X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki, ja na czczo 84, po śniadaniu 119.
    Twardan trzymam kciuki za szybki i łatwy poród!
    Zabuszka wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka, super, że cukrzyca poszła sobie won :-)
    Zabka oby tak dalej ;-)
    Ja wczoraj pod wieczór posprzatalam, od rana pranie i odkurzanie, potem trzeba na zakupy, wiec pracowicie. A gorąco od rana u nas jak nie wiem. Mąż obiecał, ze jak wróci pod wieczór to mnie zabierze na randkę gdzieś, no zobaczymy :-)

agatia, żabka04, twardan, goodwill lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twradan
    ale ból okresowy to juz sa jakies skurcze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta szykuje się romantyczny wieczór :) bardzo dobrze, niech małż odkupi swoje winy :)
    Co do upału to wiem, cos o tym gorąco okropnie :) ale ja lubię lato i nie usiedzę w domu na tyłku :)

• martta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja tam się wolę nie nastawiac i milo sie zaskoczyc wieczorem rzeczywiście. Bo jak sie nastawie to potem zawsze dupa z tego wychodzi :-)
    To prawda jak takie lato to człowiekowi lepiej z nastrojem od razu, chociaż w tym roku ciężej je znosic nie ma co... oby cos ladnego Ci sie trafiło na jarmarku ;-)

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja dzis 82 na czczo i full acetonu ale niestety moglam się spodziewac bo wczoraj za malo jadlam i za zadko :)

Twardan mnie cos tam pobolewa i to juz ze 3 tyg jak na okres ale najczeciej w srodku nocy mam taki bol. Ale to podobno skurcze przygotowujące. Co do brzucha to szczerze nie wiem bo tesciowa ciągle mi powtarzala ze nie mam sie jeszcze co martwic bo brzuch mam wysoko a jak sie okazalo wczoraj na usg dziecko juz sie do kanału zsunelo :)

Dziewczyny a z tym zwolnieniem l4 co wczoraj w nocy pisalam doradzicie cos :)?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    musisz uswiadomić tesciowa, że sie mylila :D
    a odnośnie zwolnienia-ja na szczęście mam na papierku, bo też należę do osób, które wola taką wersję, nie mam z elektronicznym jakiegokolowiek doswiadczenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ogarniam pokoik Piotrusia albo lezakuj i nie rób nic!!!!! Oooooo:-)

Twardan mi też ktoś podmienil męża albo dotarło to co powiedziałam wczoraj do niego.
    Ważne że jest ok:-)cieszmy się tymi chwilami:-)
    Co do bólu na okres.
    Boli dół brzucha okolice jajników (zapomniałaś??????:-))
    Czyżbys się szykowala na pogodowe?

Martta super sobie radzisz :-)
    Strach ma wielkie oczy jest ok i tak trzymaj:-)

Agatia zazdraszczam sukienek,spodenek.
    Ja się nie pokaże ani w sukience (nie lubię) ani w spodenkach bo mam żylaki wypukłe gole mi się zrobiły od ciąży i acardu więc wstyd a co ja bym dała żeby dupe przewietrzyc w krótkich gaciach na dworze :-( dobrze ze w domu mogę latać w krótkich spodenkach.

Dorinka z tego co mi wiadomo l4 droga elektroniczna pracodawca czy zus ma w ten sam dzień i jest ok (żadnych problemów).
    Ja osobiście takiego nie mam zawsze dostaje na papierku.
    Jeśli cię to martwi może zadzwoń do pracy czy zus czy otrzymały bo soe martwisz albo jedz do gina niech ci wyda kopie papierek żebyś była spokojna.

Ja wróciłam ze sklepu.
    Kupiłam arbuza, ziemniaki,fasolke żółta po 14zł i kalafior :-) i inne potrzebne mi rzeczy. Mąż wniósł na górę :-)
    Zrobiłam sobie musli (ale innym)z jogurtem naturalnym wkroilam nektarynke (nie smakują mi ale trzeba zjeść) i tak miele hahahah
    Muszę kurze poscierac, odkurzyl,pranie wstawić i powiesic i popracować ubranka aaaaaa i obiad zrobić.
    Trochę dużo tego:-(

martta, twardan, Dorinka lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja właśnie odpoczywam po swoim sprzataniu, fiuuu.... jak odpoczne to jeszcze sklep i zakupy i wolne, ale sie spisalam z rana dzisiaj.
    Ja niestety też nie pomogę, bo dostaje papierowe l4...

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    narazie siedze przy kompie :D (na swojej grze :D )
    wczoraj wpłynęły pieniązki z urzedu skarbowego za 2011r- może posiedze na allegro? Musze zacząc od zakupu zasłon do kuchni, mam upatrzone, ae najtrudniej to mi sie zabrać do zmierzenia długości. Bez nowych zasłon nie ma mowy o myciu okien po powrocie męża
    mimo wszystko sedzę i nic nie robie-za gorąco...parasol na balkonie rozłożony, okna na jednej stronie mieszkania zasłoniete :) trzeba ten dzień przeżyć

a co do kalafiora-robię taka sałatkę (choć słowo sałatka w tym przypadku to za wiele)- gotuje kalafior al dente (koniecznie w tej wersji) , studzę, robię własny sos czosnkowy+ dużo koperku i dodaje kalafiorka :D pychotka

ale ja na dzis i jutro mam botwinę, szparagi, truskawki i fasolkę...chleba mam mało...ale może znajdzie sie kawałek na jutro rano, bym dzis tak szczerze nie musiała wychodzić z chaty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    a skąd wy macie energie z rana sprzatac??podziwiam...ja to pare godzin dochodze do siebie, po jednej kawie jeszcze mi trudniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja wczoraj ledwo żyłam z rana, a dzisiaj nie wiem, jakoś tak zaczęłam i poszło :-) ale dobrze spalam wyjątkowo moze dlatego :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczyny a z tym zwolnieniem l4 co wczoraj w nocy pisalam doradzicie cos :)?

To jest L4 elektroniczne, poleciało od razu do pracodawcy i ZUSu. Jeśli nie dostałaś wersji papierowej, to nic nie musisz już robić.

Jeśli o mnie chodzi, to nie znoszę tej wersji zwolnień, bo niestety zawsze może coś się spier...ć w systemie i nie ma nawet potwierdzenia na papierze, że zwolnienie zostało wystawione.
    Akurat w tym przypadku jestem za tym, że potrzebne jest coś "na papierze", co dostanie pacjent i może sobie skserować/zdjęcie zrobić.

kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co to ja zawsze dobrze spie, że mam problem wstać o tej 7:30
    ale w tej ciązy w ogóle mam problem z mocą, dlatego sama siebie podziwiam, ze poprałam i poprasowałam
    ale trzeba reszte uporzadkować-jest jeden zasadniczy problem, duzo rzeczy porozkladałam na podlodze, a schylac sie nie jest mi łatwo-za duży brzuch!
    poza tym duuuuzo kartonów-z nich w końcu wyjełam ubranka
    zawsze się zastanawiam, czy je zostawić, czy się przydadza? już słyszę męża , ze nie ma miejsca w piwnicy...a czu do piwnicy, czy na smietnik, to ta sama trudna droga :D
    wózek zajmuje pól pokoju, kartony ćwierć, druga ćwiartke duperele...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam energię tylko z rana, po 2 kawach, potem już opadam z sił.
    Dorinka widzisz, teściowe mogą się mylić, choć są ekspertami w każdej dziedzinie, głównie ciążowej :) Moja mi wczoraj znowu pączka wciskała brrr...przecież co taki pączek ma cukru?
    Ja też zawsze dostaję L4 na papierku, sama zanoszę do kadr i wtedy jestem spokojna.
    Żabka ciesz się, że chłop się ogarnął, oni faktycznie potrzebują żeby im wszystko łopatologicznie przedstawić, sami się niczego nie domyślą niestety.
    Ja dziś piorę zasłony...bo kto wie, czy to nie ostatnia sobota w dwupaku?
    A bólu okresowego się nie zapomina :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zupki chińskie będę robić sałatkę bo na pierwszą kolacje nie mogę się najeść i się zdenerwowalam powiedziałam że robię sałatkę ale kalafior specjalności Kamciaelcia przygotuję na niedzielę idealny do Kotleta hahaha i koperek też wzięłam hahah bo lubię ziemniaki z koperkiem dużo kopru:-)
    Pranie wstawione drugie śniadanie spalam ale czuję że głodna się robię :-( ściera kurze i zaraz odkurze.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    pamietam, ze ty tez kawa na czczo :D

ale gdzie ty miescisz tę druga ???

ale nam sie towarzystwo wykrusza :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam Słodkie Dziewczyny z rana. Cukier 87, ketony nie wiem, bo sikałam pół nocy.

Noc fatalna - pokuta za wczorajsze szaleństwa... :(
    Najpierw bolał żołądek, potem cały brzuch, zgaga mega. Nie mogłam znaleźć sobie pozycji do spania.
    A o 4 nad ranem przeżyłam coś, o czym do tej pory tylko słyszałam - zaparcie ciążowe. Pierwszy raz nie mogłam zrobić kupki. Prawie zemdlałam na kiblu, myślałam, że rodzę... Jezu, masakra dosłownie. Ale jaka ulga potem była!!! =D

W ogóle ja jestem w szoku jaką Wy macie moc. Ile sprzątacie, ogarniacie... U mnie wszystko tak wooolno się dzieje, zawsze byłam szybka, a w tej ciąży - w głowie wata, ręce-flaki. :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    tez myslałam o sałatce z zupek, ale...kto mi ja pokroi :D
    zawsze mąz pchał sie do tej roboty
    ale przezyję, mam co jeśc
    chociaz wczoraj na noc po mleczku obzarłam sie jak swinia tego schabu wedzonego surowego z intermarche-uwielbiam go. Kupiłam 40 dag i nic prawie nie ma :( nie wsiąde do auta, o nie!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to goodwill witaj w klubie!
    widze , że my tak samo energiczne ;)
    ja juz teraz wzięlam sie za pranie i prasowanie bo za miesiąc, dwa bedzie tylko gorzej...ale nawet checi nie mam, a co dopiero mowić o siłach? efektów to nawet nie widać
    a jak juz cos robie, to absolutnie nie można mi usiąść-bo wtedy to juz totalny leń w dupce i ne ma mowy o wstawaniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuźwa ale mi wali przeginam.
    Odkurzalam i nawet podłogi przetarlam!!!!!!
    Ale wiatrak włączony bo nie dałabym rady:-(
    Juniorkowi się nie podobało że tak fruwal bo kopal strasznie:-(

Goodwill bidulo ja tak mam nawet na mnie warzywka czy kefiru nie działają :-(
    Ja aż się boję do kabelki chodzić bo nie wiem co mnie czeka:-(

Kamcia no towarzystwo ucieka a nowych nie przybywa hmmmmmm

Dobra teraz fasolę trzeba obrać i fo gara wsadzić.

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ