X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaka masz podstawę. Zawsze spytać możesz. Bo podstawa zasiłków się nie zmienia (u ciebie czy i mnie bo jest ciągłość ). Regulamin płacy dokładnie mówi co wchodzi w tzw podstawę

W zusie możesz spytać o podstawę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:46

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój Boże jak mnie moja ciotka denrwuje.Była u mnie przed chwila i ciągle tylko krytyke słyszałam. A to dlaczego nie chce porodu z mężem bo będzie mi go brakować, bo by mnie wsparł itd. A to dlaczego się zdecydowałam na poród SN bo po co się mam męczyć i krocze niszczyć a w dodatku narażać dziecko na taki stres i go męczyć niepotrzebnie (3 porody naturalne miała). No a na sam koniec jak zobaczyła że jem truskawki to ni prawie z rąk wyrwała. No bo jak ja moge w ciąży cos takiego jeść, że szkodzę dziecku bo sa uczulające. Nosz kur....przyjdzoe taka i ostatnią przyjemność z jedzenia ci będzie chciała zabrać. Tak mnie wkur....tym gadaniem że naprawde i truskawek i czereśni i nawet tego rożka mi sie odechciało. Najlepiej to jedzmy sam chleb z wodą niegazowaną a i tak nie bedziemy pewne czy nie zaszkodzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:44

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka aż nogę prawie skrecilam hahahhaha
    Idę do przedszkola mam garść czereśni wcinam i czytam i noga mi się wykrecila.
    No tak powietrzem żyj i wodę pij.
    Dorinka chleb też zależy jaki hahahah
    Sory a ciocia zapomniala???? Jak rodziła i co jadła???
    Jedz Dorinka należy nam się i tak już dużo sobie omawiamy:-(

Pyszne czereśnie:-)

Po obiedzie 110:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    No są takie baby
    Sama mam 2 ulubione ciotki. Jedna namawia wręcz do truskawek. Mam jeść i nie oszczędzać. Wie ze miewam na nie alergie ( na truskawki i pomidory w duuuzych ilościach )ale to witaminki. A tej drugiej (i młodszej )chyba się wydaje ze jak brzuch odkrywam to zimno Piotrusiowi. Zatkało mnie i milczałam . Ta ciotka zawsze z rodzicami mieszkała. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka - ojp... jaka "pozytywna" osoba, jak miło, ojej, że hoho!
    Przecież to wszystko TWOJA sprawa. Co jej do tego? A jakbyś chciała rodzić do góry nogami na żyrandolu (już abstrahując od tego, czy to możliwe...), to też TWOJA decyzja.
    A już za brednie odnośnie uczulania truskawek i wyrywania jedzenia z rąk ciężarnej - jest takie powiedzenie, że myszy zjedzą osobę, która jest niedobra dla ciężarnej... :/

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona oczywiście madrosci snuje bo ona nie jadla, nawet serka i tym smaku nie jadla. No ok ale wpiredzielala 1000 innych rzeczy ktorych ja nie moge. Jest 1000innych alergenow wiec najlepiej nie jesc nic bo nie wiadomo na co dziecko akurat moze byc uczulone. Dobija mnie takie pouczanie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszła juz sobie więc wdech. ..wydech. ..i jedz ze smakiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlo dzisiaj ze jeszcze nie zdazylam urodzic a juz jestem wyrodna matką (bo tak na mnie patrzyla). Wkurzylam sie i powiedziałam zeby mi wszyscy dali swiety spokoj bo zamierzam soe sama na wlasnych bledach uczyc. Kazdy mial swoje 5 min a ja chce robić po swojemu. Oczywiście zaczela mk gadac zebym się nie uzalala nad dietą bo dieta to mi sie dopiero przy karmieniu zacznie jak maly będzie mial wiecznie kolki. A jej mina jak powiedziałam ze jak będzie mial wiecznie kolki to nie bede meczyc ani siebie ani jego i przejdę na mm - bezcenna. Jakby mogla to by mi chyba w gębę dala ;)

Zabko a po mc dzis mierzylas? Bo bardzo ciekawa byłam wyniku :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie bo zapomniałam gluko

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    To moja ciotka sama mnie pocieszala ze mm tez dobre mleczko a u ciebie kobita z kosmosu - zapomniał wół jak cieleciem był! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No ja dzis wstalam o 9.15 ale i tak doleguje teraz po sniadaniu :)
    Na czczo 81 bez ketonow :)

Zabko no wreszcie fajny wynik rano :) Ciekawe jak cukry w ciagu dnia beda u ciebie wygladac :) Czy taka mala dawka insu bedzie miala wplyw na pomiary dzienne :)

Ruda u mnie ani spacery, ani sprzatnia raczej cukru nie obnizaja. Przynajmniej nie zauwazylam zeby byly jakies znaczne roznice. Za to zauwazylam ze jak mam sie mierzyc gdzies w trasie lub na zakupach to mam wyzszy wynik.

Agatia jaja sobie robisz? :) 0.5kg czeresni i cukier ok?! Nosz kur a ja po 200g mam ok 110 - zycie jest niesprawiedliwe kur..... ;) Czy tylko mnie nie sluzy wiekszosc rzeczy zalecana w diecie cukrzycowej? Tabelka IG to sobie ostatnio d....podetrzec ;)
    Dorinko po czeresniach mam dobry.cukier :) ale 10 szt.truskawek wywala mi cukry w kosmos :-) nie ogarniam tego :)

Wróciłam z zakupów padam na pysk, 5h poza domem ;) nogi mnie bolą ;) potem Was doczytam, a teraz się pobyczę.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ona ma baaardzo krotka pamięć. Jej corka 2 swoich dzieci karmila tylko mm bo "brzydzilo ja" kp i piersi bolaly. I wtedy cicho siedziała.
    No a chyba znasz mnie juz na tyle zeby wiedziec truskawki oczywiście dokonczylam a przez "opoznienie" nawet 50g dołożyłam ;)
    Nie będzie mi nikt mówił co mam robic - a juz napewno nie bedzie mi nikt rozkazywal w moim wlasnym domu :)
    W ciazy pod tym kątem bardzo mi sie zmienilo podejscie. Jak się komus cos nie podoba to wie gdzie sa drzwi, jak mnie siw u kogos cos nie podoba tez wiem którędy sie wychodzi :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie takie podejście ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie - wiadomo - zupy brak
    Miała być mozzarella. A ta po terminie! !!w ciąży nie ryzykuje ( bez ciąży bym zjadła )
    Wiec kanapka z krakowska zagryziona wędzonym łososiem a po tym zjem swoje marynowane grzybki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Kamcia krakowska.....mmmmm :) Kolejna rzecz ktora nie wiedziec czemu 2x mi wywalila. Ja uwielbiam jeszcze taka podsmazona ale w ciazy smazonej nie probowalam :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Na mojej kanapce są 3-4 plastry krakowskiej
    Jak chce mi się soli to zjadam 10 plastrów bez chleba
    Ale cukry super

Musisz mi dać listę co możesz jeść (wtedy to mi nie służy :D )

A smażonej nie jadłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy, oczywiście korek na wyjazdach... po knnopersie bylo 108, wiec jest dobrze :-) Kamcia tak to byl pierwszy, ale na pewno nie ostatni hehe
    Dorinka uwielbiam takie ciotki i osoby, grrrrr!

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Dobry był ? :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysznyyyyyyyy, ale taki mały ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam polazłam prosto z przedszkola z córką do marketu wielkiego z nadzieją że kupie leginsy kuźwa i nie ma :-(
    Co za pech!!!!!!
    Żadnych spodni wszystko z materiału nie rozciągliwego do niczego mi takie spodnie :-(

Ale gdzieś jeszcze na mieście jest sklep z ciuchami ciążowymi i nawet lumpeks babka ma w super stanie spodnie.
    Pościłam info do koleżanek i wszystko wiem.
    Także jutro ciąg dalszy poszukiwań spodni bo na dzisiaj mam dosyć.

Martta super !!!!:-)

Ja za godz pomiar po czereśniach zjadłam 1,5 garści :-)

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ