Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
witaj rudaaa
ja nie zawsze widze różnice, tzn jednego dnia sie ruszam i po owocach mam wyżej niz innego dnia, co po tej samej porcji sie położę
moja diab to tłumaczy , ze w danym momencie inaczej, bardzie/mniej, działaja hormony
ale sa posiłki, których nie zaryzykuje bez spaceruwiec niby wierzę w teorię spalania cukrów ruchem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:58
-
No ja dzis wstalam o 9.15 ale i tak doleguje teraz po sniadaniu
Na czczo 81 bez ketonow
Zabko no wreszcie fajny wynik ranoCiekawe jak cukry w ciagu dnia beda u ciebie wygladac
Czy taka mala dawka insu bedzie miala wplyw na pomiary dzienne
Ruda u mnie ani spacery, ani sprzatnia raczej cukru nie obnizaja. Przynajmniej nie zauwazylam zeby byly jakies znaczne roznice. Za to zauwazylam ze jak mam sie mierzyc gdzies w trasie lub na zakupach to mam wyzszy wynik.
Agatia jaja sobie robisz?0.5kg czeresni i cukier ok?! Nosz kur a ja po 200g mam ok 110 - zycie jest niesprawiedliwe kur.....
Czy tylko mnie nie sluzy wiekszosc rzeczy zalecana w diecie cukrzycowej? Tabelka IG to sobie ostatnio d....podetrzec
-
u mnie od rana szaleństwo! Wpadła przyjaciółka z drożdżówkami i na pierwsze śniadanie zjadłam pół z budyniem! Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego....cukier 128. Właśnie zjadłam drugie śniadanie, bo z głodu mnie skręcało już po godzinie
Ale warto było. Dobrze, że już kończę tą ciążę, bo ciężko mi trzymać dietę ostatnio.
Bób- chyba też zakupię- uwielbiam.
U mnie to cała pensja ostatnia poszła na jedzenie. Masakra ile ja pochłaniam. Muszę na zakupy, bo nerwowa jestem jak w lodówie pustkitwardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Kamcia maliny mają niski indeks 25, czyli tyle samo co truskawki
ale tylko w teorii. Bób za to 80, a do niego jak dodamy masełko, bo inaczej nie smakuje to wychodzi przekroczenie.
twardan
Piotruś jest już z nami
-
Twardan tez mam nadzieje ze już finish bliziutko (choc moja intuicja mowi mi ze jeszcze troche pochodze)
Im blizej konca tym mam wrazenie coraz bardziej sobie olewam. Nadal wkurza mnie nawet najmniejsze przekroczenie ale na więcej sobie pozwalam. Jem wiecej owocow niż zaleca dieta, te kajzerki no i moje lodziki z biedry
Dzis pewnie przekrocze po obiedzie bo mam w planie makaron z mięsem mielonym i pieczarkami w sosie serowym (z proszku). Ani razu na diecie nie jadłam takiego zestawu.
Jestem już zmeczona monotonia tego jedzenia. Procz obiadów codziennie to samo: ser i wędlina.
Ale juz niedlugoChoc jak moj maly okaze sie kolkowym dzieckiem to sie chyba pochlastam
-
dorinka
i kto by pomyslał, że na końcówce odpuscisz w sensie zmiany nawyków?ale moja diab mówiła-jemy to , co słuzy, po cukrach przeciez widać
tez mogę owoce częściej czy przed spaniem
a np ziemniaków sie boję
a u mnie monotonia, bo na nic nie mam ochoty, w ogóle miesa! ostatnio wpadłam na pomysł z ...wątróbką...mniam mniam mniam
ale najbardziej sie boję, że zakocham sie tym razem w tym smaku i nie będe umiała odpuścic. A akurat watróbka w nadmiarze zaszkodzi -
Ja juz po moich rewalacjach cukrowych z gotowanymi warzywami staram sie nawet nie patrzec na bób bo strasznie mnie kusi. Jeszcze taki dobrze slony i ugotowany
Teraz nie zaryzykuję a podejrzewam ze KP tym bardziej
U mnie moj maz ma fobie na punkcie pustej lodowki. Zyje w ciągłym strachu zeby mi czasem czegos nie zabrakloA ja dziennie to tyyyyle potrzebuje: 2 plasterki sera i 2 wedliny, maslo i pomidora
Maz bardzo chcial miec dziecko i jak zaszlam to go straszylam lataniem w nocy po zachcianki. Ubolewam ze nie mial okazji sie wykazac ponieważ moje zachcianki nijak mialy sie do dietyW ciagu calej ciazy 1x przy okazji byl w sklepie po Michalki i snicersa (tydzien przed krzywa) i 1x po pączka ktorego smak pamietam do tej pory bo....od razu go zwymiotowalam
A tak to juz szaleństwo bylo jak sie wody gazowanej napilam
twardan lubi tę wiadomość
-
Ojjj Kamcia podrobow bym nie tknela
Ja ostatnio godze sie z mięsem choc na piersi kurczaka moge patrzec tylko z grilla. Marzy mi sie smazony kotlet w platkach kukurydzianych ale nie zaryzykuję juz
Tak samo od poczatku diety nie odwazylam sie mleka z platkami kukurydzianymi sprobowac a nawet kupiłam pelnoziarniste
Sama jestem zdziwiona ze troche sobie folguje. Odpuscilam troche po ostatnim usg w zeszlym tygTroche dlatego ze mam juz kuchnie i chce mi sie w niej cos robic a troche przez meza
Non stop gada wlasnie ze skoro cukier ok to czemu juz troche nie odpuszcze
twardan lubi tę wiadomość
-
Kamcia ale to tylko teoria, frytki mają też dużo, akurat nie mam na spisie, ale ziemniaki pieczone 95, a jak nam służą
Dorinka mam to samo, a przed nami jeszcze karmienie, więc to nie koniec diety. Mam nadzieję, że nie będą cukry skakały, moja diabetolog mówiła, że nawet jakby był wysoki cukier to nie przechodzi do mleka i spokojnie można karmić. Po ciąży kazała się mierzyć, ale przejmować dopiero cukrami w granicach 180 po 2h od jedzenia, więc luzikkamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
-
dorinka
a ja mam wstręt z mięsem, zwłaszcza do kurczaka (nawet bez ciązy)ale o wątróbce zapomnę...nie będę ryzykowala (po cc to był moj pierwszy obiad w szpitalu)
woda gazowana u mnie tylko, innej nie wypije(nie wiedziałam ze to szaleństwo
)
ale masz taki fajny wiek ciązy, że mi jeszcze hoho dalekoczyli też daleko do odpuszczania
i na moje szczęscie te warzywa służąchyba bym umarła bez nich...co tak szczerze bym jadła wtedy???!!!! strach nawet pomysleć
-
no u mnie woda gazowana to też szaleństwo. Sok rozcieńczony z wodą tylko okazjonalnie, kiedyś wypiłam szklankę Kubusia- jaki słodki! Od początku ciąży jedna zachcianka- rolmopsy. Czasami zjem kawałek domowego ciasta drożdżowego, albo loda. Ani razu nie skusiłam się na fast fooda. To taki szybki rachunek sumieniatwardan
Piotruś jest już z nami
-
twardan
szybki szybki bo krótka lista
ja wode gaz od lat pije , min butelka dziennie i tylko zywiec
mąz natomiast woda niegaz. lub niegaz. smakowa
zgrzewki zawsze stoja
ja mam na liście więcej grzeszków zachciankowych
kebab jednak dominuje
sok marchwiowy nie wart (ten wojskowy i tak ma najmniej cukru)
sledzie to norma , ze jadam
ciasta nie
lody kaktusy-cukry 95
juz pomyslalam, że te moje zeszyty, w których pisze co jem i o której (dla siebie) kiedys opublikujętwardan lubi tę wiadomość
-
Kamcia szansa jest
albo może w przyszłości np. za 10 lat powrócić, ale to nic nie wiadomo. W rodzinie cukrzycy. Przedtem miałam sporą nadwagę, teraz już jest lepiej, wiadomo, że w ciąży nikt nie wyrokuje.
Ale bobu to sobie nie żałuj! W końcu to warzywo i ma dużo wartościowych składnikówtwardan
Piotruś jest już z nami