy. Jutro pewno prasowanko. No, także tego.
Też chce fasolki!!! Tylko takiej nowej, świeżej. Mmmmniam.
kamciaelcia, agatia, żabka04, twardan lubią tę wiadomość
-
Goodwill
Ale ta świeża juz jesttylko kupić
Ja ciut ciut doceniam mrożona (wcześniej nigdy nie kupowalam ): nie trzeba odcinać końcówek, nie trzeba kroic i szybciej się gotuje
Oznajmiam ze wszystko wyprasowanejutro się pochwalę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:50
-
Cześć cukierki wpadlam w odwiedziny dzis maly skonczyl tydzien. Jakos sie dogadujemy cukry na czczo zawsze w normie chociaz noce rozne sa zazwyczaj nie bardzo przespane. A dzis nawet stwierdzilan ze spróbuje drozdzowke taka z kruszonka i budyniem po godz bylo 114 a po 2 94 tak ze mysle ze cholera powoli mnie opuszcza bo wczesniej to nizej jak 140 przez pare godzin napewno by nie bylo. Mowilam ze 2 i tylko tyle dzieciakow ale jestem tak zakochana ze juz bym chciala nasteonego maluszka jakos mysl ze wiecej nie bedzie to o placz mnie przyprawia. Takie malenkie kochane slodziutkie i do schrupania.
-
Oj dziewczyny padam na twarz. Wszystko w półkach w kuchni poukładane
Jutro okna, firanki, sofy itd. Zjadlam dzis na obiad mieso w sosie, surówkę i ziemniaki. I chyba przegielam z ziemniakami albo jedzenie na szybko i ruch mi nie sluzy bo mialam 126. Albo zbyt dluga przerwa bo wszystko na szybko, pozniej przysnelam w aucie i mialam ponad 4h bez jedzenia.
Dzis popoludnia dostalam lekkiego plamienia (gin uprzedzala ze po badaniu moze tak byc). A zapomnialam wam dodac ze babka bardzo wyrozumiala i od razu zapytala czy chcialabym poros SN czy CC. Ale za pierwsza wizyte i usg wybulilam 240.
I mam takie pytanie bo ja sie nie znam. Wystawila mi L4 do 17.06. Wszystki tam takie nowoczesne wiec jej pielęgniarka oznajmila tylko ze l4 zostalo wyslane do zusu i zakaldu pracy. Zawsze mialam l4 wiec czy taka forma nie przyniesie zadnych problemow i napewno dotrze wszedzie gdzie powinno? Sorki ale ja sie na tym wogole nie znam a jestem typem człowieka który lubi miec wszystko na papierze
Zabuszka fajnie ze sie odezwalasOby twoja cukrzyca poszla sie walić
A diete teraz jakas trzymasz przy karmieniu czy raczej wszystkiego probujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 23:30
-
Co do trzeciego to nie ma go w planach chyba ze nam sie zachce za jakis czas ale narazie musze tej dwojce poswiecic czas i uwage.
Diety nie trzymam jakiejś. I probuje po trochu jak narazie problemow brzuszkowych nie ma fakt no kapusty jeszcze nie jadlam ale wczoraj smazona ryba czy jakies ciastka kakaowe. Kiedys kilka truskawek. Moje zdanie jest takie ze jak nie sprobuje sie nie dowiem.
A co do grupy jakos tutaj bardziej sie do was przywiazalam niz do majowek tam jakoś mi nie pasuje.
Milego dnia piekny sie zapowiada -
nick nieaktualnyWitam się
Zabuszka jak miło że wpadłas na plotki hihi cieszę się razem z tobą.
No i super ze ta Menda się odczepila od was:-)
Dorinka dzielna z ciebie babka że dałaś radę. To teraz masz z głowy:-)
Ja na czczo 90.
Ale co odwalilam na ostatnią kolacje to moje.
Pierw nałożyłam do miseczki musli i mały kubeczek jogurtu naturalnego.
Wzięłam na łyżeczkę i mi w gardle stanęło wykrzywilam się takie to nie dobre i oddałam mężowi
Poszłam po chrupkiego pieczywo graham.
Zjadłam dwie kromeczki z plastrami serapo 30 min stwierdziłam że jestem głodna więc parówke na zimno zjadłam i jeszcze jedna kromeczke chrupkiego z szynka i posmarowalam majonezem:-)
Skończyłam jeść o 22 ale nie mierzyłam już cukrów.
Nie rozumiem tych cukrów.
-
nick nieaktualny
-
Żabko ja uwielbiam ten Jarmark jest u nas co roku. Są starocie, ale jest też dużo tzeczy dla dzieci, pościeli, ubranek i inne gadżety. Jest też strefa malucha, więc Młody pół dnia bawił się lego
Tylko ten upał jest męczący, a ramiona już mam purpurowe -
nick nieaktualnyAgatia to może coś ustrzelimy ciekawego.
Powiedziałabym załóż krótki rękaw żebyś bardziej się nie spaliła ale wiem że gorąco i lżej i chłodniej jak ma się coś na ramiączkach:-)
Kamcia
Nie razi w oczy hihi
Po śniadaniu 118
Ale miksy szczelam zjadłam kromke z pasztetem z kurek i parówki z musztarda Zapiłam kawa hahahah
Co za smaki o matko!!!!
Kamcia pora na śniadanie do lodówki! Marsz hahahah
Z mężem jakoś wczoraj się miło gadalo wow!!!! Miał iść na pepkowe z kolegami (wyganialam go) ale zapisał się na dzisiaj do pracy wiec dostał dwa piwa i sobie wypił wczoraj.
Więc atmosfera się poprawia co mnie bardzo cieszy.
Właśnie się wykapalam i lecę na zakupy mąż wniesie do góry jak zdążę je zrobić bo córka jak zwykle ma czas:-(
Potem sprzątanie gotowanie obiadku bo gołąbkow braknie na obiad i prasowanie i pranie naszych rzeczy bo i pościel zmieniam (nudzi mi się).
Kupa roboty przede mną a skwar od rana:-( -
zabko
albo za wczesnie zjadłaś albo za wczesnie napisałaś o śniadanku
bo ja jem o 9...a wczesniej w siebie nie wpycham, bo jestem jeszcze na kawie i orzechach, wiec cukier mam poposiłkowy
poza tym jeszcze zbieram chęci
wczoraj polatałam po sklepach, wiec nic mnie dziś z domu nie ruszy
jeśli jest zasada , ze 11-16 sie nie wychodzi (starzy dzieci i ciężarne) to ja z wielka checia dzis sie zasiedzę
prać nie mam co, prasować nie mam co (PS naszej poscieli nie prasuję !), wiec moze reszte Piotrusiowych rzeczy w pokoju ogarne?wejść tam sie nie da -
Witam się, 84. Wczoraj padło hasło-jedziemy na zakupy spożywcze, więc musiałam się szybko zawijać i lecieć
Normalnie ktoś mi chłopa podmienił!
A mam pytanie, jak jest ból jak na okres, ale bez skurczy, to znak, że poród bardzo niedługo? Dziś ciąża jest teoretycznie donoszona....a teściowa mówi, że brzuch mi się już opuścił...twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Żabko pewnie jakąś sukienker założę na ramiączka, niech się ramiona dopieką
Może coś upoluje dla małej, bo ładne mieli śpiworki do łóżeczka i wózka bez mikny. I super portki alladyny z myszką miki dla Młodego
Znowu jak wyjde rano to wrócę wieczorema jeszcze jutro jarmark trwa
dobrze, że jestem przed wypłatą
to nie mam za dużo do wydawania
-
Twardan nie poradzę nic w tej kwestii bo.skurczy nie miałam i brzuch nie zdążył się opuścić, jak pojechałam na cc. Teraz mam nadzieję, że przed cc pojawią się skurcze i dopiero mnie pociachają. Ginka mówi, że to najlepsza opcja bo dziecko jest gotowe do przyjścia. Ale zobaczymy
Może już niebawem, już za chwilę bedziesz tulila dzidziola