Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusienka1985 wrote:Co jest ciekawe, bo teoretycznie pasztet to nie jest jakaś bomba węglowodanowa, ale cholera wie, co tam dodają
Zabko współczuję ze nie zaspokoilas kebabowego bóla ale brawa dla ciebie za konsekwencję -
nick nieaktualnyDorinka właśnie jestem z siebie dumna że trzymam się tego co powiedziałam do córki i szczerze jakoś mnie nie ciągnie jak wcześniej do tego kebaba.
Takie mieszane uczucie do niego miałam z myślą że bede jechac na niego.
Chyba mi przeszło
Zobaczymy jutro bo do Galerii pojade w porze drugiego śniadanka hihih -
kamciaelcia wrote:byłabym wdzieczna za zagraniczne
ale ja wszystkich pytałam
a cukry jak najbardziej przechodza i łozysko ulega zwapnieniom
jakby się uprzec, zadna cieżarna na pompie nie rodzilaby w terminie zdrowego dziecka
"Our results have shown increase in placental weight in both the groups but a signi cant increase in placental weight is observed when glycemic control was done with diet control plus injectable insulin as compared to diabetics controlled on diet and exercise only. This indicates that exogenous insulin has exerted more effects on the placenta than the other group."
Wklejamhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3998986/#!po=36.6667kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Oj
Ja nie po ang
Może jeszcze coś podobnego znajdziesz
Pamiętać trzeba ze wyższe cukry = więcej insuliny
Wiec nadal mnie to nie przekonuje
Ale dwa podobne artykuły to już coś
I odkładanie się insuliny , zwapnienie łożyska, gorsze przepływy to nie od razu tez większe łożyskoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:45
-
Właśnie dojadlam fasolkę i jajuchno, ubieram się i jadę...kciukasy mile widziane
Agusienka
Spróbuję dziś podpytac o łożysko po insulinie. I co znaczy "większe "łożysko
Oby dało się pytania wkomponowac w wizytę
Jak coś znajdziesz to chętnie się dowiem. Ale rozumowanie bo z tłumaczem kiepsko pójdzie mi rozumienie tekstu. Do później.Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zabka no i brawa dla ciebie
Dziewczyny glupie pytanie z serii porodowych - czy wypada rodzic w koszulce meza (zeby bylo smieszniej z napisem euro 2012)?
Bo ja nadal nie mam koszuli do samego porodu. Nigdzie nie moge kupic taniej lub ciemnej a szkoda mi trochę 40zl wydawac na koszule ktora mialaby isc do kosza. I maz ma taka koszulkę czarna z krótkim rekawkiem ale jest szeroka i dosc dluga bo siega mi do polowy uda. Mowi mi ze co sie bede przejmowac i zebym brala no ale w takim podkoszulku chyba glupio nie?
Kamcia zaciśnięteDaj znac po wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:55
-
kamciaelcia wrote:Oj
Ja nie po ang
Może jeszcze coś podobnego znajdziesz
Pamiętać trzeba ze wyższe cukry = więcej insuliny
Wiec nadal mnie to nie przekonuje
Ale dwa podobne artykuły to już coś
I odkładanie się insuliny , zwapnienie łożyska, gorsze przepływy to nie od razu tez większe łożyskoWniosek z tego artykułu jest taki, ze insulina nie rozwiązuje wszystkich problemów tak czy inaczej. Nie mowię absolutnie, żeby nie brać insuliny przy wysokich cukrach, bo oczywiście hiperglikemia jest niebezpieczna. No ale takie badania dają do myślenia, czy warto za wszelka cenę 5 czy nawet mniej jednostek ponad normę zbijać ogromnymi dawkami insuliny, skoro małe nie dzialaja...
Tez trzymam kciuki za wizytę! Podpytaj ogólnie, czy insulina ma jakikolwiek wpływ na łożysko, ciekawe co Ci powieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:57
-
nick nieaktualnyDorinka wrote:Zabka no i brawa dla ciebie
Dziewczyny glupie pytanie z serii porodowych - czy wypada rodzic w koszulce meza (zeby bylo smieszniej z napisem euro 2012)?
Bo ja nadal nie mam koszuli do samego porodu. Nigdzie nie moge kupic taniej lub ciemnej a szkoda mi trochę 40zl wydawac na koszule ktora mialaby isc do kosza. I maz ma taka koszulkę czarna z krótkim rekawkiem ale jest szeroka i dosc dluga bo siega mi do polowy uda. Mowi mi ze co sie bede przejmowac i zebym brala no ale w takim podkoszulku chyba glupio nie?
Kamcia zaciśnięteDaj znac po wizycie
Dorinko a nie dostaniesz w szpitalu koszuli szpitalnej do porodu????
Ja jak rodziłam córkę to mi kazali zalożyć szpitalną koszulę a po porodzie jak mnie ogarneli to położna założyła mi moją
Jeśli nie dają to bierz męża pewnie że nie będzie głupio a i też nie szkoda.
Kupisz mu nowa hahahah
I wcale nie jest głupio
-
Agusienka o dzięki za artykuł chętnie przeczytam
może czegoś ciekawego się dowiem
w głębi serca liczę, że insu mnie ominie w tej ciąży, ale z synkiem dostalamr dopiero 30/31tc, więc... tfu tfu oby nie.
Dorinko u nas nie dają koszul do porodu, laski rodzą w swoich. Do porodu wypada we wszystkimaby było wygodnie
Żabki ja jutro też lecę ba zakupy, tylko wyprawkowe bo kasa wpłynęła z US
-
nick nieaktualnyAgtaia oooooooooooooo ty też porządzisz hii
Mi dzisiaj moja wyplata a jutro męża nadgodziny
Ale musze się pilnowac bo mam do zrobienia przeglą i oc auta w tym mc a 02.07 wyjeżdzamy na wczasy nad morze jak wrócimy to wypłata wpłynie .
Łudzę się że wczasowe męża wypłacą jutro co by mi to na rękę było :-0
Na pewno muszę spodnie kupić hihihi -
nick nieaktualny
-
Dorinka wrote:No wlasnie nie wiem czy u mnie daja a wole byc przygotowana
Ale ja jak zawsze sie przejmuje ze glupio wygladac bede
ogólnie w męskim t świecie można całkiem niezłe wyglądać :p
-
Dorinka wrote:No wlasnie nie wiem czy u mnie daja a wole byc przygotowana
Ale ja jak zawsze sie przejmuje ze glupio wygladac bede
Żabka aż tak ostro to nie poszalejęale zawsze troszkę zamowię gondole, kupię fotelik, pościel, kilka bodziakow i wyprawka gotowa. A w lipcu-sierpniu kosmetyki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny